Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και εγω προς Εύβοια πήγα .Το αποτέλεσμα ήταν τρεις κυριαρινες οι οποίες περιέργως ήταν κάμποσες όχι πολλές θα έλεγα και έξη τσίχλες.Αυτες κάποια στιγμή ψιλο-επαιξαν μετά τίποτα.Ειναι κρυμμένες και θέλουν ξεσήκωμα.Την στήσαμε για κάποια λίγα φασια που κυκλοφόρησαν αλλά κατά τις 12.00 έπιασε ψιλόβροχο και φύγαμε .
Αν έχει η Εύβοια μπορεί να κατέβει και καμία προς Ριτσώνα στα αμπέλια. Καιρό είχαν να έρθουν σε καλούς αριθμούς οι κυριαρίνες.

Αλλη ομορφια και χαρη να κυνηγας με βορια και ομιχλη κι ας μην εχει πουλια. Σε κανει να θελεις να κατσεις για ωρες.
Βρε Φίλιππα, αυτό το σκηνικό είναι σαν βγαλμένο από ταινία τρόμου...!!! Εμένα πάντως, με "αγριεύει" κάπως και με κάνει να θέλω να φύγω και όχι να κάτσω για ώρες! Δεν τις φχαριστιέμαι καθόλου τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες... Τις νιώθω τόσο βαριές... έως και "αποπνικτικές" θα έλεγα...!!! Αλλά "περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα". Που λέει κι ο σοφός λαός...

Να προσθέσω πως τέτοιες συνθήκες μού είχανε τύχει σε ένα πρωινό καρτέρι για κυργιάρες στον ελατιά πριν μερικά έτη: δεν φυσούσε, αλλά η υψηλότατη υγρασία είχε προκαλέσει ένα πυκνότατο πέπλο ομίχλης που το "έκοβες με το μαχαίρι"...! Για μερικά λεπτά δεν έβλεπα ούτε στα δυο μέτρα μπροστά μου!!! Ε λοιπόν, σας πληροφορώ πως τότε ένιωθα πως μου λιγοστεύει το οξυγόνο και μου κόβεται η αναπνοή! Ασφυκτιούσα! Δεν άντεχα καθόλου! Εντάξει δεν έπαθα και κρίση πανικού (αν και κόντεψα), το αντιμετώπισα με θετικές/εναλλακτικές σκέψεις, μέχρι που έσπασε λιγάκι το υπερβολικά ομιχλώδες τοπίο και μπόρεσα να φύγω σαν άνθρωπος... Α πα παααααα...!

Last edited:
Βρε Φίλιππα, αυτό το σκηνικό είναι σαν βγαλμένο από ταινία τρόμου...!!! Εμένα πάντως, με "αγριεύει" κάπως και με κάνει να θέλω να φύγω και όχι να κάτσω για ώρες! Δεν τις φχαριστιέμαι καθόλου τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες... Τις νιώθω τόσο βαριές έως και "αποπνικτικές" θα έλεγα...!!! Αλλά "περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα". Που λέει κι ο σοφός λαός...

Να προσθέσω πως τέτοιες συνθήκες μού είχανε τύχει σε ένα πρωινό καρτέρι για κυργιάρες στον ελατιά πριν μερικά έτη: δεν φυσούσε, αλλά η υψηλότατη υγρασία είχε προκαλέσει ένα πυκνότατο πέπλο ομίχλης που το "έκοβες με το μαχαίρι"...! Για μερικά λεπτά δεν έβλεπα ούτε στα δυο μέτρα μπροστά μου!!! Ε λοιπόν, σας πληροφορώ πως τότε ένιωθα πως μου λιγοστεύει το οξυγόνο και μου κόβεται η αναπνοή! Ασφυκτιούσα! Δεν άντεχα καθόλου! Εντάξει δεν έπαθα και κρίση πανικού, το αντιμετώπισα με θετικές/εναλλακτικές σκέψεις, μέχρι που έσπασε λιγάκι το υπερβολικά ομιχλώδες τοπίο και μπόρεσα να φύγω σαν άνθρωπος... Α πα παααααα...!
Νικόλα στον ελατια αν έχει ομίχλη είναι όλα τα λεφτα! Όπως γράφει και ο Φίλιππος δεν θέλεις να φύγεις από το βουνό. Αρκεί βέβαια να ξέρεις τι σου γίνεται και να μην χαθείς και σε ψάχνουν μετα! Ξέρω 2-3 που την έχουν πατησει! Όσο για το κυνήγι με ομίχλη στις κυργιαρες είναι δίκοπο μαχαιρι. Δεν σε βλεπουν αλλά και δεν τις βλέπεις και εσυ. Μια φορά πάντως τους ειχα αλλάξει τα φώτα με ομιχλη.

