Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
21 κουτιά χ 25 φυσίγγια + κάτι σκόρπια......,
7άρια, 8άρια, 9άρια , διασποράς και άλλα mixed grill .....
Σάντουιτς, νερά, ουίσκια, φυστίκια, καφέδες και.....45 λίτρα υγραέριο !
Αν δε βρούμε πουλιά το ΠΣΚ, θα ρίξουμε φυτίνες στη λίμνη .ha ha ha.
Αν πάτε δυτικά από όσο καταλαβαίνω, να περάσετε καλά.
Είναι καλή εποχή μετά τα γειτονικα χιόνια.

Εκανες περπατητητό , βρήκες χιονι καθόλου ηταν καθαρο το μέρος;
Χιόνι έχει πάνω στα βουνά. Ο καμπος είναι καθαρός από χιόνι και μέσα στη λάσπη.
Κάναμε περπατητο αλλά τα πουλιά λίγα. Περίμενα περισσότερα.
Ίσως είναι καλύτερα στα ριζα του βουνού εκεί που τελειώνει το χιόνι για καμμια μπεκατσα.

Last edited:
Χιόνι έχει πάνω στα βουνά. Ο καμπος είναι καθαρός από χιόνι και μέσα στη λάσπη.
Κάναμε περπατητο αλλά τα πουλιά λίγα. Περίμενα περισσότερα.
Ίσως είναι καλύτερα στα ριζα του βουνού εκεί που τελειώνει το χιόνι για καμμια μπεκατσα.
μμμμμ... και έλεγα να παω αυριο και το μεσημέρι να συνεχίσω για Γιάννενα μια που έχω άδεια!

μμμμμ... και έλεγα να παω αυριο και το μεσημέρι να συνεχίσω για Γιάννενα μια που έχω άδεια!
Έκλεισαν την εθνική στη Λαμία και όταν γύριζα στις11 έφταναν πολλά τρακτέρ στο Κάστρο.
Χρήστο φύγε καλύτερα από Κόρινθο.

Τίρος είναι η απόσταση στην οποία καταβάλετε το θήραμα σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα αν το πετύχεις! Όταν βαράς στα 45 μέτρα για παράδειγμα που είναι μακρυνή απόσταση λέμε ότι του έριξα ξώτιρα...:)
Σε ευχαριστω που μου απαντησες

Πολύ δυνατό απογευματινό στην Κόνιτσα.
Απο ενα σημειο και μετα τα πουλιά πέρναγαν ατουφεκιστα γιατι δεν προλαβαίναμε να γεμίσουμε.
Μονο κοτσυφια και τετραπαχα.
Τώρα πάμε για μάχη στην ταβέρνα
Καλά τους τα λες εσύ Διονύση να πάρουν φυσιγγια .sarcastic.. Καλά να περάσετε και πάντα τέτοια.

Πολύ δυνατό απογευματινό στην Κόνιτσα.
Απο ενα σημειο και μετα τα πουλιά πέρναγαν ατουφεκιστα γιατι δεν προλαβαίναμε να γεμίσουμε.
Μονο κοτσυφια και τετραπαχα.
Τώρα πάμε για μάχη στην ταβέρνα
Δεν κυνηγάμε κοτσύφια, τρυγονια κυνηγάμε με τετοιο μεγεθος!! Ξεκίνησε δυνατα! Η παρεα φοβερή όπως ανέκαθεν!
Όντως και αυτά που μάδησα εγώ, απ' το προχθεσινό κυνήγι, ήταν τετράπαχα...
Κίχλες μην περιμένετε, είναι ελάχιστες, αλλά από κοτσύφια θα το φχαριστηθήτε...

