Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το 87 ήμουν 7 χρονών και μέναμε ακόμη στο χωριο πισω από την Διρφη. 3 μέτρα χιόνι μέσα στο χωριο ειχε άρα στο βουνο μιλάμε για τρομερά ύψη χιονιου. Τον πατέρα μου τον έφερε Σινουκ αφού έφυγε με λιακάδα και ως το απόγευμα είχε αποκλειστεί στη Χαλκιδα. Για έναμιση μηνα προμήθειες και ζωοτροφές μας έφερναν τα Σινουκ. Το θυμάμαι πολύ καθαρά!
Στο πονηρό απογευματινό αποψε πέρασαν 15 μετρημένες και πήρα τις 6. Καλά έκλεισε η χρονια. Αύριο παλι!
Έλα είμαστε και σειρά..

Καλησπέρα. Απόψε είπα να πάρω το δίκαννο, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ... Με τη διαφορά ότι έκαψα 3 φυσέκια !!! Και τα 3 με την κάτω κάννη με το BL, ιδιογόμωση 24 γρ. Νο.10 με CSB6 και Θώδη 27αρη. Στην πάνω με το MR είχα Lambro σειρά 2 28γρ. 8αρια ... αλλά πού να προλάβω να ρίξω δεύτερη σ'αυτά τα διαολόπουλα στο μισοσκόταδο !!!
IMG_20201231_173034.jpg Καλή Πρωτοχρονιά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους!

Πονηρό απογευματινό όντως.
Πονηρό είναι γιατί δεν ειναι καρτερι απο τα γνωστα. Ο τσοπανης που βόσκει τα γίδια εκεί γύρω μου είπε ότι σήκωνε πουλιά χθες και σημερα. Λέω να σταθώ και αύριο πρωί αν ξυπνησω.

Πονηρό είναι γιατί δεν ειναι καρτερι απο τα γνωστα. Ο τσοπανης που βόσκει τα γίδια εκεί γύρω μου είπε ότι σήκωνε πουλιά χθες και σημερα. Λέω να σταθώ και αύριο πρωί αν ξυπνησω.
Άστο υσηχο και αύριο το πρωί και πήγαινε πάλι το απόγευμα.

Πονηρό το λέω διότι εδω σε εμάς πάνω απο 3 πουλιά δεν έχουν περάσει και σε γερά καρτέρια...

Σαν το πονηρό μέρος εκεί ψηλά πάνω από το Πανόραμα στην Ερέτρια που είχα ρίξει ένα βράδυ 2 κουτιά φυσιγγια
Ξέχασε το αυτό τώρα.Όλο σπίτια είναι, μέχρι την κορυφή κοντεύουν να φτιάξουν.

Last edited:
Πάει η φύση γενικότερα.Σπίτι εδω σπίτι εκεί, έχει παραγίνει το κακό.Αδηφάγοι.
Και το καλύτερο είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι οι κυνηγοί είναι που καταστρέφουν την φύση.

Και το καλύτερο είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι οι κυνηγοί είναι που καταστρέφουν την φύση.
Ακριβώς φίλε Γιάννη.Όλοι λέμε αυτό που μας συμφέρει αλλά όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας σε αυτό το χάλι που επικρατεί.

Ακριβώς φίλε Γιάννη.Όλοι λέμε αυτό που μας συμφέρει αλλά όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας σε αυτό το χάλι που επικρατεί.

Αυτό το χάλι με τα σπίτια παντού μόνο στο Ελλάντα γίνεται.
Σε όλο τον κόσμο είναι περιοχές με σπίτια (πόλεις ή χωριά) και ύπαιθρος (χωράφια δάση βάλτοι κ.λ.π.) εδώ χύμα σπίτια παντού έχει "ψωριάσει" όλος ο τόπος. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν έρχονται θηράματα...έτσι χαλάμε τη φύση, όλοι οι ενδιάμεσοι των σκόρπιων σπιτιών χώροι δεν λειτουργούν σαν φύση. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα σπίτια για να υποστηριχθούν από δρόμους, ρεύμα, αποχέτευση, ύδρευση, σκουπίδια , φύλαξη είναι αδύνατον!!! και σίγουρα αντιοικονομικό!