Νικόλα στον ελατια αν έχει ομίχλη είναι όλα τα λεφτα! Όπως γράφει και ο Φίλιππος δεν θέλεις να φύγεις από το βουνό. Αρκεί βέβαια να ξέρεις τι σου γίνεται και να μην χαθείς και σε ψάχνουν μετα! Ξέρω 2-3 που την έχουν πατησει! Όσο για το κυνήγι με ομίχλη στις κυργιαρες είναι δίκοπο μαχαιρι. Δεν σε βλεπουν αλλά και δεν τις βλέπεις και εσυ. Μια φορά πάντως τους ειχα αλλάξει τα φώτα με ομιχλη.
Δεν τραβάνε και τα φυσίγγια...

Δεν τραβάνε και τα φυσίγγια...
Οι βολές σε τέτοιες συνθήκες είναι κοντινές γιατί απλά δεν βλέπεις μακριά! Του Αγίου Νικολάου ανήμερα ηταν το 2011 που τις ειχα κάψει τις κυργιαρες, σχεδόν οριο , με lambro sporting no8. Μερικές ήθελαν και δεύτερη βολή για να πέσουν αλλά οι πιο πολλές είχαν ξεραθει. Τότε το φυσιγγι αυτο γαζωνε κυριολεκτικά.

Θέλει βροχή πάλι ο τόπος για να κρατήσει και καλά τα πουλιά.Έχει ξεραθεί πάλι ο χωματόδρομος, σηκώνει σκόνη για τα καλά...Και να βάλει και πουλάκια πολλά για μια καλή χρονιά!
Εδώ σίγουρα θέλουμε πολύ νερό ακόμα. Οι ελιές σε πολλές περιοχές είναι άδειες, τα κούμαρα δεν είναι ώριμα ... γενικά ακόμα δεν είναι ο τόπος έτοιμος να κρατήσει τα πουλιά. Μέχρι χθες που ανέβηκα στο βουνό πίστευα ότι θα μείνουν γιατί έχει τροφή, εχθές έτριβα τα μάτια μου κάτω από τις κουμαριές και τα φυλίκια τα πεσμένα φύλλα είναι ξερά και οι αγριλιές δεν έχουν καθόλου καρπό ...

Πρωινη βολτουλα με πολυ υγρασια και νοτιαδουρα. Πριν χαραξει ακουστηκαν μερικες τσιχλιτσες αλλα και μια κοκκινοτσιχλα ψηλα. 3-4 μαυρες χωρις ντουφεκια και μετα αρχισαν να περνανε μεσουρανα. Μεχρι να πιασει το βοριαδακι (κατα τις 9¨30 - 10¨00) και μεχρι να μας κλεισει η ομιχλη ειδα καμια 50αρια - 60αρια τσιχλιτσες οι οποιες ντουφεκισα 4 και πηρα τις 2. Καποια στιγμη μου βγηκαν 3 κοτσυφια, πηρα το ενα ξερο και το αλλο το εχασα χτυπημενο μεσα στα πευκα. Το βαρεσα στα 35 μετρα, το ξεπουπουλιασα και καταφερε να φτασει σε κατι πευκα. Απο τις 9΄30 και μετα κι εφοσον ειχαν κοψει να περνανε εβαλα τα psb-1 34γρ του Ρουμελιωτη για καμια κεδροτσιχλα η καμια φασσα. Βγαινοντας 4 τσιχλες ψηλωμενες αριστερα μου περνουν μια διαγωνια πορεια προς εμενα αλλα και παλι μακρια. Σηκωνοντας το οπλο ειπα απο μεσα μου οτι κανω μ.......α κι ετσι απλα σημαδεψα κι εριξα. Το πουλι επεσε ξερω λες και ηταν στα 30 μετρα. Οταν πηγα και το πηρα μετρησα 58 βηματα μεγαλα. Τελος παντων θα δειξει και η συνεχεια παντως αλλα 2 πουλια επρεπε να τα εχω παρει. Ας οψεται η ανυπομονησια και η βιασυνη. Ειδα ακομη 8 + 1 φασσες, 5 + 5 +3 +1 κεδροτσιχλες. Επισης ειδα πολλα μικροπουλα. Αυτο που μου εκανα εντυπωση ειναι οτι ειδα παρα πολλα λουγαρα και φλυτζουνια. Μερικοι παλιοι λενε οτι οταν αυτα επισκεπτονται την χωρα μας σε μεγαλους αριθμους τοτε θα εχουμε βαρυ χειμωνα. Ιδωμεν. Καλα να περασετε οσοι βγειτε τις επομενες μερες .
ΥΓ. Μακαρι να μας κανει την χαρη να δουμε πουλακια την πεμπτη.
ΥΓ. Αλλη ομορφια και χαρη να κυνηγας με βορια και ομιχλη κι ας μην εχει πουλια. Σε κανει να θελεις να κατσεις για ωρες.
Εσυ πρεπει να κυνηγισης βαλτο...θα βγεις μετα απο ενα μηνα

