Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μέχρι τις 7.30 που επινα καφέ στο σπίτι δεν πέρναγε τίποτα ούτε μικροπουλο , ξαφνικά από το πουθενά άρχισαν να μπαίνουν και έτσι πήγα στο καρτέρι και κάτι έκανα , πιστεύω όλη η εβδομάδα έτσι θα πάει όχι πάντως μεγάλο μπασιμο

Καλησπέρα παιδιά. Η προηγούμενη εβδομάδα με βρήκε στα καρτέρια της Πρέβεζας για την αγαπημένη μου τσίχλα. Φέτος μας έκανε το χατήρι και έκανε καλά μπασιματα και ευχαριστήθηκαμε τουφεκιες και εικόνες. Γεμίσαμε για τα καλά τις μπαταρίες μας, και έχει και συνέχεια από ότι φαίνεται. Θέλω να μοιραστώ έναν προβληματισμό που έχω όμως και αυτός ακούει στο όνομα Ιταλός "κυνηγός". Τόσα χρόνια που επισκέπτομαι την Πρέβεζα έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Την Παρασκευή λοιπόν είχαν έρθει 5 Ιταλοί και κυνηγούσαν κοντά στα δικά μας καρτέρια, σε κάποια στιγμή και μιας και τα πουλιά δεν ήταν πολλά ακούω να παίζει κασετόφωνο. Βρίσκω τηλέφωνο και παίρνω τον θηροφυλακα . Είμαι εκεί και ακούω κασετόφωνο και κάποιους να μιλούν ιταλικά. Να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ αν επιτρέπεται το κασετόφωνο στο κυνήγι της τσίχλας ώστε να βάζω και εγώ. Για να μην σας τα πολυλογώ μιλήσαμε 5 φορές, αλλα πάνω δεν ανέβηκε κανένας. Κάτι τους πήραμε τηλέφωνο μου ελεγαν, κάτι είμαστε μακρυά και να δούμε αν θα προλάβουμε κλπ. Δεν με νοιάζει ότι δεν ήρθαν εκείνη την ημέρα με εξοργίζει το γεγονός ότι όλοι ξέρουν τι γίνεται αλλα τελικά δεν διορθώνεται η κατάσταση τόσα χρόνια. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν κυνηγούν Ιταλοί, Βούλγαροι ή Ουζμπεκοι αρκεί να σέβονται την ελληνική ύπαιθρο. Δυστυχώς κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες τις τοπικής αρχής και δεν ξέρω μέχρι που φτάνει όλο αυτό. Τέλος να πω ότι πρότεινω σε ορισμένα παιδιά που μένουν μόνιμα εκεί να κινηθούν νομικά και να καταγγέλλουν και εκτός των τοιχων της Πρέβεζας αυτή την κατάσταση. Είναι κρίμα για όλους
Τα ονόματα των θυροφυλακων τα έχεις ....κάνε μια επιστολή στην ΚΣΕ έτσι για να δούμε την απάντηση!

Παίδες όλα γίνονται για τα λεφτά. Αν δεν υπάρχουν πολλά πουλιά και ο πελάτης δεν μείνει ευχαριστημένος, πολύ απλά θα χάσουν την πελατεία αυτοί που διοργανώνουν αυτές τις εκδρομές. Έτσι, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους (π.χ. ηχομιμητικές συσκευές) για να ευχαριστήσουν τον πελάτη...
Υπάρχουν και πολλοί Κύπριοι που έρχονται στην Ελλάδα αποκλειστικά για κυνήγι με οργανωμένες εκδρομές. Η ουσία είναι να τηρούν όλους τους κανόνες όπως και ο Έλληνας κυνηγός.

Αφου κσταστεψαν τα παντα στην ιταλια τωρα θα ερθουν και εδω ..ντροπη και αισχος
Πριν πάρα πολλά χρόνια στο Μεσολόγγι είχαν μπει με ταχύπλοα στην λιμνοθάλασσα.
Σκορ 1000-2000 φαλαρίδες και παπιά.
Έτσι είχα ακούσει τουλάχιστον.
Το μακρυνό '7κάτι ή '80.

Ακρίδες οι άτιμοι.

Μέχρι τις 7.30 που επινα καφέ στο σπίτι δεν πέρναγε τίποτα ούτε μικροπουλο , ξαφνικά από το πουθενά άρχισαν να μπαίνουν και έτσι πήγα στο καρτέρι και κάτι έκανα , πιστεύω όλη η εβδομάδα έτσι θα πάει όχι πάντως μεγάλο μπασιμο
Σταυρο από Αλεξανδρουπολη είσαι?

