Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πέταξα και τους περσινούς κάλυκες στην ανακύκλωση.Τους είχα φυλάξει για κανένα συνάδελφο και ιδιαιτέρως στον Κώστα από την περιβόητη Αμαλιάδα! Αλλά δεν έκατσε!View attachment 59162
Θα μπορούσαν για διαφήμιση και ότι δεν γίνεται ρύπανση με τα προϊόντα τους να πριμοδοτούν με φυσίγγια , καπελάκια και άλλα προϊόντα όχι μεγάλης αξίας οι κατασκευαστές και εισαγωγείς φυσιγγίων το μάζεμα αδειών καλύκων και άλλων σκουπιδιών . Αλλά ιδρώνει το αυτί του Levi και του Moses;;

Θα μπορούσαν για διαφήμιση και ότι δεν γίνεται ρύπανση με τα προϊόντα τους να πριμοδοτούν με φυσίγγια , καπελάκια και άλλα προϊόντα όχι μεγάλης αξίας οι κατασκευαστές και εισαγωγείς φυσιγγίων το μάζεμα αδειών καλύκων και άλλων σκουπιδιών . Αλλά ιδρώνει το αυτί του Levi και του Moses;;
Τώρα σωθήκαμε....Εδώ δεν ξέρουμε καν τι γίνεται με το θέμα της ανακύκλωσης...Τουλάχιστον εμείς κρατάμε περιβάλλον καθαρό και έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας κάνοντας το πρέπον!

Πάντα τέτοια συνονόματε!!! Ξεκινήσανε από νωρίτερα ή το μαρτύριο των τελευταίων χρόνων, λίγο πριν το σκότος;
Άργησα να παω. Έβλεπα από τις 17:10 όπως ανέβαινα να ανηφορίζουν μερικές ψηλωμενες. Οι πιο πολλές πέρασαν καλή ώρα. Σούρουπο τελείως 3-4 που δεν ασχολήθηκα. Μόνο εύκολα πουλιά τουφεκισα. Δεν θέλω να κάψω το μέρος. Οι πιο πολλές πέρασαν ανενόχλητες.

Και εδώ τέλειος ο καιρός, για άνοιξη όμως όχι για βράδυ 31 Οκτωβρίου
View attachment 59163
Εδώ είχε 22 βαθμούς στις 6 το απόγευμα. Με κοντομανικο και ιδρώσα κιόλας ψάχνοντας. Τα φυσιγγια αυτή την φορά μου τις ματώσαν λόγω ζέστης μάλλον. 28γρ Ρουμελιωτης κυνηγετικά. Όλες τέζα όμως. Δύο τσιριζαν όπως έπεφταν αλλά τις βρήκα νεκρές.

Θα σου δώσει ο Χρήστος τα δικά του τώρα που μπαίνει φαντάρος, ρίξε άφοβα
Έχω να κάψω προπέρσινο στοκ κάργα!!! Βέβαια δεν παίρνω 26 πουλιά με 25 φυσιγγια όπως κάτι διχασμένες προσωπικότητες από Κρήτη μεριά με 3-4 ονόματα αλλά ότι μπορώ κάνω ο καψερος.... Άμα χρειαστεί θα μου δώσει ο Χρησταρας!!! @PredatoZ

Εδώ είχε 22 βαθμούς στις 6 το απόγευμα. Με κοντομανικο και ιδρώσα κιόλας ψάχνοντας. Τα φυσιγγια αυτή την φορά μου τις ματώσαν λόγω ζέστης μάλλον. 28γρ Ρουμελιωτης κυνηγετικά. Όλες τέζα όμως. Δύο τσιριζαν όπως έπεφταν αλλά τις βρήκα νεκρές.
Λόγω ζέστης είναι και επειδή είναι ένα τσικ πιο δυνατά από τα απλά! Και εγώ πέρυσι, όπως είχα γράψει, είχα ζωντανά με του αντρέα.Μόλις έσφιξε ο καιρός ακαριαία σκοτώματα και χωρίς αίματα!

