Ωτοασπίδες για το κυνήγι.

2 αρνητικά σημεία που έχουν ειναι πρώτον ο αέρας που περνάει από αυτές και δεύτερον οτι οσο ανεβάζεις την ένταση ναι μεν ακούς απίστευτα αλλα αυξάνεται και ο λευκός θόρυβος. Προσωπικά ανεβάζω την ένταση μόνο για να μιλήσω στο τηλέφωνο και δεν με ενόχλησε καθόλου.
Mανο από Ελλάδα τις είχες πάρει;;;κ αν ναι πόσο;;;
 
δοκιμή των ωτοασπίδων στο κατάστημα...προσωπικά απογοητεύτηκα....δεν νομίζω οτι έχουν εφαρμογή στο κυνήγι. Βγήκα για λίγο έξω απο το κατάστημα και δεν μπορούσα να προσανατολιστώ, νόμιζα τα αυτοκίνητα έρχονται πάνω μου. Εν πάσει περιπτώσει για να μην τις αδικώ, ίσως όλες οι ηλεκτρονικές κάπως έτσι να λειτουργούν σε γενικές γραμμές, δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως οτι θα κυνηγάω 8 ώρες τη μέρα και θα έχω στα αφτιά μου αυτό το πράγμα. Παρέλαβα σήμερα τις soundz gun...τέλεια εφαρμογή στο αφτί...πλήρης αντίληψη του περιβάλλοντος. Μένει να δούμε και στις τουφεκιές αν ανταποκρίνονται !!!!
 
Last edited:
δοκιμή των ωτοασπίδων στο κατάστημα...προσωπικά απογοητεύτηκα....δεν νομίζω οτι έχουν εφαρμογή στο κυνήγι. Βγήκα για λίγο έξω απο το κατάστημα και δεν μπορούσα να προσανατολιστώ, νόμιζα τα αυτοκίνητα έρχονται πάνω μου. Εν πάσει περιπτώσει για να μην τις αδικώ, ίσως όλες οι ηλεκτρονικές κάπως έτσι να λειτουργούν σε γενικές γραμμές, δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Δεν μπορώ να φανταστώ όμως οτι θα κυνηγάω 8 ώρες τη μέρα και θα έχω στα αφτιά μου αυτό το πράγμα. Παρέλαβα σήμερα τις soundz gun...τέλεια εφαρμογή στο αφτί...πλήρης αντίληψη του περιβάλλοντος. Μένει να δούμε και στις τουφεκιές αν ανταποκρίνονται !!!!
έτσι λειτουργούν όσες είναι "μονοφωνικές" . Δεν καταλαβαίνεις από που έρχεται ο ήχος.
Οι "στερεοφωνικές" είναι κανονικές .....................
 
Σήμερα ήταν και η πρώτη πρακτική δοκιμή επί του πεδίου για τις Walkers Silencer Digital Ear Protection 2 pk. που μου έφερε δώρο η σύντροφος από ταξίδι της στο εξωτερικό πριν λίγο καιρό.

Είναι ίδιες με αυτές που έχει ο καλκατζακος
https://www.kalkantzakos.com/Product/5404/silencer,-ilektronika-oto-vusmata-walkers

Παίρνουν κανονικες μπαταρίες όχι επαναφορτιζομενες.

Με άφησαν πολύ πολύ ικανοποιημένο. Ηταν πολύ άνετες για τις 5 ώρες που τις φόρεσα. Στην χαμηλή ένταση (ευτυχώς φαίνεται δεν έχω καταπονησει ακόμα πολύ τα αυτιά μου) άκουγα με πολλη λεπτομέρεια όλους τους ήχους, χωρίς παρασιτα και με πλήρη επίγνωση από πού ερχόταν ο ήχος ως κατευθυνση. Οι ντουφεκιες που εριξα ακουγονταν με τη μείωση που τους έκαναν σαν να είναι πολύ μακρια. Σε σχέση με τις peltor tactical 6s που είχα πριν θεωρώ ότι έχουν ελαφρώς καλύτερη ποιοτητα ήχου, αλλά ανυπέρβλητα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Στο περπατητο που έκανα για κορακοειδη ούτε έφυγαν, ούτε με ενόχλησαν ούτε τίποτα.