Χτες το πρωί στο καρτέρι, ακόμη λιγότερα τα τσιχλάκια και αρκετά απ' αυτά ψηλωμένα και οριακά για βολή, πολλώ δε μάλλον για κάρπωση!
Παρά ταύτα, κατέβασα 9 τον αριθμό. Κοτσύφια ελάχιστα είδα, δεν μου 'δωκε κανένα τους ευκαιρία για βολή. Κυριαρίνες γιοκ, κοκκινούλες γιοκ, γερακό- γιοκ. Από φάσσες, είδα ένα ψηλωμένο μεγαλούτσικο σμήνος και ένα μικρούλι..

Το απόγεμα (εχθές πάντα) δεν εξόρμησα γιατί ο καιρός μάς τα χάλασε για τα καλά με βροχή και αέρα.

Σήμερα πρωί δε, δεν πήγα, διότι νωρίς-νωρίς, εκτός από τον λυσσαλέο ΒΑ, έφερνε και ψιλόβροχο. Στην πορεία έκοψε εντελώς η βροχή και μας έμεινε μόνο ο λυσσασμένος αέρας με λίγο ηλιάκο, και διά τούτον τον λόγο (τον αέρα) προβληματίζομαι εάν θα πάω για απογευματινό καρτέρεμα... Οι τσιχλούλες με τόσο φουριόζο άνεμο δύσκολη υπόθεση να ξεμυτίσουν, αλλά οι φάσσες, εάν έχουν χαράξει ρότα, πολύ δύσκολα θα πτοηθούν, οπότε μπας και βγω έστω μόνο για δαύτες, εάν κι εφόσον βέβαια περάσει κάνα κοπαδάκι ή έστω τίποτα ξεκομμένες και μου κάμουν τη χάρη να βγουν επάνω μου...

Για αυριανή, πρωινή εξόρμηση... βλέποντας και κάνοντας, διότι ο καιρός θα είναι πάλι ανάποδος...

Το μακρυνό '7κάτι ή '80.

Ακρίδες οι άτιμοι.
Δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί πληρώνουν και κάνουν το κέφι τους. ΕΜΕΙΣ φταίμε που τους το επιτρέπουμε.
Κράτος, συνομοσπονδία, θηροφυλακή, δημοτικές αρχές και πολίτες.
Σε λίγο θα πάρουν και τα μάρμαρα της Ακρόπολης για πλακάκια στο σπίτι τους.....
Αφού πληρώνουν.....

Δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί πληρώνουν και κάνουν το κέφι τους. ΕΜΕΙΣ φταίμε που τους το επιτρέπουμε.
Κράτος, συνομοσπονδία, θηροφυλακή, δημοτικές αρχές και πολίτες.
Σε λίγο θα πάρουν και τα μάρμαρα της Ακρόπολης για πλακάκια στο σπίτι τους.....
Αφού πληρώνουν.....
Το έχω ξαναγράψει.
Ένας φίλος τα πήρε στην κράνα και πήγε σε διπλανή παρέα και τουφέκισε το μηχανάκι.
Ήταν αφημένο σε μια ελιά.

Δεν ξέρω αν θα το έκανα εγώ, δεν ξέρεις τι διαμέτρου βλήμα είναι ο άλλος.

Πήγε να γίνει φάση αλλά έβγαλα το τηλέφωνο και έκανα πως τηλεφωνούσα στην αστυνομία και το θέμα έληξε εκεί.

Καλησπέρα παιδιά. Η προηγούμενη εβδομάδα με βρήκε στα καρτέρια της Πρέβεζας για την αγαπημένη μου τσίχλα. Φέτος μας έκανε το χατήρι και έκανε καλά μπασιματα και ευχαριστήθηκαμε τουφεκιες και εικόνες. Γεμίσαμε για τα καλά τις μπαταρίες μας, και έχει και συνέχεια από ότι φαίνεται. Θέλω να μοιραστώ έναν προβληματισμό που έχω όμως και αυτός ακούει στο όνομα Ιταλός "κυνηγός". Τόσα χρόνια που επισκέπτομαι την Πρέβεζα έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Την Παρασκευή λοιπόν είχαν έρθει 5 Ιταλοί και κυνηγούσαν κοντά στα δικά μας καρτέρια, σε κάποια στιγμή και μιας και τα πουλιά δεν ήταν πολλά ακούω να παίζει κασετόφωνο. Βρίσκω τηλέφωνο και παίρνω τον θηροφυλακα . Είμαι εκεί και ακούω κασετόφωνο και κάποιους να μιλούν ιταλικά. Να μου εξηγήσετε σας παρακαλώ αν επιτρέπεται το κασετόφωνο στο κυνήγι της τσίχλας ώστε να βάζω και εγώ. Για να μην σας τα πολυλογώ μιλήσαμε 5 φορές, αλλα πάνω δεν ανέβηκε κανένας. Κάτι τους πήραμε τηλέφωνο μου ελεγαν, κάτι είμαστε μακρυά και να δούμε αν θα προλάβουμε κλπ. Δεν με νοιάζει ότι δεν ήρθαν εκείνη την ημέρα με εξοργίζει το γεγονός ότι όλοι ξέρουν τι γίνεται αλλα τελικά δεν διορθώνεται η κατάσταση τόσα χρόνια. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν κυνηγούν Ιταλοί, Βούλγαροι ή Ουζμπεκοι αρκεί να σέβονται την ελληνική ύπαιθρο. Δυστυχώς κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες τις τοπικής αρχής και δεν ξέρω μέχρι που φτάνει όλο αυτό. Τέλος να πω ότι πρότεινω σε ορισμένα παιδιά που μένουν μόνιμα εκεί να κινηθούν νομικά και να καταγγέλλουν και εκτός των τοιχων της Πρέβεζας αυτή την κατάσταση. Είναι κρίμα για όλους

