Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
(Δεν αφηνουμε τα πουλια να ησυχασουν)Λενε μαλακιες πες τους.....παντα κυνηγουσαν την κιχλα στα μπασιματα οσοι ειχαν την οικινομηκι ευκαιρια οι περισσοτεροι της βαραγαν καθηστες.εμας εδω πηγεναν λιγοι για κυχλες προτημουσαν το υδροβιο
Και όμως Ηλία δεν τις κυνηγούσαν, σε αντίθεση βέβαια με το τρυγόνι,που το κυνηγούσαν μετά μανίαςστα... μπασίματα!!! Το κυνήγι τους πρέπει να ξεκίνησε για τους συγκεκριμένους λόγους που ανέφερε ο Γιώργος, από τους Αθηναίους κυνηγούς.

Last edited:
Θέλω να αναφέρω ένα περιστατικό Χρήστο,που το συζητάμε καμιά φορά με τον γιο του ενός από την παρέα του πατέρα μου( είμαστε συνομήλικοι) που δείχνει την αυστηρή ιεράρχηση που υπήρχε στο μυαλό των κυνηγών τότε ως προς τη βαρύτητα του κάθε θηράματος. Ένα μεσημέρι γύρισαν από το κυνήγι με καμιά εκατοστή φάσσες (3 άτομα). Μου έλεγε ο πατέρας μου, ότι κοπάδια ολόκληρα έπεφταν λιμασμένες στα γινωμένα κούμαρα της περιοχής, αδιαφορώντας σχεδόν για την παρουσία τους, αλλά άρχισαν να τις τουφεκάνε μετά τις 10 το πρωί ,για να μη διακόψουν το κυνήγι του λαγού!!! Άν είχαμε αρχίσει νωρίτερα μου έλεγε, πραγματικά δεν ξέρω τι θα τις κάναμε και πώς θα τις μεταφέραμε!
Ναι υπηρχε αυτο
Υπηρχε σεβασμος και αγαπη περαν απο καθε φαντασια στο θηραμα
Επερναν οσο επρεπε οπως μπορουσαν και οχι διχως αυριο

Στα κατεχομενα χωρια μας υπαρχει ενα χωριο ο Αης Θερισος
Εκει ζουσε μια γυναικα με τον αντρα της μακαρισμενη πλεον εδω και 25+ χρονια
Μανιακη κυνηγος και ιδιογομωτης
Η ιστορια της αποτελει κυνηγετικο μουσειο κυριολεκτηκα

Ναι υπηρχε αυτο
Υπηρχε σεβασμος και αγαπη περαν απο καθε φαντασια στο θηραμα
Επερναν οσο επρεπε οπως μπορουσαν και οχι διχως αυριο
Εγω το θεωρο αδιανοητο να κυνηγαμε θυραματα που δεν τρωμε εγω π.χ την μπεκατσα δεν την τρωο και δεν την κυνηγαο και ας εχω συναντησης πολες καθε χρονο εμαθα απο μικρος να τρωο υδροβιο και κυχλα...και αυτα κυνηγαω...δεν υπαρχει λογος να βαρεσο πουλι μονο και μονο για την φωτο...ειναι κριμα να στερησο ενα πουλι σε εναν που την κυνηγαει με μανια και ρην εχει εκλεκτο μεζε

Εγω το θεωρο αδιανοητο να κυνηγαμε θυραματα που δεν τρωμε εγω π.χ την μπεκατσα δεν την τρωο και δεν την κυνηγαο και ας εχω συναντησης πολες καθε χρονο εμαθα απο μικρος να τρωο υδροβιο και κυχλα...και αυτα κυνηγαω...δεν υπαρχει λογος να βαρεσο πουλι μονο και μονο για την φωτο...ειναι κριμα να στερησο ενα πουλι σε εναν που την κυνηγαει με μανια και ρην εχει εκλεκτο μεζε
Και εγω το νιωθω αυτο αλλα δεν υπαρχει κιολας κατι που να μην τρωω πλην του υδροβιου που ουσιαστηκα δεν ξερω την γευση του
Ειναι ομως πολυς κοσμος που δεν τρωει το κυνηγι
Το δινουν ομως σε φιλους και συγγενεις που το τιμουν
Προσωπικα δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που αν ασχοληθει να μαγειρεψει σωστα το κυνηγι δεν θα του αρεσει
Αλλα ειναι καθαρα προςωπικο θεμα αυτο και δεν μπορει κανενας να πει κατι σχετικα κατ εμενα

Εγω το θεωρο αδιανοητο να κυνηγαμε θυραματα που δεν τρωμε
Να ήξερες πόσο συμφωνώ μαζί σου! Πόσο μάλλον που υπάρχουν κυνηγοί που κυνηγούν απλά και μόνο για να χαρίσουν/πουλήσουν τα θηράματα. Μου είναι και αυτό το ίδιο αδιανόητο.

