Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα μοδι λιγα πουλια με το ενδιαφερον μεχρι τις 09.00 με το ζορι διψηφηος αριθμος και 3αρες ντουφεκιες μεχρι να πεσουν και κυνηγητο μεχρι ναμπουν στο ντουρα με αλλαγη μαρκας σκαγιων 4αρων διαφορετικων και ενα ψιλοβροχο συνεχες απο της 05.20 μεχρι της 08,00, και καμια 30αρια φασες σε χαμηλο υψος να γυρνανε γυρω γυρω αλλα να μην ζυγωνουν κοντα.Αυτα ΟΒΕΡ.

είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός.... τέλος Τσετσένε αυτονομιστή

Καλησπέρες από ΒΑ Αττική, πρώτο αναγνωριστικό απογευματινο καρτέρι για τη σεζόν. Πήγα κατά τις 16.15 στην περιοχή και αφού εκανα μια μικρή μπεκατσοβόλτα πήγα και κάθισα στο καρτέρι. Τα πρώτα πουλιά, ψηλωμένα και εκτός βολής πέρασαν κατά τις 17.10, λίγο αργότερα ξεκίνησε μια σχετικά σταθερή ροη, απο κυρίως ψηλωμένα πουλια και λιγα πιο χαμηλά. Μέχρι τις 17.35-40 περασαν συνολικά 30-35 πουλιά. Τουφεκισα μερικά από αυτά, 4 επεσαν φτερουγατα πολυ μακρια σε πυκνα και 1 που μου βγηκε στα μουτρα εχασε, κυριολεκτικα, το κεφαλι του. Ή τα φυσίγγια ή εγώ σήμερα δεν είχαμε καλή απόδοση. Φυσίγγια Cheddite Tordo 32gr N.8.

Καλησπέρα μάγκες μου. Επιστροφή από Δίστομο μετά από ένα 4ήμερο κυνήγι τσίχλας. Παρ' ότι είχα πληροφορίες για φάσσες επέλεξα να κυνηγήσω τσίχλες μιας και πέρυσι δεν τις πέτυχα στα περάσματα.
Κυριακή 9 τσίχλες

Δευτέρα 10 τσίχλες

Τρίτη 13 τσίχλες και 1 δενδρότσιχλα

Τετάρτη 4 τσίχλες χωρίς φωτογραφία .sarcastic.

Πάλι καλά που με πήρε ο ύπνος σήμερα έτσι;
Εχω την εντύπωση οτί τα πουλιά θα πρέπει να κάνουν μια παύση 3-4 μέρες για να ξαναρχίσουν το ταξίδι τους απο Σάββατο ή Κυριακή!
+1
Και γω, Κώστα κάτι τέτοιο έχω δει, κάνουν συνήθως ένα τριήμερο δυνατό μπάσιμο, μετά πέφτει ο ρυθμός και ξανακάνουν μετά από κάποιες μέρες ξανά ένα τριήμερο δυνατό μπάσιμο.
Το θέμα είναι να έχει καιρό βολικό, τον περισσότερο καιρό της εποχής της αποδημίας και για 3-4 βδομάδες που διαρκεί, να κάνουν τουλάχιστον ένα δυνατό τριημεράκι ανά βδομάδα.
Καλησπέρα. Ψιλοπραγματα σήμερα. Λίγα πουλάκια, και τα περισσότερα στα ουράνια, τελικά κατάφερα και πήρα 7 κιχλες, 1 κοτσύφι, 1 στρούνο (ψαρονι) και 2 πουλάκια που δε βρηκα γιατί μου έπεσαν φτερουγάτα, τουφεκισα άλκες 5-6 και αυτά ήταν. Ο κουμπάρος μου που κάθησε παραδίπλα μου, υποτίθεται στο καλύτερο πόστο, 2 κιχλες στο χέρι και του πέρασαν άλλες 4-5 πολλή ψηλά. Από φυσίγγια μόνο Predator ζωχιος. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι που παρ'ολο χθες το βράδυ και σήμερα τα χαράματα ακουγαμε πουλιά να μπαίνουν μετά λίγα πράγματα, ίσως τα πουλιά τώρα να μπαίνουν μόνο βράδυ. Καλή συνέχεια σε ολους.
zYtZeoj.jpg
Μικρό μεγάλο μπάσιμο Γιάννη, το ''μακρυμούτσουνο'' αντιεροπορικό, τη βγάζει τη ψησταριά του.bbq..sarcastic.

