Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παλικάρια τα φώτα σας. Μια τσίχλα που βάρεσα σήμερα όταν την έπιασα μου άφησε ένα κατάμαυρο υγρό στο χέρι. Τι μπορεί να ήταν; Δεν ήταν σαν το μαύρο αίμα αλλά πίσσα μαύρο υγρό.
Βασίλη.Κοντα στην θαλασσα ρίχνεις;Μελάνι ήταν .Σουπιά τουφεκισες.Δεν το κατάλαβες?

Παλικάρια τα φώτα σας. Μια τσίχλα που βάρεσα σήμερα όταν την έπιασα μου άφησε ένα κατάμαυρο υγρό στο χέρι. Τι μπορεί να ήταν; Δεν ήταν σαν το μαύρο αίμα αλλά πίσσα μαύρο υγρό.
Το τελευταίο της γεύμα, ήταν ελιά!

Δεν ξέρω αν ήταν από ελιά (σχεδόν σίγουρο) ή απο σουπιά, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κατάχεσε....yelling.

Πέταξα και τους περσινούς κάλυκες στην ανακύκλωση.Τους είχα φυλάξει για κανένα συνάδελφο και ιδιαιτέρως στον Κώστα από την περιβόητη Αμαλιάδα! Αλλά δεν έκατσε!View attachment 59162
Στην εταιρία ανακύκλωσης που έχω ρωτήσει μου είπαν ότι δεν ανακυκλώνουν (δυστυχώς)τους κάλυκες...μόνο τα άδεια χάρτινα κουτια μπορούμε να πετάμε! Για την ανακύκλωση του κάλυκα απαιτείται ειδικό μηχάνημα που αφαιρεί το πυθμένα μετον υπόλοιπο καλυκα...επίσης μου είπε πως καλύτερα είναι να τους πετάμε κατευθείαν στα σκουπίδια....κρίμα..

Η αλήθεια είναι ότι κανα δυο φορες που έχω κυνηγήσει στα μέρη σου τις βλέπω λίγο χαλαρές τις τσιχλες!
Και που να τις κυνηγήσεις εδω, σεπτέμβρη μήνα, πρίν το θέρισμα κουμπάρε....θα εκπλαγείς χαλαρά...θα θες τη διπλασια ποσοτητα στην προσκόπευση.....

Εδώ είχε 22 βαθμούς στις 6 το απόγευμα. Με κοντομανικο και ιδρώσα κιόλας ψάχνοντας. Τα φυσιγγια αυτή την φορά μου τις ματώσαν λόγω ζέστης μάλλον. 28γρ Ρουμελιωτης κυνηγετικά. Όλες τέζα όμως. Δύο τσιριζαν όπως έπεφταν αλλά τις βρήκα νεκρές.
Λόγω ζέστης είναι και επειδή είναι ένα τσικ πιο δυνατά από τα απλά! Και εγώ πέρυσι, όπως είχα γράψει, είχα ζωντανά με του αντρέα.Μόλις έσφιξε ο καιρός ακαριαία σκοτώματα και χωρίς αίματα!
Ναι, είδα και τα Direct, που δεν είναι δυνατά, ούτε γρήγορα!!! Και με διβασική πυρίτιδα S4 παρακαλώ !!! Και με 12 βαθμούς θερμοκρασία .yel.
5 φυσίγγια είχα από πέρυσι, τα 3 τους έκαναν απλώς αέρα (ναι, στα 8-10 μέτρα μπορείς κάλλιστα να αστοχήσεις και με διασποράς, όπως με οποιοδήποτε φυσίγγι)... Η άλλη έπεσε ζωντανή τσιρίζοντας και χάθηκε. Και η άλλη, με το τελευταίο, έπεσε μεν ακίνητη, αλλά όταν πήγα να την πάρω την είδα καταματωμένη και ότι ανέπνεε ακόμη! Γρήγορα τη χούφτωσα καλά, κι αμέσως τότε άρχισε να σπαρταράει με δύναμη προσπαθώντας να μου ξεφύγει !!! Μην κοιτάτε στη φωτο που έβαλα χθες ... την είχα σκουπίσει πρώτα με χαρτοπετσέτα, καθώς και το χέρι μου, που είχε γεμίσει αίματα σαν να είχα σφάξει γουρούνι !!!.sarcastic.
IMG_20221029_205938.jpgIMG_20221029_210029.jpg
Είναι η κάτω στις φωτό. Ποιος θα το φανταζόταν ότι με τόσα τραύματα σε όλο το σώμα, από τον κώλο μέχρι το λαιμό, θα έμενε ζωντανή !!! και όμως ...
Το δικό μου συμπέρασμα (κι έχω πολλά παραδείγματα, απλώς έβαλα τα πιο πρόσφατα) είναι ότι τα ζωντανά και τα ματωμένα είναι μόνο συμπτώσεις και εντελώς τυχαία γεγονότα, κι έχουν να κάνουν με 2 κυρίως παράγοντες, τους οποίους όμως δεν μπορούμε ούτε να προβλέψουμε ούτε να ελέγξουμε: 1) τα σημεία του σώματος που θα χτυπηθεί το θήραμα, και 2) η αντοχή του συγκεκριμένου ατόμου τη συγκεκριμένη στιγμή στο τραυματικό σοκ. Κάθε άτομο (του ίδιου είδους) είναι διαφορετικό, με διαφορετικές αντοχές και αντιδράσεις στον πόνο και στα τραύματα. Μια άλλη τσίχλα, με τα ίδια ακριβώς τραύματα, πιθανόν να είχε πεθάνει ακαριαία ... Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.
Η άλλη (η πάνω στις φωτό) χτυπήθηκε με φυσίγγι ιδιογόμωσης διασποράς, που είχα γεμίσει ένα βράδυ την προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρήκα μερικούς διασπορείς Gualandi light, ξεχασμένους από παλαιότερα. Με Α1, Cx 2000 και 30 γρ. σκάγια Νο. 9. Όπως φαίνεται, χτυπήθηκε κάτω από την αριστερή μασχάλη μόνο, μάλλον από ομαδούλα 3-4 σκαγιών που βγήκαν από πάνω, με όλο το υπόλοιπο σώμα άθικτο !!!
Ε, αυτή έπεσε ξερή, ούτε λεπτό δεν έκανα να πάω να την πάρω και ήταν νεκρή χωρίς να έχει κινηθεί ούτε σπιθαμή από το σημείο που την είδα να πέφτει !!! Προφανώς κάποιο σκάγι είχε χτυπήσει τον πνεύμονα ... γιατί είχε βγάλει και λίγο αίμα από το στόμα ...