Στο τέρμα που δοκίμασα είχαν αρκετό λευκό θόρυβο, αλλά άκουγα μέχρι και συρσιματα ερπετών σε μια σχετικά μακρυνη βατιωνα.

Χάρις αυτές η ευστοχία μου στα κουνούπια έφτασε το απόλυτο. Δεν προλάβαιναν να με πλησιάσουν και τα είχα πάρει γραμμή ότι με φερμαραν και τα είχα λιώσει εν πτηση... Μάλλον θα κάνουν απόσβεση οι ωτασπιδες από το autan που θα καταργήσω...

Για ο, τι νεότερο θα ενημερώνω..
 
Last edited:
καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία!
θέλω να πάρω ωτοασπιδες διότι φοβάμαι για τυχόν βλαβη στα αυτιά και λόγο του μικρού της ηλικίας 23 δεν θ μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε κάποια ενδεχόμενη προκυρηξη σώματα ασφαλείας.έχω βρεί την εταιρία soundz 185€ στα μέτρα του κάθε ενδιαφερόμενου...ποια είναι η άποψη σας; Για κυνήγι
 
Last edited:
καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία!
θέλω να πάρω ωτοασπιδες διότι φοβάμαι για τυχόν βλαβη στα αυτιά και λόγο του μικρού της ηλικίας 23 δεν θ μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε κάποια ενδεχόμενη προκυρηξη σώματα ασφαλείας.έχω βρεί την εταιρία soundz 185€ στα μέτρα του κάθε ενδιαφερόμενου...ποια είναι η άποψη σας; Για κυνήγι
Φίλε Δημήτρη τις είχε πάρει ένα παιδί από δω ,το αναφέρει κ σε παραπάνω σχόλια αν είδες αλλά δν έχει γράψει κάποια άποψη ακόμα....πάντως τις κοίταγμα κ εγώ πέρυσι όμως το γεγονός ότι θα λειτουργούσαν μάλλον ως απλές παθητικές με απέτρεψε να τις πάρω...θεωρώ ότι να δώσεις 185€ κ να ακούς πολύ λευκό ήχο δν αξιζει....εγώ θα σ πρότεινα η να δώσεις παραπάνω λεφτά κ να πας σε επιλογή όπως οι cens η να πάρεις αυτές που φοράνε σε σκοπευτήριο κ να είσαι καλυμμένος...
 
https://www.skroutz.gr/s/26313507/Earmor-Ηλεκτρονικές-Ωτοασπίδες-M31-Mod3-Black-35337.html Τις συγκεκριμένες τις είχα πάρει 74 ευρώ από την tac med στην Κομοτηνή. Απ'ότι είδα δεν τις έχει τώρα αλλά τις έχει το συγκεκριμένο κατάστημα στις Σέρρες. Είναι πολύ καλές τις έχω ήδη ενάμιση χρόνο για το σκοπευτήριο. Παίρνουν μπαταρίες ΑΑΑ.
 
Ψάξε το μέλος μας BERET καί στείλε πμ. Εργάζεται εκεί. Τις έχω εγώ τις συγκεκριμένες και πολλοί άλλοι φίλοι από το φόρουμ, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν δεν τα καταφέρεις στείλε μου μήνυμα να σου δώσω τηλ
ευχαριστώ πολύ
 
όντως σημαντικό θέμα και το λέω εκ πείρας αφού και λόγω δουλειάς εγώ ήδη πρόβλημα με εμβοες.... αν μπορώ να προσφέρω κάτι στο φόρουμ είναι η συμβουλή σε όλους να μην το αμελησουν το θέμα και να το φροντίσουν.... το λέω ως παθών πλέον...
 
Είχα επισκεφτεί το κατάστημα και τελικά αγόρασα τις cens digital e αν θυμαμαι καλά έτσι λέγονται. Είναι πράγματι πολύ καλές, οτι άλλο είχα φορέσει με ενοχλούσε. Πολύ καλό ήχο, άν όμως γενικά δεν έχετε ξαναφορέσει ωτασπίδες δώστε χρόνο να συνηθίσετε.
 
