Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και εγώ όσα κοτσύφια έχω πάρει μέχρι τώρα είναι θυληκα.. Που χάθηκαν οι κερομυτηδες...;
Δεν ειναι μονο τα θυληκα, αλλα και ολα τα νεαρα πουλια ετσι. Ο κερομυτης σε αναλογια ειναι περιπου 15% του συνολικου πλυθησμου κοτσυφιων. Το ποσοστο αυτο αντικατοπτριζεται και στη καρπωση μας, αν το δειγμα ειναι μεγαλο

Επιστροφη για μενα μετα απο 8 μερες τσιχλοκυνηγι με τελικο απολογισμο 63 πουλια. Οι πρωτες 4 μερες που τις κυνηγησα ηταν πολυ ομορφες και μου απεφεραν περιπου το 90% των θηραματων. Τις τελευταιες μερες οι καρπωσεις μετριουνταν στα δαχτυλα του ενος χεριου, Χθες και προχθες πχ ηταν ζητημα να ειδα 10 πουλια συνολο ανα ημερα. Αυτο συνεχιστηκε και σημερα παρα τις τελειες καιρικες συνθηκες που επικρατουσαν. Αφαντα επισης τα πουλια και απο τους λογγους. Τα κοτσυφια που περασαν τις 4 μερες του μπασιματος ηταν τοσα πολλα που δεν αφηνουν εμενα προσωπικα πολλες ελπιδες για μεγαλα μπασιματα τις επομενες μερες.

Γεια σας παιδια!
Καλη εβδομαδα κια καλο μηνα!
Επεστρεψα και εγω απο 8 κηνυγετικες και αγροτικες πανεμορφες μερες στην Χιο!
7 πρωινα εξορμηση συνολο 80 πουλακια!
Κυριακη ηταν καλα και πολυ πολυ καλα την Δευτερα αναφορικα με τα περασματα, επειτα ακολουθησε φθινουσα πορεια εως Παρασκευη με μια μικρη καλυτερευση το Σαββατο.
Φετος ειδα πολλες γερακοτσιχλες!!!!
Δοκιμασα αρκετα νεα φυσιγγια αλλα το καλυτερο ολων μαζι με τα NSI GM3 Tordo ηταν τα NSI uno prima 28gr 8 1/2 που ειχα παρει μαζι απο Αθηνα.
12039430_10156239669275515_835386700687077193_n.jpg

Last edited:
Δεν ειναι μονο τα θυληκα, αλλα και ολα τα νεαρα πουλια ετσι. Ο κερομυτης σε αναλογια ειναι περιπου 15% του συνολικου πλυθησμου κοτσυφιων. Το ποσοστο αυτο αντικατοπτριζεται και στη καρπωση μας, αν το δειγμα ειναι μεγαλο
Σε μεγαλύτερη ηλικία δηλαδή αλλάζουν τα χρώματα στα αρσενικά;

Σε μεγαλύτερη ηλικία δηλαδή αλλάζουν τα χρώματα στα αρσενικά;

Nαι. Σε περιπου 1 χρονο απο τη γεννηση το καφε χρωμα σιγα σιγα μετατεπεται σε μαυρο με το μονο καφε χρωμα να εξακολουθει να υπαρχει στο κατω μερος των φτερων. Η μυτη ειναι ακομη μαυρη, οπως και το δαχτυλιδι γυρω απο τα ματια. Κερομυτης δεν γεννιεται ο κοτσυφας γινεται ετσι περιπου 15 μηνες μετα τη γεννηση του.

Παρ'οτι ο καιρος χθες ηταν καλος απο πληροφορίες δεν εκανε σήμερα μπασιμο. Τωρα ο καιρός το εχει γυρισει σ'ενα ελαφρύ Β-ΒΔ, ίσως αύριο να γίνει κάνα μπασιματακι, ειδωμεν.

Kαλησπερα παιδια..28/10 εγεινε ενα μετριο μπασιμο στην κρητη..απο τοτε και υστερα που παω καθε πρωι ισα να δω 5/10 τσιχλες στης 3ωρες ξενερα!
ακρωτηρι πας??μη ξαναπας.εγω το εκοψα πολλες μερες τωρα.ψαξε κανενα πρωινο απο βαμο μερια

Nομιζω οτι σιγα σιγα το Ακρωτηρι μαλλον πρεπει να το αποχαιρεταμε. Εκανε ενα ωραιο μπασιμο την προηγουμενη Δευτερα-Τριτη και απο τοτε, εως και τη Παρασκευη ελαχιστα πραματα. Ολο λεω να σηκωθω το πρωι, και ολο λυπαμαι τον υπνο μου

Καλημερες, σήμερα σηκώθηκα καθυστερημένα και πήγα στο καρτέρι κατά τις 7 παρά. Ελάχιστα πουλιά και οτι πετούσε ήταν πιασμένο στα γύρω δεντράκια. Ένα κοπαδάκι με χοντρούλες έκανε βόλτες μακριά και έπιανε σε ένα πευκο στα 100+ μετρα, αλλά δεν πέρασαν κοντά. Συνολικά, πέρα απο τις χοντρούλες, είδα περίπου 10 πουλιά. τουφέκισα 1 κοτσύφι το οποίο και ήρθε μαζί μου. Φεύγοντας από το καρτερι κατά τις 9 παρα και όταν έφτασα στο αμάξι, περίπου 100μ πιο κατω, περασαν πανω απο το καρτερι μου περιπου 40-50 φασσες, μπουλουκι πυκνο και χαμηλα. Αυτός ο κανόνας τελικά δεν έχει εξαιρέσεις.

Αν και καθυστερημένα, ευπειθώς αναφέρω τα εξής από το Κυριακάτικο κυνήγι.

Περιοχή: Ευρύτερα του Μαυροματίου Βοιωτίας.
Κόσμος: Αρκετός για την εποχή, και αν αναλογιστούμε και τον Παρασκευιάτικο ΕΝΦΙΑ.
Καιρός: Ιδανικός (συννεφιά, κρύο, και που και που ψιλόβροχο, ΣΦΙΧΤΟΣ με λίγα λόγια)
Πουλιά: Δυστυχώς λίγα, τα "περαστά" ελάχιστα, τα περισσότερα ήταν πιασμένα που μετακινούνταν τοπικά αλλά έπαιρναν γρήγορα ύψος, λες και απογειώνονταν ένα πράγμα.
Αποτέλεσμα: 5 στον "ντρουβά" και 3 χαμένα (όλα εκτός από ένα, ντουφεκισμένα σε "οριακό" ύψος για αυτό προέκυψαν και τα χαμένα λόγω ότι έπεφταν μακριά και σε όχι τόσο καθαρό μέρος)
Έκπληξη ημέρας: Τα Lako 33gr με G3000 που ταίριαξαν πολύ όμορφα με την SX3 και τα "χούγια" μου.

Παντελής (όχι ο Παντελίδης!) έλλειψη φασών έστω και για μπανιστήρι!!! (αντίθετα με το προηγούμενο Σ/Κ)

Αναμένουμε σε αναμμένα κάρβουνα το επόμενο Σ/Κ με ελπίδες για ένα τελευταίο μπάσιμο.

Status
Not open for further replies.
Back