Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα μετά τις ελιές πήγα για καρτέρι.
3 τσιχλες κάτω και βρήκα τις δύο.

Οι λιγες τσιχλες περνουσαν από διαφορετική κατεύθυνση από ότι συνήθως.

Ήταν και ένας αρκετά πιο πέρα που μπορεί να έριξε και 200 φυσίγγια.

Τώρα που έριχνε δεν μπορώ να φανταστώ.

Δεν προλάβαινε να γεμίζει.
Τι να πω....περίεργο.
Πρέπει να ζήσουν κι αυτοί που πουλάνε φυσίγγια, κλέφτες θα γίνουν;

Δοκίμασα ένα νέο καρτέρι σήμερα, ένα χέρσο χωραφάκι που συνορεύει με ελιές στις 4 πλευρές. Εκτός μιας τσίχλας που πέρασε ψηλά σε κανονική απόσταση, καμιά δεκαριά περάσαν 5:25-5:40 όλες κάτω από τις ελιές, σε ύψος 2-3 μέτρα και όχι στο ανοιχτό μέρος του χωραφιού αλλά παράλληλα και σύριζα με την τελευταία αράδα των ελιών στο παρακείμενο λιοστάσι. Κάνα-δύο ήρθαν σχεδόν απάνω μου και την τελευταία στιγμή έστριψαν! Εντομεταξύ επειδή βλέπω πιο πολύ ουρανό (ορίζοντα) και λιγότερο τα δέντρα, δεν τις βλέπεις παρα μόνο στα 5-6 μέτρα το περισσότερο. Μετά τον αιφνιδασμό, έριξα σε 2-3 αλλά μου πήραν το καπέλοοοοο (που λέει και μια ψυχή) και τον σκούφοοοοο σας λέω!
Τι κάνουμε σ΄αυτή την περίπτωση;

Εχθές απόγευμματινο.στην Μάνδρα ένα δύσκολο κομμάτι που έκατσα το οποίο έβγαλε πουλιά κάτι έγινε.... Πιο πάνω στο ύψωμα έπαιζε και ένας Νταλάρας ( Μα σε απόγευμματινο) τι άλλο θα δω τι άλλο θα ακούσω .... Σελιγο θα βάζουμε και Ντεκοης Τσίχλας ....

1) Κάθεσαι πλάγια στην πορεία που είχαν για να τις έχεις τραβέρσα.
2) διασποράς 9αρια
3) 6 κουταλιές νες καφέ σε μισό ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το καρτερι.
Ρε φίλε ειλικρινά δεν παίζεσαι. Εισαι ο νο1 ατακαδόρος εδώ μέσα!

Αγ. Γεωργιο Βοιωτιας σημερα , με αλλον ενα. Στο ποταμι το πρωι δεν παιξανε καθολου . Αργοτερα περπατητο ψηλοτερα απεδειξε οτι δεν εχει τσιχλες , εχει ομως καποια κοτσυφια δυσκολα. Κατα τις 9 μπηκαν και 6 κοπαδιαστα κοτσυφια. 3-4 κοπαδια φασσες κατεβηκαν τη ρεματια για βοσκη κωπαιδα , τα δυο επεστρεψαν μετα απο δυο ωρες. Ακουσα δυο φορες γουρουνια να γρυλιζουν διπλα μου μεσα στα πυκνα.
Δεν νομιζω να ξαναπαω εκει φετος. Τα τελευταια χρονια αξιζει Ιαν_Φεβ για απογ μονο κοτσυφα
3τσιχ και 2 κοτσ πηραμε

Αγ. Γεωργιο Βοιωτιας σημερα , με αλλον ενα. Στο ποταμι το πρωι δεν παιξανε καθολου . Αργοτερα περπατητο ψηλοτερα απεδειξε οτι δεν εχει τσιχλες , εχει ομως καποια κοτσυφια δυσκολα. Κατα τις 9 μπηκαν και 6 κοπαδιαστα κοτσυφια. 3-4 κοπαδια φασσες κατεβηκαν τη ρεματια για βοσκη κωπαιδα , τα δυο επεστρεψαν μετα απο δυο ωρες. Ακουσα δυο φορες γουρουνια να γρυλιζουν διπλα μου μεσα στα πυκνα.
Δεν νομιζω να ξαναπαω εκει φετος. Τα τελευταια χρονια αξιζει Ιαν_Φεβ για απογ μονο κοτσυφα
3τσιχ και 2 κοτσ πηραμε
Τα ίδια και στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας που πήγα εγώ ούτε περπατητό είχε πουλιά ούτε τα απογευματινά ανέβασαν πουλιά!!!

Εχθές απόγευμματινο.στην Μάνδρα ένα δύσκολο κομμάτι που έκατσα το οποίο έβγαλε πουλιά κάτι έγινε.... Πιο πάνω στο ύψωμα έπαιζε και ένας Νταλάρας ( Μα σε απόγευμματινο) τι άλλο θα δω τι άλλο θα ακούσω .... Σελιγο θα βάζουμε και Ντεκοης Τσίχλας ....
Ήταν Μάνδρα ένας φίλος είχες και μου είπε ότι όλες όλες είδε 10 τσίχλες αλλά είχε ντουφέκια μάλλον ήσουν από τους τυχερούς

πουλάκι μου imperial & oscar diamond βλέπω !
1640182593713.png

μου φαινεται πιο πολλα πουλια ειχε πριν τα κρυα και τα χιονια αυτα που εριξε τωρα.
Ακριβώς, με νοτιάδες φέτος είχε φουλ πουλιά και νωρίς οκτώβρη τα απογευματινά με αρχές νοέμβρη έβλεπε το μάτι σου τσίχλες.Τώρα με βοριάδες και χιόνια τίποτα...

Last edited:
Ακριβώς, με νοτιάδες φέτος είχε φουλ πουλιά και νωρίς οκτώβρη τα απογευματινά με αρχές νοέμβρη έβλεπε το μάτι σου τσίχλες.Τώρα με βοριάδες και χιόνια τίποτα...
Ε όχι και τιποτα. M2 +Mr + Ρουμε 28αρι κυνηγετικό σε.....καρατινοκαρτερο!
20211222_181225.jpg

View attachment 38224
Τόσα πουλιά καρτέρι; Θα πήγες πολύ ψηλά μάλλον.Εδώ άρχοντας είσαι αν κάνεις 5 απογευματιινό και χωρίς παρουσία κοτσυφιών.
Ωραίος!!!!

View attachment 38224
Με σχεδόν ίδιο συνδυασμό (αντί για Mr είχα το Tm) στο τελευταίο κυνήγι τις ευχαριστήθηκα κάποιες τουφεκιές. Πολύ κάπνισμα και μερικές δεν ήταν και κοντινές.

Status
Not open for further replies.
Back