Σπύρο Ωρέ τα εκαψες τα κυρομυτια, κιχλες δεν βλέπω εξαφανίστηκαν;
Όχι, κίχλες δεν έπαιζαν...
Μπράβο ρε Σπύρο δεν έχω λογια..respect.respect.respect.
Έδωσες ρεσιτάλ κ εσύ κ η κομψή γαλλιδουλα.. .well done..well done.
Το πρωί η Γαλλιδούλα Τάσο μου έκανε ''νάζια'', ήθελε ''τρίψιμο'' με 7αρια για να πάρει μπρος....sarcastic.
Ωραιος Σπυρο, παντα τετοια...
Δεν εχω κανει ποτε ενα καλο κυνηγι σε κοτσιφια αν κ θα το ηθελα πολυ... Οι περιοχες της δυτικης Ελλαδος αλλωστε φημιζονται γι αυτο το κυνηγι...
Όντως Άρι το κυνήγι του κοτσυφού στην Δυτική Ελλάδα και στην Κέρκυρα, στους κισσούς τον Φλεβάρη
θα το χαρακτήριζα ''παραδοσιακό''...
Καλησπερα τη σημαινει αυτο;Στον 'τιρο'συγχωρεστε με αλλα δεν καταλαβαινω τη ενοειται με αυτο.
Τίρος είναι η απόσταση στην οποία καταβάλετε το θήραμα σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα αν το πετύχεις! Όταν βαράς στα 45 μέτρα για παράδειγμα που είναι μακρυνή απόσταση λέμε ότι του έριξα ξώτιρα...:)
Οταν λέω Λάμπρο ''ντουφεκιά στο τίρο του ντουφεκιού'' εννοώ αυτό ακριβώς που γράφει και ο Βασίλης.
Ντουφεκιά δηλ. μέσα στο όρια του βεληνεκές του όπλου.

Προέλευση λέξης από Wikipedia :Τίρος=tirare =shoot.
Γιάννη την έκφραση ''ντουφεκιά στον τίρο'' την έμαθα από τους παλιούς κυνηγούς του τόπου μου, που την χρησιμοποιούσαν με την ίδια έννοια που έγραψα παραπάνω...
Ίσως είναι μια παράφραση του Ιταλικού όρου ''tiro''...
εξάλλου στην Κέρκυρα, λόγω της πολύχρονης κατοχής του νησιού από τους Ενετούς , χρησιμοποιούμε στο τοπικό λεξιλόγιο πολλές λέξεις Ιταλικής προέλευση (π.χ φανέστρα=παράθυρο, μανέστρα=μακαρόνια κ.α) και έχουμε και πολλά κοινά και στην κουλτούρα και στην αρχιτεκτονική με την Ιταλία.

Γιάννη την έκφραση ''ντουφεκιά στον τίρο'' την έμαθα από τους παλιούς κυνηγούς του τόπου μου, που την χρησιμοποιούσαν με την ίδια έννοια που έγραψα παραπάνω...
Ίσως είναι μια παράφραση του Ιταλικού όρου ''tiro''...
εξάλλου στην Κέρκυρα, λόγω της πολύχρονης κατοχής του νησιού από τους Ενετούς , χρησιμοποιούμε στο τοπικό λεξιλόγιο πολλές λέξεις Ιταλικής προέλευση (π.χ φανέστρα=παράθυρο, μανέστρα=μακαρόνια κ.α) και έχουμε και πολλά κοινά και στην κουλτούρα και στην αρχιτεκτονική με την Ιταλία.
Η προέλευση είναι λατινική =tirare.
Η έκφραση που εχω ακούσει είναι: πάμε για τιρο = πάμε για να τουφεκισουμε. Εννοώντας πολλές τουφεκιες συνήθως καρτεριου γιατί με τα σκυλιά οι τουφεκιες είναι λίγες.
Οπωσδήποτε ο κάθε τόπος έχει τους δικούς τους ιδιωματισμους και εκφράσεις.

Αφήστε τα Λατινικά και την γραμματική.
Ο φίλος μου ο Μάκης απο την περιοχή με τα χτικιά ,απόψε σε ερώτηση που του έκανα αν ειναι παχια τα κοτσύφια στην Ήπειρο ,μου απάντησε ..."όχι απλά παχιά ,τεράπαχα !!!"
Τι άλλη ομολογία να θελήσω ;.sarcastic.

Ο φίλος μου ο Μάκης απο την περιοχή με τα χτικιά ,απόψε σε ερώτηση που του έκανα αν ειναι παχια τα κοτσύφια στην Ήπειρο ,μου απάντησε ..."όχι απλά παχιά ,τεράπαχα !!!"

Μεθυσμένος θα ήταν μην τον πιστεύεις. .yelling.

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις απαρνήθηκε τα ''χτικιάρικα'' της Βοιωτίας... .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back