Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
(είδα ανάλογα ποστ σας στο "Τρυγόνι")
28/12/2016
Έχει μείνει χαραγμένη αυτή η ημερομηνία. Ένα μοναχικό τσιχλοπερπατητο που θα ήταν ονειρικό εξελίχθηκε σε εφιάλτη με πρωταγωνιστή τα Nova Klan
Το σεταπ τους πρέπει να είναι 1.40 καρβουνοσκονη Χ 32γρ λιανη άμμος.
Μου τα είχαν προτείνει κάτι αρχαίοι
Ακόμα και τα Λάμπρο καλύτερα είναι από δαυτα
142. CLUB NOVA (Kirgias) 32 gr (14/10/2015)
ΚΑΛΥΚΑΣ : CHEDDITE – 12/70/12 – ΜΠΛΕ ΔΙΑΦΑΝΗΣ
ΚΑΨΟΥΛΙ : Cx 2000
ΠΥΡΙΤΙΔΑ : G3000 => 1,61 gr
ΒΥΣΜΑ : GUALANDI SuperG 22 mm
ΣΚΑΓΙΑ : No. 10 – 31,9 gr – [21,36 p/gr – 605 p/oz] – 681
ΚΛΕΙΣΙΜΟ: 6-star (57,3 mm)

Για να είμαι ειλικρινής δεν τα έχω κυνηγήσει ποτέ. Αυτό το είχα πάρει από φίλο, για σφάξιμο. Ούτε ξέρω πώς ήταν τα παλιότερα με την SLC, ούτε αν έχει ξανά αλλάξει πυρίτιδα, μετά από αυτό.
Αλλά ... πιστεύει κανείς ότι το παραπάνω σετάπ δεν σκοτώνει ;;; Τσίχλες ;;; Πόσο μάλλον με 9άρια σκάγια ;;; o_O
Συγγνώμη κιόλας, δε θέλω να θίξω κανένα συνάδελφο ... αλλά μήπως το παρακάνουμε πολλές φορές βγάζοντας άχρηστα κάποια φυσίγγια όταν δεν πήγε καλά το κυνήγι μας ;;;
Όλοι έχουμε και "άσχημες μέρες" στα κυνήγια μας, και πρώτος εγώ ... Αλλά ειλικρινά, εγώ προσωπικά σε αυτές τις "κακές μου μέρες" πιο εύκολα θα ρίξω το φταίξιμο στο ... "κακό μάτι της γειτόνισσας" ... παρά στα φυσίγγια !!! ;):rolleyes:
Υ.Γ. Ίσως την πιο μακρινή μου τσίχλα (που θυμάμαι), σίγουρα πάνω από 50 μέτρα σε οριζόντια τραβέρσα, την πήρα με Gorilla Eco, του 2010, που το σεταπ του τότε ήταν επίσης με G3000 - 688 - 1,50 x 31 gr - Gualandi SG22 - κάλυκας 67αρης κλείσιμο 56,5 mm - σκάγια Νο.9 (που ήταν μάλλον 9,5 -αφού βγαίναν 21 σκάγια/γραμμ.) Με το μονόκαννο Baikal, full choke ...

Για να είμαι ειλικρινής δεν τα έχω κυνηγήσει ποτέ. Αυτό το είχα πάρει από φίλο, για σφάξιμο. Ούτε ξέρω πώς ήταν τα παλιότερα με την SLC, ούτε αν έχει ξανά αλλάξει πυρίτιδα, μετά από αυτό.
Αλλά ... πιστεύει κανείς ότι το παραπάνω σετάπ δεν σκοτώνει ;;; Τσίχλες ;;; Πόσο μάλλον με 9άρια σκάγια ;;; o_O
Συγγνώμη κιόλας, δε θέλω να θίξω κανένα συνάδελφο ... αλλά μήπως το παρακάνουμε πολλές φορές βγάζοντας άχρηστα κάποια φυσίγγια όταν δεν πήγε καλά το κυνήγι μας ;;;
Όλοι έχουμε και "άσχημες μέρες" στα κυνήγια μας, και πρώτος εγώ ... Αλλά ειλικρινά, εγώ προσωπικά σε αυτές τις "κακές μου μέρες" πιο εύκολα θα ρίξω το φταίξιμο στο ... "κακό μάτι της γειτόνισσας" ... παρά στα φυσίγγια !!! ;):rolleyes:
Υ.Γ. Ίσως την πιο μακρινή μου τσίχλα (που θυμάμαι), σίγουρα πάνω από 50 μέτρα σε οριζόντια τραβέρσα, την πήρα με Gorilla Eco, του 2010, που το σεταπ του τότε ήταν επίσης με G3000 - 688 - 1,50 x 31 gr - Gualandi SG22 - κάλυκας 67αρης κλείσιμο 56,5 mm - σκάγια Νο.9 (που ήταν μάλλον 9,5 -αφού βγαίναν 21 σκάγια/γραμμ.) Με το μονόκαννο Baikal, full choke ...
Post in thread 'Τσίχλα-Κοτσύφι' https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Τσίχλα-Κοτσύφι.56/post-155369
Μαζί σας κύριε Στέλιο. Γι αυτό και κάνω συνέχεια πλάκα στον Άλεξ που κράζει τα Λάμπρο. Που και μένα κάποιοι τύποι τους δεν μου πάνε μία, πχ γιουρομιξ.
Διά του λόγου μου το αληθές, το ποστ από εκείνο μου το κυνήγι υπάρχει ακόμα αναλυτικό. Όπως γράφω τότε και το θυμάμαι ακόμα και καθιστές τσίχλες δεν τις σκότωνε. Αυτό με είχε πείσει ότι δεν... Τα συγκεκριμένα που έριξα εγώ τουλάχιστον, ίσως να μην ήταν και με το σεταπ που βρήκατε εσείς την προηγούμενη χρονιά. Και τις καθιστές να κλαμπανούσα;;;;
Το όπλο ήταν αυτό που έχω ακόμα 76εκ κάννες 2/3 σταθερά τσοκ, βολές περπατητου, νορμάλ αποστάσεις δηλαδή. Εκείνη τη χρονιά τα μόνα που με είχαν αφήσει ικανοποιημένο πλήρως σε κάθε συνθήκη ήταν Λάμπρο κίτρινο νο8 ,μεζζο κίτρινο νο9-10μιχ, καθώς και το ΗΙΤ8 σε νο9, όλα τους 30γρ νορμάλ γομωσεις με φτηνές μονοβασικες.

