Φυσίγγια για τρυγόνι

Παυλο τα μπλε που ειχα πάρει για τσίχλες πριν περίπου 4χρονια ήταν στο ίδιο κουτι στην Φωτο.προφανως άλλαξαν χρώμα κάλυκα..καλα ήταν θυμαμε..
 
Για τα τριγωνια της εναρξης τον Αυγουστο δεν χρειαζετε τιποτα περισοτερο απο το 8αρι και απο 28 μεχρι 32 γρμ.Περυσι δουλεψα τα νοβα 32 γρμ με *** στην benelli εκανα πολυ ομορφες τουφεκιες σε μεγαλο φασμα αποστασεων και πιανοντας ανετα το οριο..Στα μπασιματα αργοτερα δεν τα εχω κυνηγισει οποτε και δεν εχω αποψη.
 
Εγω τα κυνηγάω στα μπασίματα γιατί δεν κρατάει ντοπιαρικα ο τόπος..ΥΓ πολυ καλό κ το νοβα..με αυτο ειχα χτυπηση κάποτε την πρώτη μου πέρδικα..με 8αρι..πάνε χρόνια που έχω να τα ριξω..
 
Για να ξεφύγει λίγο το μυαλό μας απο το κλίμα τον ημερών..ας γράψουμε τι διάμετρο σκαγιων θεωρούμε ιδανική για αυτο το υπέροχο θήραμα..εγώ σε περπατητο κ καρτέρι χρησιμοποιώ 32 γρ ν8(2,25mm).πολύ καλά αποτελέσματα είχα κ με 8 1/2 σκοπευτικα 28γρ.θα ήθελα την γνώμη σας κ για το 7αρι των 2,50mm..που θα έλεγα ότι είναι ένα "παραδοσιακό" νούμερο για αυτο το κυνήγι..Να είστε όλοι καλά.
Με το 7αρι έχω δει τον πατέρα μου να κάνει πολύ μακριά σκοτώματα, βέβαια αναθεωρώ λίγο την επιλογή του Νο7 για την πρώτη μέρα, γιατί και σχετικά κοντά πετάνε τα πουλιά (πριν αρχίσει το πολύ ντουφεκίδι) και είναι πιτσούνια... 3*-4* νωρίς το πρωί και #8-9 και μετά τις 8.30-9 περίπου που έχουν αρχίσει να πονηρεύουν από τις τουφεκιές και πετάνε γρήγορα και μακριά τότε το γυρνάς σε 2* και #7, το οποίο το κρατάς και τις επόμενες μέρες μιας και μετά όσα από τα λίγα εναπομείναντα συναντήσεις εδώ θα πεταχτούν μακριά πάντα.
Στα περάσματα εμείς εδώ κυνηγάμε ήδη πιασμένα πουλιά αποβραδίς και συνήθως και λόγω κούρασης και επειδή δεν ξέρουν το μέρος πετάνε σχετικά σα χαζά, οπότε #8 και 3* είναι κατάλληλα για εκείνες τις μέρες (και περπατητό κυνήγι, εκτός αν βρεθεί κάνα κοπαδάκι και χρειαστεί καρτέρι)
Για καραμπίνα 32γρ (το Νεο Βελοξ παρότι 33γρ ειναι μαλακό φυσίγγι), δικανο 28-30γρ.

Εγώ φέτος εκτός από τα Lambro Euromix 8-9 & τα Sporting #8, θα πάρω και ένα κουτί Gorilla Quail 31gr #9,5 με μισόταπα για τα κοντινά της πρώτης μέρας.
Αν έχετε να προτείνετε και κάποιο διασποράς στα 32γρ. μαλακό ευχαριστως...
 
