Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Την έχει φίλος από καινούργια.
Πολλές φορές στο κυνήγι τη σιχτηριζει...
Δεν πηγαίνει όλα τα φυσίγγια,διαλέγει πολύ,αυτό φωνάζει ο φίλος χρόνια τώρα..
Πάντα μαζί του και μια breda altair soecial για να σώζει την παρτίδα....
Κοίτα αν το όπλο είναι ακαθάριστο λογικό να κάνει μετά από 150-200 φυσίγγια εμπλοκή. Επίσης μπορεί να βάζει ανάποδα το ποτήρι του πιστονιού, ο πατέρας μου το είχε χρόνια ανάποδα, εγώ τυχαία το έβαζα σωστά και το πώς μπαίνει σωστά το ποτήρι στη 2000 το είδα εδώ στο φόρουμ από τον Vagosbenelli. Τώρα αν εννοεί ο φίλος σου ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν βγάζει καλες τουφεκιές τι να πω, σε αυτό θα διαφωνούσα. Από ότι κατάλαβα όμως τη Breda αν και πολύ καλό όπλο την έχει για δεύτερη επιλογή. Πώς κι έτσι, αν δεν είναι ευχαριστημένος από τη 2000;

Τα θανατηφόρα τραύματά της, αποδείχτηκε ότι ήτο στον λαιμό της...! Κι ελάχιστα σκαγάκια την είχαν τρυπήσει και στην υπόλοιπη κορμάρα της, αλλά μη θανατηφόρες τρώσεις αυτές... Πάντως οι φτερούγες της άθικτες...! Με λίγα λόγια, μερικά 9μισάρια σκαγάκια στον λαιμό της ήτανε αυτά που μού την έδωκαν...!
Άσε τα σκάγια και ρίξε καμία πασαρέλα με μαγιό μέρες που είναι Νικολάε!

Την έχει φίλος από καινούργια.
Πολλές φορές στο κυνήγι τη σιχτηριζει...
Δεν πηγαίνει όλα τα φυσίγγια,διαλέγει πολύ,αυτό φωνάζει ο φίλος χρόνια τώρα..
Πάντα μαζί του και μια breda altair soecial για να σώζει την παρτίδα....
Φίλε Τάκη εγώ ποτέ δεν την σιχτηρισα. Ο πατέρας μου με άφησε να την πιάσω στα χέρια μου στα 25 μου φοβούμενος μην την καταστρέψω με τα τσιχλοφυσεκα που έβαζα ότι ναναι.. είναι φερμενη από Βέλγιο με το καράβι στα μέτρα του ( ήταν ναυτικός) και τεριαζει και σε εμένα. Δεν έχω δηλαδή καταλάβει να μη μου κάθεται το τουφέκι. Έχει φάει δυστυχώς απηρες πατσαβουρες από τις τούμπες του πατέρα μου και εμένα καθότι κυνηγούσε μόνο πέρδικα και μπεκάτσα...όσες δηλαδή τουφεκιές τράβηξε ο πατέρας μου σε 40 χρόνια τα τράβηξε με εμενα σε 5 . Έχει κάνει κάποιες εμπλοκές ορισμένες φορές αλλά ευτυχώς όχι σε κυνήγι Πέρδικας που είναι και το κύριο κυνήγι μου. Είναι πανβαρη νομίζω 3800 και δυστυχώς έχει φύγει λίγο το βερνίκι του κοντακιου της σε σημείο να με απασχολεί και δε ξέρω ποιον να εμπιστευτώ για να το κάνει. Τεσπα,πολλά είπα, το τουφέκι είναι για εμένα απλά περιφερόμενη νεκροφόρα και όπου σηκώνεται μοιράζει θάνατο. Για εμένα ξαναλέω..σε άλλους μπορεί να είναι ένα απλά παλιό,αχρωμιοτο,βαρη και ατσάλινο τουφέκι

