Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η ώρα πήγε 9 και δεν πέταξε τίποτα.Εχω την εντύπωση ότι με περιμένουν αλλού.
Πολύ κρύο ,βοριάς δυνατός και βαριά συννεφιά.Μιση ώρα ακόμη και φευγω γιατι έχω πολύ και κακό δρόμο μπροστά μου.

Η ώρα πήγε 9 και δεν πέταξε τίποτα.Εχω την εντύπωση ότι με περιμένουν αλλού.
Πολύ κρύο ,βοριάς δυνατός και βαριά συννεφιά.Μιση ώρα ακόμη και φευγω γιατι έχω πολύ και κακό δρόμο μπροστά μου.
Πας για την πατρίδα;Τραβα και καμμια φρέσκια φωτο...

Καλά δωστου αέρα να μας τρελάνει στα Τζουμερκα πάλι .
Έχει βγει και φάρμακο για την Τζουμερκιτιδα, μην φοβάσαι.
Δηλαδή τότε οι Κρητικοί τι να πουν;

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα σας κύριοι.Σχεδόν τίποτα σήμερα.
Δύο 20άρια κοπαδάκια εκτός βολής νωρίς το πρωί και μια τριάδα που ενώ ερχόταν καρφί επάνω στον πατέρα μου λίγο πριν μπει σε απόσταση βολής σπάσανε δεξιά και χάθηκε η ευκαιρία.Έκανα και μια γύρα να δω πώς πάνε τα δέντρα από βελάνι αλλά λίγα δέντρα έχουν καρπό(Ίσως είναι καλό αυτό).
Πάντως άμα έριχνα στις δενδρότσιχλες από το πρωί θα έκανα καμιά 6-7....Αλλά στην φάσσα απαγορεύονται αυτά!!!

ζητανε καποιοι συναδελφοι κυνηγοι (συναδελφους να τους πει ο θεος, κακο χρονο ναχουν) πως θα πρεπει να σεβομαστε το θηραμα που κυνηγα ο καθενας. και τι θελω να πω. ζητανε οι μπεκατσαδες να μην πηγαινουμε ας πουμε εμεις στο καρτερι της μπεκατσας, γιατι ειναι κριμα, και μαληστα για αυτους που ταιζουν σκυλια και μια φερμα ειναι ολοι η κυνηγετικη τους μερα. συμφωνω απολυτα και ειμαι υπερμαχος σε αυτο. απο σημερα ομως φιλοι μου ολα αλλαζουν για μενα μετα απο αυτο που εκαναν. δεν μπορειτε κυριοι μπεκατσαδες να εχω σπασει εγω αμαξι και ποδια, να εχω βρει πουλια σε τροφη και νερο, και επειδη ειναι λιγα να τα εχω αφησει στην ησυχεια τους με την ελπιδα να μπουν εκει κιαλλα πουλια, και επειδη εσεις πεσατε τυχαια επανω τους να τα βαρατε. ολα τα νομιζματα εχουν δυο οψεις.

Σήμερα τα μετεωρολογικά μοντέλα του κώλου έδιναν βροχή για την περιοχή.Ο καιρός πολύ κρύος με ήλιο και λίγα σύννεφα , αλλά πολύ δυνατό αέτα.Αλλσγή πλάνου καθ οδόν σήμερα αφου περνώντας απο ένα φοβερό φασσοκάρτερο δεν υπήρχε παραδόξος κανείς.Γελάστηκα όμως γιατί ήρθαν καθυστερημένα άλλοι δύο. στις 7:Οπως τραβηχτήκαμε λίγο προς το δρόμο για τις καλημέρες και τα σχετικά,ακριβώς μπροστά μου και μέσα απο πυκνή βλάστηση με φιάσπαρτα έλατα προβάλουν κάτι κέρατα.Ενα ζαρκάδι βγήκε μπροστά μου στα 10 μ.Απο τον δυνατό αέρα δεν μας ειχε καταλάβει.Κρίμα που δεν είχα βγάλει ακόμη την μηχανή απο την θήκη.
Σε μισή ώρα μετά πέρασαν γύρω στις 10 φάσσες οι οποίες ήρθαν ανάποδα απο πίσω μου και μου πέρασαν σε ένα μικρό άνοιγμα.Μια ντουφεκιά μπηχτή και το μονο οου πήρα ήταν ένα φτερό απο την ουρά
Στις 10:30 αποφασίζω να παω να τις ψάξω στις ρεματιές .Κάπου που ήμουνα σίγουρος ότι κάυι θα βρω .Πέφτω πάνω σε γουρουνάδες οι οποίοι ειχαν πράγματι σηκώσει πουλιά απ ότι μου είπαν.Ετσι τέλειωσε αδοξα η μέτα αφου εκει δεν μπορούσα να καθίσω όπως επίσης και κάπου αλλού που πήγα, αφου και εκει έκαναν παγάνα.Το πρόβλημα με τις παγάνες ειναι μεγάλο αν θελεις να κυνηγήσεις φάσσες .Δεν αφήνουν τα πουλιά να ηρεμήσουν αφού τρεις φορες τη βδομάδα γινεται πολεμος.
Ας ελπίσουμε απο αυριο αν κόψει ο αέρας να μπουν πουλιά, γιατί οι συνθήκες κατα τα άλλα θα ειναι πολύ καλές.

