Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο Μητσάρα! Άντε έσπασε η γκίνια τουλάχιστον με τα πουλιά!
Όσον αφορά αυτό με τον τσομπάνο κοίτα να το χειριστείς σωστά γιατί δεν ξέρεις ο καθένας αν έχει μυαλό ή άχυρο στο κεφάλι του...

Καλησπερίζω και ας άργησα.Με πήρε η νύχτα βλέπετε στα βουνά.
Σήμερα αποφάσισα να ξαναπάω στο καρτέρι που ήμουνα την Κυριακή μιας και και υπολόγιζα οτι θα είναι ελεύθερο αφού όλοι θα πήγαιναν για πέρδικες και γουρούνια.
Στην διαδρομή και γύρω στις 6,10 μου ορμάνε δυο σκυλιά και πέφτουν πάνω στο αυτοκίνητο με πολύ δυναμη,τόση σανκάποιος να κλώτσησε την πόρτα. Φτάνω στο καρτέρι και ήταν όντως ελεύθερο.
Τα ουρλιαχτά δύο λύκων στο χάραμα μέσα απο το ελατόδασος ήταν κάτι που δεν το ζεις εύκολα.
Τα κοτσύφια και οι δεντρότσιχλες είχαν την τιμητική τους και πέρναγαν ακατάπαυστα.Γύρω στις 7,40 να και το πρώτο φασσοκόπαδο απο 12 πουλιά.Σε λίγο άλλο ένα 30άρι και ξανά μετά από λίγο άλλο ένα.Ολα έρχοταν μέσα απο το απαγορευμένο και μάλλον είχαν κουρνιάσει εκεί. Η ώρα έχει πάει 10 και ακόμη ουτε μπαμ.Σε λίγο βλέπω μια ξαδέλφη μου ,κόκκινη όμως ,να έρχεται καταπάνω μου.Την τραβαω με την κάμερα που είχα στο όπλο και αυτή με κοιτάζει και σταματάει και ..."τα κάνει".Αφού χαιρετηθήκαμε γύρισε πίσω και χάθηκε στα έλατα.Σε λίγο βλέπω άλλο ένα κοπάδι να γυρνάει πάνω στα έλατα σαν να θελει να κλαρώσει αλλά το έχασα.
Στις 10 ,45 αποφασίζω να κάνω μερικά μέτρα μπροστά απο το καρτέρι για να ξεμουδιάσω.Τότε βλέπω τα fandom να έρχονται πάνω μου.Ηταν γύρω στα 10.Μένω ακίνητος και μόλις είναι η ώρα για κατάρριψη σηκώνω το όπλο και .....η σκανδάλη δεν παει πίσω.Γαμώ το κερατό μου μπήκε η ασφάλεια.Την βγάζω και η πρώτη έχει ντουμανιάσει .Εχω χάσει όμως χρόνο και γυρίζω σε μια άλλη και της τραβάω και τα δύο .Η πρωτη ακόμη έπεφτε πό ένα 7άρι F2 .Ετσι έχω τις δυο πρώτες ουκρανέζες.
Πηγαίνοντας στο αυτοκίνητο να τις αφήσω και να πάρω εναν καφέ βλέπω στην πόρτα μια μεγάλη βαθιά γρατσουνιά που έχει βάλει μέσα και την λαμαρίνα .Ηταν απο τα κωλόσκυλα που μου την έπεσαν τπ πρωί.Γίνομαι έξω φρενών και αρχίζω τα τηλέφωνα να μάθω τινος είναι.Μεχρι αστυνομία και αγροφύλακα πήρα γιατί είναι η δευτερη φορά που παθαίνω ζημιά απο τσοπανόσκυλο.
Αποφασίζω να καθίσω μέχρι το απόγευμα γιατί πίστευα οτι τα πουλιά αυτά θα γυρίσουν πίσω.Οντως στις 14 50 εμφανίζονται τα 12 πιο πάνω απο μένα.Σε λίγο το 30άρι περνά 100μ πιο κάτω και απο πίσω του κάτι ξέμπαρκες καριόλες..Κάθομαι εκει και δεν φεύγω.Στις 16,30 εμφανίζεται ένα ζευγάρι με απόσταση μεταξύ τους και κατάφερα και πήρα την πρώτη .Τουλάχιστον πήρα τα 3 πρωτα πουλιά για φέτος.Στις 17 τα μάζεψα γρήγορα και άρχισε η αναζήτηση του μαλάκα με τα σκυλιά.Περίπου τον έχω εντοπίσει και θα δω τι θα κάνω.
Σημασία έχει ότι μου χάλασε την ψυχολογία .
Άντε Μητσαρα έσπασε το ρόδι.
Πρόσεχε μέχρι να φύγεις από εκεί γιατί κυκλοφορούν και αγριογούρουνα!!!!.asking..sarcastic.

