Εδώ είχε 22 βαθμούς στις 6 το απόγευμα. Με κοντομανικο και ιδρώσα κιόλας ψάχνοντας. Τα φυσιγγια αυτή την φορά μου τις ματώσαν λόγω ζέστης μάλλον. 28γρ Ρουμελιωτης κυνηγετικά. Όλες τέζα όμως. Δύο τσιριζαν όπως έπεφταν αλλά τις βρήκα νεκρές.
Λόγω ζέστης είναι και επειδή είναι ένα τσικ πιο δυνατά από τα απλά! Και εγώ πέρυσι, όπως είχα γράψει, είχα ζωντανά με του αντρέα.Μόλις έσφιξε ο καιρός ακαριαία σκοτώματα και χωρίς αίματα!
Ναι, είδα και τα Direct, που δεν είναι δυνατά, ούτε γρήγορα!!! Και με διβασική πυρίτιδα S4 παρακαλώ !!! Και με 12 βαθμούς θερμοκρασία

5 φυσίγγια είχα από πέρυσι, τα 3 τους έκαναν απλώς αέρα (ναι, στα 8-10 μέτρα μπορείς κάλλιστα να αστοχήσεις και με διασποράς, όπως με οποιοδήποτε φυσίγγι)... Η άλλη έπεσε ζωντανή τσιρίζοντας και χάθηκε. Και η άλλη, με το τελευταίο, έπεσε μεν ακίνητη, αλλά όταν πήγα να την πάρω την είδα καταματωμένη και ότι ανέπνεε ακόμη! Γρήγορα τη χούφτωσα καλά, κι αμέσως τότε άρχισε να σπαρταράει με δύναμη προσπαθώντας να μου ξεφύγει !!! Μην κοιτάτε στη φωτο που έβαλα χθες ... την είχα σκουπίσει πρώτα με χαρτοπετσέτα, καθώς και το χέρι μου, που είχε γεμίσει αίματα σαν να είχα σφάξει γουρούνι !!!

Είναι η κάτω στις φωτό. Ποιος θα το φανταζόταν ότι με τόσα τραύματα σε όλο το σώμα, από τον κώλο μέχρι το λαιμό, θα έμενε ζωντανή !!! και όμως ...
Το δικό μου συμπέρασμα (κι έχω πολλά παραδείγματα, απλώς έβαλα τα πιο πρόσφατα) είναι ότι τα ζωντανά και τα ματωμένα είναι μόνο συμπτώσεις και εντελώς τυχαία γεγονότα, κι έχουν να κάνουν με 2 κυρίως παράγοντες, τους οποίους όμως δεν μπορούμε ούτε να προβλέψουμε ούτε να ελέγξουμε: 1) τα σημεία του σώματος που θα χτυπηθεί το θήραμα, και 2) η αντοχή του συγκεκριμένου ατόμου τη συγκεκριμένη στιγμή στο τραυματικό σοκ. Κάθε άτομο (του ίδιου είδους) είναι διαφορετικό, με διαφορετικές αντοχές και αντιδράσεις στον πόνο και στα τραύματα. Μια άλλη τσίχλα, με τα ίδια ακριβώς τραύματα, πιθανόν να είχε πεθάνει ακαριαία ... Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.
Η άλλη (η πάνω στις φωτό) χτυπήθηκε με φυσίγγι ιδιογόμωσης διασποράς, που είχα γεμίσει ένα βράδυ την προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρήκα μερικούς διασπορείς Gualandi light, ξεχασμένους από παλαιότερα. Με Α1, Cx 2000 και 30 γρ. σκάγια Νο. 9. Όπως φαίνεται, χτυπήθηκε κάτω από την αριστερή μασχάλη μόνο, μάλλον από ομαδούλα 3-4 σκαγιών που βγήκαν από πάνω, με όλο το υπόλοιπο σώμα άθικτο !!!
Ε, αυτή έπεσε ξερή, ούτε λεπτό δεν έκανα να πάω να την πάρω και ήταν νεκρή χωρίς να έχει κινηθεί ούτε σπιθαμή από το σημείο που την είδα να πέφτει !!! Προφανώς κάποιο σκάγι είχε χτυπήσει τον πνεύμονα ... γιατί είχε βγάλει και λίγο αίμα από το στόμα ...