Εαν παθαιτε την ζημια συνηθως δεν γιατρευεται
Εγω απο 18 χρονων διαγνωςτηκα και εβαλα ακουστικα φετος
Ειναι ψηλο το κοστος !
Ευτυχως επιτελους βρηκα ανθρωπο που με βοηιησε κανοντας μου δοσεις

εφτασα σε 70 τα εκατο μειωση ακοης

Μην αμελειτε τα αφτια σας
Ρωτηστε και εμας που την χασαμε
 
Ως Ακοοπροθετιστής (ειδικός στην αποκατάσταση και προστασία ακοής) και κυνηγός, έχω δει εκατοντάδες κυνηγούς οι οποίοι με έχουν επισκεφθεί αντιμετωπίζοντας σημαντικό πρόβλημα εμβοών (βουητό στα αυτιά). Οι εμβοές είναι το συναίσθημα ύπαρξης θορύβου χωρίς να υπάρχει πηγή από την οποία προέρχεται. Οι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από εμβοές ακούν μόνιμα ήχους όπως σφύριγμα, τζιτζίκια, φύσημα ενώ δεν υπάρχει τίποτα στο περιβάλλον που να τον προκαλεί. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό στους κυνηγούς συχνά είναι η ένταση του ήχου της τουφεκιάς η οποία ξεπερνάει τα 130dB και σε περιπτώσεις όπλου με κάννη κάτω των 66cm μπορεί να φτάσει και τα 150dB. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι αν στέκεσαι σε απόσταση 100m από ένα αεροπλάνο που απογειώνεται ο ήχος φτάνει περίπου τα 130dB. Η έκθεση σε τόση πολύ μεγάλης έντασης ήχους ακόμα και μια μόνο φορά, δημιουργεί αυτό που αποκαλούμε στην Ακοολογία ακουστικό τραύμα το οποίο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση ενώ σε κάποιες άλλες είναι μόνιμο. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζεται αυτό το άρθρο δεν χρησιμοποιείτε προστασία για την ακοή σας και έχετε νιώσει αυτό τον «θόρυβο» έστω και για λίγες ώρες μετά από κάποιο κυνήγι σας, ενώ αρκετοί ζουν πλέον με αυτό.

Οι εμβοές εφόσον γίνουν μόνιμες είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση και σε ποσοστό 90% συνοδεύεται από απώλεια ακοής σε κάποιες συχνότητες κάτι το όποιο οι περισσότεροι κυνηγοί το αντιλαμβάνονται επειδή δεν μπορούν να ακούσουν ήχους όπως αυτός της τσίχλας ή του beeper από τα σκυλιά τους όταν αυτά απομακρύνονται λίγο από αυτούς. Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που ακούω από τους κυνηγούς είναι ότι δεν καταλαβαίνουν από πού προέρχεται ένας ήχος με χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σκύλος να είναι πχ μπροστά δεξιά τους και εκείνοι να νομίζουν ότι είναι πίσω αριστερά. Αυτό συμβαίνει επειδή το ακουστικό τραύμα γίνεται στο αντίθετο αυτί από αυτό που επωμίζουμε το όπλο μας δηλ αν επωμίζουμε δεξιά το ακουστικό τραύμα θα εμφανιστεί στο αριστερό μας αυτί και αντιστρόφως.

Το ερώτημα που φαντάζομαι σας έχει ήδη δημιουργηθεί είναι το τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα. Η απάντηση έχει 2 σκέλη, το πρώτο είναι πώς να μην συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Το δεύτερο αφορά στις περιπτώσεις που το πρόβλημα έχει ήδη δημιουργηθεί. Θα προσεγγίσω πρώτα το δεύτερο σκέλος γιατί είναι πιο περίπλοκο. Όταν έχει δημιουργηθεί ακουστικό τραύμα ή και εμβοές η αντιμετώπιση έχει 2 δρόμους. Στη περίπτωση που η βλάβη είναι μικρή θα πρέπει να φορέσει ο κυνηγός ειδικές ψηφιακές ωτοασπίδες με ανεξάρτητη ρύθμιση έντασης στο κάθε αυτί. Σκοπός αυτού είναι να σταματήσει την επιδείνωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος και να αποκαταστήσει τον προσανατολισμό του. Αυτό επιτυγχάνεται ρυθμίζοντας δυνατότερα την ένταση της ωτοασπίδας του αυτιού στο οποίο υπάρχει το πρόβλημα για να εξισορροπήσει την ακοή στα 2 αυτιά. Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και δημιουργεί δυσκολία ακόμα και στην καθημερινή επικοινωνία τότε χρειάζεται αποκατάσταση ακοής.

