Κρανίου τόπος ούτε φτερο ο τόπος παιθανε δυστυχώς… μαλλον και εγώ θα σταματήσω το κυνηγι η απογοήτευση μεγάλη
Τα πουλια σας προτιμάνε για κάποιο λόγοΛοιπόν παλικάρια σταματάω όπως κάθε μέρα στα Ψαχνα για καφέ και στο περίπτερο για τσιγάρα στις 5:30. Γινόταν της πουτανας από τα τσιν. Πάνω από τα σπίτια και χαμηλά πέρναγαν. Ο περιπτεράς εβαλε τα γέλια, άλλοι 3 έχουν περάσει μου είπε και κοίταζαν τον ουρανό σαν και εσένα!!!!
Το πρωί Ηλία δεν φαινόταν ούτε εδώ. Και μην νομιζεις ,μόλις βρέξει και απλωθουν τα πουλιά και στα απογευματινά θα κόψουν. Τώρα είναι μαζεμένα σε υγρασιες γιαυτό περνάνε αρκετά σε ορισμένα καρτερια.Τα πουλια σας προτιμάνε για κάποιο λόγο
Και που να τις κυνηγήσεις εδω, σεπτέμβρη μήνα, πρίν το θέρισμα κουμπάρε....θα εκπλαγείς χαλαρά...θα θες τη διπλασια ποσοτητα στην προσκόπευση.....
Και μετα που θα βρει ματια;Βρες γκόμενα.
φυλικι
Μάλλον είναι αυτό που λέει ο outlander(το οποίο κ δεν γνωριζω)..
Τάσο παλιά όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στο κυνήγι στα έλατα μετακινουνταν οι δεντροτσιχλες σε κοπαδαρες! Αν θέλετε το πιστεύετε, έχω ρίξει 12 τουφεκιες σε ένα κοπάδι και δεν πήρα καμία!!! Ήταν πάνω από 60-70 πουλιά και ανέβαιναν από τα κέδρα στα έλατα το απόγευμα. Φυσιγγια πυρκαλ Άρτεμις νο 7....Μόλις περπατούσα προς το καρτέρι είδα που περνουσαν 5-6 τσιχλοκοτσυφα κ αρκετά κελαηδηματα τριγυρω...
Λέω κάτι καλό ετοιμάζεται....
Αλλά δεν έγινε τίποτα... δυστυχώς....
Η γνωστή φτώχια.....
Μόνο κάτι κοπαδακια σπινοι φάνηκαν....
Λίγο πριν φυγω η θέα τυχη μου έστειλε μια δεντροτσιχλα που κατάφερα να κρατησω με την δευτερη τουφεκιά....
Αργότερα είδα κ άλλες τρεις να πετανε μαζί κ ειναι κατι που δεν το είδα ξαναδει, παροτι ξέρω ότι μετακινούνται (και) κοπαδιαστά...
View attachment 59200
Και απέναντι η Ζάκυνθος....
View attachment 59201
μπασιματα τελος![οτι και να ηταν αυτα φετος] μονο τοπικες μετακινησης απο εδω και περα ελπιζοντας να τα ζορισει ο καιρος πιο πανω και μετακινουνται λιγα λιγα μπας και δουλεψουν και λιγο στην αρχη τα περπατητα.εγω πλεον στα νικολοβαρβαρα περιμενω κατι καλο.Καλημέρα! Επιστροφή από Καπανδρίτι η χειρότερη μέρα σήμερα από όσες έχω βγει!!!
Πέντε δενδρότσιχλες είδα τρεις γερακότσιχλες και καμιά δεκαριά κοινές πιασμένες!!! Από μπάσιμο μηδέν!!!
Μακράν η χειρότερη για μένα χρονιά στα μπασίματα και τσίχλας αλλά και φάσσας!!! Ότι γίνει μέχρι Παρασκευή, μετά θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος!!!
Τάσο παλιά όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στο κυνήγι στα έλατα μετακινουνταν οι δεντροτσιχλες σε κοπαδαρες! Αν θέλετε το πιστεύετε, έχω ρίξει 12 τουφεκιες σε ένα κοπάδι και δεν πήρα καμία!!! Ήταν πάνω από 60-70 πουλιά και ανέβαιναν από τα κέδρα στα έλατα το απόγευμα. Φυσιγγια πυρκαλ Άρτεμις νο 7....
Τώρα πλέον οι πιασμένες δεντροτσιχλες κινούνται μια μια αντε 3-4 μαζί. Μόνο στα μπασιματα βλέπω κοπαδακια εδώ. Την περασμένη Πέμπτη είδα δυο των 20-25 πουλιών.
Η αλήθεια είναι ότι τα τσιν είναι πολύ διαπεραστικός ήχος. Στην ησυχία ακούγεται από πολύ μακρυά.Λοιπόν παλικάρια σταματάω όπως κάθε μέρα στα Ψαχνα για καφέ και στο περίπτερο για τσιγάρα στις 5:30. Γινόταν της πουτανας από τα τσιν. Πάνω από τα σπίτια και χαμηλά πέρναγαν. Ο περιπτεράς εβαλε τα γέλια, άλλοι 3 έχουν περάσει μου είπε και κοίταζαν τον ουρανό σαν και εσένα!!!!
Ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς @Alex37τη χούφτωσα καλά, κι αμέσως τότε άρχισε να σπαρταράει με δύναμη
Βρε Ηλία λες και είσαι χθεσινός.Κρανίου τόπος ούτε φτερο ο τόπος παιθανε δυστυχώς… μαλλον και εγώ θα σταματήσω το κυνηγι η απογοήτευση μεγάλη
Σίγουρα μου έδωσε δυνάμεις και πάλι καλά που πήγα! Ωραίο μπασιμο σήμερα.. δυάδες τριάδες ανά 4-5 λεπτά και προλάβαινα να τις ξεπουπουλιασω. Δεν είχε το μπασιμο της 28ης αλλά δε μπορώ να πω ότι δεν ειχε. Έπιασα 17 ,τις 12 κατάφερα να τις καθαρίσω μέχρι τις 8.30 που έφυγα και άλλες 3 χαμένες.Η Browning έδωσε ρεσιτάλ! Τουφεκιά και μνημόσυνο είναι η γριά! ( Δεν την παιρνω συχνά, αλλά οπότε το κάνω το υπερευχαριστιεμαι !) Είχε πολλούς κοτσιφους σήμερα αλλά ο πατέρας μου δεν τους καταδεχετε και τις περισσότερες φορές δε τους τουφεκω σήμερα όμως παρά ήταν πολλοί και ερχόντουσαν μέσα στη μούρη μου και τουφεκισα δύο τρεις.Σου έδωσε δυνάμεις η θέα Άρτεμις...![]()