Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και απόψε μια από τα ίδια στο απογιοματινό, αλλά κι ακόμη χειρότερα από εχτές...! Πολύ λιγοστές οι τσίχλες και πολύ αργοπορημένες στην ώρα...! Περιττό να αναφέρω πως περνούσαν σαν σαϊτες μες στο μισοσκόταδο...! Δεν προλάβαινα να επωμίσω καλά-καλά και με είχαν καβαλήσει/προσπεράσει...! Έριξα μερικές ντουφεκιές, βάρησα 2 τσιχλάκια και πάλι καλά να λέω δηλαδής...
Αύριο τ' απόγιομα θα στηθώ σε άλλο, παραπλήσιο καρτεράκι, με το σκεπτικό πως εκεί, στις μαύρες ίσως βάζω λίγο πιο εύκολα χέρι... Θα δείξει...

Υ.Γ.: Τι προελεύσεως είν' τα φυσίγγια "RM"...;
Είναι ιταλικά! Τα εισάγει στον Πύργο ο Σπηλιωτόπουλος! Πολύ καλά κ σε καλές τιμές!

Πήγαμε σήμερα κατα τις 4 κάναμε γύρω στα 10 χιλιόμετρα με ένα φιλαράκι και πήραμε απο 5 χέρι και 2-3 χαμένες.Δεν υπάρχουν πουλιά.Καρτέρι 3 πουλιά στον φίλο,απο εμένα τίποτα.Απελπισία σκέτη.
Αν δεν κανει σοβαρο κρυο δεν βλέπω φως! Ακόμη και αυτά τα πουλιά που υπάρχουν στα ρεματα με αυτό τον καιρό δεν ανεβαίνουν το απόγευμα για τα ντυμενα. Με κοντομάνικο σήμερα και εσταξα κανονικα.

Αν δεν κανει σοβαρο κρυο δεν βλέπω φως! Ακόμη και αυτά τα πουλιά που υπάρχουν στα ρεματα με αυτό τον καιρό δεν ανεβαίνουν το απόγευμα για τα ντυμενα. Με κοντομάνικο σήμερα και εσταξα κανονικα.
Όλα τα πουλιά είναι μαζεμένα στο σκληρό πυκνό.Αν είσαι τυχερός και το πας καλά και πάρεις και τα βρεις είσαι άρχοντας, αλλιώς καλά καλαμπόκια!

Ρε πατρίδες, θυμάστε άλλη χρονιά Ξηροβούνι Σκοτεινή να μην έχουν χιόνι; Ούτε η Δίρφυς δεν έχει....
Τι περιμένουμε....
Πέραν του ότι δε μπήκαν και τον Οκτώβρη, είναι και σκόρπια.
Αυτό το πράγμα φέτος δεν υπάρχει! Αχιονη την κορυφή της Δίρφυς τέτοια εποχή δεν την θυμάμαι.

Κυριακη 27-12 απογευματινο μεσογεια ειδα 17 πουλια μονο καρτερι απο 3εως 5 πουλια η καρπωση. Δευτερα περπατητο μεσημερι 28-12 απο τις 15.20 μεχρι και το απογευματινο καρτερι ειδα 40 με 50 πουλια με συγκωμιδη 6 με 8 ,τριτη 29 μονο απογευματινο ειδα 12 πουλια απο 1 εως 3 στο ντουρα,ιδια κατασταση και σημερα 30 -12 με χτες για μενα το συμπερασμα τις αττικης ουτε εχει ουτε δεν εχει πουλια τελικα δεν ειναι ανεπαφη, ομως θελει πολλη περπατημα.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Χθεσινό καρτερακι από 16:00 μέχρι 17:30,λίγα πράγματα και αυτά στο τέλος,καμία δεκαριά είδα,σε τρεις πρόλαβα να σηκώσω το όπλο,δύο πήρα. Σήμερα μοναχικό περπατητο με τον καιρό να είναι καλοκαίρι! Δυο ώρες περίπου,πουλιά είδα αρκετά,το κλαμπανι στην αρχή πήγε σύννεφο αλλά εντάξει.. Απολογισμός έξι τσίχλες,οι δύο δεν βρέθηκαν. Τη βόλτα και το κέφι μου το έκανα πάντως. Να είμαστε καλά να βγαίνουμε όσο προλάβουμε γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει!
IMG_20201229_174819.jpgIMG_20201230_143711.jpg

Ρε πατρίδες, θυμάστε άλλη χρονιά Ξηροβούνι Σκοτεινή να μην έχουν χιόνι; Ούτε η Δίρφυς δεν έχει....
Τι περιμένουμε....
Ακριβώς πέρσυ είχε ρίξει δύο χιόνια μέχρι τώρα στα βουνά μας.