Η απάντηση στο πρώτο σκέλος είναι απλή και ξεκάθαρη. Αφού εκτιθέμεθα ως κυνηγοί σε ήχους τόσο μεγάλης έντασης όπως η τουφεκιά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ωτοασπίδες. Όμως για να μπορέσουμε να τηρούμε και τους κανόνες ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ωτοασπίδες οι οποίες μας κόβουν ή περιορίζουν την επαφή με το περιβάλλον, κοινώς πρέπει να φοράμε ωτοασπίδες που μας επιτρέπουν να ακούμε κανονικά ή και ενισχυμένα. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει να μπορούμε να ακούμε ότι συμβαίνει γύρω μας όπως η φωνή του συνκυνηγού μας ή κάποιου άλλου ανθρώπου αλλά και ήχους θηραμάτων.

Το παράπονο των περισσότερων κυνηγών είναι ότι οι κλασικές ωτοασπίδες τύπου ακουστικών κεφαλής ακόμα και ως ηλεκτρονικές δεν είναι καθόλου πρακτικές στον κυνηγότοπο. Είτε γιατί μας πιέζουν, είτε γιατί μας ζεσταίνουν, είτε γιατί πιάνονται στα κλαδιά όταν περπατάμε ακόμα και επειδή χτυπά το κοντάκι μας πάνω σε αυτές όταν επωμίζουμε αλλά και επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές. Ευτυχώς υπάρχει λύση και μάλιστα εξαιρετική. Υπάρχουν ωτοασπίδες οι οποίες κατασκευάζονται στα μέτρα των αυτιών μας, είναι πολύ μικρές σε μέγεθος αφού πιάνουν μόνο ένα μέρος του πτερυγίου μας, ενώ διαθέτουν 5ης γενιάς ψηφιακό κύκλωμα. Έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικά προγράμματα με το πάτημα ενός κουμπιού. Διαθέτουν προγράμματα εξειδικευμένα ανάλογα με τον τύπο κυνηγίου που κάνουμε, καθώς και πρόγραμμα για το σκοπευτήριο. Επίσης διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία με cb,vhf, κινητά τηλέφωνα ώστε να επικοινωνούμε με τους συνκυνηγούς μας ανά πάσα στιγμή κατευθείαν μέσα στις ωτοασπίδες χωρίς να ακούγεται τίποτα στο περιβάλλον. Είναι αδιάβροχες και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας ( 400+ ώρες). Πάνω απ όλα όμως προσφέρουν την μέγιστη δυνατή προστασία μιας και το προηγμένο ψηφιακό κύκλωμα 5ης γενιάς μειώνει τον θόρυβο της τουφεκιάς στα 85 dB δηλαδή όπως ακούγεται ένας πυροβολισμός με σιγαστήρα. Παράλληλα ακούμε πεντακάθαρα τους ήχους του περιβάλλοντος ενώ η μείωση γίνεται στιγμιαία κατά τη τουφεκιά. Αποτέλεσμα είναι να επιστρέφουμε σπίτι μας ασφαλείς αλλά και χωρίς βουητά και πονοκεφάλους.

Αγαπητοί φίλοι και συνκυνηγοί η ακοή μας είναι πολύτιμη και όσοι από εσάς έχουν χάσει ένα μέρος της το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Για όσους όμως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να προστατέψουν σωστά αυτή την πολύτιμη αίσθηση που τόσο πολύ μεγάλο ρόλο παίζει στην απόλαυση της δραστηριότητας μας αλλά και γενικά στη ζωή. Σας εύχομαι καλή έναρξη και ασφαλή κυνήγια!
 