Κοίτα αν το όπλο είναι ακαθάριστο λογικό να κάνει μετά από 150-200 φυσίγγια εμπλοκή. Επίσης μπορεί να βάζει ανάποδα το ποτήρι του πιστονιού, ο πατέρας μου το είχε χρόνια ανάποδα, εγώ τυχαία το έβαζα σωστά και το πώς μπαίνει σωστά το ποτήρι στη 2000 το είδα εδώ στο φόρουμ από τον Vagosbenelli. Τώρα αν εννοεί ο φίλος σου ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν βγάζει καλες τουφεκιές τι να πω, σε αυτό θα διαφωνούσα. Από ότι κατάλαβα όμως τη Breda αν και πολύ καλό όπλο την έχει για δεύτερη επιλογή. Πώς κι έτσι, αν δεν είναι ευχαριστημένος από τη 2000;
Ακριβώς το ίδιο είχε και εμένα κάνει ο πατέρας μου με το πιστόνι και το είδα εδώ στο φόρουμ!!

Ακριβώς το ίδιο είχε και εμένα κάνει ο πατέρας μου με το πιστόνι και το είδα εδώ στο φόρουμ!!
Και πάλι λειτουργούσε. Το είχε μόνιμα λάθος γιατί νόμιζε ότι έτσι πάει για τις βαριές γομωσεις. Εγώ με βάση τα λεγόμενα του πατέρα μου, είχα γυρίσει το δικό μου " για ελαφριές γομωσεις" και ευτυχώς γιατί από ότι είδα από τον Βάγγο έτσι ήταν και το σωστό.

Eχτές το πρωί δεν είχε αρκετά πουλάκια, αλλά με επιμονή κι υπομονή έκαμα ένα μικρό μπουκετάκι με 6 τσιχλίτσες. Ικανοποιημένος έφυγα, και μάλιστα 5 λεπτά απ' το σπιτάκι μου...

Σήμερα ήτανε σαφώς πιότερα τα τσιχλάκια, αλλά "μαύρες" δεν είχε αρκετές, αργότερα τά 'καμα τα πουλάκια μου, όταν φώτιζε για τα καλά ο ηλιάκος... Βάρησα 14 τσιχλίτσες κι 1 κότσυφα! Απ' αυτά, στον καταψύκτη μου έβαλα τις 11 τσιχλίτσες, συν τον κότσυφα! Πολύ ωραία ήτανε! Αλλά με περίσσεια υπομονή κι επιμονή στο καρτέρι...

Μιαν σταχτοκουρούνα μού χάρισε μία όμορφη κατάρριψη από αρκετό ύψος, και μάλιστα, με skeetόσκαγα: 24γρ. 9μισάρια! (Είχα βαρήσει και πριν 2-3 μέρες άλλη μια.) Η σημερινή έπεσε πατσαβούρι, μα όχι κατάξερη, καθώς ήτο βαρύτατα πληγωμένη, αφού ίσα που μπορούσε ν' ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά της, βαριανασαίνοντας και ψυχορραγώντας... Μετά από λίγο, "ξεφύτρωσε" απ' το πουθενά μια αλεπουδίτσα, η οποία, αφού μπούκωσε την κουρούνα στο στόμα της, τράβηξε για λίγο παραπέρα κι άρχισε το φαγοπότι της...! Εγώ την χάζευα από πιο μακριά...

Βάρησα και μερικά ψαρόνια, έτσι, για να τ' αφήσω βορά στην αλεπουδίτσα...