Παράσημο είναι Δημήτρη. Θα το βλέπεις και θα σου θυμίζει τη σημερινή τριάδα.
Έμαθα ότι όντως πέρασαν κάποια πουλιά χτες και σήμερα πάνω.

Άντε Μητσαρα έσπασε το ρόδι.
Πρόσεχε μέχρι να φύγεις από εκεί γιατί κυκλοφορούν και αγριογούρουνα!!!!.asking..sarcastic.
Αυτά τα περιμένω με λαχτάρα.Ας έρθουν.
Παράσημο είναι Δημήτρη. Θα το βλέπεις και θα σου θυμίζει τη σημερινή τριάδα.
Έμαθα ότι όντως πέρασαν κάποια πουλιά χτες και σήμερα πάνω.
Στέφανε στο χωριόδου μου ειπαν οτο επεφταν πολλές ντουφεκιές τις προηγούμενες μερες ,αλά αυτό δεν ειναι κριτήριο γιατι οπως ξέρεις ντουφεκάνε τα πάντα.
Εγω ειμαι πιο μακριά γύρω στα 30χλμ. αλλά τα λίγα αυτά κοπάδια που ειδα είχανε μια πορεία προς τα εκεί.
Σήμερα ειμαι πάλι στο ίδιο σημείο μόνος.Ο καιρός ιδανικός με 5 βαθμούς και ξαστεριά και λίγο αέρα.Πάντως αν δεν γίνει άλλο ένα καλό μπάσιμο αυτές τις μέρες δεν τα βλέπω καλά.Τέτοια εποχή ειχε πάντα πουλιά πιασμένα, έστω και λίγα.Ακόμη και πέρυσι που ήταν η χειρότερη χρονιά εδώ υπήρχαν λίγα πουλια.
Οι βελανιδιές και οι αριές είναι πολύ φορτωμένες φέτος.

Η χειρότερη έξοδος της τελευταίας δεκαετίας!!! Στα πάτρια εδάφη από 27/10 έως 2/11 δεν σήκωσα όπλο! Για πέρασμα ούτε λόγος και όσο για ντόπια, παρόλο τα 300 χλμ που έκανα σε δύσκολους χωματόδρομους ούτε μία...:mad:
Τι έγινε και τι θα γίνει τελικά φέτος ρε Κώστα.Που πήγαν όλα αυτά τα πουλιά που μπήκαν 25,26,27 Οκτώβρη; και ήταν όντως πολλά πουλιά απ ότι λέγαν όλοι.
Αρχίζει να μου βρωμάει πολύ.......

