Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω τι λέει ο Λουμίδης...πάντως εγώ λέω....ότι στις βόλτες μου βλέπω πολλά κοτσύφια.
Το ίδιο και εδω. Στα ελατα προ ολίγον ημερών συναυλία κανονική όπου και να πήγαινες στο βουνο. Το χειμώνα που πάνε και χανονται????

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Χθεσινή βόλτα - εκδρομή σε φίλους στην ορεινή Φθιώτιδα....μέσα στα έλατα.....τα κοτσύφια έκαναν κανονική συναυλία...και μάλιστα ήταν αρκετά δραστήρια αφού το βλέπαμε να πετάνε ακόμα και τις ζεστές μεσημεριανές ώρες. Ξηρασία μεγάλη...αφού το χώμα αντανακλούσε την ζέστη στο πρόσωπο μας.

Η πρώτη μας εκδρομή....αφού το να πληρώσουμε διόδια είχαμε να το ζήσουμε από τον Νόεμβριο του περασμένου έτους!

Καλή συνέχεια σε όλους!!

Σύνδρομο στέρησης με έχει πιάσει σήμερα...

Και θέλεις να το μεταδόσεις και σε εμας, ε??? Δεν εισαι μονο εσυ. 12 ώρες στην δουλειά το κορμί να παραπαίει απο την ζέστη αλλά το μυαλό ταξιδευει σε καρτερια και περπατητα. Γυρνώντας στο σπίτι ακριβώς στο σκοπευτήριο των Ψαχνών ένα ζευγάρι τρυγόνια ανέβαινε απο το ποτάμι κάνοντας τα γνωστά τους τσαλιμια.Σηκωσα τρίχα μόλις τα ειδα.....

Εάν είδα καλά ...Κουτουμάνος...τα φυσίγγια που άρεσαν στον συγχωρεμένο τον πατέρα μου. Τί μου θύμισες Άρη...
Χρησιμοποιώ τα ωμέγα σχεδόν αποκλειστικά στην τσίχλα σε νούμερο 9 τα τελευταία 5-6 χρόνια κ έχουμε ταιριάξει αρκετά...
Έχει γράψει τη δική του ιστορία το όνομα κουτουμανος στα φυσίγγια από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα...

Αφού μας έπιασε το στερητικό μας να μερικά highlights παρελθόντων ετων...

View attachment 28801View attachment 28802View attachment 28803
Η δεύτερη φωτογραφία με τις χοντρουλες όλα τα λεφτά Δημήτρη.Θα ήθελα κάποτε να τις πετύχω και να κάνω ένα ωραίο κυνήγι στα έλατα και στα κέδρα.
Παλιότερα περνούσαν σημαντικοί αριθμοί τον Οκτώβρη στην βόρεια Ελλάδα.Πλεον βλέπεις ελάχιστες.

Η δεύτερη φωτογραφία με τις χοντρουλες όλα τα λεφτά Δημήτρη.Θα ήθελα κάποτε να τις πετύχω και να κάνω ένα ωραίο κυνήγι στα έλατα και στα κέδρα.
Παλιότερα περνούσαν σημαντικοί αριθμοί τον Οκτώβρη στην βόρεια Ελλάδα.Πλεον βλέπεις ελάχιστες.
Και εδω στους ελατιαδες πιο παλιά ερχοντουσαν κοπάδια ολόκληρα. Τώρα δεν τα βλέπουμε αυτα. Εχει πουλιά αλλά πολύ δύσκολα τα βάζεις στο χέρι με πολυωρα καρτερια. Με διαφορά η πονηροτερη και πιο καχυποπτη απο τις τσιχλες. Από γευστική άποψη δεν με τρελαίνει ομως. Η φωτο είναι από απογευματινό οχι σε βουνό αλλά σε κάμπο που είναι ανάμεσα σε λόφους με κεδρα. Τις έκανα σε 20 λεπτά τέλη Γενάρη του 17.

Και εδω στους ελατιαδες πιο παλιά ερχοντουσαν κοπάδια ολόκληρα. Τώρα δεν τα βλέπουμε αυτα. Εχει πουλιά αλλά πολύ δύσκολα τα βάζεις στο χέρι με πολυωρα καρτερια. Με διαφορά η πονηροτερη και πιο καχυποπτη απο τις τσιχλες. Από γευστική άποψη δεν με τρελαίνει ομως. Η φωτο είναι από απογευματινό οχι σε βουνό αλλά σε κάμπο που είναι ανάμεσα σε λόφους με κεδρα. Τις έκανα σε 20 λεπτά τέλη Γενάρη του 17.
gerakotsihla.jpg
Έχω να δω χρόνια.Πατρίδα βλέπεις καμία;

View attachment 28850
Έχω να δω χρόνια.Πατρίδα βλέπεις καμία;
Μερικές στα μπασιματα που περνάνε πολύ ψηλα. Πιο μετά στα ελατα έχει από κάνα κοπαδακι. Πιο παλιά έπεφταν και στον κάμπο αλλά και στα ελατα ειχε πολλές και κοπαδιαστες. Αλλά είχε χειμώνες και όχι αστεία όπως τωρα. Το αντίθετο από τις κυργιαρες! Αυτές πρέπει να είναι λίγο πιο χαζές γιατί αν έχει τις βάζεις πολύ ευκολότερα στο χερι! Γευστικά ίσως η χειρότερη από όλες τις τσιχλες.

Μερικές στα μπασιματα που περνάνε πολύ ψηλα. Πιο μετά στα ελατα έχει από κάνα κοπαδακι. Πιο παλιά έπεφταν και στον κάμπο αλλά και στα ελατα ειχε πολλές και κοπαδιαστες. Αλλά είχε χειμώνες και όχι αστεία όπως τωρα. Το αντίθετο από τις κυργιαρες! Αυτές πρέπει να είναι λίγο πιο χαζές γιατί αν έχει τις βάζεις πολύ ευκολότερα στο χερι! Γευστικά ίσως η χειρότερη από όλες τις τσιχλες.
Τις βάζεις όντως εύκολα στο χέρι,την χρονιά που πέρασε με τον συγκυνηγό περπατάγαμε να πιάσουμε καρτέρι και του σηκώθηκε μία σε ξέφωτο από το χώμα στα 10 μέτρα.

Που να δεις όταν είναι πολλές και σχετικά ατουφεκιστες! Έρχονται καρφί πάνω σου ακόμα και αν είσαι στο καθαρο. Άσε που σου λένε από μακρια έρχομαι ρε!!! Έχουν και αυτή την λαλια, λες και γελάει ο τζόκερ στον μπατμαν κάνουν οι ρουφιανες.

Status
Not open for further replies.
Back