Last edited:
To έτος 1987 ήτανε στην κυριολεξία των άκρων καιρικώς...!!! Απ' τη μία μάς "έχωσε" κυριολεκτικά στα χιόνια τον Μάρτη, και από την άλλη μάς "έψησε" κανονικά με τον ολέθριο καύσωνα του Ιουλίου, ο οποίος σκότωσε χιλιάδες κοσμάκη...!!!

Ο γαμημένος και διεφθαρμένος δικομματισμός του παρελθόντος ήτανε η αιτία (εκτός από το να πάει τη χώρα 100 χρόνια πίσω) να γεμίσουν τα βουνά μας αυθαίρετα κωλόσπιτα (που νομιμοποιήθηκαν στην πορεία με ρουσφέτια του κώλου), τα οποία μάς στερήσανε "θεϊκά" και ονειρικά πάλαι ποτέ τσιχλοκάρτερα...!!! Τώρα πια, εάν κάνεις το λάθος και πας εκεί κοντά και ρίξεις μερικές ντουφεκιές, αμέσως σού φέρανε τον μπάτσο για να σε "μπαγλαρώσει" τα λαμόγια του κιαρατά...!!!

Στα δικά μας τώρα, τόσο χτες όσο και απόψε η ίδια φτωχή και "εκνευριστική" εικόνα...! Πολύ λίγα πουλάκια το τελευταίο τεταρτάκι ίσα με τη νύχτα, σαν "ρουκέτες"...!!! 3 χτες και 3 απόψε και ευχαριστημένος να είμαι...

Σε όλα συμφωνώ εκτός από το λιθαράκι.Το "λιθαρακι" το βάζουν αυτοί που τα εχουν "μασουρια" και οι περισοτεροι ειναι αντικυνηγοι.Ειμαστε διαβατες-προσκυνητες της φυσης και ειναι καταπατητες εστω και με αδειες δομησης.

To έτος 1987 ήτανε στην κυριολεξία των άκρων καιρικώς...!!! Απ' τη μία μάς έχωσε κυριολεκτικά στα χιόνια τον Μάρτη, και από την άλλη μάς "έψησε" κανονικά με τον ολέθριο καύσωνα του Ιουλίου, ο οποίος σκότωσε χιλιάδες κοσμάκη...!!!

Ο γαμημένος και διεφθαρμένος δικομματισμός του παρελθόντος ήτανε η αιτία (εκτός από το να πάει τη χώρα 100 χρόνια πίσω) να γεμίσουν τα βουνά μας αυθαίρετα κωλόσπιτα (που νομιμοποιήθηκαν στην πορεία με ρουσφέτια του κώλου), τα οποία μάς στερήσανε "θεϊκά" και ονειρικά πάλαι ποτέ τσιχλοκάρτερα...!!! Τώρα πια, εάν κάνεις το λάθος και πας εκεί κοντά και ρίξεις μερικές ντουφεκιές, αμέσως σού φέρανε τον μπάτσο για να σε "μπαγλαρώσει" τα λαμόγια του κιαρατά...!!!

