142. CLUB NOVA (Kirgias) 32 gr (14/10/2015)(είδα ανάλογα ποστ σας στο "Τρυγόνι")
28/12/2016
Έχει μείνει χαραγμένη αυτή η ημερομηνία. Ένα μοναχικό τσιχλοπερπατητο που θα ήταν ονειρικό εξελίχθηκε σε εφιάλτη με πρωταγωνιστή τα Nova Klan
Το σεταπ τους πρέπει να είναι 1.40 καρβουνοσκονη Χ 32γρ λιανη άμμος.
Μου τα είχαν προτείνει κάτι αρχαίοι
Ακόμα και τα Λάμπρο καλύτερα είναι από δαυτα
ΚΑΛΥΚΑΣ : CHEDDITE – 12/70/12 – ΜΠΛΕ ΔΙΑΦΑΝΗΣ
ΚΑΨΟΥΛΙ : Cx 2000
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : G3000 => 1,61 gr
ΒΥΣΜΑ : GUALANDI SuperG 22 mm
ΣΚΑΓΙΑ : No. 10 – 31,9 gr – [21,36 p/gr – 605 p/oz] – 681
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6-star (57,3 mm)
Για να είμαι ειλικρινής δεν τα έχω κυνηγήσει ποτέ. Αυτό το είχα πάρει από φίλο, για σφάξιμο. Ούτε ξέρω πώς ήταν τα παλιότερα με την SLC, ούτε αν έχει ξανά αλλάξει πυρίτιδα, μετά από αυτό.
Αλλά ... πιστεύει κανείς ότι το παραπάνω σετάπ δεν σκοτώνει ;;; Τσίχλες ;;; Πόσο μάλλον με 9άρια σκάγια ;;;

Συγγνώμη κιόλας, δε θέλω να θίξω κανένα συνάδελφο ... αλλά μήπως το παρακάνουμε πολλές φορές βγάζοντας άχρηστα κάποια φυσίγγια όταν δεν πήγε καλά το κυνήγι μας ;;;
Όλοι έχουμε και "άσχημες μέρες" στα κυνήγια μας, και πρώτος εγώ ... Αλλά ειλικρινά, εγώ προσωπικά σε αυτές τις "κακές μου μέρες" πιο εύκολα θα ρίξω το φταίξιμο στο ... "κακό μάτι της γειτόνισσας" ... παρά στα φυσίγγια !!!

Υ.Γ. Ίσως την πιο μακρινή μου τσίχλα (που θυμάμαι), σίγουρα πάνω από 50 μέτρα σε οριζόντια τραβέρσα, την πήρα με Gorilla Eco, του 2010, που το σεταπ του τότε ήταν επίσης με G3000 - 688 - 1,50 x 31 gr - Gualandi SG22 - κάλυκας 67αρης κλείσιμο 56,5 mm - σκάγια Νο.9 (που ήταν μάλλον 9,5 -αφού βγαίναν 21 σκάγια/γραμμ.) Με το μονόκαννο Baikal, full choke ...