Τα πουλιά περιμένουν να ανέβω εγω στην Ηπειρο και μετά να μπούν.
.sarcastic.
Έτσι! ν' ακούσουμε εδώ μέσα και μια άποψη βασισμένη σε ατράνταχτες και αδιαμφισβήτητες επιστημονικές μελέτες.sarcastic.
Μόνο ανέβα λίγο σύντομα, όσο έχουμε ακόμα υπόλοιπο αδείας.sarcastic.
Τα μπασίματα δεν τελείωσαν .Εγώ πιστεύω ότι θα έχει κανα δυο καλά ακόμα .
Συνήθως την αυλαία την κλείνουν τα κοτσύφια τα οποία ακόμα δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους .Μπορεί να φάνηκαν μερικά αλλά ο κύριος όγκος τους είναι πίσω.
Το Σ/Κ θα έχουμε αρκετό κρύο με Βόρειο ρεύμα από Ρωσία ;);)
+ 1
Γιατί αλλιώς το χειμώνα θα κυνηγάμε σαλιγκάρια ή χοχλιούς όπως τους λένε οι φίλοι μου οι Κρητικοί ή μπομπόλους όπως τους λέμε στην Κέρκυρα.sarcastic.
Καλησπέρα μάγκες μου. Επιστροφή από Δίστομο μετά από ένα 4ήμερο κυνήγι τσίχλας. Παρ' ότι είχα πληροφορίες για φάσσες επέλεξα να κυνηγήσω τσίχλες μιας και πέρυσι δεν τις πέτυχα στα περάσματα.
Κυριακή 9 τσίχλες

Δευτέρα 10 τσίχλες

.well done.
Μπράβο Βασίλη! Έτσι όπως το πήγαινες, περίμενα τελευταία μέρα να πιάσεις το όριο.sarcastic.

Καλησπέρες από ΒΑ Αττική, πρώτο αναγνωριστικό απογευματινο καρτέρι για τη σεζόν. Πήγα κατά τις 16.15 στην περιοχή και αφού εκανα μια μικρή μπεκατσοβόλτα πήγα και κάθισα στο καρτέρι. Τα πρώτα πουλιά, ψηλωμένα και εκτός βολής πέρασαν κατά τις 17.10, λίγο αργότερα ξεκίνησε μια σχετικά σταθερή ροη, απο κυρίως ψηλωμένα πουλια και λιγα πιο χαμηλά. Μέχρι τις 17.35-40 περασαν συνολικά 30-35 πουλιά. Τουφεκισα μερικά από αυτά, 4 επεσαν φτερουγατα πολυ μακρια σε πυκνα και 1 που μου βγηκε στα μουτρα εχασε, κυριολεκτικα, το κεφαλι του. Ή τα φυσίγγια ή εγώ σήμερα δεν είχαμε καλή απόδοση. Φυσίγγια Cheddite Tordo 32gr N.8.
Τζιχαντιστή!!!!.yel.

Μπραβο Βασιλη,ωραίος!! Αυτές οι δεντρότσιχλες κ οι υπόλοιπες που έχετε εκεί θα με κάνουν κάποια στιγμή να ανέβω πάνω μόνο κ μόνο να τουφεκίσω έστω μια απο κάθε είδος..καθώς εδώ κάτω έχουμε μόνο τις κοινές κ ειναι μέγα απωθημένο οι μεγάλες!

Κυριακή 9 τσίχλες

Δευτέρα 10 τσίχλες

Ωραίος Βασίλη, καλα τα πέρασες.
* Κουιζ για τον Τασο. Το κουτί φυσίγγια πισω απο το σακίδιο ποιά είναι;
Παρακαλω οσοι το βρηκαν να μη το πουν. .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

* Κουιζ για τον Τασο. Το κουτί φυσίγγια πισω απο το σακίδιο ποιά είναι;
Αυτο που κάνει νιαου νιαου στα κεραμιδια τι είναι;
Σιγά μην δεν το βρει ο Τάσος.
Πριν δεκαπέντε χρόνια το δούλεψα για δύο χρόνια και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Status
Not open for further replies.
Back