Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λοιπόν παλικάρια σταματάω όπως κάθε μέρα στα Ψαχνα για καφέ και στο περίπτερο για τσιγάρα στις 5:30. Γινόταν της πουτανας από τα τσιν. Πάνω από τα σπίτια και χαμηλά πέρναγαν. Ο περιπτεράς εβαλε τα γέλια, άλλοι 3 έχουν περάσει μου είπε και κοίταζαν τον ουρανό σαν και εσένα!!!!
Τα πουλια σας προτιμάνε για κάποιο λόγο

Τα πουλια σας προτιμάνε για κάποιο λόγο
Το πρωί Ηλία δεν φαινόταν ούτε εδώ. Και μην νομιζεις ,μόλις βρέξει και απλωθουν τα πουλιά και στα απογευματινά θα κόψουν. Τώρα είναι μαζεμένα σε υγρασιες γιαυτό περνάνε αρκετά σε ορισμένα καρτερια.

Και που να τις κυνηγήσεις εδω, σεπτέμβρη μήνα, πρίν το θέρισμα κουμπάρε....θα εκπλαγείς χαλαρά...θα θες τη διπλασια ποσοτητα στην προσκόπευση.....
:eek:
Έχε χάρη που έχω ξυπνήσει καλά σήμερα ...
.sarcastic.
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα

Μόλις περπατούσα προς το καρτέρι είδα που περνουσαν 5-6 τσιχλοκοτσυφα κ αρκετά κελαηδηματα τριγυρω...
Λέω κάτι καλό ετοιμάζεται....
Αλλά δεν έγινε τίποτα... δυστυχώς....
Η γνωστή φτώχια.....
Μόνο κάτι κοπαδακια σπινοι φάνηκαν....

Λίγο πριν φυγω η θέα τυχη μου έστειλε μια δεντροτσιχλα που κατάφερα να κρατησω με την δευτερη τουφεκιά....
Αργότερα είδα κ άλλες τρεις να πετανε μαζί κ ειναι κατι που δεν το είδα ξαναδει, παροτι ξέρω ότι μετακινούνται (και) κοπαδιαστά...

IMG_20221101_082316.jpg

Και απέναντι η Ζάκυνθος....
IMG_20221101_080859.jpg

Μήπως είναι κάτι τέτοιο;
Αυτό είναι από φάσσα χθεσινή

View attachment 59202
Μάλλον είναι αυτό που λέει ο outlander(το οποίο κ δεν γνωριζω)..
Μοιάζει με καρπό μυρτιας* αλλά από ότι βλέπω στην φωτο δείχνει να είναι μεγαλυτερο μέγεθος...

*και οι φασσες τρέφονται με αυτόν από ότι ξέρω....

Καλημέρα! Επιστροφή από Καπανδρίτι η χειρότερη μέρα σήμερα από όσες έχω βγει!!!
Πέντε δενδρότσιχλες είδα τρεις γερακότσιχλες και καμιά δεκαριά κοινές πιασμένες!!! Από μπάσιμο μηδέν!!!
Μακράν η χειρότερη για μένα χρονιά στα μπασίματα και τσίχλας αλλά και φάσσας!!! Ότι γίνει μέχρι Παρασκευή, μετά θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος!!!

Μόλις περπατούσα προς το καρτέρι είδα που περνουσαν 5-6 τσιχλοκοτσυφα κ αρκετά κελαηδηματα τριγυρω...
Λέω κάτι καλό ετοιμάζεται....
Αλλά δεν έγινε τίποτα... δυστυχώς....
Η γνωστή φτώχια.....
Μόνο κάτι κοπαδακια σπινοι φάνηκαν....

Λίγο πριν φυγω η θέα τυχη μου έστειλε μια δεντροτσιχλα που κατάφερα να κρατησω με την δευτερη τουφεκιά....
Αργότερα είδα κ άλλες τρεις να πετανε μαζί κ ειναι κατι που δεν το είδα ξαναδει, παροτι ξέρω ότι μετακινούνται (και) κοπαδιαστά...

View attachment 59200

Και απέναντι η Ζάκυνθος....
View attachment 59201
Τάσο παλιά όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στο κυνήγι στα έλατα μετακινουνταν οι δεντροτσιχλες σε κοπαδαρες! Αν θέλετε το πιστεύετε, έχω ρίξει 12 τουφεκιες σε ένα κοπάδι και δεν πήρα καμία!!! Ήταν πάνω από 60-70 πουλιά και ανέβαιναν από τα κέδρα στα έλατα το απόγευμα. Φυσιγγια πυρκαλ Άρτεμις νο 7....
Τώρα πλέον οι πιασμένες δεντροτσιχλες κινούνται μια μια αντε 3-4 μαζί. Μόνο στα μπασιματα βλέπω κοπαδακια εδώ. Την περασμένη Πέμπτη είδα δυο των 20-25 πουλιών.