Σήμερα το πρωί ακόμα λιγότερες οι τσίχλες σε σύγκριση με χτες και προχτές, αλλά με υπομονή και αφοσίωση το κουτάκι σου το ρίχνεις, ίσως και παραπάνω...!
9 πιτσιλωτές λοιπόν κάτω σήμερα, με τις περισσότερες να ανευρίσκονται και να μπαίνουν στον σάκο.
Είδα και κυριαρίνες μπασιματιάρες, αλλά δεν ζύγωσε καμιά.
Και φάσσες φανήκανε, έστω λίγες... Έριξα σε ένα κοπαδάκι που μου βγήκε "λουκούμι", έπεσε 1 φάσσα κατάξερη και η 2η κράτησε σκάγια και "έσβησε" μέσα σε μία απροσπέλαστη ρεματιά...
Αυτή ήτανε η 11η καρπωθείσα φασσούλα μου για εφέτο! Ξεπέρασα το προηγούμενο ρεκόρ μου των 10 φασσών από τα φασσοπεράσματα τού '15! Και αναφέρομαι αποκλειστικώς σε καρτέρια μου στα φασσοπεράσματα από τα μέσα του Οκτώβρη έως και τις αρχές του Νιόβρη, και καθόλου σε ντοπιάρες...

Όχι μάλλον Γιάννη. Σκέτο πληρώνουμε....
Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός λόγος της αλλαγής αυτής. Η αλόγιστη καταστροφή της φύσης και των βιοτόπων ( πράσινη παπ@@@α ) η εγκατάλειψη της γης , η άναρχη δόμηση ( εδώ στο νησί φωνάζουμε εδώ και 20 χρόνια) .

Σήμερα το πρωί ακόμα λιγότερες οι τσίχλες σε σύγκριση με χτες και προχτές, αλλά με υπομονή και αφοσίωση το κουτάκι σου το ρίχνεις, ίσως και παραπάνω...!
9 πιτσιλωτές λοιπόν κάτω σήμερα, με τις περισσότερες να ανευρίσκονται και να μπαίνουν στον σάκο.
Είδα και κυριαρίνες μπασιματιάρες, αλλά δεν ζύγωσε καμιά.
Και φάσσες φανήκανε, έστω λίγες... Έριξα σε ένα κοπαδάκι που μου βγήκε "λουκούμι", έπεσε 1 φάσσα κατάξερη και η 2η κράτησε σκάγια και "έσβησε" μέσα σε μία απροσπέλαστη ρεματιά...
Αυτή ήτανε η 11η καρπωθείσα φασσούλα μου για εφέτο! Ξεπέρασα το προηγούμενο ρεκόρ μου των 10 φασσών από τα φασσοπεράσματα τού '15! Και αναφέρομαι αποκλειστικώς σε καρτέρια μου στα φασσοπεράσματα από τα μέσα του Οκτώβρη έως και τις αρχές του Νιόβρη, και καθόλου σε ντοπιάρες...
Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα και σε μένα... μήπως ειμασταν στο ίδιο σημείο.....

Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός λόγος της αλλαγής αυτής. Η αλόγιστη καταστροφή της φύσης και των βιοτόπων ( πράσινη παπ@@@α ) η εγκατάλειψη της γης , η άναρχη δόμηση ( εδώ στο νησί φωνάζουμε εδώ και 20 χρόνια) .
Τα πουλιά από πληθυσμούς είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Απλά δεν πέρασαν από τα μέρη μας φέτος. Μην σας πιάνει απελπισία με φετινό. Έχει γίνει και θα ξαναγίνει. Και εμείς εδώ όταν μας έκαψαν το πλουσιότερο δάσος στην περιοχή λέγαμε πόσο άσχημα θα επηρεάσει τα περασματα. Αλλά πέρσι μια χαρά μπήκαν χιλιάδες πουλιά επί 3 μέρες. Στα περασματα προσωπικά πιστεύω ότι ο καιρός μας κανει μαγκες και ο καιρός μας κόβει τα ποδάρια.

Παλικάρια τα φώτα σας. Μια τσίχλα που βάρεσα σήμερα όταν την έπιασα μου άφησε ένα κατάμαυρο υγρό στο χέρι. Τι μπορεί να ήταν; Δεν ήταν σαν το μαύρο αίμα αλλά πίσσα μαύρο υγρό.
Βασίλη....είναι ο χυμός από ελιά....όσο και να σου φαίνεται παράξενο....τώρα που καθάρισα κάτι πουλιά σε τρία από αυτά είχαν πολύ μικρή αγριελια μέσα..κατάμαυρη

Άργησα να παω. Έβλεπα από τις 17:10 όπως ανέβαινα να ανηφορίζουν μερικές ψηλωμενες. Οι πιο πολλές πέρασαν καλή ώρα. Σούρουπο τελείως 3-4 που δεν ασχολήθηκα. Μόνο εύκολα πουλιά τουφεκισα. Δεν θέλω να κάψω το μέρος. Οι πιο πολλές πέρασαν ανενόχλητες.
Αυτό είναι πολύ καλό!

Status
Not open for further replies.
Back