Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έκανα και μια κοκκινοτσιχλα ή αλλιώς τσιχλονι που σημαίνει ότι έρχεται κρύο,ή τέλος πάντων έτσι λέγανε παλιά. Νοέμβρη μπήκαμε κρύο δε θα έχει;
Έτσι λένε και εδώ ότι έρχεται κρύο αν τις δούμε ή όταν έχει κιόλας φαίνονται!

Τη κοκκινοτσιχλα νομίζω την λένε και χιονοτσιχλα, αλλά να δεις πολλές και να έχει μπει ο χειμώνας τώρα μία και Οκτώβρη μήνα με το παλιό τι να λέει;
Διαφορετικες ειναι

Attachments

• B7E37C28-1ED7-4783-A258-0BF87A96099A.jpeg
    B7E37C28-1ED7-4783-A258-0BF87A96099A.jpeg
    31,3 KB · Προβολές: 30
  • 0E6DA93C-ADDB-4343-B92A-52CE4CC36A83.jpeg
    0E6DA93C-ADDB-4343-B92A-52CE4CC36A83.jpeg
    71 KB · Προβολές: 30
Μήπως είναι κάτι τέτοιο;
Αυτό είναι από φάσσα χθεσινή

View attachment 59202
φυλικι
Μάλλον είναι αυτό που λέει ο outlander(το οποίο κ δεν γνωριζω)..
Μοιάζει με καρπό μυρτιας* αλλά από ότι βλέπω στην φωτο δείχνει να είναι μεγαλυτερο μέγεθος...

*και οι φασσες τρέφονται με αυτόν από ότι ξέρω....
Phillyrea_media_549324037.jpg
Αυτό είναι το φυλίκι.. στην αρχή είναι λουλούδι μετά γίνεται πράσινο και όταν ωριμάζει γίνεται μαύρο....τέτοια εποχή είναι ώριμο... δεν ήξερα ότι το προτιμούν τα πουλιά44394520.jpg

Last edited:
View attachment 59241
Αυτό είναι το φυλίκι.. στην αρχή είναι λουλούδι μετά γίνεται πράσινο και όταν ωριμάζει γίνεται μαύρο....τέτοια εποχή είναι ώριμο... δεν ήξερα ότι το προτιμούν τα πουλιάView attachment 59243
Αγαπημένο φαγητό της φάσσας, σαν στραβές πέφτουν επάνω.....

Αγαπημένο φαγητό της φάσσας, σαν στραβές πέφτουν επάνω.....
Δεν μου έχει τύχει να βρω μέσα σε φάσσες...και εχτές που βρήκα σε κάτι τσίχλες που είπα ότι είναι ελιά μικρή...δεν έδωσα και πολύ σημασία, μπορεί να είναι και αυτό. ..

Παιδια σημερα περασανε αρκετες τσιχλες το απογευμα που τρωγαμε στην αυλη πριν το σουρουπο να μετρησα 15 περιπου.Ενω αλλες μερες μια καμια.Αλλα δεν τις βλεπω να καθονται.
Και που να πάνε αδερφούλη? Στην Αίγυπτο??? Εδώ θα μείνουν. Είναι ψόφιες τελείως από λίπος. Καύσιμα τέλος ταξίδι τελος. Έχει τόσο φαγητό στα δέντρα φέτος που τα κραταει τα πουλια. Κάθε μέρα και πιο πολλά βλέπω πιασμένα. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν είχε κάνει έστω 2 μέρες μπασιμο γερό....

Status
Not open for further replies.
Back