Δεν ξέρω αν ήταν από ελιά (σχεδόν σίγουρο) ή απο σουπιά, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε κατάχεσε....yelling.
Ελιά ήταν η αγριελια τέτοια εποχή. Στις μυρτιες πιο μετά βγάζουν πολύ μαυρο-μωβ υγρό που βάφει τα χέρια και δεν βγαίνει εύκολα! Και στον κισσό όπως ειπώθηκε αλλά θέλει 2 μήνες να γίνει αυτός.

Ακούγονταν και απόψε. Σφυρίγματα αρκετά από κόκκινες...

Καλημέρα στην παρέα.
Μόλις επέστρεψα Αθήνα μετά από 9 ημέρες στο νησί μου την Χίο.
Από περάσματα λίγα πράγματα καθώς τα πουλιά δεν ακολούθησαν τα κλασσικά περάσματα που ξέρουμε τόσα χρόνια αλλά άλλαζαν πορεία αναλογα τον αέρα.
Η 28η Οκτωβρίου ήταν η ημέρα με το μεγαλύτερο πέρασμα αλλά και πάλι από το δικό μας σημείο δεν πέρασαν παρά ελάχιστα πουλία.
Ευτυχώς άλλαξα σημείο και στη διαδρομή πέτυχα ένα κοπάδι γερακοτσιχλες και με δύο ωραίες τουφεκιές πήρα 2 πουλιά.
Έπειτα ακόμα μια και ακόμα 7 τσίχλες.
Όλες οι άλλες ημέρες από 6,7,8 ,9 πουλιά έως και 4 η 3.
View attachment 59135
Όπως και να έχει γεμίσαμε μπαταρίες με όμορφες εικόνες και με ενασχόληση με τα δέντρα μας εκεί.

View attachment 59136View attachment 59137
Ε μα δεν έστειλες μύνημα να σουρθω να πιούμε σούμα! Την επόμενη φορά!! ;)

Στις μυρτιες πιο μετά βγάζουν πολύ μαυρο-μωβ υγρό που βάφει τα χέρια και δεν βγαίνει εύκολα!
Εκτός από χυμο ελιάς στο ράμφος εχω βρει κ μερτσίνας(όπως λέμε εδώ την μυρτιά) σε κοτσυφια, είναι από τις αγαπημένες του τροφές....

Λοιπόν παλικάρια σταματάω όπως κάθε μέρα στα Ψαχνα για καφέ και στο περίπτερο για τσιγάρα στις 5:30. Γινόταν της πουτανας από τα τσιν. Πάνω από τα σπίτια και χαμηλά πέρναγαν. Ο περιπτεράς εβαλε τα γέλια, άλλοι 3 έχουν περάσει μου είπε και κοίταζαν τον ουρανό σαν και εσένα!!!!

χθες πρωτη φορα για αττικη ειχε ενα μικρο περασματακι με διαρκεια αλλα οχι σε ολα τα καρτερια ,πιο καλα δουλεψε τα καρτερια τελειως θαλασσα,μακαρι και σημερα να μπουνε παλι λιγα πουλακια και ας μπαινουν και λιγα λιγα τωρα.[αρτα επικη φολα ολων των χρονων δεν μπηκαν ποτε ,περισοτερες η φασσες απο της τσιχλες .να δουμε τι θα γινει φετος γιατι εχει πολυ τροφη.]

Status
Not open for further replies.
Back