Λοιπόν παίδες, τσίχλες νωρίς το πρωί ελάχιστες, αργότερα, ανεβαίνοντας ο ήλιος, όλο και καμία περιδιάβαινε... Με υπομονή και προσοχή κάτι γίνεται...
Εγώ ωστόσο, από τις 08:00 κι ύστερα σταμάτησα ν' ασχολούμαι με τις τσιχλίτσες (είχα κάνει μόλις 3 έως τότε), καθότι παρουσιάστηκε το πρώτο σμήνος με φασσιά! Ψηλωμένο, αλλά ευτυχώς το είδα από μακριά κι άλλαξα τάχιστα τα φουσέκια μου σε χονδρά... Τους αμόλησα έναν ντουμπλέ "ξεγυρισμένον" και ξεκρέμασα μία φασσάρα!! Αμέσως μετά, εισέρχεται μία μονάχη της... πάρ' την κάτω και δαύτη!! Στην συνέχεια, και μέχρι τις 10:15 άλλες δύο ξεκομμένες, μεμονωμένες φασσάρες μού έδωκαν καλές ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο...!! Εν τέλει, λοιπόν, για σήμερα πρωί:
4 φασσάρες στο σακίδιο!!! Συνολικά, 10 φάσσες στην κατάψυξη (έπιασα το ρεκόρ μου τού '15) μέχρι τα τώρα και συνεχίζουμε...
Έριξα φυσίγγια του Κύργια με 30γρ. ατσάλινα σκάϊα νούμερο 3 (3,56χιλ. στο ατσάλινο μεγεθολόγιο). Περί τα 167 σκάϊα ανά φυσέκι. Εξαιρετικά μού φανήκανε! Βρήκα ένα σκάι σε μία από τις φάσσες, το οποίο είναι εντελώς άθικτο, χωρίς ίχνος παραμορφώσεως! Αυτό εστί ατσάλι! Ατσάλι λοιπόν, για τις "ατσαλόφτερες"...!