Ωραίο κυνηγι Βασίλη!!με το που προχωράς σχεδόν νύχτα για το καρτερι ακούς τα ξεπεταγματα..κ λες θα έχει πουλιά σήμερα..υγ σου προτείνω να δοκιμασεις κ το express 32 για το καρτερι..Απο διασποράς αν τύχει να το χρειαστω(κυρίως στο περπατητο σε πυκνά λιοστασια)τότε ρίχνω τα 3Α..με το λάκτισμα δεν έχω πρόβλημα...θα ελεγα οτι ειναι ημιδιασπορας βέβαια..πάντως είμαι πολυ ευχαριστημένος..
 
Ωραίο κυνηγι Βασίλη!!με το που προχωράς σχεδόν νύχτα για το καρτερι ακούς τα ξεπεταγματα..κ λες θα έχει πουλιά σήμερα..υγ σου προτείνω να δοκιμασεις κ το express 32 για το καρτερι..Απο διασποράς αν τύχει να το χρειαστω(κυρίως στο περπατητο σε πυκνά λιοστασια)τότε ρίχνω τα 3Α..με το λάκτισμα δεν έχω πρόβλημα...θα ελεγα οτι ειναι ημιδιασπορας βέβαια..πάντως είμαι πολυ ευχαριστημένος..
Express32 παίζει τα τελευταία 3 χρόνια ο πατέρας μου, πολύ καλά όντως!!
Το διασποράς το θέλω για την 3* του δίκαννου για βολές 20-30μ. να διορθώνει και λίγο την ατζαμοσύνη μου
 
Αν τα θες απο 20-30μετρα το συγκεκριμένο ειναι ιδανικό..αν πάω με την καραμπίνα κ 3* το βάζω πρώτο..αν πάω με το πλάγιο το βάζω κ στις δυο Κάννες(1-3)..υγ μπορώ να πω οτι με αυτο το φυσίγγι σπάνια έχω τραυματισμένα.η θα πέσει ξερό η θα φύγει..πιστεύω θα σου αρέσει βασιλη..μην σε πάρω κ στο λαιμό μου βέβαια..γιατί τα όπλα ειναι παράξενα..
 
Άμα δεν πάνε στο όπλο μου δεν θα φταις εσύ προφανώς Τάσο, γι' αυτό ζήτησα και προτάσεις, θα τα ψάξω να τα δοκιμάσω.
 
Ειναι αλμυροτσικο στην τιμή ομως αξίζει για το τρυγόνι..εξάλλου πόσα τρυγόνια θα συναντήσουμε..υγ σίγουρα υπάρχουν αρκετά διασποράς για αυτές τις αποστάσεις..κ σίγουρα πιο φθηνά.αλα δεν έχει τύχει να δοκιμάσω κάποιο άλλο σε αυτο το κυνηγι..
 
Το τρυγονι κυνηγιεται ωραια και με 7αρια, κ με 8αρια, κ με 9αρια αναλογα την εποχη, την αποσταση και το μερος... Εντελως διαφορετικο κυνηγι τα τοπιαρικα του Αυγουστου, διαφορετικα τα περασματα σε μερη με ελιες και δεντρα και διαφορετικο τα περασματα στα ακρωτηρια.. Αν παντως επρεπε να διαλεξω ενα μονο νουμερο για ολα, τοτε χωρις δευτερη σκεψη το 7,5...

Βασιλη Lambro tordo διασπορας νουμερο 8,5... ;)
 
Καλό κ το 7,5 συμφωνώ..Αρι αυτο το φυσίγγι που λες ηθελα κάποια στιγμή να το δοκιμάσω..αλλά δεν το έχουν φέρει(προς το παρών ελπίζω)στα μέρη μου.Αν δεν κάνω λάθος τα 7αρια του δορκα ειναι στην ουσία 7,5αρια..(2,40mm)
 
Last edited:
Ειναι γεγονος οτι τα περισοτερα πουλια που τουφεκαμε στην εναρξη ειναι πιτσουνια.Τα μερη που τα κυνηγαω ειναι ανοιχτα και δινουν βολες σε διαφορες αποστασεις.Παρ'ολο που δεν εχω περασει σε πολυ σφιχτα τσοκ με τα 8αρια ειχα φανταστικα αποτελεσματα.
 
Back
Top