Ως Ακοοπροθετιστής (ειδικός στην αποκατάσταση και προστασία ακοής) και κυνηγός, έχω δει εκατοντάδες κυνηγούς οι οποίοι με έχουν επισκεφθεί αντιμετωπίζοντας σημαντικό πρόβλημα εμβοών (βουητό στα αυτιά). Οι εμβοές είναι το συναίσθημα ύπαρξης θορύβου χωρίς να υπάρχει πηγή από την οποία προέρχεται. Οι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από εμβοές ακούν μόνιμα ήχους όπως σφύριγμα, τζιτζίκια, φύσημα ενώ δεν υπάρχει τίποτα στο περιβάλλον που να τον προκαλεί. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό στους κυνηγούς συχνά είναι η ένταση του ήχου της τουφεκιάς η οποία ξεπερνάει τα 130dB και σε περιπτώσεις όπλου με κάννη κάτω των 66cm μπορεί να φτάσει και τα 150dB. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι αν στέκεσαι σε απόσταση 100m από ένα αεροπλάνο που απογειώνεται ο ήχος φτάνει περίπου τα 130dB. Η έκθεση σε τόση πολύ μεγάλης έντασης ήχους ακόμα και μια μόνο φορά, δημιουργεί αυτό που αποκαλούμε στην Ακοολογία ακουστικό τραύμα το οποίο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση ενώ σε κάποιες άλλες είναι μόνιμο. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζεται αυτό το άρθρο δεν χρησιμοποιείτε προστασία για την ακοή σας και έχετε νιώσει αυτό τον «θόρυβο» έστω και για λίγες ώρες μετά από κάποιο κυνήγι σας, ενώ αρκετοί ζουν πλέον με αυτό.

Οι εμβοές εφόσον γίνουν μόνιμες είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση και σε ποσοστό 90% συνοδεύεται από απώλεια ακοής σε κάποιες συχνότητες κάτι το όποιο οι περισσότεροι κυνηγοί το αντιλαμβάνονται επειδή δεν μπορούν να ακούσουν ήχους όπως αυτός της τσίχλας ή του beeper από τα σκυλιά τους όταν αυτά απομακρύνονται λίγο από αυτούς. Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που ακούω από τους κυνηγούς είναι ότι δεν καταλαβαίνουν από πού προέρχεται ένας ήχος με χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σκύλος να είναι πχ μπροστά δεξιά τους και εκείνοι να νομίζουν ότι είναι πίσω αριστερά. Αυτό συμβαίνει επειδή το ακουστικό τραύμα γίνεται στο αντίθετο αυτί από αυτό που επωμίζουμε το όπλο μας δηλ αν επωμίζουμε δεξιά το ακουστικό τραύμα θα εμφανιστεί στο αριστερό μας αυτί και αντιστρόφως.

Το ερώτημα που φαντάζομαι σας έχει ήδη δημιουργηθεί είναι το τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα. Η απάντηση έχει 2 σκέλη, το πρώτο είναι πώς να μην συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Το δεύτερο αφορά στις περιπτώσεις που το πρόβλημα έχει ήδη δημιουργηθεί. Θα προσεγγίσω πρώτα το δεύτερο σκέλος γιατί είναι πιο περίπλοκο. Όταν έχει δημιουργηθεί ακουστικό τραύμα ή και εμβοές η αντιμετώπιση έχει 2 δρόμους. Στη περίπτωση που η βλάβη είναι μικρή θα πρέπει να φορέσει ο κυνηγός ειδικές ψηφιακές ωτοασπίδες με ανεξάρτητη ρύθμιση έντασης στο κάθε αυτί. Σκοπός αυτού είναι να σταματήσει την επιδείνωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος και να αποκαταστήσει τον προσανατολισμό του. Αυτό επιτυγχάνεται ρυθμίζοντας δυνατότερα την ένταση της ωτοασπίδας του αυτιού στο οποίο υπάρχει το πρόβλημα για να εξισορροπήσει την ακοή στα 2 αυτιά. Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και δημιουργεί δυσκολία ακόμα και στην καθημερινή επικοινωνία τότε χρειάζεται αποκατάσταση ακοής.

