Έτσι!!!!Δωσε μου χειμωνιατικο σκηνικο, βαρια συννεφια, ομιχλη και ασε με να κυνηγω ολη μερα!
Τον ηλιο δεν θελω να βλεπω.
Έτσι!!!!Δωσε μου χειμωνιατικο σκηνικο, βαρια συννεφια, ομιχλη και ασε με να κυνηγω ολη μερα!
Νικολα δεν το αλλαζω με τιποτα. 1-2 χρονια μετα την απολυση απο τον στρατο κι ενω δεν ειχα αμαξι, κανονιζω με τον ξαδερφο μου Οκτωβρη μηνα να με παει στο βουνο να με αφησει εκει και να γυρισει να με παρει το απογευμα μολισ σχολασει. Με αφηνει στις 6¨00 το πρωι κι ενω ξημερωνε στις 7¨00. καθομαι σε μια αλανιτσα μικρη και γυρω γυρω πευκα, ομιχλη στο φουλ, βοριας και κρυο. Εκει να σου πω την αληθεια τα χρειαστηκα λιγο. Οταν ξημερωσε ομως ηταν ολα τα λεφτα.Βρε Φίλιππα, αυτό το σκηνικό είναι σαν βγαλμένο από ταινία τρόμου...!!! Εμένα πάντως, με "αγριεύει" κάπως και με κάνει να θέλω να φύγω και όχι να κάτσω για ώρες! Δεν τις φχαριστιέμαι καθόλου τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες... Τις νιώθω τόσο βαριές... έως και "αποπνικτικές" θα έλεγα...!!! Αλλά "περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα". Που λέει κι ο σοφός λαός...
Να προσθέσω πως τέτοιες συνθήκες μού είχανε τύχει σε ένα πρωινό καρτέρι για κυργιάρες στον ελατιά πριν μερικά έτη: δεν φυσούσε, αλλά η υψηλότατη υγρασία είχε προκαλέσει ένα πυκνότατο πέπλο ομίχλης που το "έκοβες με το μαχαίρι"...! Για μερικά λεπτά δεν έβλεπα ούτε στα δυο μέτρα μπροστά μου!!! Ε λοιπόν, σας πληροφορώ πως τότε ένιωθα πως μου λιγοστεύει το οξυγόνο και μου κόβεται η αναπνοή! Ασφυκτιούσα! Δεν άντεχα καθόλου! Εντάξει δεν έπαθα και κρίση πανικού (αν και κόντεψα), το αντιμετώπισα με θετικές/εναλλακτικές σκέψεις, μέχρι που έσπασε λιγάκι το υπερβολικά ομιχλώδες τοπίο και μπόρεσα να φύγω σαν άνθρωπος... Α πα παααααα...!
Ηλια πιστευω οτι ο βαλτος χαριζει τις πιο ομορφες εικονες απο καθε αλλο κυνηγι. Βεβαια οτι αρεσει στον καθενα....Εσυ πρεπει να κυνηγισης βαλτο...θα βγεις μετα απο ενα μηνα
Ακριβως Πανο. Οπως το ειπες σε καθε λεξη. Ξεκινας με πρωινο και τελειωνεις με απογευματινο. Κι αμα εχει και πουλια..... ωχ ωχ ωχ!!!!!Δωσε μου χειμωνιατικο σκηνικο, βαρια συννεφια, ομιχλη και ασε με να κυνηγω ολη μερα!
Τι να φοβηθείς στο βουνό μωρε την νυχτα? Τα δεντρα και τα βράχια? Η τις αλουπες και τα κουναβια??? Τίποτα από αυτά δεν θα σε πειραξει. Αντιθέτως στις πόλεις μας κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο να μας συμβεί κάτι κακό προερχόμενο από ζώα του ιδίου είδους με εμας!Νικολα δεν το αλλαζω με τιποτα. 1-2 χρονια μετα την απολυση απο τον στρατο κι ενω δεν ειχα αμαξι, κανονιζω με τον ξαδερφο μου Οκτωβρη μηνα να με παει στο βουνο να με αφησει εκει και να γυρισει να με παρει το απογευμα μολισ σχολασει. Με αφηνει στις 6¨00 το πρωι κι ενω ξημερωνε στις 7¨00. καθομαι σε μια αλανιτσα μικρη και γυρω γυρω πευκα, ομιχλη στο φουλ, βοριας και κρυο. Εκει να σου πω την αληθεια τα χρειαστηκα λιγο. Οταν ξημερωσε ομως ηταν ολα τα λεφτα.