Πολύ ασχημος καιρος χθες με 5 μποφορ αερα εκανε τα πουλια να μην βγουν από την κουρνια τους κυριως το απόγευμα...το πρωινο ειχε καποια κινηση με πολύ ψηλωμενα πουλια και πολύ οριακες βολες σε οποιον καταφερνε να καρπωθει 1 πουλι...!Επομενο ραντεβού την Κυριακη πρωτα ο Θεος...!

http://tinypic.com/r/esqo2b/9
παιδια δοκιμασα τα παντα και παλι δεν μπορω να βαλω φωτο!!!ουτε με copy-paste ουτε μεσω url απευθειας
esqo2b.jpg

Last edited by a moderator:
Σας γράφω απο το καρτέρι μια και είμαι ξεθεωμένος απο το ψάξιμο.
Στις 8:10 ερχεται ενα κοπάδι 30 πολιών απο πίσω και περνάει στην πιο πάνω στροφή σε ύψος 10 μ.Δεν τουφεκάω λόγω απόστασης.Σε 10 δευτερόλεπτα ξαφνικά βλέπω απο μπροστά μου και πάνω απο τα έλατα γύρω στα 15 πουλιά.Ισως με ειδαν και αρχίζουν να στρίβουν.Σήμερα ειχα πρώτα 2 7άρια b&p 34gr. και τρίτο ένα dual power b&p 7+4 που για πρώτη φορά θα δοκίμαζα.Περίεργος συνφιαός αυτός για μένα.Επίσης είναι η πρώτη φορά μου στην φάσσα που απουσιάζε απο την θαλάμη ενα 6 άρι η ένα 5άρι.Κιαυτό γιατι ειδα χθες πλοσο χαμηλά στον δρόμο περνάγανε.
Οι φάσσες όμως που έρχονταν , ήταν σε τέτοια απόσταση που άλλη φορά δεν θα τουφέκαγα .Ριχνω γρήγορα στην πρώτη και την βλέπω να πέφτει.Αμέσως όπως δίπλωσε το κοπάδι ρίχνω τα άλλα δύο. και βλέπω άλλα τρία πουλιά να πέφτουν !Δεν πίστευα στα μάτια μου.Για απόσταση δεν τολμώ να αναφερθώ ,οπως λέω και ο Γιωρίκας.Τρέχω γρήγορα και βρίσκω αμμέσως την πρώτη.Ψαχνω τριγύρω και δεν βλέπω τίποτα.Αρχίζω όμως να βρίσκω τα σημεια που σκάσανε.Κάτω απο τα έλατα δεν ήταν καθαρό.Ειχε πουρνάρια,κουμαριές,κ.ά.και περπατούσες σκυμένος και με δυσκολία. Η κλίση μεγάλη και κατέληγε σε απότομη ρεματιά.Εψαξα αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα.Πριν απο μισή ώρα ξαναψάχνω βρίσκοντας μόνο φτερά τα οποία δε μια περίπτωση με οδήγησαν στην μία ..Οι άλλες κουφάλες ποδάρωσαν γρήγορα και τις έχασα.Βρήκα δηλαδή τις δύο.
Θα μείνω μέχρι το απόγευμα μήπως τις πετύχω στην επιστροφή.