Καλημέρα! Επιστροφή από Καπανδρίτι η χειρότερη μέρα σήμερα από όσες έχω βγει!!!
Πέντε δενδρότσιχλες είδα τρεις γερακότσιχλες και καμιά δεκαριά κοινές πιασμένες!!! Από μπάσιμο μηδέν!!!
Μακράν η χειρότερη για μένα χρονιά στα μπασίματα και τσίχλας αλλά και φάσσας!!! Ότι γίνει μέχρι Παρασκευή, μετά θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος!!!
μπασιματα τελος![οτι και να ηταν αυτα φετος] μονο τοπικες μετακινησης απο εδω και περα ελπιζοντας να τα ζορισει ο καιρος πιο πανω και μετακινουνται λιγα λιγα μπας και δουλεψουν και λιγο στην αρχη τα περπατητα.εγω πλεον στα νικολοβαρβαρα περιμενω κατι καλο.

Τάσο παλιά όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στο κυνήγι στα έλατα μετακινουνταν οι δεντροτσιχλες σε κοπαδαρες! Αν θέλετε το πιστεύετε, έχω ρίξει 12 τουφεκιες σε ένα κοπάδι και δεν πήρα καμία!!! Ήταν πάνω από 60-70 πουλιά και ανέβαιναν από τα κέδρα στα έλατα το απόγευμα. Φυσιγγια πυρκαλ Άρτεμις νο 7....
Τώρα πλέον οι πιασμένες δεντροτσιχλες κινούνται μια μια αντε 3-4 μαζί. Μόνο στα μπασιματα βλέπω κοπαδακια εδώ. Την περασμένη Πέμπτη είδα δυο των 20-25 πουλιών.

Άλλοι ανοίγουν τρυπες στα κοπάδια κ άλλοι (κοντοχωριανοι σου) με τα ίδια φυσίγγια σπάνε λαγοπόδαρα.....
Έτσι πανε αυτα..... Χαχαχα

Πέρα απο τα αστεία....
Όσοι έχουν τουφεκισει κοπάδια(από οποιοδήποτε θήραμα) να είσαι βεβαίως πως πολλές φορές έμειναν με την απορία........

Λοιπόν παλικάρια σταματάω όπως κάθε μέρα στα Ψαχνα για καφέ και στο περίπτερο για τσιγάρα στις 5:30. Γινόταν της πουτανας από τα τσιν. Πάνω από τα σπίτια και χαμηλά πέρναγαν. Ο περιπτεράς εβαλε τα γέλια, άλλοι 3 έχουν περάσει μου είπε και κοίταζαν τον ουρανό σαν και εσένα!!!!
Η αλήθεια είναι ότι τα τσιν είναι πολύ διαπεραστικός ήχος. Στην ησυχία ακούγεται από πολύ μακρυά.

Κρανίου τόπος ούτε φτερο ο τόπος παιθανε δυστυχώς… μαλλον και εγώ θα σταματήσω το κυνηγι η απογοήτευση μεγάλη
Βρε Ηλία λες και είσαι χθεσινός.
Θυμάμαι πέρσι που έβγαινες κάθε μέρα και έλεγες για απίστευτα περάσματα στα μερη σου που δεν είχες ξαναδεί ποτέ κι εγώ ήμουν μια βδομάδα Σουφλί και δεν έβλεπα πουλι στον ορίζοντα. Ε φετος προτίμησαν άλλο διάδρομο, του χρόνου πάλι θα αλλάξει αυτό, σάμπως έτσι δεν γίνεται τόσα χρόνια τωρα;
Όχι και να σταματήσεις το κυνηγι....

Καλημέρα και καλό μήνα! Σήμερα στο Καπανδρίτι, έφαγα μια πίκρα, από δω μέχρι αύριο. Δεν είναι η κωλόζεστη. Δεν είναι ότι τα ελάχιστα πουλιά περάσαν στον θεό. Είναι ότι 20 λεπτά που περπάτησα εκεί τριγύρω, άκουσα μία πιασμένη τσίχλα. Μία. Κρανίου τόπος. 1 στο χέρι και 2 χαμένες ο απολογισμός και είμαι και χαρούμενος κιόλας, αναλόγως με αυτά που είχε. Πίκρα...

Σου έδωσε δυνάμεις η θέα Άρτεμις... .yel.
Σίγουρα μου έδωσε δυνάμεις και πάλι καλά που πήγα! Ωραίο μπασιμο σήμερα.. δυάδες τριάδες ανά 4-5 λεπτά και προλάβαινα να τις ξεπουπουλιασω. Δεν είχε το μπασιμο της 28ης αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν ειχε. Έπιασα 17 ,τις 12 κατάφερα να τις καθαρίσω μέχρι τις 8.30 που έφυγα και άλλες 3 χαμένες.Η Browning έδωσε ρεσιτάλ! Τουφεκιά και μνημόσυνο είναι η γριά! ( Δεν την παιρνω συχνά, αλλά οπότε το κάνω το υπερευχαριστιεμαι !) Είχε πολλούς κοτσιφους σήμερα αλλά ο πατέρας μου δεν τους καταδεχετε και τις περισσότερες φορές δε τους τουφεκω σήμερα όμως παρά ήταν πολλοί και ερχόντουσαν μέσα στη μούρη μου και τουφεκισα δύο τρεις.

Υγ. Αν στη διαχείριση δεν αρέσει η φωτό να κατέβει η δημοσίευση

Attachments

• IMG_20221101_084618.jpg
    IMG_20221101_084618.jpg
    185,8 KB · Προβολές: 171
Status
Not open for further replies.
Back