Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μόνο καρτερι έκανα σημερα. Ανεμιζαν μέχρι τις 9:30 . Το πρωί μαύρες αρκετές και μετά που και που εμφανιζόταν από καμία μπασιματιαρα ψηλωμενη. Ήρθαν και τα περιστερακια μου από την απέναντι χαραδρα. Το κοπάδι είναι σε καλό νουμερο! Στις τσιχλες προσθέστε και 3 χαμενες. Όλα με Ρουμελιώτη csb32 no8 .Πολύ χορτάρι ξερό φέτος!View attachment 34742
Απο υγρασία πόσο ήταν περίπου :

Δεν ειμάστε στα τελειώματα έχει ακόμη .Εδώ πρό λίγου ένας μπάρμπας στη Μάνη βαρεσε λίγα ορτυκακια και μια τρυγόνα.Ακομα περνάνε τρυγονες και θα σταματήσουν οι τσίχλες?
Έχουμε δρόμο ακόμη....

Ουτε εγω πηγα σημερα,λογω οτι ειχα παει ολη την εβδομαδα,τωρα ελπιζουμε την εβδομαδα που ερχετε να μπουν εστω κοτσυφια και να μην ηταν πυροτεχνημα οτι εγινε ως τωρα!
Όχι ρε Γιάννη , μια χαρά θα είναι φέτος. Εδώ βρίσκαμε πουλιά τα προηγούμενα χρόνια που στα μπασιματα δεν βλέπαμε φτερο!

Καλησπερα σε όλους, επιστροφή από Αμφίκλεια, λιγα και ψηλωμενα κοπαδακια που δεν μπαίνανε εύκολα στο ντουφέκι..Αρκετά κοπαδακια Φασσες και 2 κοπαδακια κοτσύφια από 3-4 πουλιά το καθένα
Είχε πιασμένα πουλιά καθόλου ?

Δεν ειμάστε στα τελειώματα έχει ακόμη .Εδώ πρό λίγου ένας μπάρμπας στη Μάνη βαρεσε λίγα ορτυκακια και μια τρυγόνα.Ακομα περνάνε τρυγονες και θα σταματήσουν οι τσίχλες?
Γιάννη περνάνε ακόμα και τα χελιδόνια τις 3-4 τελευταίες μέρες ...

Όχι ρε Γιάννη , μια χαρά θα είναι φέτος. Εδώ βρίσκαμε πουλιά τα προηγούμενα χρόνια που στα μπασιματα δεν βλέπαμε φτερο!
Μακαρι ρε δημητρη να εχει και πιασμενα πολλα φετος αλλα να υπαρχουν και αλλες τσιχλες πισω,για την τριτη εχω αμφιβολιες για περασμα γιατι την δευτερα θα εχει πολλυ ισχυρους ανεμους,απο τεταρτη και μετα θα ειναι καλυτερα!

Γιάννη περνάνε ακόμα και τα χελιδόνια τις 3-4 τελευταίες μέρες ...
Και εδώ το ίδιο με τα χελιδονια και σήμερα είχε και κεφαλαδες και διπλοκεφαλαδες και μυγοχαφτες και οταν γυρισα σπιτι το χωριο ηταν γεματο ψαρονια! Είπαμε έχουμε δρόμο ακόμη.

Πάντως σίγουρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι ο άνεμος και οι καιρικές συνθήκες για την αποδημία . Αλλά επειδή φέτος σαν να έχουμε φθινόπωρο και πήγαμε λίγο προς την κανονικότητα είχαμε και περισσότερα πουλιά τα πουλιά θα περάσουν όπως και να έχει αν πιεστούν από τους καιρούς στα σημεία αναπαραγωγής τους έτσι θα έχουμε καλή αποδημία φέτος εφόσον συνεχίσει ο καιρός και κάνει και χειμώνα κρύα κτλ άσχετα πως θα φυσάει η όχι στην Ελλάδα θα περάσουν πουλιά ακόμη και σε συνθήκες ακατάλληλες μου έχει τύχει άλλες χρονιές .

Απο Θήβα μεριά μπάσιμο δεν είχε περασαν ομως πουλακια απ τα πιασμενα, οχι πολλά αλλά σε κραταγε.Ειδα και τουλαχιστον 5 φορες φάσσες μικρα κοπαδια ψηλωμένες. Τουφέκισα και μια 3 αδα ψηλωμένες πρόλαβα έβαλα ενα 6 αρι ρεμινγκτον αλλά ηταν πολύ ψηλά και δεν εδωσε αποτελεσμα. Τελικα έκανα 6 τσιχλες θα μπορουσα 2 ακόμα σιγουρα που δεν τις πηρα σε καλή βολή.

Να είδα καμμιά δεκαριά, ίσως να λέω πολλές. Μια ντουφέκια. Όπως λέει και ο Giannis k σήμερα ήταν αργία για τα πουλιά. Δεν πειράζει κάπου κάποτε θα συναντηθούμε. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
Κωστή τα 30άρια του Ζώτου,πως σου φένονται;;;
Τη τιμή τα παίρνεις....;;

Status
Not open for further replies.
Back