Τελευταίο και καλύτερο, πήγα να κατουρήσω (δεν άντεχα άλλο) σε ένα υψωματάκι, ώστε κατουρώντας να μπορώ να ρίχνω και καμιά "κλεφτή" ματιά στον ορίζοντα, μήπως τυχόν και μπαίνει καμιά φάσσα, διότι, ως γνωστόν, κάτι τέτοιες, παντελώς ακατάλληλες στιγμές διαλέγουν για να μας καβαλήσουν ανενόχλητες...! Ε, λοιπόν, ενώ ουρούσα σηκώνω το κεφάλι μου και θωρώ από αρκετήν απόσταση, ευτυχώς, μίαν ολομόναχην φασσάρα ωσάν "ιπτάμενη κότα"...!! Παρατάω το κατούρημα στη μέση με τα "μαγαζιά" ορθάνοιχτα, αρπάζω τον ντούφεκόν μου, ενώ θυμάμαι να απενεργοποιήσω και το μπουτόν της ασφαλείας, και παραμένω "άγαλμα" σε θέση ετοιμότητος... Η φασσάρα δεν με αντιλαμβάνεται και μπαίνει προς το μέρος μου, τραβερσάτη σε μεσαίο ύψος, καμιά 30αριά μέτρα στ' αριστερά μου... Την καλοσημαδεύω και της μπήγω μιαν ξεγυρισμένη ντουφεκιά με skeetοφούσεκο (24γρ, 9μισό) από την 4άρα κάννα μου!! Την τσαλακώνω κι αρχίζει και πέφτει κάθετα, σαν πατσαβούρα...!! Ε, πριν σκάσει στο έδαφος, της ξαναμπήγω μία με το ίδιο φυσίγγι από την 3άρα κάννα, και την τρώει κι αυτή!!! Ε, πλέον, έπεσε κατάξερη η "κοτούλα" μου!!!
Είναι η 12η φάσσα που καρπώνομαι στα εφετινά φασσοπεράσματα!! Και μακάρι να μου επιφυλάττει και μερικές ακόμη η Θεά Άρτεμη...!

Αυτά! (Συμπαθάτε με για την μακρηγορία μου...)
Νικόλα ,κατουρα ψηλά κι αγνάντευε!!! .sarcastic.

Και πάλι λειτουργούσε. Το είχε μόνιμα λάθος γιατί νόμιζε ότι έτσι πάει για τις βαριές γομωσεις. Εγώ με βάση τα λεγόμενα του πατέρα μου, είχα γυρίσει το δικό μου " για ελαφριές γομωσεις" και ευτυχώς γιατί από ότι είδα από τον Βάγγο έτσι ήταν και το σωστό.
Ακριβώς το ίδιο!! Αλλά γιατί λες ευτυχώς;; Τόσα χρόνια δούλευε ανάποδα και του είχα βάλει και πριν και μετά 40 γρ στη πέρδικα και έχω ρίξει και τρεις τουφεκιές μαζί...λες ότι επειδή ήταν ανάποδα θα δημιουργουσε κάποιο πρόβλημα; Εμένα μου είχε πει ότι από το μαγαζί στο Βέλγιο έτσι του είχαν πει να το βάζει και το είχε τόσα χρόνια!