Σημερινό απογευματινό περιοχή Τιτάνα Ελευσίνας. Απολογισμός 4 άτομα 1 ντουφεκια μια τσίχλα και 2 ρουκέτες φύγανε αντουφεκιστες. Ο καφές μας έμεινε. Δεν πειράζει να είμαστε καλά να πηγαίνουμε έστω και έτσι για την παρέα και το γέλιο μόνο. Όλα καλά. Καλή χρόνια σε όλους. Του χρόνου πάλι να είμαστε καλά. (Του χρόνου Σάββατο 2/1 εννοώ)

Μεσόγεια για καμμία τσιχλίτσα. Καμία! Γέμισα μια τσάντα χόρτα, γαλατσίδα, είχα χρόνια να βρω τόσες πολλές και το ευχαριστήθηκα. Απογευματινό στη θάλασσα για κανένα λαυράκι. Χτύπησε ένα αλλά μάλλον ήταν μικρό και την κοπανησε.
Μόλις έφαγα τα χόρτα με δύο αυγά μάτια συν το κρασί. Ωραία μέρα...

Ο Παρνασσός έχει χιονισμένες κορφές (όχι μόνο μία, τη ψηλότερή του) εδώ και 40 ολόκληρες ημέρες παίδες!!! Το ίδιο ισχύει και για άλλα παρόμοιου ύψους βουνά, των οποίων κορφές φαίνονται κάτασπρες απ' το χιόνι από μίλια μακριά... Η Δίρφυς όμως που προαναφέρθηκε, είναι πολύ πιο κοντή απ' αυτά τα όρη...

Επίσης, έχουν υπάρξει αρκετές χρονιές κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, που δεν έχουμε δει χιόνια σχεδόν πουθενά, ακόμη και μέχρι τα τέλη Γενάρη - αρχές Φλεβάρη, οπότε και έριξε τελικά...!!! Εκείνες τις χρονιές (ενδεικτικά αναφέρω το 2009 και το 2015), μα την Παναγία, τα Χριστούγεννα θύμιζαν Πάσχα στην καρδιά της άνοιξης...!!! Σας διαβεβαιώ εγώ προσωπικά γι' αυτό, το έχω βιώσει (και σίγουρα θα το ξαναβιώσω), και είμαι γέννημα - θρέμμα ορεινός τύπος +/-1.000 μέτρα και ζω μόνιμα εκεί...

Αντιθέτως, έχω εγώ ο ίδιος πάλι, μαρτυρίες δικών μου ανθρώπων, οι οποίοι ενθυμούνται πολύ καλά τεράστιες ποσότητες χιονιού Οκτώβρη και Νοέμβρη μήνα, σε χωριά με τριψήφιο υψομετρικό αριθμό...!!! Κάτι τέτοιες, φθινοπωρινές χιονοπτώσεις τις έχω προλάβει κι εγώ, όντας μαθητής Δημοτικού ακόμα...

Last edited:
Τι περιμένουμε....
Είναι πρωτοφανές αλλά και φορές με χιόνια στην Διρφυ και Καθενους να μην έχει τίποτα.Αυτοί οι Καθενοι ρε παιδί μου δεν ξέρω τώρα ,μόνο Οκτώβριο πήγα αλλα μου φαίνονται πια σαν δυναμιτισμενη θάλασσα.Καμμενοι

Καλησπέρα σε όλους.Το πρωί,μ' έναν καιρό ίδιο κι απαραλλαχτο με χτες,ξανασκαρισα.Τα πουλιά ακόμη λιγότερα από χτες,μ' εξαίρεση μια ζούγκλα,όπου είδα κάποια,αλλά πολύ νευρικα.Πριν φτάσω σε απόσταση βολης,είχαν ήδη βάλει έκτη και με χαιρεταγαν.Απο το μέρος κατάλαβα ότι πρέπει να είχαν φάει πολύ τουφεκιδι τις προηγούμενες μέρες.Το κερασάκι στην τούρτα,κάποιοι,που ήρθαν οι άνθρωποι να μαζέψουν τις ελιές τους.Με μουσική υπόκρουση τ' αλυσοπριονα και τις τεμπλες,είπα την τελευταία ώρα κυνηγίου,να την αφιερώσω στον...λαγό.Ενας χωριανος μου,είχε τα σκυλάκια του κι εψαχναν σ' ένα νιοβαλτο λιοστασι και προτίμησα να κάτσω καρτέρι έως τις 12 παρά,που ατουφεκιστοι,τα μαζεψαμε και φύγαμε,γιατί έχουμε και δουλειές...

Τι περιμένουμε....
Το ίδιο σκεφτόμουνα σήμερα από απέναντι στο απογευματινό, η Διρφυ καθαρή 30 Δεκεμβρίου. Δεν είχε πουλιά. Δεν πειράζει κάναμε την βόλτα μας

Είναι πρωτοφανές αλλά και φορές με χιόνια στην Διρφυ και Καθενους να μην έχει τίποτα.Αυτοί οι Καθενοι ρε παιδί μου δεν ξέρω τώρα ,μόνο Οκτώβριο πήγα αλλα μου φαίνονται πια σαν δυναμιτισμενη θάλασσα.Καμμενοι
Έχω να πάω από πέρσι, δυναμιτισμενη θάλασσα;

Status
Not open for further replies.
Back