Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Το Σαββάτο μας βρήκε για μικτό κυνήγι (μπεκάτσα και περπατητό τσίχλας) στα σύνορα ΑττικοΒοιωτίας.

Οι μπεκάτσες φαντάσματα....αφού δεν δεχόντουσαν με τίποτα τον παραμικρό θόρυβο. Οι τσίχλες όχι πολλές στο περπατητό...αλλά είχε ένα ενδιαφέρον και άξιζε να ιδρώσεις την φανέλα. Στο απογευματινό καρτέρι.....μετρημένες στα δάχτυλα!

Μόλις βάλαμε τα σκυλιά μέσα για να αρχίσουμε το περπάτητό...ακούσαμε τα μαντάτα!

Με την ευχή ότι όντως θα ανοίξουν όλα ξανά στις 11/1!

Καλή συνέχεια σε όλους!
Αλεξη , πιστεύεις ότι θα μας ανοίξουν παλι την Δευτέρα; Άρχισαν να εντοπίζουν και εδώ το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού. Να η δικαιολογία , ετοιμη!

Αλεξη , πιστεύεις ότι θα μας ανοίξουν παλι την Δευτέρα; Άρχισαν να εντοπίζουν και εδώ το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού. Να η δικαιολογία , ετοιμη!
Δημήτρη καλή χρονιά,

Δεν έχω ιδέα...και αν μου επιτρέπεις....δεν δίνω πια καμία σημασία στα όσα ανακοινώνουν. Υποτίθεται ότι υπήρχε το ΦΕΚ για μέχρι τις 7/1 και αναπάντεχα τα έκλεισαν πάλι όλα στις 3/1.

Δεν λυπάμαι μόνο εμάς...που κάνουμε το κέφι μας...αλλά κυρίως αυτούς που προσπαθούν έστω και με το click away να δουλέψουν και να κάνουν έστω έναν προγαμματισμό.

Δεν μπορώ πια να ακούω καμία Παγώνη...Σαρηγιάννη...Εξαδάχτυλο κτλ κτλ κτλ .....τους βαρέθηκα!

Όσο για τις μεταλλάξεις...αυτό είναι μια δημοσιογραφική σαχλαμάρα! Ο ιός έχει 1000δες μεταλλάξεις με τις περισσότερες να είναι γνωστές και όλες...μα όλες να μην επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Απλά βρήκαν πάλι μια σαχλαμάρα να μας "τρομοκρατούν" για να μην ξεσαλώσουμε!

Προχωράμε κα βλέπουμε! Ελπίζω μονάχα να είναι όλα ανοιχτά από τις 10/2.....μπας και καταφέρω και πάω πάλι φέτος στο καθιερώμενο μου κυνήγι στα Ιωάννινα για κοτσύφια.

Αν το καταφέρω και φέτος....θα είναι άθλος...μέσα στην εποχή που ζούμε!

Καλή συνέχεια φίλε μου!

Δεν λυπάμαι μόνο εμάς...που κάνουμε το κέφι μας...αλλά κυρίως αυτούς που προσπαθούν έστω και με το click away να δουλέψουν και να κάνουν έστω έναν προγαμματισμό.

Δεν μπορώ πια να ακούω καμία Παγώνη...Σαρηγιάννη...Εξαδάχτυλο κτλ κτλ κτλ .....τους βαρέθηκα!

Όσο για τις μεταλλάξεις...αυτό είναι μια δημοσιογραφική σαχλαμάρα! Ο ιός έχει 1000δες μεταλλάξεις με τις περισσότερες να είναι γνωστές και όλες...μα όλες να μην επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Απλά βρήκαν πάλι μια σαχλαμάρα να μας "τρομοκρατούν" για να μην ξεσαλώσουμε!
Συμφωνώ απολύτως Αλέξη, έτσι είναι τα πράγματα... Δυστυχώς!

Δημήτρη καλή χρονιά,

Δεν έχω ιδέα...και αν μου επιτρέπεις....δεν δίνω πια καμία σημασία στα όσα ανακοινώνουν. Υποτίθεται ότι υπήρχε το ΦΕΚ για μέχρι τις 7/1 και αναπάντεχα τα έκλεισαν πάλι όλα στις 3/1.

Προχωράμε κα βλέπουμε! Ελπίζω μονάχα να είναι όλα ανοιχτά από τις 10/2.....μπας και καταφέρω και πάω πάλι φέτος στο καθιερώμενο μου κυνήγι στα Ιωάννινα για κοτσύφια.

Αν το καταφέρω και φέτος....θα είναι άθλος...μέσα στην εποχή που ζούμε!