Η απάντηση στο πρώτο σκέλος είναι απλή και ξεκάθαρη. Αφού εκτιθέμεθα ως κυνηγοί σε ήχους τόσο μεγάλης έντασης όπως η τουφεκιά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ωτοασπίδες. Όμως για να μπορέσουμε να τηρούμε και τους κανόνες ασφαλείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ωτοασπίδες οι οποίες μας κόβουν ή περιορίζουν την επαφή με το περιβάλλον, κοινώς πρέπει να φοράμε ωτοασπίδες που μας επιτρέπουν να ακούμε κανονικά ή και ενισχυμένα. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει να μπορούμε να ακούμε ότι συμβαίνει γύρω μας όπως η φωνή του συνκυνηγού μας ή κάποιου άλλου ανθρώπου αλλά και ήχους θηραμάτων.

Το παράπονο των περισσότερων κυνηγών είναι ότι οι κλασικές ωτοασπίδες τύπου ακουστικών κεφαλής ακόμα και ως ηλεκτρονικές δεν είναι καθόλου πρακτικές στον κυνηγότοπο. Είτε γιατί μας πιέζουν, είτε γιατί μας ζεσταίνουν, είτε γιατί πιάνονται στα κλαδιά όταν περπατάμε ακόμα και επειδή χτυπά το κοντάκι μας πάνω σε αυτές όταν επωμίζουμε αλλά και επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές. Ευτυχώς υπάρχει λύση και μάλιστα εξαιρετική. Υπάρχουν ωτοασπίδες οι οποίες κατασκευάζονται στα μέτρα των αυτιών μας, είναι πολύ μικρές σε μέγεθος αφού πιάνουν μόνο ένα μέρος του πτερυγίου μας, ενώ διαθέτουν 5ης γενιάς ψηφιακό κύκλωμα. Έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικά προγράμματα με το πάτημα ενός κουμπιού. Διαθέτουν προγράμματα εξειδικευμένα ανάλογα με τον τύπο κυνηγίου που κάνουμε, καθώς και πρόγραμμα για το σκοπευτήριο. Επίσης διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία με cb,vhf, κινητά τηλέφωνα ώστε να επικοινωνούμε με τους συνκυνηγούς μας ανά πάσα στιγμή κατευθείαν μέσα στις ωτοασπίδες χωρίς να ακούγεται τίποτα στο περιβάλλον. Είναι αδιάβροχες και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας ( 400+ ώρες). Πάνω απ όλα όμως προσφέρουν την μέγιστη δυνατή προστασία μιας και το προηγμένο ψηφιακό κύκλωμα 5ης γενιάς μειώνει τον θόρυβο της τουφεκιάς στα 85 dB δηλαδή όπως ακούγεται ένας πυροβολισμός με σιγαστήρα. Παράλληλα ακούμε πεντακάθαρα τους ήχους του περιβάλλοντος ενώ η μείωση γίνεται στιγμιαία κατά τη τουφεκιά. Αποτέλεσμα είναι να επιστρέφουμε σπίτι μας ασφαλείς αλλά και χωρίς βουητά και πονοκεφάλους.

Αγαπητοί φίλοι και συνκυνηγοί η ακοή μας είναι πολύτιμη και όσοι από εσάς έχουν χάσει ένα μέρος της το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Για όσους όμως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να προστατέψουν σωστά αυτή την πολύτιμη αίσθηση που τόσο πολύ μεγάλο ρόλο παίζει στην απόλαυση της δραστηριότητας μας αλλά και γενικά στη ζωή. Σας εύχομαι καλή έναρξη και ασφαλή κυνήγια!
Καλησπερα Γερασιμε.Ποιες ειναι αυτες?Κοστος?Εχω αυτες https://www.kalkantzakos.com/Product/6000/rope,-ilektronika-oto-vusmata-walkers.
Καλες ειναι,αλλα μετα απο ωρα κουραζουν πανω στα αυτια,,,
 
Back
Top