Φίλε Τάκη εγώ ποτέ δεν την σιχτηρισα. Ο πατέρας μου με άφησε να την πιάσω στα χέρια μου στα 25 μου φοβούμενος μην την καταστρέψω με τα τσιχλοφυσεκα που έβαζα ότι ναναι.. είναι φερμενη από Βέλγιο με το καράβι στα μέτρα του ( ήταν ναυτικός) και τεριαζει και σε εμένα. Δεν έχω δηλαδή καταλάβει να μη μου κάθεται το τουφέκι. Έχει φάει δυστυχώς απηρες πατσαβουρες από τις τούμπες του πατέρα μου και εμένα καθότι κυνηγούσε μόνο πέρδικα και μπεκάτσα...όσες δηλαδή τουφεκιές τράβηξε ο πατέρας μου σε 40 χρόνια τα τράβηξε με εμενα σε 5 . Έχει κάνει κάποιες εμπλοκές ορισμένες φορές αλλά ευτυχώς όχι σε κυνήγι Πέρδικας που είναι και το κύριο κυνήγι μου. Είναι πανβαρη νομίζω 3800 και δυστυχώς έχει φύγει λίγο το βερνίκι του κοντακιου της σε σημείο να με απασχολεί και δε ξέρω ποιον να εμπιστευτώ για να το κάνει. Τεσπα,πολλά είπα, το τουφέκι είναι για εμένα απλά περιφερόμενη νεκροφόρα και όπου σηκώνεται μοιράζει θάνατο. Για εμένα ξαναλέω..σε άλλους μπορεί να είναι ένα απλά παλιό,αχρωμιοτο,βαρη και ατσάλινο τουφέκι
Και εγώ αυτή την άποψη έχω που την έχω από τον πατέρα μου φερμενη το 1975 από έξω θέλει το καθάρισμα του πιο συχνά από άλλες αερίων εμπλοκές δεν κάνει εύκολα αυτό το όπλο και σκοτώνει τρομερά .Και είναι 18.5 αχρωμιωτο εννοείται.Τωρα όσο για το πιστόνι που λες έχει το πάνω ποτηράκι το οποίο κανονικά μπαίνει σαν το ποτήρι να βλέπεις το κενό μέρος δηλ όχι τον πάτο .Κάποιοι επειδή μπαίνει και αλλιώς το έβαζαν ανάποδα.Προσεξε τώρα τι έχω διαβάσει από όλους και τι έχω παρατηρήσει μόνος χωρίς να το έχω δει η ακούσει από κάποιον..Έχει ειπωθεί ότι όταν έβαζαν πιο βαριά φυσίγγια έκανε εμπλοκή εννοείται έχοντας σωστά το ποτηρακι και η παρότρυνση των ειδικών ας πούμε του χώρου ήταν ότι δεν έφταναν οι τρύπες των αερίων της κάνης να αφήσουν τα κατάλληλα αέρια να περάσουν στο πιστό ι που ήδη είναι μικρός οχωρος αερίων που αφήνει και έπρεπε να επέμβεις εκείστις τρυπες.Κανεις δεν είπε βάζοντας το ποτηράκι ανάποδα ο χώρος αερίων στο πιστόνι αυξάνεται μήπως εάν το βάλεις έτσι είναι για πιο βαριές γομωσεις και αν το έχεις κανονικά για μέχρι 34 γρ ας πούμε.Αυτο είναι δική μου υπόθεση διότι εξάρτημα που μπαίνει και από τις δύο πλευρές και το όπλο ρίχνει κανονικά τι νόημα έχει εάν δεν είχε διπλή λειτουργία θα έπρεπε να έχει ένδειξη σωστής φοράς τοποθέτησης.Ο πατέρας μου το έβαζε ανάποδα 10 χρόνια και του το είπε ο θείος μου που είχε την ίδια αλλά έριχνε φυσίγγια 32/33 πάντα με περισσότερα τα 3Α και εμπλοκές δεν του έκανε ήταν το μοναδικό ντουφέκι που είχε από το 1975 μέχρι το 1982 είχαμε και μονοκανο και τη Α302 μετά μολις βγήκε φερμενη από Ιταλία αλλά μέχρι το 1999 παρόλο που τα όπλα αυξήθηκαν κατά πολύ στη κατοχή μας την άφησε το 1999 στην άκρη έχοντας ρίξει δεν ξέρω πόσες χιλιάδες κυριολεκτικά φυσίγγια αφού του είχαν πει επειδή έκανε κάποιες εμπλοκές και μεγάλωσε τις τρύπες στη κανης κοντά στο 1990 έγινε αυτό.Τωρα με τις μεγάλες τρύπες δεν έχει νόημα η δοκιμή αλλά εσύ που την έχεις ίσως να αξιζε δοκιμή με φυσίγγια 38+ γρ εάν κάνει εμπλοκή γυρνάς το ποτηράκι και το ξαναριχνεις.Αυτο που γράφω για το ποτηράκι το χω ψάξει και κανείς δεν το χει σκεφτεί μπορεί να ναι μαλάκια μπορεί όχι όμως.

Ακριβώς το ίδιο!! Αλλά γιατί λες ευτυχώς;; Τόσα χρόνια δούλευε ανάποδα και του είχα βάλει και πριν και μετά 40 γρ στη πέρδικα και έχω ρίξει και τρεις τουφεκιές μαζί...λες ότι επειδή ήταν ανάποδα θα δημιουργουσε κάποιο πρόβλημα; Εμένα μου είχε πει ότι από το μαγαζί στο Βέλγιο έτσι του είχαν πει να το βάζει και το είχε τόσα χρόνια!
Δεν ξέρω, ίσως κάποια στιγμή να έβγαζε ζημιά λόγο του λάθους γι'αυτό λέω ευτυχώς.