Στις 8:10 ερχεται ενα κοπάδι 30 πολιών απο πίσω και περνάει στην πιο πάνω στροφή σε ύψος 10 μ.Δεν τουφεκάω λόγω απόστασης.Σε 10 δευτερόλεπτα ξαφνικά βλέπω απο μπροστά μου και πάνω απο τα έλατα γύρω στα 15 πουλιά.Ισως με ειδαν και αρχίζουν να στρίβουν.Σήμερα ειχα πρώτα 2 7άρια b&p 34gr. και τρίτο ένα dual power b&p 7+4 που για πρώτη φορά θα δοκίμαζα.Περίεργος συνφιαός αυτός για μένα.Επίσης είναι η πρώτη φορά μου στην φάσσα που απουσιάζε απο την θαλάμη ενα 6 άρι η ένα 5άρι.Κιαυτό γιατι ειδα χθες πλοσο χαμηλά στον δρόμο περνάγανε.
Οι φάσσες όμως που έρχονταν , ήταν σε τέτοια απόσταση που άλλη φορά δεν θα τουφέκαγα .Ριχνω γρήγορα στην πρώτη και την βλέπω να πέφτει.Αμέσως όπως δίπλωσε το κοπάδι ρίχνω τα άλλα δύο. και βλέπω άλλα τρία πουλιά να πέφτουν !Δεν πίστευα στα μάτια μου.Για απόσταση δεν τολμώ να αναφερθώ ,οπως λέω και ο Γιωρίκας.Τρέχω γρήγορα και βρίσκω αμμέσως την πρώτη.Ψαχνω τριγύρω και δεν βλέπω τίποτα.Αρχίζω όμως να βρίσκω τα σημεια που σκάσανε.Κάτω απο τα έλατα δεν ήταν καθαρό.Ειχε πουρνάρια,κουμαριές,κ.ά.και περπατούσες σκυμένος και με δυσκολία. Η κλίση μεγάλη και κατέληγε σε απότομη ρεματιά.Εψαξα αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα.Πριν απο μισή ώρα ξαναψάχνω βρίσκοντας μόνο φτερά τα οποία δε μια περίπτωση με οδήγησαν στην μία ..Οι άλλες κουφάλες ποδάρωσαν γρήγορα και τις έχασα.Βρήκα δηλαδή τις δύο.

Ψάξε γαμώ το φελέκι μου κρίμα τα πουλιά..Αντε μην έρθω και στις βρω εγω..

Ψάξε γαμώ το φελέκι μου κρίμα τα πουλιά..Αντε μην έρθω και στις βρω εγω..
Ξεσκίστηκα ρε Γεράσιμε.Εψαξα πολύ σε μεγάλη ακτίνα.Το μέρος δεν ειναι εύκολο.Κρίμα όντως.Οι ρουφιάνες ποδάρωσαν γρήγορα και εξαφανίστηκαν.

Last edited:
μπράβο ρε Μητσάρα πήρες φόρα κι αμπάριζα respect.
ωραίος κι ο Λεωνίδας .congrats. από κοντά
τι όπλο είναι αυτό Λεωνίδα;;;;; δεν το βλέπω καλά

Mπραβο Μητσο και στις επομενες. Οπως τα λεγαμε και παλιοτερα Β&P F2 classic, το ποιοτικοτερο 34αρι της αγορας για ολα τα κυνηγια!!!

Mπραβο Μητσο και στις επομενες. Οπως τα λεγαμε και παλιοτερα Β&P F2 classic, το ποιοτικοτερο 34αρι της αγορας για ολα τα κυνηγια!!!

Παύλο τα τελευταία χρόνια περα απο 8 και 9 στα τσιχλοκότσυφα,το χρησιμοποιούσα σε Νο 7 στην φάσσα αλλά πολύ περιορισμένα και μόνο σαν πρώτο.Σήμερα όμως του έδωσα ευκαιρία και πραγματικά με δικαίωσε με το παραπάνω και μάλιστα σε εξωφρενική απόσταση.
Να θυμίσω ότι και το το τρίτο που, ειχα το b&p το dual power 7+4, κατέβασε τις δυο τελευταίες οταν το κοπάδι γύρισε σε απόσταση ,αντε να το πω και ας ξυνίσουν μερικοί,σε απόσταση πάνω απο 60μ.Τα έλατα είναι καθαρά σημάδια για την απόσταση και δεν κάνεις λάθος.

Επιστροφή στο σπίτι 6,10 απο τις 5,50 το πρωί και πάλι.
Τελικά δεν πέρασε τίποτα άλλο απο τις πρωινές. Απο πληροφορίες έμαθα οτι τόσο χθες ,αλλά κια προχθές,πέρασαν αρκετές φάσσες σε αλλόκοτα σημεία και μάλιστα μεγάλα κοπάδια.Ακόμη κλάρωναν για κούρνια σε δέντρα πάνω σε κεντρικό δρόμο !

Status
Not open for further replies.
Back