Θ περάσουν τα χρόνια ,θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου ,αν σου έχουν μείνει από τα όσα θα βλέπεις , και τοτε θα καταλάβεις οτι γεννήθηκες στη χώρα με τις μαϊμούδες.
Στη Σαγιαδα το ιδιο εκανα κι εγω και ακρη δεν εβγαλα. Όλη μέρα μέσα στη βροχή στο βαλτο και να ψάχνω τους αρμόδιους και απο πάνω χάλασα και το κινητό μου απο τα νερά .Ολοι ήταν μακριά ,ολοι δήλωναν αδυναμία ,ο φονέας διαχείρισης άφαντος και οι αλλοι βαράγανε μέσα στο απαγορευμένο. Ποια θηροφυλακή και ποιος υπεύθυνος ....
Πέρα όμως απο το κυνηγητικό κομμάτι ,να ξέρετε έτσι λειτουργεί το συστημα σε όλους του τομείς. Ειναι ετσι φτιαγμένο για να σε αποτρέπει να κάνεις το αυτονόητο για να επιβληθεί ο νόμος. Από ποιον είναι ; Μα φυσικά απο το κράτος νταβαντζή!
Κάθομαι και σκέφτομαι τις διάφορες καταγγελίες που εκανα κατά καιρούς ,τι είχα τραβήξει και πιο το αποτέλεσμα ; Να σπάνε τα νεύρα μου, να αγχώνομαι περισσότερο και δικαίωση να μην βρίσκεις πουθενά.
Ας μην το συνεχίσω γιατί δεν έχει νόημα . Δυστυχώς .

Ενω εμείς είμαστε αγγελούδια......αστα μωρε Ηλία, η καφρίλα δεν έχει σύνορα.....
Εδώ κάποιοι βαρεσανε 400 τσίχλες την Τετάρτη...5 άτομα ...Και τις βγάζανε και φωτογραφίες...Ίδιοι είμαστε ..
Για να μην πιάσω το καρτέρι μπεκατσας και μιλάμε κανένα μήνα εδώ μέσα...
Τέλος πάντων...
Η διαφορά με τους Ιταλούς είναι ότι κάποιοι ντόπιοι κονομανε από όλο αυτό ..

Το μακρυνό '7κάτι ή '80.

Ακρίδες οι άτιμοι.
[/QUOTE και το 90 και βάλε αλλά γινόταν στα τελειώματα.

Το έχω ξαναγράψει.
Ένας φίλος τα πήρε στην κράνα και πήγε σε διπλανή παρέα και τουφέκισε το μηχανάκι.
Ήταν αφημένο σε μια ελιά.

Δεν ξέρω αν θα το έκανα εγώ, δεν ξέρεις τι διαμέτρου βλήμα είναι ο άλλος.

Πήγε να γίνει φάση αλλά έβγαλα το τηλέφωνο και έκανα πως τηλεφωνούσα στην αστυνομία και το θέμα έληξε εκεί.
Άμαν γειά σου!!!!

Καλησπέρα παιδιά. Πιο κατά τη γνώμη σας είναι το καλύτερο φυσιγγι για τη τσίχλα και το κοτσυφα.. Πάντα για εμπορικά μιλάω. Για εμένα το rc 32 δεν το φθάνει κανένα μα κανένα.. Άριστο.. Από Σεπτέμβρη μέχρι φλεβαρη..πανάκριβο αλλά τέλειο. Έχω δοκιμάσει πολλά κι αυτό δεν το πλησίασε κανένα.

Καλησπέρα παιδιά. Πιο κατά τη γνώμη σας είναι το καλύτερο φυσιγγι για τη τσίχλα και το κοτσυφα.. Πάντα για εμπορικά μιλάω. Για εμένα το rc 32 δεν το φθάνει κανένα μα κανένα.. Άριστο.. Από Σεπτέμβρη μέχρι φλεβαρη..πανάκριβο αλλά τέλειο. Έχω δοκιμάσει πολλά κι αυτό δεν το πλησίασε κανένα.
οσα rc εχω δοκιμασει ηταν αριστα. χρησιμοπουσα χρονια στην περδικα rc 4 oro ν6 kai στη φασσα rc40 ν6

Status
Not open for further replies.
Back