Φυσίγγια για τρυγόνι

Έτσι ακριβώς το 8 αρι είναι το καλύτερο, αν και για το πρώτο μισάωρο και το 9αρι είναι μια χαρά.
 
Και εγω πιστεύω οτι το 8αρι ειναι καλυτερο..με οτι τρόπο κ αν κυνηγάμε το τρυγόνι..ΥΓ βέβαια η σωστή σκόπευση η μάλλον σωστή προσκοπευση βάζει την τρυγονα στην κυνηγετική τσάντα..Γιατί ειναι αν όχι το δυσκολοτερο,ενα από τα δυσκολότερα κυνήγια απο σκοπευτικης πλευράς..
 
Εγώ νωρίς το πρωί ξεκινάω με τέσσερα άστρα και νούμερο 8,και μόλις περάσει η ώρα και τουφεκιστούν τα πουλιά βάζω τρία άστρα και νούμερο 7,5.
 
NSI classica 2ο-3ο και το αντίστοιχο διασποράς στη θαλάμη στα 32 γρ Νο 8 με τσοκ 4*. Μια φορά έτυχε να κυνηγήσω τρυγόνια στην έναρξη και χρησιμοποίησα αυτά τα φυσίγγια με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, κανένα με κανένα παράπονο ούτε στην πρωινή υγρασία ούτε στη ζέστη μετά το πέρασμα της ώρας. Μόνο που είναι ακριβά, κοντά στο 10αρικο.
 
διασποράς στη θαλάμη στα 32 γρ Νο 8 με τσοκ 4*.
Και στη μπεκάτσα σε σχετικά ανοιχτό πεδίο το δούλεψα και μου άρεσε.
 
Παιδιά εχει ρίξει κανείς τα 3Α σε κυνηγι τρυγονιού?πιο παλιά στον τόπο μου το χρησιμοποιούσαν πολυ φανατικά οι τρυγοναδες.μπορω να πω οτι ήταν σήμα κατατεθέν στο συγκεκριμένο κυνηγι.και τωρα το προτιμάν κυρίως η μεγαλύτεροι ηλικιακά κυνηγοι.αν κάποιος το εχει ρίξει θα ηθελα την άποψη του..
 
τα καινουργια 3α δεν εχουνε καμμια σχεση με τα παλια.αλλος καλυκας αλλη πυριτιδα αλλο φυσιγγι.επειδη ετυχε να πεσουνε στα χερια μου και παλια και καινουργια η συγκριση ειναι λυπηρη.δεν ξερω αν διαβασες παραπανω αλλα ενα σταθερο φυσιγγι που δεν εχει υποστει πολλες αλλαγες στο χρονο ακριβο μεν αλλα πολυ αξιοπιστο δε ειναι το ns 20 classica της nsi πρωην maionchi το οποιο χρονια τωρα γεμιζεται με c7.στενες τουφεκιες λογω συγκεντρωτηρα αλλα αν το βρεις δεν το αλλαζεις.ειναι αρκετα γρηγορο και μαλακο στα 32 γραμ.επισης αλλη προταση στα 33 γραμ.αν θελεις ειναι το βεργινα του λαμπρου παλι γεμισμενο με c7 η οποια κατα την ταπεινη μου αποψη ειιναι πολυ καλη πυριτιδα για την εναρξη και μεχρι μεσα εως τελη σεπτεμβρη
 
Στο τρυγόνι βαζω πρωτο- δεύτερο NSI 206 formula σε νουμερο 8,και τρίτο rio pichon 7,5..φοβερό φυσιγγι το 206..βυσματωση αποσπωμενου πατου και πυριτιδα που φημίζεται για τις χαμηλές πιέσεις που βγαζει σε σχέση με τρομερές ταχύτητες... με 4 άστρα κόβει κοντά και πολυ μακρια..ειναι το καλύτερο φυσιγγι που εχω ρίξει στη ζωή μου..πέρυσι ενώ ήμουν στα τρυγόνια στο χωριό μου,πατσαβούριασε μια φασσα στα 30+ Μετρα...ήταν η πρωτη φορά που έβλεπα φασσα στο χωριό μου..
 
Να σε ρωτήσω Γιάννη..τα rio pigeon που ρίχνεις ειναι στο παλιό η στο νέο κουτακι?Νόμιζα οτι θα έβαζες τρίτο το πυρκαλ σούπερ..;)
 
Ειναι το νεο κουτι Τασσο αλλα επειδη εχω φυσιγγια και απο παλιο κουτακι ειναι ακριβως τα ιδια.το πυρκαλ το super ειναι φοβερη γομωση πιστευω αλλα Αυγουστο και Σεμπτεβρη πεφτει καπως βαρια.
 
Εχεις δίκιο ειναι βαριά αυτή την εποχή.εχεις ανοίξει ποτε ενα φυσιγγι απο το καθένα να δεις αν ειναι τα ίδια υλικά?σε ρωτώ γιατί εχω από τα παλια ακόμα..
 
Τάσο είχα ανοίξει και ήταν ίδια..απλα δεν ξερω ποσο παλιά ειναι τα δικά σου..θέλεις να ανοίξω ενα να βάλω φωτο εδώ πιο μετα και ανοίγεις και εσύ ενα και βλέπεις αν ειναι ίδια υλικά?
 
Τα δικά μου ειναι περιπου πριν 6-7 χρόνια αγορασμένα.οχι Γιάννη μην σε βάλω σε κόπο,δεν υπαρχει λόγος.εξαλλου θα τελειωσουν κάποια στιγμή κ θα πάρω από τα καινούργια..Σε ευχαριστώ παντως!!.shake hands.
 
Η ΠΥΡΚΑΛ έχει 2 χρόνια τουλάχιστον να γεμίσει φυσίγγια, η τελευταία παρτίδα Super ήταν για πέταμα. Μια κούτα την χάρισα στα παιδιά στην καλύβα, σκάλωναν κάνα παπάκι αλλά μόλις έριξα 10 τουφεκιές κατάλαβα ότι πιάστηκα μαλάκας που έκανα μεγάλη αγορά. Το παλιότερο Super ήταν το Ελληνικό Remighton χωρίς καμία υπερβολή. Ειδικά με την Beretta είχε ταιριάξει απίστευτα.
 
Ευριπίδη όταν λες παλια,πόσο παλια εννοείς περίπου?πριν απο 5ετια η ακόμα πιο πριν..
τασο βαλε 10ετια και πριν τα οποια ειδα κατανομες στο πινακα και σε πραγματικες τουφεκιες κι επαθα πλακα αλλα δυστυχως δεν εχω φωτογραφιες να βαλω για να καταλαβεις για τι διαφορες μιλαμε
 
Ευριπίδη το 2000 είχε παρουσιάσει η κυνηγεσια τα 3Α κ τότε γεμίζονταν με psb-1 ισπανική σε κάλυκα fiocchi..μάλιστα τα δοκιμάσαν κ σε κυνηγι τρυγονιού με καλα αποτελεσματα..Έτσι έγραφαν..κ τωρα νομίζω οτι γεμίζεται με ισπανική μπαρούτι..καπιοι λένε οτι ειναι περισσοτερο χειμωνιάτικο φυσιγγι..ΥΓ ενα ειναι σιγουρο οτι ειλικρινά δεν υπαρχει κυνηγός που να μην γνωρίζει την συγκεκριμενη μάρκα..
 
Back
Top