Όποιος θεωρεί ότι δεν πιάνουν τα πουλιά επειδή τα τουφεκαμε στα μπασιματα ειναι ολίγον τι άσχετος με το φαινόμενο της μετανάστευσης των κιχλιδων και λέει ανακριβειες. Για το χτυπάμε ότι τρώμε συμφωνώ απολυτα με εξαίρεση τα κοράκια. Δεν χαρίζω θηραματα παρα μονο σε υπερήλικες κυνηγούς που δεν μπορούν να πάνε και σε γυναίκες και πάντα καθρισμενα και έτοιμα για μαγειρεμα! Όποιος άλλος θελει να γευθεί θηραμα να βγάλει άδεια και να πάει να το θηρευσει μόνος του!

Ενα ειναι σιγουρο οταν τρως τα θηραματα σου τα τιμας με αυτον τον τροπο, ασε που αν ξερεις και να τα μαγιρευεις ειναι και ο πρωτος μεζες...
Ακριβώς αυτή είναι και η δική μου άποψη. Η μεγαλύτερη τιμή στα θηράματα μας είναι να προετοιμαστούν σωστά, να μαγειρευτούν κατάλληλα και να καταναλωθούν με καλή παρέα...

που δείχνει την αυστηρή ιεράρχηση που υπήρχε στο μυαλό των κυνηγών τότε ως προς τη βαρύτητα του κάθε θηράματος.
Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι... Άμα έρθει κάποιος στην παρέα μου στις φασσες και σηκώσει όπλο σε γερακοτσιχλα, παρατάμε τα όπλα και πιάνουμε τα φτυάρια να του ανοίξουμε τον λάκκο.

Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι... Άμα έρθει κάποιος στην παρέα μου στις φασσες και σηκώσει όπλο σε γερακοτσιχλα, παρατάμε τα όπλα και πιάνουμε τα φτυάρια να του ανοίξουμε τον λάκκο.
Αυτό δεν είναι τίποτα, βγήκαμε για λαγό και πήραμε μαζί ένα παλικάρι ο οποίος είχε πει πως ήθελε να βάλει το σκυλάκι του μαζί με τα σκυλιά του φίλου μου για 2-3 εξόδους να το ξεκινήσει σιγά σιγά, κατεβάζουμε τα σκυλιά από το αμάξι αυτός πήγε λίγο πιο κάτω από εμάς γιατί το σκυλί του δεν έφευγε από τα πόδια του ίσως δεν μπορεί να δουλέψει με άλλα σκυλιά τέλος πάντων, ακούμε 4-5 τουφεκιές μέσα σε 15 λεπτά λέμε εντάξει το σκυλάκι βγήκε για πρώτη φορά είναι αστέρι σήκωσε λαγό και τον πήραμε κιόλας,ΜΑΣ ΠΑΊΡΝΕΙ ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΈΕΙ ΠΑΙΔΙΆ ΒΡΉΚΑ ΦΑΣΣΕΣ ΕΛΆΤΕ..!!!

Αυτό δεν είναι τίποτα, βγήκαμε για λαγό και πήραμε μαζί ένα παλικάρι ο οποίος είχε πει πως ήθελε να βάλει το σκυλάκι του μαζί με τα σκυλιά του φίλου μου για 2-3 εξόδους να το ξεκινήσει σιγά σιγά, κατεβάζουμε τα σκυλιά από το αμάξι αυτός πήγε λίγο πιο κάτω από εμάς γιατί το σκυλί του δεν έφευγε από τα πόδια του ίσως δεν μπορεί να δουλέψει με άλλα σκυλιά τέλος πάντων, ακούμε 4-5 τουφεκιές μέσα σε 15 λεπτά λέμε εντάξει το σκυλάκι βγήκε για πρώτη φορά είναι αστέρι σήκωσε λαγό και τον πήραμε κιόλας,ΜΑΣ ΠΑΊΡΝΕΙ ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΈΕΙ ΠΑΙΔΙΆ ΒΡΉΚΑ ΦΑΣΣΕΣ ΕΛΆΤΕ..!!!
Εγώ θα του έδινα κρουασάν με λανειτ.

Να φοβάμαι δηλαδή;;; :cool:

Status
Not open for further replies.
Back