Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντως σίγουρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι ο άνεμος και οι καιρικές συνθήκες για την αποδημία . Αλλά επειδή φέτος σαν να έχουμε φθινόπωρο και πήγαμε λίγο προς την κανονικότητα είχαμε και περισσότερα πουλιά τα πουλιά θα περάσουν όπως και να έχει αν πιεστούν από τους καιρούς στα σημεία αναπαραγωγής τους έτσι θα έχουμε καλή αποδημία φέτος εφόσον συνεχίσει ο καιρός και κάνει και χειμώνα κρύα κτλ άσχετα πως θα φυσάει η όχι στην Ελλάδα θα περάσουν πουλιά ακόμη και σε συνθήκες ακατάλληλες μου έχει τύχει άλλες χρονιές .
Αυτό πιστεύω και εγώ.

Ξυπνησα στις 5.00 και μεχρι να γινει ο Ελληνικος επρεπε να αποφασισω.
Απο την μια πλευρα της ζυγαριας Cocker - Γιδες και απο την αλλη Setter - Κωπαιδα...
Διαλεξα το δευτερο...επαιξα και εχασα....big smile.
Αν πρεπει να πω μια λεξη, ειναι...θλιψη!
Και το σκυλι, να τα μαζευουμε σιγα σιγα ελεγε...
248373800_844475742861062_3144209521411980676_n.jpg

Κωστή τα 30άρια του Ζώτου,πως σου φένονται;;;
Τη τιμή τα παίρνεις....;;
Κώστα μου, έχει ματωματα, όχι ζωντανά, σε υγρασία, αν θυμάμαι είναι γεμισμένο με aquila. Σε οποιες άλλες συνθήκες, ακόμα και στο κρύο είναι τουφεκιά και πουλί. Τα πήρα πέρσι αν θυμάμαι καλά 5,5 ευρώ.

Και εγω προς Εύβοια πήγα .Το αποτέλεσμα ήταν τρεις κυριαρινες οι οποίες περιέργως ήταν κάμποσες όχι πολλές θα έλεγα και έξη τσίχλες.Αυτες κάποια στιγμή ψιλο-επαιξαν μετά τίποτα.Ειναι κρυμμένες και θέλουν ξεσήκωμα.Την στήσαμε για κάποια λίγα φασια που κυκλοφόρησαν αλλά κατά τις 12.00 έπιασε ψιλόβροχο και φύγαμε .

Κώστα μου, έχει ματωματα, όχι ζωντανά, σε υγρασία, αν θυμάμαι είναι γεμισμένο με aquila. Σε οποιες άλλες συνθήκες, ακόμα και στο κρύο είναι τουφεκιά και πουλί. Τα πήρα πέρσι αν θυμάμαι καλά 5,5 ευρώ.
Μάλιστα!!
Πάντος πολύ καλή τιμή,ευχαριστώ Κωστή!!

Επιστροφη απο φθιωτιδα, πεταλο μαλιακου . χτες μονο απογευματινο εδωσε καλη καρπωση για τον μηνα οκτωβρη .Σημερα μονο καρτερι μεχρι 10,50 αργο καλο περασμα και με κοτσυφια που δειχνουν οτι τις επομενες μερες θα ειναι πιο πολλα στη συγκομιδη, προστεθηκαν και 6 σιδερενια πουλια που περασαν και κοντα και ψηλα σε μεγαλα κοπαδια

https://en.sat24.com/en/eu/infraPolair

Όπως και εχθές το β.ρευμα είναι καρφι πάνω μας
Αρχίζει σιγά σιγά και καθαρίζει ο καιρός στην β.α Μακεδονία..
Θα μείνουν μόνο οι συννεφιές από το βλαμμένο χαμηλό στα δυτικά μας ...
Περιμένουμε με αγωνία αύριο τι θα δουν στην Βορεια Ελλάδα

Πρωινη βολτουλα με πολυ υγρασια και νοτιαδουρα. Πριν χαραξει ακουστηκαν μερικες τσιχλιτσες αλλα και μια κοκκινοτσιχλα ψηλα. 3-4 μαυρες χωρις ντουφεκια και μετα αρχισαν να περνανε μεσουρανα. Μεχρι να πιασει το βοριαδακι (κατα τις 9¨30 - 10¨00) και μεχρι να μας κλεισει η ομιχλη ειδα καμια 50αρια - 60αρια τσιχλιτσες οι οποιες ντουφεκισα 4 και πηρα τις 2. Καποια στιγμη μου βγηκαν 3 κοτσυφια, πηρα το ενα ξερο και το αλλο το εχασα χτυπημενο μεσα στα πευκα. Το βαρεσα στα 35 μετρα, το ξεπουπουλιασα και καταφερε να φτασει σε κατι πευκα. Απο τις 9΄30 και μετα κι εφοσον ειχαν κοψει να περνανε εβαλα τα psb-1 34γρ του Ρουμελιωτη για καμια κεδροτσιχλα η καμια φασσα. Βγαινοντας 4 τσιχλες ψηλωμενες αριστερα μου περνουν μια διαγωνια πορεια προς εμενα αλλα και παλι μακρια. Σηκωνοντας το οπλο ειπα απο μεσα μου οτι κανω μ.......α κι ετσι απλα σημαδεψα κι εριξα. Το πουλι επεσε ξερω λες και ηταν στα 30 μετρα. Οταν πηγα και το πηρα μετρησα 58 βηματα μεγαλα. Τελος παντων θα δειξει και η συνεχεια παντως αλλα 2 πουλια επρεπε να τα εχω παρει. Ας οψεται η ανυπομονησια και η βιασυνη. Ειδα ακομη 8 + 1 φασσες, 5 + 5 +3 +1 κεδροτσιχλες. Επισης ειδα πολλα μικροπουλα. Αυτο που μου εκανα εντυπωση ειναι οτι ειδα παρα πολλα λουγαρα και φλυτζουνια. Μερικοι παλιοι λενε οτι οταν αυτα επισκεπτονται την χωρα μας σε μεγαλους αριθμους τοτε θα εχουμε βαρυ χειμωνα. Ιδωμεν. Καλα να περασετε οσοι βγειτε τις επομενες μερες .
ΥΓ. Μακαρι να μας κανει την χαρη να δουμε πουλακια την πεμπτη.
ΥΓ. Αλλη ομορφια και χαρη να κυνηγας με βορια και ομιχλη κι ας μην εχει πουλια. Σε κανει να θελεις να κατσεις για ωρες.

https://en.sat24.com/en/eu/infraPolair

Όπως και εχθές το β.ρευμα είναι καρφι πάνω μας
Αρχίζει σιγά σιγά και καθαρίζει ο καιρός στην β.α Μακεδονία..
Θα μείνουν μόνο οι συννεφιές από το βλαμμένο χαμηλό στα δυτικά μας ...
Περιμένουμε με αγωνία αύριο τι θα δουν στην Βορεια Ελλάδα
Πηγαν φιλαρακια να δουν σε απογευματινο σε εξερετικα ποστα πουλια 0 .μην μας ξεγελαει ενα δυο μερες μπασιματος πρεπει να μπουν πολλα πουλια ακομα ...πηστευω να δουμε εργα καλα

Εμένα μου την έδωσε και έφυγα στις 4 τώρα απόγευμα και πήγα σε ένα κοντινό στη μάντρα με το γιο και την κόρη μου για βόλτα .Το αποτέλεσμα να βάλω την κόρη να ρίξει δύο τουφεκιές αφού το ήθελε αλλά τσίχλα ούτε είδα ούτε άκουσα .

Status
Not open for further replies.
Back