Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τόσα πουλιά καρτέρι; Θα πήγες πολύ ψηλά μάλλον.Εδώ άρχοντας είσαι αν κάνεις 5 απογευματιινό και χωρίς παρουσία κοτσυφιών.
Ωραίος!!!!
Καρτερι μόνο και με την ψυχή στο στομα. 16:50 με 17:30. Αστοχησα μονο σε 4 με τα 28αρια να θεριζουν αποψε! Είναι σημείο που δεν πάει κανένας . Κρατάει πουλιά από τώρα και μέχρι το τελος και το κυνηγάω 3-4 φορές τον μηνα. Δεν είναι ψηλα. Σε όλα τα άλλα τα έχουν κάψει τα πουλια και είναι για 4-5 όπως λες. Για να φτάσω εκεί που ηθελα περασα από ένα μονοπάτι μέσα από 60-70 μέτρα πυκνό γεμάτο κουμαρο. Το τι πουλί σηκώθηκε δεν λέγεται Χρηστο! Ένα συνεχόμενο φρρρρ φρρρρ. Είναι ζαβωμενα τα πουλιά στα πυκνά και έχει πολλά.

Με σχεδόν ίδιο συνδυασμό (αντί για Mr είχα το Tm) στο τελευταίο κυνήγι τις ευχαριστήθηκα κάποιες τουφεκιές. Πολύ κάπνισμα και μερικές δεν ήταν και κοντινές.
Στο πρώτο κοτσυφα αποψε έριξα για πλάκα και έσβησε σαν κερί στον ανεμο. Μετρησα 52 βήματα από το σημείο που καθόμουν μέχρι την ελιά πάνω από την οποία τον τουφεκισα!

Και σήμερα λοιπόν, πήρα τη "γερή" μου "δόση" από το απογεματινό μου καρτεράκι...
Τα πουλάκια (κελαηδότσιχλες), ως συνήθως, φάνηκαν το τελευταίο ημίωρο, άντε βαριά-βαριά 40λεπτο... Νωρίτερα, μόνον μεμονωμένες εμφανίσεις και ιδιαιτέρως λιγοστές...
Κοτσύφια είδα 2-3 όλα κι όλα...
Με πανέμορφες ντουφεκιές, κατάφερα 16 τσιχλάκια, εκ των οποίων τα 13 στο χέρι!
Έβγαλα και 5-6 ντουφεκιές... σκέτη απόλαυση! Τις κατέβασα ξερές απ' τα "μεσούρανα" με "γενναίες" προσκοπεύσεις, κουκίδες φαίνονταν...!!!
Και μάλιστα, σε συνθήκες ιδιαιτέρως παγερές, με βαριά συγνεφιά, αλλά και ψηλή υγρασία...!
Κι όλ' αυτά, με το "ταπεινό" 28άρι (28γρ.) φουσεκάκι σε 9 νούμερο σκαγιών (διαμέτρου 2,1χιλ.), δηλαδή περί τα 520 σκαγάκια ανά τεμάχιο...
Υπάρχουν πολλοί ακόμη που "καταφρονούν" και θεωρούν "λίγο" και "ανεπαρκές" το φυσιγγάκι των 28 γραμμαρίων για την τσιχλίτσα και ιδιαίτερα σε "δύσκολους" καιρούς...? Κάλλιστα θα κάμουν αυτοί, λοιπόν, να αναθεωρήσουν...! Και γρήγορα μάλιστα...!
Εγώ πάντως, είμαι απολύτως ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από τα sporting (28γρ.) φυσιγγάκια στα τσιχλοκάρτερά μου, σε όλες τις αποστάσεις και σ' όλες τις καιρικές συνθήκες...!!! Χρόνια τώρα... έχω ρίξει επιτυχώς ολόκληρες "νταλίκες" από δαύτα...!!!

Last edited:
Και σήμερα λοιπόν, πήρα τη "γερή" μου "δόση" από το απογεματινό μου καρτεράκι...
Τα πουλάκια (κελαηδότσιχλες), ως συνήθως, φάνηκαν το τελευταίο ημίωρο, άντε βαριά-βαριά 40λεπτο... Νωρίτερα, μόνον μεμονωμένες εμφανίσεις και ιδιαιτέρως λιγοστές...
Έβγαλα και 5-6 ντουφεκιές... σκέτη απόλαυση! Τις κατέβασα ξερές απ' τα "μεσούρανα" με "γενναίες" προσκοπεύσεις, κουκίδες φαίνονταν...!!!
Και μάλιστα, σε συνθήκες ιδιαιτέρως παγερές, με βαριά συγνεφιά, αλλά και ψηλή υγρασία...!
Κι όλ' αυτά, με το "ταπεινό" 28άρι (28γρ.) φουσεκάκι σε 9 νούμερο σκαγιών (διαμέτρου 2,1χιλ.), δηλαδή περί τα 520 σκαγάκια ανά τεμάχιο...
Υπάρχουν πολλοί ακόμη που "καταφρονούν" και θεωρούν "λίγο" και "ανεπαρκές" το φυσιγγάκι των 28 γραμμαρίων για την τσιχλίτσα και ιδιαίτερα σε "δύσκολους" καιρούς...? Κάλλιστα θα κάμουν αυτοί, λοιπόν, να αναθεωρήσουν...! Και γρήγορα μάλιστα...!
Εγώ πάντως, είμαι απολύτως ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από τα sporting (28γρ.) φυσιγγάκια στα τσιχλοκάρτερά μου, σε όλες τις αποστάσεις και σ' όλες τις καιρικές συνθήκες...!!! Χρόνια τώρα... έχω ρίξει επιτυχώς ολόκληρες "νταλίκες" από δαύτα...!!!
Μπραβω νικολα εσυ και ο μιτσος μας κρατατε αναμενους..αφου σου αρεσουν εσενα τα 28αρια ασε εμας να λεμε εγω ειμαι στο 33 for all.
Κολημενος