Καλή συνέχεια φίλε μου!
Δύσκολα;κι Μ φαίνεται αν κ ποτέ δν ξέρεις με αυτούς που μπλέξαμε...δν είναι μόνο το ΦΕΚ που αναφερεις πολύ σωστά είναι ότι το κυνήγι άνοιξε επδ υπήρχε επιστημονική τεκμηριωμένη άποψη κ ακόμα κ αυτή τη κάνανε πέρα....τι να πω

Να ευχηθω κι εγω απο καρδιας,Καλη Χρονια σε ολους τους συναδελφους,Υγεια πανω απ' ολα,προσωπικη και οικογενειακη Ευτυχια κι επιτυχημενα κι ασφαλη κυνηγια(οταν μας το επιτρεψει το συναφι ολων αυτων των ανεκδιηγητων)!!!Την Παραμονη της Πρωτοχρονιας,βγηκα το απογευμα,για ενα περπατητο 2,5 ωρων.Στο ιδιο εργο θεατες:(.Λιγα πουλια,ενας κοτσυφας μου πεταχτηκε,ενω τον ειχα σχεδον προσπερασει.Δυο τουφεκιες απελπισιας,αλλα του εκανα αερα.Τριγυρω,25-30 τουφεκιες ακουστηκαν,εκ των οποιων μια πενταρα,προφανως σε μπεκατσα.Καποιοι δε βαζουν μυαλο με τιποτα:mad:.Τι να πω?Ανημερα Πρωτοχρονια,μ' ολη αυτη τη φτωχεια,προτιμησα ν΄ αραξω,μεχρι που την επομενη,μας εβαλαν παλι στον παγο:mad::mad::mad::mad:

Ακόμα για εντός Αττικής που θα πορευτούμε προς το παρόν φέτος τα πουλιά είναι πολύ λίγα για τόσους πολλούς κυνηγούς στα απογευματινά ίσα ίσα να ρίξεις 5 τουφεκιές και στα περπατητο σπας τα πόδια για να πάρεις πάνω από 10 πουλιά και να έχεις προλάβει να μην το έχουν περπατήσει άλλη πρίν από σένα.θελει πολύ προσοχή και με την συμπεριφορά μας γιατί είναι όλοι έξω μικρή η τόποι κυνηγιού και θέλει πολύ προσοχή.τωρα για Αττική άμα δεν ρίξει χιόνι μέχρι τά Σπάτα έτσι θα πάμε δυστυχώς.αλλα μέρη της Ελλάδας σίγουρα παραδοσιακή τσιχλοτοπη πιστεύω κάτι θα αλλάξουν προς το καλύτερο έστω και τελευταία στιγμή.

Ακόμα για εντός Αττικής που θα πορευτούμε προς το παρόν φέτος τα πουλιά είναι πολύ λίγα για τόσους πολλούς κυνηγούς στα απογευματινά ίσα ίσα να ρίξεις 5 τουφεκιές και στα περπατητο σπας τα πόδια για να πάρεις πάνω από 10 πουλιά και να έχεις προλάβει να μην το έχουν περπατήσει άλλη πρίν από σένα.θελει πολύ προσοχή και με την συμπεριφορά μας γιατί είναι όλοι έξω μικρή η τόποι κυνηγιού και θέλει πολύ προσοχή.τωρα για Αττική άμα δεν ρίξει χιόνι μέχρι τά Σπάτα έτσι θα πάμε δυστυχώς.αλλα μέρη της Ελλάδας σίγουρα παραδοσιακή τσιχλοτοπη πιστεύω κάτι θα αλλάξουν προς το καλύτερο έστω και τελευταία στιγμή.
10 πουλιά σε έξοδο!!!!! Εδώ σπάσαμε τα πόδια μας για δύο με αυτη τη καλοκαιρία.

Περιμένετε να μας αφήσουν να ξαναπάμε και μετά να ευχηθούμε να ερθουν πουλιά!
Πες το ψέμματα.Άσε που ακούω και εγω πρωινα παντού τσικ τσικ.Αυτό θα είναι "ψευδαισθήσεις εγκλεισμου" αν υπαρχει ιατρικός όρος.

Μιλωντας σημερα με Μεσσηνια εχει πιασμενα πουλια αρκετα σε καποια μερη.Στα δε απογευματινα
περασματα εξακολουθουν να ανεβαινουν το ενα πισω απο το αλλο με αποκλιση 5 μετρων μονο.
Περιμενουν τι θα ακουστει την Κυριακη.10-12 πουλια για 2 ωρες ειναι καλα για την φετινη χρονια.

σημερα το πρωι παιδες κατα της 9,30 πηγα να περπατησω ετσι για βωλτα στα καρτερακια που κανω στα τσιχλονια,,τα τσιχλοκοτσιφα πεταγωντουσαν απο της ελιες μεσα σαν τρελααααα και αλα αναιμιζανε 10 μετρα πανω απο το κεφαλιμουυυυ .hair. επισης και ενα κοπαδακι καμια 50αρια φασονια με ροτα για καμποοο;) μακακια εκανα που δεν πηρα μαζιμου την σφεντωναααα.sarcastic.

Καλά βρε Σάκη, σε τι "παράδεισο" θηραματικό ζεις βρε παιδάκι μου...;;;(!!!) o_Oo_Oo_O
Ακόμη και στην εφετινή, "στέρφα" θηραματικά σεζόν, εκεί πάνω που είσαι συναντάς πολλά τσιχλοκότσυφα και όχι μόνο...!!!
Ε λοιπόν, δεν έχεις άλλο από το να...: "keep hunting" & "keep shooting" όσο σου δίνεται η ευκαιρία φίλε...!!!

Last edited:
Ρε τις ατιμες τις τσιχλες! Πρέπει να έχουν γνώση για το πότε δεν μας αφήνουν να παμε. Εκεί που έτρεχα αποψε σήκωσα 20-25! Τις μέρες που επιτρεπόταν ζήτημα να είχε 3-4 πουλιά σε αυτή την διαδρομή.
Σε παρακολουθάνε!!!.........

Status
Not open for further replies.
Back