Εδώ σίγουρα θέλουμε πολύ νερό ακόμα. Οι ελιές σε πολλές περιοχές είναι άδειες, τα κούμαρα δεν είναι ώριμα ... γενικά ακόμα δεν είναι ο τόπος έτοιμος να κρατήσει τα πουλιά. Μέχρι χθες που ανέβηκα στο βουνό πίστευα ότι θα μείνουν γιατί έχει τροφή, εχθές έτριβα τα μάτια μου κάτω από τις κουμαριές και τα φυλίκια τα πεσμένα φύλλα είναι ξερά και οι αγριλιές δεν έχουν καθόλου καρπό ...
Εδω Ν.Καβαλας, που πηγα σημερα ημι-ορεινα, εχει αρκετο νερο....

Είπες για Εύβοια και λέω θα τη πέρασε τη γεφυρα :) .
Ακόμα καλύτερα τοτε,ελπίζω να μείνουν και να φέρουν και την παρέα τους.
Ε αφού την λένε Εύβοια αυτοί από το Βαθύ την λέω και εγώ.Αν και δεν την καταλαβα πότε αυτήν την χαζομάρα.
Φαίνεται ο Ευβοϊκός χωρίζει την Στερεά από την Κεφαλονιά.

Διονύση καλησπέρα, εσείς είστε παράδεισος, εμείς κοντεύουμε να γίνουμε έρημος.
Ναι..μου εκανε εντυπωση σημερα καμια 100μ απο τον ασφαλτο ανεβηκα, δεν πηγα παραπανω, μιας και δεν ειχε πουλια, αλλα οπου πατουσα, ειχε νερο...

Εν τω μεταξύ σήμερα Έριξα πρώτη φορά με τον " Ισπανό " το δικαννο εννοώ, τα J&B. light 31 και μου φάνηκαν καταπληκτικά σε αυτές τις συνθήκες.
Μάλιστα μια κυριαρινα πάνω από 35 μέτρα με την δεξιά κάννη.Θα τα δω και με άλλον καιρό βέβαια .

ΥΓ. Αλλη ομορφια και χαρη να κυνηγας με βορια και ομιχλη κι ας μην εχει πουλια. Σε κανει να θελεις να κατσεις για ωρες.
Δωσε μου χειμωνιατικο σκηνικο, βαρια συννεφια, ομιχλη και ασε με να κυνηγω ολη μερα!
Τον ηλιο δεν θελω να βλεπω.

Εν τω μεταξύ σήμερα Έριξα πρώτη φορά με τον " Ισπανό " το δικαννο εννοώ, τα J&B. light 31 και μου φάνηκαν καταπληκτικά σε αυτές τις συνθήκες.
Μάλιστα μια κυριαρινα πάνω από 35 μέτρα με την δεξιά κάννη.Θα τα δω και με άλλον καιρό βέβαια .
Είναι πολύ καλό με καλό καιρόν κι εγώ παλαιότερα που το είχα δοκιμάσει.Είχα κάνει μία από τις πιο μακρινές τουφεκιές μου.

Status
Not open for further replies.
Back