Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έγινε μια μανούρα και του εξηγούσαν ότι ο νόμος απαγορεύει οποιοδήποτε είδος κράχτη.
Έτσι ακριβώς....

Απαγορευονται οι ηχομιμητικες συσκευές κάθε μορφής, είτε είναι κασετοφωνα, είτε είναι σφυρίχτρες(δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποιο παραγουν ηχο)...

Όποτε αν θέλει ο θηροφυλακας σε τρέχει.....

Παντως εδω κατω, μιας και το εφερε η κουβεντα, τις πρωτες σφυριχτρες(ισως σε ολο τον πλανητη πρωτος σε αυτο) τις εφτιαξε ενας παλιος καλος κυνηγος, συγχωρεμενος πλεον. Οπως αυτες τις μεταλλικες που εισπνεεις για να κανει θορυβο ΑΛΛΑ προσεξτε, ειχε φτιαξει σφυριχτρα απο καρύδι! Για δεκαετια 60-70 μιλαμε τωρα ετσι. Και οταν σφυραγε νομιζες οτι ακους τσιχλα. Τεχνη απλα! Σε μια ιστορια απο τις χιλιαδες μου ειχε πει οτι του την επεσε στο κεφαλι ξηφτερας(ψευτικο σας ακουγεται να φανταστω?). Τις ξερω και εγω τις τεχνικες αυτες και πως φτιαχνεις σφυριχτρακι καλυτερο απο αγοραστο αλλα δεν τις χρησιμοποιω και ουτε προκειται να πω πως και τι για ευνοητους λογους.

ΥΓ. Την ανοιξη ειναι ωραια να σφυρας κατω απο καμια αμυγδαλια παντως και να ερχονται να καθονται στη μουρη σου. Σα χαζουλες! Για φωτογραφιση ειναι οτι πρεπει!!!

Με τέτοιο καιρό σήμερα εγώ θα ανέβαινα στα έλατα φίλε. Με τον αέρα που είχε δεν έχω πάει ακόμα. Ίσως την Πέμπτη πριν ξαναπιάσει ο δυνατός αέρας...
Κι εγώ το ίδιο Δημήτρη, διότι από Παρασκευή "θα σηκώνει και τις πέτρες" εκεί απάνω...! Πάντως έχω πάει δύο διαφορετικά μεσημεράκια τελευταία και δεν είδα τσαρτσάρες... Μάλλον δεν έχουνε μπει ακόμα... Εκεί που τις κυνηγάω εγώ τουλάχιστον... Για αλλού δεν γνωρίζω...

Σε μια ιστορια απο τις χιλιαδες μου ειχε πει οτι του την επεσε στο κεφαλι ξηφτερας(ψευτικο σας ακουγεται να φανταστω?).
Kαθολου ψευτικο....
Έχουν υπάρξει μαρτυρίες από παλιους που έκαναν καρτέρι την νυχτα για λαγό την εποχή του ζευγαρώματος κάνοντας ήχο (που παρομοιαζε το "ερωτικό κάλεσμα") με το χέρι στο στόμα..
Να δεχτούν επίθεση από μπουφο......

Λοιπόν παίδες, τσίχλες νωρίς το πρωί ελάχιστες, αργότερα, ανεβαίνοντας ο ήλιος, όλο και καμία περιδιάβαινε... Με υπομονή και προσοχή κάτι γίνεται...

Εγώ ωστόσο, από τις 08:00 κι ύστερα σταμάτησα ν' ασχολούμαι με τις τσιχλίτσες (είχα κάνει μόλις 3 έως τότε), καθότι παρουσιάστηκε το πρώτο σμήνος με φασσιά! Ψηλωμένο, αλλά ευτυχώς το είδα από μακριά κι άλλαξα τάχιστα τα φουσέκια μου σε χονδρά... Τους αμόλησα έναν ντουμπλέ "ξεγυρισμένον" και ξεκρέμασα μία φασσάρα!! Αμέσως μετά, εισέρχεται μία μονάχη της... πάρ' την κάτω και δαύτη!! Στην συνέχεια, και μέχρι τις 10:15 άλλες δύο ξεκομμένες, μεμονωμένες φασσάρες μού έδωκαν καλές ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο...!! Εν τέλει, λοιπόν, για σήμερα πρωί: 4 φασσάρες στο σακίδιο!!! Συνολικά, 10 φάσσες στην κατάψυξη (έπιασα το ρεκόρ μου τού '15) μέχρι τα τώρα και συνεχίζουμε...

