Καλά που ανεβαίνει και προς τα πάνω καμιά φορά και βλέπει τι εστί κότσυφας.Που να τα δει και τον Φεβρουάριο.Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις απαρνήθηκε τα ''χτικιάρικα'' της Βοιωτίας...![]()
Καλά που ανεβαίνει και προς τα πάνω καμιά φορά και βλέπει τι εστί κότσυφας.Που να τα δει και τον Φεβρουάριο.Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις απαρνήθηκε τα ''χτικιάρικα'' της Βοιωτίας...![]()
Θα τα περάσει για μεταλλαγμέναΚαλά που ανεβαίνει και προς τα πάνω καμιά φορά και βλέπει τι εστί κότσυφας.Που να τα δει και τον Φεβρουάριο.
Αν καταφέρω και ανεβώ καμιά βόλτα στην περιοχή, δε θα χρειαστεί να σας ψάξωΟντως παιδιά δυνατό απογευματινό κ αναμένουμε ανάλογη συνέχεια αυριο
Ελα Σπύρο να γνωρίστουμε...κερναμε κ τσιπουρακι μεταΑν καταφέρω και ανεβώ καμιά βόλτα στην περιοχή, δε θα χρειαστεί να σας ψάξω
Καθώς θα επικρατεί στο κάμπο το ''αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν..''.shoot.![]()
.xm.Εφεδρικά κρεβάτια υπάρχουν, γιατί μετά αυτό το μετά, δε με βλέπω να μπορώ να γυρίσω στα ΓιάννεναΕλα Σπύρο να γνωρίστουμε...κερναμε κ τσιπουρακι μετα
Στην Αταλαντη σήμερα οι τσίχλες ήτανε χτικιαρες, από που λες να ήρθαν εκεί;Αφήστε τα Λατινικά και την γραμματική.
Ο φίλος μου ο Μάκης απο την περιοχή με τα χτικιά ,απόψε σε ερώτηση που του έκανα αν ειναι παχια τα κοτσύφια στην Ήπειρο ,μου απάντησε ..."όχι απλά παχιά ,τεράπαχα !!!"
Τι άλλη ομολογία να θελήσω ;![]()
δεν Ξερω για σένα Δημήτρη αλλά εγώ αυριο θεου θέλοντας και αγροτών επιτρέποντοσ θα ειμαι Γιαννενα για καμιά εβδομάδα!! αφου οι φάσες δεν φαίνονται πουθενά παμε για παχιά κοτσύφια!!Αφήστε τα Λατινικά και την γραμματική.
Ο φίλος μου ο Μάκης απο την περιοχή με τα χτικιά ,απόψε σε ερώτηση που του έκανα αν ειναι παχια τα κοτσύφια στην Ήπειρο ,μου απάντησε ..."όχι απλά παχιά ,τεράπαχα !!!"
Τι άλλη ομολογία να θελήσω ;![]()
παραδοσιακά πράγματα Διονύση .. την ταβέρνα ή το καφενεδάκι για τσίπουρο το έχω κ εγώ στα στάνταρ στο Γιαννιώτικο κυνήγι.Πολύ δυνατό απογευματινό στην Κόνιτσα.
Τώρα πάμε για μάχη στην ταβέρνα
Γι αυτο σας πάω τους Κερκυραίους ρε φίλε , μαζι με όλα τα άλλα σας κόλλησαν και την ψώρα για το κυνήγι οι φίλοι μας και γείτονες μας οι Ιταλοι πορωμένοι κυνηγοί και ψαράδες αξιος λαός ,με ωραία κουλτουρα με γουστο και προκομένοι,οπως ακριβως επρεπε να είμαστε και εμείς αλλα μείναμε λιγο πίσω και ας εχουμε τοσα κοινά χαρακτηριστικα.Συγνώμη για το.offΓιάννη την έκφραση ''ντουφεκιά στον τίρο'' την έμαθα από τους παλιούς κυνηγούς του τόπου μου, που την χρησιμοποιούσαν με την ίδια έννοια που έγραψα παραπάνω...
Ίσως είναι μια παράφραση του Ιταλικού όρου ''tiro''...
εξάλλου στην Κέρκυρα, λόγω της πολύχρονης κατοχής του νησιού από τους Ενετούς , χρησιμοποιούμε στο τοπικό λεξιλόγιο πολλές λέξεις Ιταλικής προέλευση (π.χ φανέστρα=παράθυρο, μανέστρα=μακαρόνια κ.α) και έχουμε και πολλά κοινά και στην κουλτούρα και στην αρχιτεκτονική με την Ιταλία.
Το μέρος είχε χιονι κατω η ηταν εντελώς λειωμένο και γενικα στον δρόμο, απο Θήβα και επάνω υπάρχουν χιονια γιατι λεω να εκδράμω πρός τα επάνω αύριο.Καλημερα σε ολα τα παλικαρια
Επιστροφη απο Ξηρονομη με φουλ χιονονερο και παγωνια
Ευτυχως που ειχα το τσιπουρακι μαζι μου και ζεσταθηκα
Απολογισμος της εξορμησης μονο κοτσυφια
4 εγω 5 ο κουμπαρος μου
Απο τσιχλες τιποτα τελειως νεκρα
2-3 κομματια εμφανιστηκαν
Σκεφτομουν να τραβηξω προς το κει αυριο.νεκρα ε?Δεν μαμιεται θα παω και οτι γινει.Αν δεν βρω τιποτα θα παω στα χωστια να φαω προβατιναΚαλημερα σε ολα τα παλικαρια
Επιστροφη απο Ξηρονομη με φουλ χιονονερο και παγωνια
Ευτυχως που ειχα το τσιπουρακι μαζι μου και ζεσταθηκα
Απολογισμος της εξορμησης μονο κοτσυφια
4 εγω 5 ο κουμπαρος μου
Απο τσιχλες τιποτα τελειως νεκρα
2-3 κομματια εμφανιστηκαν
Κατω στα χωραφια δεν εχει χιονιΤο μέρος είχε χιονι κατω η ηταν εντελώς λειωμένο και γενικα στον δρόμο, απο Θήβα και επάνω υπάρχουν χιονια γιατι λεω να εκδράμω πρός τα επάνω αύριο.
Στα Χωστια ?Σκεφτομουν να τραβηξω προς το κει αυριο.νεκρα ε?Δεν μαμιεται θα παω και οτι γινει.Αν δεν βρω τιποτα θα παω στα χωστια να φαω προβατινα![]()
Λιγο πριν βγεις απο τα χωστια με κατεύθυνση το Σαράντι στο αριστερο σου χερι εχει μια ταβερνα Ο ΓΚΑΝΑΣ.Θα φας προβατακι λουκουμι και ειναι παραλληλα και κρεοπωλειο να την παρεις αψητη (7€ το κιλο)Στα Χωστια ?
Καμια πηγη και για εμας με καλη προβατινα?![]()
Θα τον επισκευτω στανταρ δεν τις χανω αυτες τις πηγεςΛιγο πριν βγεις απο τα χωστια με κατεύθυνση το Σαράντι στο αριστερο σου χερι εχει μια ταβερνα Ο ΓΚΑΝΑΣ.Θα φας προβατακι λουκουμι και ειναι παραλληλα και κρεοπωλειο να την παρεις αψητη (7€ το κιλο)![]()