ζητανε καποιοι συναδελφοι κυνηγοι (συναδελφους να τους πει ο θεος, κακο χρονο ναχουν) πως θα πρεπει να σεβομαστε το θηραμα που κυνηγα ο καθενας. και τι θελω να πω. ζητανε οι μπεκατσαδες να μην πηγαινουμε ας πουμε εμεις στο καρτερι της μπεκατσας, γιατι ειναι κριμα, και μαληστα για αυτους που ταιζουν σκυλια και μια φερμα ειναι ολοι η κυνηγετικη τους μερα. συμφωνω απολυτα και ειμαι υπερμαχος σε αυτο. απο σημερα ομως φιλοι μου ολα αλλαζουν για μενα μετα απο αυτο που εκαναν. δεν μπορειτε κυριοι μπεκατσαδες να εχω σπασει εγω αμαξι και ποδια, να εχω βρει πουλια σε τροφη και νερο, και επειδη ειναι λιγα να τα εχω αφησει στην ησυχεια τους με την ελπιδα να μπουν εκει κιαλλα πουλια, και επειδη εσεις πεσατε τυχαια επανω τους να τα βαρατε. ολα τα νομιζματα εχουν δυο οψεις.
Γιάννη έχεις δίκιο, δεν μπορώ να διαφωνισω μαζί σου, αλλά μην πηγαινεις στα άλλο άκρο και γίνεσαι ίδιος με τους λιγούριδες του καρτεριου. Φιλικά πάντα, με καλή διάθεση.

Στις 10:30 αποφασίζω να παω να τις ψάξω στις ρεματιές .Κάπου που ήμουνα σίγουρος ότι κάυι θα βρω .Πέφτω πάνω σε γουρουνάδες οι οποίοι ειχαν πράγματι σηκώσει πουλιά απ ότι μου είπαν.Ετσι τέλειωσε αδοξα η μέτα αφου εκει δεν μπορούσα να καθίσω όπως επίσης και κάπου αλλού που πήγα, αφου και εκει έκαναν παγάνα.Το πρόβλημα με τις παγάνες ειναι μεγάλο αν θελεις να κυνηγήσεις φάσσες .Δεν αφήνουν τα πουλιά να ηρεμήσουν αφού τρεις φορες τη βδομάδα γινεται πολεμος.
Πέρα από τις μεγάλες εκτάσεις που κλείνουν οι γουρουνοκυνηγοί σε κάθε παγάνα, ένα άλλο θέμα που έχω συζητήσει και με άλλους κυνηγούς είναι ότι, η αυξηση των γουρονοομάδων και ο σαματάς που γίνεται με τις παγάνες 3 φορές τη βδομάδα, είναι ένας από τους κύριους λόγους που δε μένουν όπως παλαιότερα, φάσσες στα δάση της Ηπείρου το χειμώνα..

Πέρα από τις μεγάλες εκτάσεις που κλείνουν οι γουρουνοκυνηγοί σε κάθε παγάνα, ένα άλλο θέμα που έχω συζητήσει και με άλλους κυνηγούς είναι ότι, η αυξηση των γουρονοομάδων και ο σαματάς που γίνεται με τις παγάνες 3 φορές τη βδομάδα, είναι ένας από τους κύριους λόγους που δε μένουν όπως παλαιότερα, φάσσες στα δάση της Ηπείρου το χειμώνα..
Κάθε χρόνο οι ιδιες διαπιστώσεις Σπύρο.Μεγάλος σαματάς.Σε κάθε παγάνα πέφτουν εκατοντάδες φυσίγγια και μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα.Εχω δει κοπάδια στην κο'υρνια και να μην μπορούν να στρώσουν με τίποτα.Για το κυνήγι της φάσσας είναι μεγάλο πρόβλημα .Εδώ τουλάχιστον

Κάθε χρόνο οι ιδιες διαπιστώσεις Σπύρο.Μεγάλος σαματάς.Σε κάθε παγάνα πέφτουν εκατοντάδες φυσίγγια και μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα.Εχω δει κοπάδια στην κο'υρνια και να μην μπορούν να στρώσουν με τίποτα.Για το κυνήγι της φάσσας είναι μεγάλο πρόβλημα .Εδώ τουλάχιστον
Δυστυχώς Δημήτρη δε μπορεί να γίνει τίποτα...
όσο αυξάνονται και πληθύνονται τα ''μπασταρδοαγριογούρουνα'' όλο και θα μεγαλώνει και το πρόβλημα...

Δυστυχώς Δημήτρη δε μπορεί να γίνει τίποτα...
όσο αυξάνονται και πληθύνονται τα ''μπασταρδοαγριογούρουνα'' όλο και θα μεγαλώνει και το πρόβλημα...

Η πλάκα είναι οτι εχει γεμίσει ο τόπος και απο την άλλη δεν μπορούν να τα βαρέσουν λόγω δυσκολίας του τόπου η γιατί δεν έχουν καλά σκυλιά.Η παγάνα όμως παγάνα με 200 φυσίγγια για πλάκα.Τράβα εσυ μετα για φάσσες.Μέχρι να ησυχάσει το μερος έρχεται η Τετάρτη.
Και φετος ρε γαμώτο κυνηγάνε συνέχεια σε ένα μέρος που ήταν ησυχαστήριο και κραταγε πουλάκια .Λιγα τα τελευταία χρόνια αλλά ειχε ενδιαφέρον.
Αρχισα να χαλιιέμαι απο την πρώτη μέρα.

Γιάννη έχεις δίκιο, δεν μπορώ να διαφωνισω μαζί σου, αλλά μην πηγαινεις στα άλλο άκρο και γίνεσαι ίδιος με τους λιγούριδες του καρτεριου. Φιλικά πάντα, με καλή διάθεση.
τα γραφω πανω στα νευρα μου ρε γιαννη. εχω γινει εξαλλος.

Status
Not open for further replies.
Back