Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια ερώτηση φίλοι τσιχλάδες....
Απογευματινό καρτέρι έχω πάει δύο φορές μόνο,και τις δύο τα πουλιά πέρασαν την ώρα που νύχτωνε.
Αυτή την ώρα περνάνε πάντα η υπάρχουν και φορές που περνάνε πιο νωρίς;
Εσείς συνήθως τι ώρα πιάνεται το καρτέρι;

Γιώργο έχουν αλλάξει η συνήθειες τις τσιχλας..
Εγώ θυμαμε πριν 7-8 χρόνια που πηγενα από τις 4 το απόγευμα και πιο νωρις στο καρτέρι..Με το που έριχνα την πρώτη τουφεκιά αμέσως πέρναγαν κ αλλα πουλιά..Η καλύτερη ώρα για απογευματινό είναι από τις 5 το απόγευμα και μετά..Πάντα σε αυτό το διάστημα πέρναγαν τα περισσότερα πουλιά..
Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι ότι η τσιχλες δεν μετακινούνται για κουρνια αλλα κουρνιάζουν στα μέρη που βόσκουν..
Και αν θα περάσουν θα περάσουν ελαχιστες και πάντα όταν σουρουπώνει για τα καλά σαν σφήνες.Το έχω κόψει πια το απογευματινο γιατί δεν αξίζει..Κάποτε δεν προλαβενα να γεμίζω..:(

Με πολύ κρύο και αέρα οι τσίχλες θα ανέβουν για τα πυκνά αλλοιως κοιμούνται χαμηλά και μόνο τις μαυρες βλέπουμε.Τα τελευταία χρόνια χειμώνες όπως πριν δεν είχαμε. Παλιά ντυνομουν σαν αρκούδα για να αντέξω το βραδυνο κρύο και τώρα τα τελευταία χρόνια την βγάζουμε με φλις η ελαφρύ μπουφαν.

Επειδή ο καιρός με έκλεισε μεσα το πρωί, δεν κρατιόμουν σημερα το απόγευμα. Η πρώτη μου εξόρμηση κατα τις 4 σε μια χωματερή για κοράκοειδη. Πήρα 3 ψάρονια, τα δυο με μια Τουφεκιά στον αέρα και 2 κοράκοειδη με 6αρια Rio Pichon. Μετά απογευματινό σε ενα μερος εκεί κοντα, πέρασαν 6 πουλια, τουφέκισα 4 και τα πήρα, βρήκα τα 3.

Επειδή ο καιρός με έκλεισε μεσα το πρωί, δεν κρατιόμουν σημερα το απόγευμα. Η πρώτη μου εξόρμηση κατα τις 4 σε μια χωματερή για κοράκοειδη. Πήρα 3 ψάρονια, τα δυο με μια Τουφεκιά στον αέρα και 2 κοράκοειδη με 6αρια Rio Pichon. Μετά απογευματινό σε ενα μερος εκεί κοντα, πέρασαν 6 πουλια, τουφέκισα 4 και τα πήρα, βρήκα τα 3.
αυτό είναι το κυνήγι που μ αρέσει
τουφεκιές πολλές τουφεκιές .well done.

Ωραίος Βασίλη, καλα τα πέρασες.
* Κουιζ για τον Τασο. Το κουτί φυσίγγια πισω απο το σακίδιο ποιά είναι;
Παρακαλω οσοι το βρηκαν να μη το πουν. .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Να τον βοηθήσουμε? Ελληνικό,λίγα γράμματα ο τίτλος του..ε Γιάννη? :ρ

Αυτο που κάνει νιαου νιαου στα κεραμιδια τι είναι;
Σιγά μην δεν το βρει ο Τάσος.
Πριν δεκαπέντε χρόνια το δούλεψα για δύο χρόνια και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Δεν στραβωθηκα ακόμα Γιάννη....sarcastic..sarcastic.
Χιτακι Χιτακι...yelling..yelling.

Κουτί hit8 και μέσα ιδιογόμωση psb1 .my man.

καλημερα σας.χειροτερο χαλι απο το φετεινο στα χανια δε νομιζω να θυμαμαι τα τελευταια 10 χρονια.και σημερα τιποτα παρα μονο μια 12αδα κι αυτες στο θεο παρ ολο το ελαφρυ βοριαδακι και την ελαχιστη βροχη.με τα χιλια ζορια καταφερα και πηρα 1 που πετουσε σε κανονικο υψος.σε 2ωρες περασμα εριξα 2 φυσιγγια.κουτι ολοκληρο δεν εχω ριξει ακομα.περυσι τετοια εποχη εκανα 2ψηφια πρωι απογευμα.εφετος δεν την βλεπω καλη τη χρονια.μακαρι να διαψευστω

Πόσο δίκιο έχεις Μάκη για τα oscar 28gr, το έχω αγαπήσει είναι πολύ καλό.
Πολλά πουλιά στο απογευματινό για την εποχή αλλά ρε παιδιά πετάνε όλα στο θεό. Συνολικά είδα πάνω από 150 πουλιά. Μόνο μια μου πέρασε βολικά και την κράτησα. :)

Πόσο δίκιο έχεις Μάκη για τα oscar 28gr, το έχω αγαπήσει είναι πολύ καλό.
Πολλά πουλιά στο απογευματινό για την εποχή αλλά ρε παιδιά πετάνε όλα στο θεό. Συνολικά είδα πάνω από 150 πουλιά. Μόνο μια μου πέρασε βολικά και την κράτησα. :)

Παρόλο που φαινονται τόσο ψηλά είναι σε αποσταση βολής αλλά καλά κάνεις και δεν ρίχνεις γιατί οι τραυματισμοί σε αυτό το ύψος είναι πολλοί και χωρίς σκυλάκι δεν θα τις βρισκεις.Υπομονή να σφίξουν τα κρύα. Το σακίδιο ωραίο φαίνεται. Αν ήταν 30 λίτρα θα ήταν λες καλύτερο;

Last edited:
EvVeIQt.jpg

και οι πρωταγωνιστές της ημέρας..

Status
Not open for further replies.
Back