Καλησπέρα! Πουλάκια bye bye......
Νέκρα στο απογευματινό;;; Μην το λες έτσι απότομα βρε Μητσάρα! Θέλει τον τρόπο του. Όπως έλεγε και ο Γιωργάκης: "Πουλιά υπάρχουν. Εκατομμύρια. Δισεκατομμύρια πουλιά." Απλά όπως και τα χρήματα, είναι όλα στη δυτική Ευρώπη...

Νέκρα στο απογευματινό;;; Μην το λες έτσι απότομα βρε Μητσάρα! Θέλει τον τρόπο του. Όπως έλεγε και ο Γιωργάκης: "Πουλιά υπάρχουν. Εκατομμύρια. Δισεκατομμύρια πουλιά." Απλά όπως και τα χρήματα, είναι όλα στη δυτική Ευρώπη...
Νεκρά όχι αλλα τεράστια διαφορά από την Κυριακή που είχα πάει πάλι εκεί. Ψηλωμενες πέρασαν οι πρωτες. Καλά οι 3 που πήρα και μετά άλλες καμιά 20αρια τελείως νύχτα. Ψηλά μου είπε ο ξάδερφος σήμερα παντού πουλιά. Μάλλον τα πουλιά θα κάνουν ότι και κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Θα πιάσουν ψηλά και θα κατέβουν με τα κρύα. Αν κάνει κρυα.... 2/11 με κοντομανικο μέσα σε ρεμα νύχτωσε και ούτε καν ψυχρουλα δεν ένιωσα.

Αναγκαστικά για δεύτερη η breda γιατί είναι με κάννη 10/10
Η browning είναι 5/10
Οπότε είναι μονόδρομος η browning

Λοιπόν παίδες, να έχετε πολλήν υπομονή στο καρτέρι το πρωί, διότι έχω διαπιστώσει (ειδικά εφέτος) ότι ενώ αρχικά μπορεί να μην φαίνονται αρκετές "μαύρες", αργότερα ωστόσο, όταν ανεβαίνει ο ηλιάκος και ξημερώνει για τα καλά, ξεκινάει ένα "δεύτερο κύμα" με αρκετά έως πολλά τσιχλάκια...!! Όποιος δεν φύγει από το καρτέρι του στην "παύση" μετά τις λιγοστές (ή περσσότερες ενίοτε) "μαύρες", τον ανταμείβει η υπομονή του και γεμίζει τον σάκο του ή την πουλιάστρα του...!

Το καρτερίσιο κυνήγι (και γενικά το κυνήγι) απαιτεί μπόλικη υπομονή εκ μέρους τού θηρευτή (καρτεριτζή ή μη), προκειμένου να κάμει κάτι... Ειδάλλως, δεν κάνομε και τίποτις...
Το ατυχές πτηνόν εβλήθη και εφονεύθη
ακαριαιως

Νεκρά όχι αλλα τεράστια διαφορά από την Κυριακή που είχα πάει πάλι εκεί. Ψηλωμενες πέρασαν οι πρωτες. Καλά οι 3 που πήρα και μετά άλλες καμιά 20αρια τελείως νύχτα. Ψηλά μου είπε ο ξάδερφος σήμερα παντού πουλιά. Μάλλον τα πουλιά θα κάνουν ότι και κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Θα πιάσουν ψηλά και θα κατέβουν με τα κρύα. Αν κάνει κρυα.... 2/11 με κοντομανικο μέσα σε ρεμα νύχτωσε και ούτε καν ψυχρουλα δεν ένιωσα.
Με αυτή την ζέστη, η κατάσταση είναι εντελώς αφύσικη... Το άλλο που παρατήρησα σήμερα, είναι ότι οι τσίχλες με πέρναν χαμπάρι και στρίβανε από τα 70 μέτρα. Λες και ήταν φάσσες. Πρέπει να έχουν φάει το τουφεκίδι του αιώνα, όσες επέλεξαν την Ελλάδα για τις χειμερινές τους διακοπές!

Status
Not open for further replies.
Back