Αυτο ακριβως φιλε...τα ειπες ολα...στην πολη "συχναζουν" τα επικίνδυνα "ζωα"....Τι να φοβηθείς στο βουνό μωρε την νυχτα? Τα δεντρα και τα βράχια? Η τις αλουπες και τα κουναβια??? Τίποτα από αυτά δεν θα σε πειραξει. Αντιθέτως στις πόλεις μας κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο να μας συμβεί κάτι κακό προερχόμενο από ζώα του ιδίου είδους με εμας!
Γιαννη απο πιο χωριό εισαιΔεν ειμάστε στα τελειώματα έχει ακόμη .Εδώ πρό λίγου ένας μπάρμπας στη Μάνη βαρεσε λίγα ορτυκακια και μια τρυγόνα.Ακομα περνάνε τρυγονες και θα σταματήσουν οι τσίχλες?
Μέχρι Γερολιμενα έχω φτάσει. Εγω είμαι απο τη Στουπα.Σημερα επέστρεψα, ορεινά ειχε πουλάκια στα πυκνά σε μια ανιχνευτικη διαδρομή που έκανα για να δω τις ελιες,οι οποίες ειναι δραμα.Δίπλα στο Γερολιμένα αν δεν το ξέρεις
Να περάσεις καλά. Ηζωη στο χωριό είναι πολυ ωραία οταν συνδυάζεις αυτό που αγαπάς με καλη παρέα.Θα κατέβω για ελιές και θα κυνηγήσω ορτύκια όσο μπορώ γιατί τσίχλες έχουμε μπροστά μας πολύ καιρό
Μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με τις φάτσες τους θα ήταν χρήσιμο.Καλησπέρα παιδιά. Η προηγούμενη εβδομάδα με βρήκε στα καρτέρια της Πρέβεζας για την αγαπημένη μου τσίχλα. Φέτος μας έκανε το χατήρι και έκανε καλά μπασιματα και ευχαριστήθηκαμε τουφεκιες και εικόνες. Γεμίσαμε για τα καλά τις μπαταρίες μας, και έχει και συνέχεια από ότι φαίνεται. Θέλω να μοιραστώ έναν προβληματισμό που έχω όμως και αυτός ακούει στο όνομα Ιταλός "κυνηγός". Τόσα χρόνια που επισκέπτομαι την Πρέβεζα έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Την Παρασκευή λοιπόν είχαν έρθει 5 Ιταλοί και κυνηγούσαν κοντά στα δικά μας καρτέρια, σε κάποια στιγμή και μιας και τα πουλιά δεν ήταν πολλά ακούω να παίζει κασετόφωνο. Βρίσκω τηλέφωνο και παίρνω τον θηροφυλακα . Είμαι εκεί και ακούω κασετόφωνο και κάποιους να μιλούν ιταλικά. Να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ αν επιτρέπεται το κασετόφωνο στο κυνήγι της τσίχλας ώστε να βάζω και εγώ. Για να μην σας τα πολυλογώ μιλήσαμε 5 φορές, αλλα πάνω δεν ανέβηκε κανένας. Κάτι τους πήραμε τηλέφωνο μου ελεγαν, κάτι είμαστε μακρυά και να δούμε αν θα προλάβουμε κλπ. Δεν με νοιάζει ότι δεν ήρθαν εκείνη την ημέρα με εξοργίζει το γεγονός ότι όλοι ξέρουν τι γίνεται αλλα τελικά δεν διορθώνεται η κατάσταση τόσα χρόνια. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν κυνηγούν Ιταλοί, Βούλγαροι ή Ουζμπεκοι αρκεί να σέβονται την ελληνική ύπαιθρο. Δυστυχώς κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες τις τοπικής αρχής και δεν ξέρω μέχρι που φτάνει όλο αυτό. Τέλος να πω ότι πρότεινω σε ορισμένα παιδιά που μένουν μόνιμα εκεί να κινηθούν νομικά και να καταγγέλλουν και εκτός των τοιχων της Πρέβεζας αυτή την κατάσταση. Είναι κρίμα για όλους
Έχω τύχει σε κασετόφωνο, ο τύπος από Αθήνα το μάζεψε και δεν ξαναπάτησε στο χωριό μου, ή τουλάχιστον δεν ξαναείδαν το αυτοκίνητό του (4χ4). Τη σύσταση του την έκανε φίλος που μόνο με το βλέμμα κινεί βουνό.