Έριξα φυσίγγια του Κύργια με 30γρ. ατσάλινα σκάϊα νούμερο 3 (3,56χιλ. στο ατσάλινο μεγεθολόγιο). Περί τα 167 σκάϊα ανά φυσέκι. Εξαιρετικά μού φανήκανε! Βρήκα ένα σκάι σε μία από τις φάσσες, το οποίο είναι εντελώς άθικτο, χωρίς ίχνος παραμορφώσεως! Αυτό εστί ατσάλι! Ατσάλι λοιπόν, για τις "ατσαλόφτερες"...!

:p:D:).exciting.

Λοιπόν παίδες, τσίχλες νωρίς το πρωί ελάχιστες, αργότερα, ανεβαίνοντας ο ήλιος, όλο και καμία περιδιάβαινε... Με υπομονή και προσοχή κάτι γίνεται...

Εγώ ωστόσο, από τις 08:00 κι ύστερα σταμάτησα ν' ασχολούμαι με τις τσιχλίτσες (είχα κάνει μόλις 3 έως τότε), καθότι παρουσιάστηκε το πρώτο σμήνος με φασσιά! Ψηλωμένο, αλλά ευτυχώς το είδα από μακριά κι άλλαξα τάχιστα τα φουσέκια μου σε χονδρά... Τους αμόλησα έναν ντουμπλέ "ξεγυρισμένον" και ξεκρέμασα μία φασσάρα!! Αμέσως μετά, εισέρχεται μία μονάχη της... πάρ' την κάτω και δαύτη!! Στην συνέχεια, και μέχρι τις 10:15 άλλες δύο ξεκομμένες, μεμονωμένες φασσάρες μού έδωκαν καλές ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο...!! Εν τέλει, λοιπόν, για σήμερα πρωί: 4 φασσάρες στο σακίδιο!!! Συνολικά, 10 φάσσες στην κατάψυξη (έπιασα το ρεκόρ μου τού '15) μέχρι τα τώρα και συνεχίζουμε...

Έριξα φυσίγγια του Κύργια με 30γρ. ατσάλινα σκάϊα νούμερο 3 (3,56χιλ. στο ατσάλινο μεγεθολόγιο). Περί τα 167 σκάϊα ανά φυσέκι. Εξαιρετικά μού φανήκανε! Βρήκα ένα σκάι σε μία από τις φάσσες, το οποίο είναι εντελώς άθικτο, χωρίς ίχνος παραμορφώσεως! Αυτό εστί ατσάλι! Ατσάλι λοιπόν, για τις "ατσαλόφτερες"...!

Έτσι πρέπει Νίκο... ρίξε καυτό ατσάλι στο κορμί τούς :cool:

Βάλε και καμιά φωτό ρε Νίκο να ανοίξει το μάτι μας.

Ψάχνετε τσίχλες στα βουνά και αυτές βολταρουν στο κέντρο.
Ορίστε την στο πεζοδρόμιο Λυκούργου και Αθήνας πρωί ζαβλακωμενη.
Κάπου θα τράκαρε η έρημη.View attachment 58611
Εσυ τη φωτογραφισες Γιωργο;;;

Για αυτά που είναι σαν κουμπιά με μια τρύπα στη μέση τι ισχύει; Θα πρέπει να είσαι εκπεδευμενος για να βγάλεις ήχο από αυτά και τα διαφημίζουν ως παραδοσιακά.
Τίποτα δεν είναι, με μια βδομάδα εκπαίδευση γίνεσαι αρχηγός! Παλιά ήμουν βιρτουόζος στο θέμα, όταν όμως κατάλαβα ότι αυτό δεν ήταν τίμιο κυνήγι για τα πουλιά, αλλά και τους άλλους κυνηγούς, το έκοψα μαχαίρι!. Στα χρόνια που ακολούθησαν έμαθα πιό πολλά για το κυνήγι αλλά γενικότερα και για το νόημα της Ζωής!.

Εναs φιλοs μου πηγαινονταs στην Σωκρατουs που δουλευει . Δηλαδη ηταν 20 μετρα διπλα στον Καλκαντζακο.
Μήπως την τουφεκισε κανείς με lambro και την πήγαινε στον Καλκαντζακο ως αποδεικτικό ότι δεν τραβάνε τα φυσίγγια για να ζητήσει αλλαγή; .yel.

Μισάωρο σόλο περπατητό με την πρώτη τις χρονιάς να μπαίνει στο γιλέκο. Η μοναδική που έδωσε ευκαιρία για βολή από τις 8 που σηκώθηκαν. Οι υπόλοιπες καβαλούσαν τα βάτσινα φεύγοντας μπροστά.
View attachment 58650
Καλή αρχή φίλε!!

Status
Not open for further replies.
Back