Στέλιο το φυσιγγι που εσφαξες ηταν του 15. Τα Νόβα της επόμενης χρονιάς ήταν επιεικώς απαράδεκτα στα σκοτωματα. Και δεν το συμπερανα εγω αλλά φίλος που τα έριχνε φανατικά 7-8 χρονια. Θυμάμαι καλά που είχε βρει τον μπελά του γιατι Αφού του είχαν τελειώσει πήρε 2 κασονια και μετά τράβαγε τα μαλλιά του. Το ίδιο έπαθα εγω με τα γιουρομιξ την ίδια χρονια. Πρώτο κασονι γαζι , δευτερο κασονι τρύπες στο στήθος και οι τσιχλες να τρεχουν! Μια ,δυο, τρεις κακές μέρες ναι , το δεχομαι. Αλλά να τουφεκας στα 20 μέτρα και να πεφτουν σχεδόν όλα ζωντανά τότε κάτι τρέχει.

Κοίτα...
Εγώ σύνολο κανά 2 κουτιά Nova έχω ρίξει...μάλιστα το 2ο το είχα ρίξει πριν κανά 2 χρόνια, απόγευμα σε περπατητό με ήπιο καιρό.
Σκότωνε τέλεια αν κ κυνηγούσα με foul (1*) .big smile. ...δν θυμάμαι να είχα ποτέ ζωντανό θήραμα με εκείνα...τέλος πάντων...

Y.Γ. Η Ακουίλα (που είχαν) δν γουστάρει τη πολύ υγρασία.
Σε καλοκαιρινές συνθήκες είναι τέλεια...κ φέτος λέω να παίξω μπάλα με αυτή μέχρι να δω "μαγκιές" στο setup τσίχλας.
Έχω μαγειρεμένο κ ένα setup με Aquila για υδρόβιο στην έναρξη με 408m/s....είδωμεν...
Και όμως Κώστα έχω ρίξει φυσίγγια με Aquila που ήταν πολύ αποδοτικά ακόμα και σε συνθήκες βροχής.

Ποιά είχες ρίξει Γιάννη;;
Τα τελευταία χρόνια ρίχνω πολύ τα Ζώτος 30γρ και τα Ζώτος κίτρινα στα 32γρ που είναι και τα δύο με aquila.Επισης πολύ καλό και στο κρύο και την υγρασία το dynamic 30 του καραμανιδη που όσο κρύωνε ο καιρός τόσο ανέβαινε η απόδοση του.
Πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για τα ωμέγα του Κουτουμανου στην υγρασία χωρίς να έχει τύχει να τα δοκιμάσω .

Θεωρώ πως αυτό το μικρό θήραμα είναι υπεύθυνο στην χώρα μας που υπάρχει ακόμα το κυνήγι και που γίναμε κυνηγοί πολύ από εμάς.
Εγώ προέρχομαι από αίματα λαγαδων αλλά είναι τέτοια η αρρώστια μου με τα τσιχλοκοτσυφα που από μικρό παιδί έχω μανια με το κυνήγι τους. Ειδικά στο περπατητο δεν λογαριάζω ούτε κούραση ούτε καιρο. Μικρή η τσιχλα στο κορμί αλλά μεγάλο σχολείο στο κυνηγι. Και φυσικά της αξίζει πολύ μεγαλύτερος σεβασμός από αυτόν που πολλοί της δείχνουν.

Γυρισε ο πατερας μου απο το χωριό. Πήγε να μαζέψει κάτι όψιμα κεράσια και όταν εφτασε στα δένδρα έφυγαν καμία 20αρια κοτσύφια μου ειπε. Ανέβηκε να μαζέψει και μετά από δέκα λεπτά άρχισαν να έρχονται παλι!!!! Είναι και ψιλά μικρά κεράσια , ολόκληρα θα τα καταπίνουν!!!!

(είδα ανάλογα ποστ σας στο "Τρυγόνι")
28/12/2016
Έχει μείνει χαραγμένη αυτή η ημερομηνία. Ένα μοναχικό τσιχλοπερπατητο που θα ήταν ονειρικό εξελίχθηκε σε εφιάλτη με πρωταγωνιστή τα Nova Klan
Το σεταπ τους πρέπει να είναι 1.40 καρβουνοσκονη Χ 32γρ λιανη άμμος.
Μου τα είχαν προτείνει κάτι αρχαίοι
Ακόμα και τα Λάμπρο καλύτερα είναι από δαυτα
Βασίλη Λιάνη Άμμος όπως λέμε LA χαχα είναι η περιοχή μου.

Status
Not open for further replies.
Back