Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άλλη μια χρονιά πέρασε στην ιστορία. Φέτος τα κυνήγια τα έκανα κυρίως προς το τελος, με αποτέλεσμα να χάσω τον καλό Νοέμβρη σε πολλά μέρη. Στα μπασίματα δεν πήγα πολύ και τώρα στο τέλος δεν ήμουν ιδιαίτερα τυχερός , γενικά δεν έπεσα σχεδον ποτέ σε μέρα με πολλά πουλιά, με λίγα λόγια δεν επιασα το όριο σε καμμία έξοδο. Όμως σίγουρα ήταν καλή χρονιά γιατί έριξα τις τουφεκιές μου και ακόμα και τις μέρες που δεν είχε δεν ήταν τελείως νέκρα, όλο και κάτι έκανα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσα να πάω σε μέρη που είχε, συνειδητά δεν πήγα όμως για να αποφύγω την πολυκοσμία. Αυτό που πρέπει όλοι να ευχόμαστε είναι υγεία και να υπάρχει κυνήγι το πρώτο δε μπορούμε να το προβλέψουμε, το δεύτερο οφειλουμε να το προστατέψουμε.

Μας τιμησε φετος η αγαπημενη μας τσιχλιτσα, με αποτελεσμα μια κυνηγετικα ομορφη χρονια. Πολλα επισης τα χιλιομετρα του περπατητου, με τα αντιστοιχα ωφελη για μας. Καλα να ειμαστε και συντομα παλι συνεπεις στα ραντεβου μας!!

Και του χρόνου με υγεία σε όλους τους συναδέλφους. Μιά καλή τσιχλοχρονιά έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους συναδέλφους που την κυνηγούν, να περάσουν όμορφα στις εξορμήσεις τους. Τώρα σειρά έχουν οι εξορμήσεις για μορχέλλες για εμένα και όσους ασχολούνται με τα μανιτάρια. Καλή περίοδο αναδιοργάνωσης και υπομονής.

Και του χρόνου με υγεία σε όλους τους συναδέλφους. Μιά καλή τσιχλοχρονιά έδωσε ευκαιρίες σε όλους τους συναδέλφους που την κυνηγούν, να περάσουν όμορφα στις εξορμήσεις τους. Τώρα σειρά έχουν οι εξορμήσεις για μορχέλλες για εμένα και όσους ασχολούνται με τα μανιτάρια. Καλή περίοδο αναδιοργάνωσης και υπομονής.
δωσε σημα μολις δεις την πρωτη. Οχι που, μονο . . .νάτη

Αποδεικνύεται τελικά ότι η παρουσία της τσίχλας είναι καθαρά θέμα ανέμων και καιρού που επικρατεί κατά την διάρκεια της αποδημίας τον Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Ούτε βαρύ χειμώνα είχαμε, ούτε πολλές βροχές, ούτε τα λιοδεντρα είχαν καρπό φέτος.
Έτυχε να δουλέψει ο δικός μας διάδρομος εκείνη την περίοδο.
Είχα γράψει πάντως τον Αύγουστο ότι την τσίχλα που είχα δει φέτος στην οξιά και στο αλπικό δεν την είχα δει ούτε τον χειμώνα στην Αταλάντη.
Εύχομαι κάθε χρόνο να είμαστε καλά και να βγαίνουμε στην φύση με πολλές συναντήσεις με θηράματα.

Αποδεικνύεται τελικά ότι η παρουσία της τσίχλας είναι καθαρά θέμα ανέμων και καιρού που επικρατεί κατά την διάρκεια της αποδημίας τον Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Ούτε βαρύ χειμώνα είχαμε, ούτε πολλές βροχές, ούτε τα λιοδεντρα είχαν καρπό φέτος.
Έτυχε να δουλέψει ο δικός μας διάδρομος εκείνη την περίοδο.
Είχα γράψει πάντως τον Αύγουστο ότι την τσίχλα που είχα δει φέτος στην οξιά και στο αλπικό δεν την είχα δει ούτε τον χειμώνα στην Αταλάντη.
Εύχομαι κάθε χρόνο να είμαστε καλά και να βγαίνουμε στην φύση με πολλές συναντήσεις με θηράματα.
Καθαρά θέμα καιρικών συνθηκών βορειοανατολικοτερα μας. Αν τα σπρώξει από πάνω θα κατέβουν. Φέτος τα καλύτερα περασματα τα πέτυχα με νοτια σκόνη και κατά περιόδους λασποψιχαλα...Αν έχει καλοκαίρι μέχρι τον πολικό κύκλο ως τέλος Νοεμβρίου θα κατέβουν μεν αλλά θα σκαλωσουν καπου βορειότερα μας δε. Όπως πέρσι...

Για εμάς η περίοδος έληξε προ 3 ημερών με περπατητό στην Ξηρονομη, με απολογισμό 6 πουλιά σε 7χλμ περπατητό, 2 άτομα. Μας αποζημίωσε η σούβλα στην Κάζα! Φέτος δεν βρέθηκα πότε την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Δεν πειράζει, του χρόνου! Σε όλη τη σεζόν έριξα περίπου 30-40 κουτιά κουτιά φυσίγγια. Αλήθεια, πόσα να εριξαν οι περισσότεροι από εδώ κατά μέσο όρο?

Ακόμα μια κυνηγετική σεζόν πέρασε πάνω απο την..πλάτη μας κ εξαφανίστηκε χωρίς να το καταλάβουμε...

Καλή αναμονή να έχουμε κ να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας να υποδεχθούμε κ παλι το αγαπημένο μας θήραμα....

Την "ερωμένη της παρέας" (κ όχι μόνο θα πω εγω) που για χάρη της εδω δεκαετίες καίγονται πολλα φυσιγγια κ χυνεται πολυ μελάνι......

Status
Not open for further replies.
Back