Καλησπέρα παιδιά. Η προηγούμενη εβδομάδα με βρήκε στα καρτέρια της Πρέβεζας για την αγαπημένη μου τσίχλα. Φέτος μας έκανε το χατήρι και έκανε καλά μπασιματα και ευχαριστήθηκαμε τουφεκιες και εικόνες. Γεμίσαμε για τα καλά τις μπαταρίες μας, και έχει και συνέχεια από ότι φαίνεται. Θέλω να μοιραστώ έναν προβληματισμό που έχω όμως και αυτός ακούει στο όνομα Ιταλός "κυνηγός". Τόσα χρόνια που επισκέπτομαι την Πρέβεζα έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Την Παρασκευή λοιπόν είχαν έρθει 5 Ιταλοί και κυνηγούσαν κοντά στα δικά μας καρτέρια, σε κάποια στιγμή και μιας και τα πουλιά δεν ήταν πολλά ακούω να παίζει κασετόφωνο. Βρίσκω τηλέφωνο και παίρνω τον θηροφυλακα . Είμαι εκεί και ακούω κασετόφωνο και κάποιους να μιλούν ιταλικά. Να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ αν επιτρέπεται το κασετόφωνο στο κυνήγι της τσίχλας ώστε να βάζω και εγώ. Για να μην σας τα πολυλογώ μιλήσαμε 5 φορές, αλλα πάνω δεν ανέβηκε κανένας. Κάτι τους πήραμε τηλέφωνο μου ελεγαν, κάτι είμαστε μακρυά και να δούμε αν θα προλάβουμε κλπ. Δεν με νοιάζει ότι δεν ήρθαν εκείνη την ημέρα με εξοργίζει το γεγονός ότι όλοι ξέρουν τι γίνεται αλλα τελικά δεν διορθώνεται η κατάσταση τόσα χρόνια. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν κυνηγούν Ιταλοί, Βούλγαροι ή Ουζμπεκοι αρκεί να σέβονται την ελληνική ύπαιθρο. Δυστυχώς κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες τις τοπικής αρχής και δεν ξέρω μέχρι που φτάνει όλο αυτό. Τέλος να πω ότι πρότεινω σε ορισμένα παιδιά που μένουν μόνιμα εκεί να κινηθούν νομικά και να καταγγέλλουν και εκτός των τοιχων της Πρέβεζας αυτή την κατάσταση. Είναι κρίμα για όλους
Μια βόλτα στο ίντερνετ ,θα δείτε ποιοι τους φέρνουνΚαλησπέρα παιδιά. Η προηγούμενη εβδομάδα με βρήκε στα καρτέρια της Πρέβεζας για την αγαπημένη μου τσίχλα. Φέτος μας έκανε το χατήρι και έκανε καλά μπασιματα και ευχαριστήθηκαμε τουφεκιες και εικόνες. Γεμίσαμε για τα καλά τις μπαταρίες μας, και έχει και συνέχεια από ότι φαίνεται. Θέλω να μοιραστώ έναν προβληματισμό που έχω όμως και αυτός ακούει στο όνομα Ιταλός "κυνηγός". Τόσα χρόνια που επισκέπτομαι την Πρέβεζα έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Την Παρασκευή λοιπόν είχαν έρθει 5 Ιταλοί και κυνηγούσαν κοντά στα δικά μας καρτέρια, σε κάποια στιγμή και μιας και τα πουλιά δεν ήταν πολλά ακούω να παίζει κασετόφωνο. Βρίσκω τηλέφωνο και παίρνω τον θηροφυλακα . Είμαι εκεί και ακούω κασετόφωνο και κάποιους να μιλούν ιταλικά. Να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ αν επιτρέπεται το κασετόφωνο στο κυνήγι της τσίχλας ώστε να βάζω και εγώ. Για να μην σας τα πολυλογώ μιλήσαμε 5 φορές, αλλα πάνω δεν ανέβηκε κανένας. Κάτι τους πήραμε τηλέφωνο μου ελεγαν, κάτι είμαστε μακρυά και να δούμε αν θα προλάβουμε κλπ. Δεν με νοιάζει ότι δεν ήρθαν εκείνη την ημέρα με εξοργίζει το γεγονός ότι όλοι ξέρουν τι γίνεται αλλα τελικά δεν διορθώνεται η κατάσταση τόσα χρόνια. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν κυνηγούν Ιταλοί, Βούλγαροι ή Ουζμπεκοι αρκεί να σέβονται την ελληνική ύπαιθρο. Δυστυχώς κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες τις τοπικής αρχής και δεν ξέρω μέχρι που φτάνει όλο αυτό. Τέλος να πω ότι πρότεινω σε ορισμένα παιδιά που μένουν μόνιμα εκεί να κινηθούν νομικά και να καταγγέλλουν και εκτός των τοιχων της Πρέβεζας αυτή την κατάσταση. Είναι κρίμα για όλους
Μια βόλτα στο ίντερνετ ,θα δείτε ποιοι τους φέρνουν
Με τυμπανοκρουσιες ,χορούς και πανυγηρια ...
Αυτοί που τα κονομανε φυσικά και ξέρουν και για κραχτες και για τα πάντα ...