Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σίγουρα μου έδωσε δυνάμεις και πάλι καλά που πήγα! Ωραίο μπασιμο σήμερα.. δυάδες τριάδες ανά 4-5 λεπτά και προλάβαινα να τις ξεπουπουλιασω. Δεν είχε το μπασιμο της 28ης αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν ειχε. Έπιασα 17 ,τις 12 κατάφερα να τις καθαρίσω μέχρι τις 8.30 που έφυγα και άλλες 3 χαμένες.Η Browning έδωσε ρεσιτάλ! Τουφεκιά και μνημόσυνο είναι η γριά! ( Δεν την παιρνω συχνά, αλλά οπότε το κάνω το υπερευχαριστιεμαι !) Είχε πολλούς κοτσιφους σήμερα αλλά ο πατέρας μου δεν τους καταδεχετε και τις περισσότερες φορές δε τους τουφεκω σήμερα όμως παρά ήταν πολλοί και ερχόντουσαν μέσα στη μούρη μου και τουφεκισα δύο τρεις.

Υγ. Αν στη διαχείριση δεν αρέσει η φωτό να κατέβει η δημοσίευση
Είπαμε στα περασματα είστε η όαση πανελλαδικως φέτος! Γιατί να κατέβει η φωτογραφία??? Μια χαρά είναι. Και η οπλαρα πρώτη μούρη!!!

Καλημέρα και καλό μήνα.4 στο χέρι σήμερα μέχρι τις 7 μετά τίποτα,πέρασε η ώρα να βρω την πρώτη που χώθηκε στο πουρνάρι που κάθομαι καρτέρι και τελικά τη βρήκα ανοίγοντας κάποια κομμάτια με ένα πριονακι.Μεθαυριο πάλι .IMG_20221101_095226.jpg

Σίγουρα μου έδωσε δυνάμεις και πάλι καλά που πήγα! Ωραίο μπασιμο σήμερα.. δυάδες τριάδες ανά 4-5 λεπτά και προλάβαινα να τις ξεπουπουλιασω. Δεν είχε το μπασιμο της 28ης αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν ειχε. Έπιασα 17 ,τις 12 κατάφερα να τις καθαρίσω μέχρι τις 8.30 που έφυγα και άλλες 3 χαμένες.Η Browning έδωσε ρεσιτάλ! Τουφεκιά και μνημόσυνο είναι η γριά! ( Δεν την παιρνω συχνά, αλλά οπότε το κάνω το υπερευχαριστιεμαι !) Είχε πολλούς κοτσιφους σήμερα αλλά ο πατέρας μου δεν τους καταδεχετε και τις περισσότερες φορές δε τους τουφεκω σήμερα όμως παρά ήταν πολλοί και ερχόντουσαν μέσα στη μούρη μου και τουφεκισα δύο τρεις.

καραφλοκοτσυφες ειναι??[αλλα νησια δεν δουλευουν ανατολικα?μονο η χιος ?]μπραβο μανο!

Καταλαβαίνω τους συναδέλφους να μαδανε τα πουλιά στον κυνηγοτοπο για να μην το έχουν στο σπίτι αλλά τη Κυριακή έκατσε στο καρτέρι που κάθομαι συνήθως κάποιος άλλος και μαδησε τις τσίχλες που βαρεσε.Τα πούπουλα με τον αέρα σκαλωσαν σε όλα τα πουρναρακια της αλάνας με αποτέλεσμα χθές με τους ντουμπλεδες μου ήταν πολύ δύσκολο να βρω τα χτυπημένα πουλιά μέσα στα πουρνάρια.

Είπαμε στα περασματα είστε η όαση πανελλαδικως φέτος! Γιατί να κατέβει η φωτογραφία??? Μια χαρά είναι. Και η οπλαρα πρώτη μούρη!!!
Κάκιστη η χρονιά για σχεδόν όλη την Ελλάδα και μέτρια για τη Χίο! Δόξα το Θεό να λέμε, όλα καλά! Ο βενζινας μου έχει φάει τα μεροκάματα μου όλα ,μπήκαμε Νοέμβρη και θα είμαι πανί σε λίγο..