Στα δικά μας τώρα, τόσο χτες όσο και απόψε η ίδια φτωχή και "εκνευριστική" εικόνα...! Πολύ λίγα πουλάκια το τελευταίο τεταρτάκι ίσα με τη νύχτα σαν "ρουκέτες"...!!! 3 χτες και 3 απόψε και ευχαριστημένος να είμαι...
Το μέρος που ανέφερε ο @George1990 προηγουμένως και ήταν η αιτία να ειπωθούν όλα αυτά,είχα πάει μια μέρα τουλάχιστον χιλιόμετρο μακριά απο το τελευταίο σπίτι.Έτσι όπως κυνηγούσα άκουσα μια βουή, ξαφνικά ηρθε ένα αμάξι με ταχύτητα.Σταματάει και ήταν στέλεχος στην ομάδα που παίζαμε ερασιτεχνικά μπάλα.Προφανώς και ούτε είπε τι κάνεις και τα σχετικά και τον ενοχλούσαν οι τουφεκιές ενώ η απόσταση ήταν μεγάλη.Θα πάρω το δασαρχείο λέει, πάρε του λέω σηκώθηκα έφυγα και συνέχισα χωρίς να τρέχει τίποτα.....

Στο Καπανδρίτι από 4.30μμ είδα τρεις τσίχλες κ ένα κότσυφα λίγο πριν τη ληξη. Εριξα μια τουφεκιά απελπισίας στη μία που κόντεψε να μου βγάλει τα μάτια και τέλος, οι τουφεκιές δε που άκουσα στα πέριξ ήταν ελάχιστες. Αν συνεχιστεί αυτή η καλοκαιρια θα πάει η χρονιά ακλαφτη

Σε όλα συμφωνώ εκτός από το λιθαράκι.Το "λιθαρακι" το βάζουν αυτοί που τα εχουν "μασουρια" και οι περισοτεροι ειναι αντικυνηγοι.Ειμαστε διαβατες-προσκυνητες της φυσης και ειναι καταπατητες εστω και με αδειες δομησης.
Οι κυνηγοί σίγουρα ενδιαφερόμαστε να υπάρχει φύση που να μας δίνει ζωτικό χώρο και θηράματα!
Μην ξεχνάτε το περιβάλλον είναι σαν το δένδρο και τα θηράματα σαν τα φρούτα.
Δεν έχει νόημα να προστατεύονται τα φρούτα όταν δεν προστατεύεται το δένδρο.
Αυτοί που μας πολεμάνε καταστρέφουν το "δένδρο" και υποκριτικά μας λένε ότι ενδιαφέρονται για την προστασία των "φρούτων"...

Το μέρος που ανέφερε ο @George1990 προηγουμένως και ήταν η αιτία να ειπωθούν όλα αυτά,είχα πάει μια μέρα τουλάχιστον χιλιόμετρο μακριά απο το τελευταίο σπίτι.Έτσι όπως κυνηγούσα άκουσα μια βουή, ξαφνικά ηρθε ένα αμάξι με ταχύτητα.Σταματάει και ήταν στέλεχος στην ομάδα που παίζαμε ερασιτεχνικά μπάλα.Προφανώς και ούτε είπε τι κάνεις και τα σχετικά και τον ενοχλούσαν οι τουφεκιές ενώ η απόσταση ήταν μεγάλη.Θα πάρω το δασαρχείο λέει, πάρε του λέω σηκώθηκα έφυγα και συνέχισα χωρίς να τρέχει τίποτα.....
Αν ήταν τόσο μακριά θα έπαιρνα εγώ την θηροφυλακη! Το έχω κάνει σε έναν Τούρκο (!!!!) που έφτιαξε ένα σπίτι στην μέση του πουθενά και βολταρε με ένα ροτβάιλερ στα καρτερία 500+ μέτρα από το σπίτι του και όποτε τουφεκαγαμε ερχόταν με σπαστά ελληνικά και εσκουζε σαν γελαδι! Του πιάνω την κουβέντα στα αγγλικά και παίρνω τηλέφωνο τον θηροφυλακα ο οποίος ήρθε και τον έβαλε στην θέση του! Μετά από λίγο καιρό του ξέφυγε και ο σκύλος και πετσοκοψε κάτι γίδες και έφαγε και την μήνυση του και έστρωσε ο Τουρκαλας!!!!

Status
Not open for further replies.
Back