Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτο ακριβως θα πει ειμαι κυνηγος...ΑΡΡΩΣΤΟΣ!!!!
Και όποιος το αμφισβητεί έχω και γνωμάτευση γιατρού...
τρελόγιατρου.sarcastic.
sorry για το .off topic. αλλά κι αυτές ουκρανέζες είναι
και μην μου πείτε ότι σας χαλάνε .banana.
Ωχ Μάκη! και είναι και σε Τζουμερκιώτικο πανυγήρι.ha ha ha..sarcastic.

Με φίλο παλιό που μίλησα το απόγευμα μου είπε για μεγάλα εβδομαδιαία μπασίματα στην οροσειρά του Βερμιου, και στα γνωστά μέρη με μεγάλη λαϊκή προσελευση αλλά και στα prive καρτέρια.

Αυτό ξαναπέστο..Λόγω Βελανιδιού ε?
ειναι πολυ μυστηριο αυτο που συμβενει φετος.
εχει τροφη πολυ, αλλα τα πουλια που εχουν περασει απο την χωρα μας φετος, ειναι το 20% απο περσι. στα δικα μας βουνα (δραμα καβαλα ξανθη) ακομη δεν εμειναν πουλια. δεν ξερω. τροφη εχει παντου. τετοια εποχη πριν 2 χρονια που ειχε ιδια τροφη, ειχαμε με το ταιρι μου μεχρι τωρα 100 πουλια βουνησια. φετος εχουμε 20 πουλια.

... Ξεροβορι,μόνο για φασσες κάνει.

Με το ξεροβόρι που την κυνηγάνε τη φάσσα;
Για επιβεβαίωση: Ποιος σημείο ακριβώς είναι ο αυχένας και διάσελο στο βουνό; Καμιά φωτό με ένδειξη ακριβώς του σημείου αυχένα και διάσελου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

• Like
Reactions: jnp
Σε περιοχη της Ευρυτανίας που ήταν δύο φίλοι Τρίτη και Τετάρτη είχε αρκετά κοπάδια. Είχαν φοβερές αστοχιες γιατί τα πουλιά τους έβγαιναν φάτσα στα 15-20 μέτρα και δεν είχαν διασπορας και κυλινδρο.Τρία πουλιά με το ζόρι με τριάντα φυσιγγια ριγμενα.

Με το ξεροβόρι που την κυνηγάνε τη φάσσα;
Για επιβεβαίωση: Ποιος σημείο ακριβώς είναι ο αυχένας και διάσελο στο βουνό; Καμιά φωτό με ένδειξη ακριβώς του σημείου αυχένα και διάσελου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
Χρήστο νομίζω ότι αυχένα* λέμε το χαμηλότερο σημείο που ενωνει δύο βουνά. Εκεί καταλήγει και η χαραδρα (χουνη =χωνι) που συνήθως υπάρχει ανάμεσα στα δύο βουνά.
Αυχένας: στενή δίοδος στο χαμηλότερο τμήμα κορυφογραμμής
*Ο αυχένας, κοινώς σβερκος, είναι χαμηλωμα της σπονδυλικης στήλης ανάμεσα στο κεφάλι και τους ώμους.
Διάσελο : το μονοπάτι που αποτελεί δίοδο μεταξύ βουνών.
Φαντάζομαι ότι το καμπυλωτο κομμάτι ανάμεσα σε δύο βουνά τους θύμιζε τη σέλα του αλογου, οπότε διάσελο σημαίνει πέρασμα δια μέσου της σελας.
Μάλλον πρακτικά ο αυχένας και το διάσελο το ίδιο πράγμα σημαίνουν.

Last edited:
Σας ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.
Γιάννη από ότι κατάλαβα είναι το χαμηλότερο τμήμα κάθετα στην κορυφογραμμή και όχι το χαμηλότερο τμήμα μεταξύ και παράλληλο δύο οποιονδήποτε βουνών...
Δημήτρη δηλαδή καθόμαστε στη μέση της πλαγιάς και όχι κάτω στη χαράδρα και απλά ευχόμαστε να διαλέξαμε τη σωστή πλευρά;

Γιάννη από ότι κατάλαβα είναι το χαμηλότερο τμήμα κάθετα στην κορυφογραμμή και όχι το χαμηλότερο τμήμα μεταξύ και παράλληλο δύο οποιονδήποτε βουνών...
Δημήτρη δηλαδή καθόμαστε στη μέση της πλαγιάς και όχι κάτω στη χαράδρα και απλά ευχόμαστε να διαλέξαμε τη σωστή πλευρά;
Σωστος και στα δύο.

Τηλεφωνησέ μου για διευκρινήσεις..Χρέωση 1.80€ το λεπτό.
.sarcastic..sarcastic.

Ορεινη Φθιώτιδα χθες ελάχιστες φάσες και καποιες ελατότσιχλες εδωσαν ευκαιρία για κάρπωση ,σήμερα ο καιρός άλλαξε το απόλυτο 0. πιασμένες τσίχλες ( κοινες) αρκετες για την εποχη αλλα πιασμενες κυρίως σε ελαιωνες πευκωνες και πουρνάρι σε χαμηλότερο υψόμετρο μπορει να βρει καποιος αλλα με παγάνα δεν παίζουν.Η πληροφορία είναι αξιόπιστη για λεπτομέρειες μεσω π.μ

πιασμένες τσίχλες ( κοινες) αρκετες για την εποχη αλλα πιασμενες κυρίως σε ελαιωνες πευκωνες και πουρνάρι σε χαμηλότερο υψόμετρο μπορει να βρει καποιος αλλα με παγάνα δεν παίζουν
Έτσι όπως τα λες είναι. Επιβεβαιώνω.

Status
Not open for further replies.
Back