Last edited:
καραφλοκοτσυφες ειναι??[αλλα νησια δεν δουλευουν ανατολικα?μονο η χιος ?]μπραβο μανο!
Τσίχλες οι περισσότερες,έχει και δύο τρεις καραφλοκοτσιφες! Έκανα και μια κοκκινοτσιχλα ή αλλιώς τσιχλονι που σημαίνει ότι έρχεται κρύο,ή τέλος πάντων έτσι λέγανε παλιά. Νοέμβρη μπήκαμε κρύο δε θα έχει; ΧΑ! Δε ξέρω για Μυτιλήνη και Σάμο..αλλά συγουρα θα έχει κάνει και εκεί περάσματα έστω και μικρά

Καταλαβαίνω τους συναδέλφους να μαδανε τα πουλιά στον κυνηγοτοπο για να μην το έχουν στο σπίτι αλλά τη Κυριακή έκατσε στο καρτέρι που κάθομαι συνήθως κάποιος άλλος και μαδησε τις τσίχλες που βαρεσε.Τα πούπουλα με τον αέρα σκαλωσαν σε όλα τα πουρναρακια της αλάνας με αποτέλεσμα χθές με τους ντουμπλεδες μου ήταν πολύ δύσκολο να βρω τα χτυπημένα πουλιά μέσα στα πουρνάρια.
Φίλε μου σε καταλαβαίνω,αλλά και εγώ έχω αυτό τον ..<<όρο>> αν θέλω να πηγαίνω κυνήγι...μου είπαν αν ξαναφερεις πούπουλα εδώ μέσα ,ξέχνα το κυνήγι. Γιατί δε πας σε καθαρά χωράφια χωρίς πουρνάρια αν επιτρέπεται;

Τσίχλες οι περισσότερες,έχει και δύο τρεις καραφλοκοτσιφες! Έκανα και μια κοκκινοτσιχλα ή αλλιώς τσιχλονι που σημαίνει ότι έρχεται κρύο,ή τέλος πάντων έτσι λέγανε παλιά. Νοέμβρη μπήκαμε κρύο δε θα έχει; ΧΑ! Δε ξέρω για Μυτιλήνη και Σάμο..αλλά συγουρα θα έχει κάνει και εκεί περάσματα έστω και μικρά
Για γενικη ενημερωση
Μπορει εκει να τη λετε Τσιχλονι την Κοκκινοτσιχλα , αλλα τα τσιχλονια ειναι αλλα. Ειναι μικρα πουλακια σαν τα σπουργιτια σε πολλα ειδη
https://old.ornithologiki.gr/page_cn.php?tID=2722&aID=1156

Σάμο τις ξεπάστρεψε όλες ο κ.Νίκος Π.
Απο θετική πηγή .

Φίλε μου σε καταλαβαίνω,αλλά και εγώ έχω αυτό τον ..<<όρο>> αν θέλω να πηγαίνω κυνήγι...μου είπαν αν ξαναφερεις πούπουλα εδώ μέσα ,ξέχνα το κυνήγι. Γιατί δε πας σε καθαρά χωράφια χωρίς πουρνάρια αν επιτρέπεται;
Στο βουνό δεν υπάρχουν χωράφια ,υπάρχουν κάποια ανοίγματα δίπλα στον χωματόδρομο ,τα οποία χρόνο με το χρόνο τα πουρνάρια θεριευουν όλο και περισσότερο.Το καρτέρι που κάθομαι είναι το τελευταίο που βρίσκω ελεύθερο και πάω από τις 5.

Παιδια εγω πιστευω οτι η ουρα των μπασιματων(οσα εχουν μεινει πισω)και ειδεικα τα κοτσυφια θα κανουν την εμφανιση τους την επομενη εβδομαδα με καλες βεβαια καιρικες συνθηκες,δυστηχως αυτη την εβδομαδα με νοτιαδες,και βροχες απο σαββατο ειναι απιθανο να μπουν,το ξαναλεω λοιπον οτι η επομενη βδομαδα οταν ο καιρος ειναι καλος θα υπαρχουν εκπληξεις!

Το πέρασμα του μαλάκα φαίνεται από 5 πράγματα.
Κάλυκες
Γοπες
Σκουπιδια παντου
Πούπουλα στο καρτέρι
Κωλοχαρτα 3 μέτρα από το καρτέρι.
Με αποκορύφωμα τα σκουπίδια που έχει βάλει, βαθιά μες στα πουρνάρια!

Ωραία φωτό και η αθάνατη 2000

Status
Not open for further replies.
Back