Με σχεδόν ίδιο συνδυασμό (αντί για Mr είχα το Tm) στο τελευταίο κυνήγι τις ευχαριστήθηκα κάποιες τουφεκιές. Πολύ κάπνισμα και μερικές δεν ήταν και κοντινές.
Εσυ εισαι ο μονος που παει και τα 28 και τα 30!.. Δεν θα με βαλετε ρε κουφαλες στο λουκι πάλι να δοκιμασω!

Νικο με ολο το θαρρος, ποιός εχει την υπομονή να καθαρίσει ολα αυτά τα πουλιά ;:)

Κοτσύφια είναι επάνω η τσίχλες που έγιναν κάρβουνο με του Ρουμελιώτη ?
Άστα Γιώργο εγω με τα κοτσύφια εχω ψυχωση. Θα μπορούσα χθες να έχω τουφεκισει άλλες 6-7 τσιχλες αλλά τις άφησα και περασαν γιατί άκουγα τα μαύρα μπροστά να κακαριζουν και τα περιμενα. Είναι και αρκετά παχιά τωρα και τα Χριστούγεννα θα βάλω μια σχαρια στο τζάκι μαζί με τα χοιρινα!!!

Εσυ εισαι ο μονος που παει και τα 28 και τα 30!.. Δεν θα με βαλετε ρε κουφαλες στο λουκι πάλι να δοκιμασω!
Λοιπόν Στεφανε όπως είχα γράψει με το πολύ κρυο είχα αρκετά ζωντανά με τα csb32 αλλά ανήμπορα να κουνηθουν. Ο ξάδερφος από την άλλη με τα 30αρια όσα πετύχαινε τεζα. Έσκαγαν στον αέρα λέμε και εσκαζα και εγώ που δεν μπορώ να πετύχω γαϊδούρι στατο με αυτά. Τα 28άρια όλα όσα έχω ρίξει μια χαρα.

Καλησπέρα σας,

Χθες έιχαμε άδεια οπότε την εκμεταλευτήκαμε με ακόμη μια έξοδο προς Βοιωτία. Δυστυχώς το πάπλωμα ήταν βαρύ και καθυστέρησα φτάνοντας στον κυνηγότοπο κατα τις 7:30. Λίγα πουλάκια λοιπον πέρασαν μέχρι τις 8:30 και στην συνέχεια έκανα ένα περπατητο μοναχικό όπου βρήκα κάποια πουλάκια αλλά δύσκολο να τα στριμώξεις μόνος σου. Εν τέλει κατάφερα να πάρω 10 τσιχλάκια και ένα ορτύκάκι που βρέθηκε στο δρόμο μου χωρίς κανένα χαμένο πουλάκι... Από την επόμενη εβδομάδα ξανά έξοδος για εμένα. Έυχομαι σε όλους καλές γιορτες, καλα κυνήγια και καλα Χριστούγεννα.

Ήταν και ένας αρκετά πιο πέρα που μπορεί να έριξε και 200 φυσίγγια.
Στο γνωστό μέρος; Γιατι εχτες πηγα απο τις 4 και ακουγα να ριχνουν και εγω πηγε 5:10 για να ξεκινήσω.. Εκτος αν περνούσαν απο περα και εμενα δε με ήθελαν, λες και αν τους ριξω θα πέσουν .very funny.

Στο γνωστό μέρος; Γιατι εχτες πηγα απο τις 4 και ακουγα να ριχνουν και εγω πηγε 5:10 για να ξεκινήσω.. Εκτος αν περνούσαν απο περα και εμενα δε με ήθελαν, λες και αν τους ριξω θα πέσουν .very funny.
Γιώργαρε είσαι ΑΠΑΙΧΤΟΣ!.RESPECT.

Αλλαγή καρτεριού, brain tm και mr βιδωμένα διαδοχικά στη benelli, oscar nitro 9 μέσα και...
VeD5qvq.jpg

πήγε το κλαμπάνι γόνα... 21 φυσίγγια για ένα πουλί.
Τι ήθελα και τα θυμήθηκα τα ανωτέρω, καλά δεν ήταν στη ντουλάπα δύο χρονάκια; Είπα να τους δώσω μια ευκαιρία αλλά μου φαίνεται οσονούπω θα χαριστούν... Με τις υγείες μας!

Αλλαγή καρτεριού, brain tm και mr βιδωμένα διαδοχικά στη benelli, oscar nitro 9 μέσα και...
VeD5qvq.jpg

πήγε το κλαμπάνι γόνα... 21 φυσίγγια για ένα πουλί.
Τι ήθελα και τα θυμήθηκα τα ανωτέρω, καλά δεν ήταν στη ντουλάπα δύο χρονάκια; Είπα να τους δώσω μια ευκαιρία αλλά μου φαίνεται οσονούπω θα χαριστούν... Με τις υγείες μας!
Γκινια φίλε η μάτι δεν εξηγείται ...

Status
Not open for further replies.
Back