Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγραψε ενας χτες στο ΦΒ ο,τι 27/12 πηγε να κλαδεψη στον κηπο του στη Ραφηνα αυτα που ειναι σαν πευκοκυπαρισο πυκνο και πεταχτηκαν κοτσυφια απο μεσα και κλαδευοντας βρηκε μια κοτσυφοφωλια με τεσσερα αυγα. Για τα κοτσυφια ειναι ανοιξη με αυτες τις θερμοκρασιες.

Ο Παρνασσός έχει χιονισμένες κορφές (όχι μόνο μία, τη ψηλότερή του) εδώ και 40 ολόκληρες ημέρες παίδες!!! Το ίδιο ισχύει και για άλλα παρόμοιου ύψους βουνά, των οποίων κορφές φαίνονται κάτασπρες απ' το χιόνι από μίλια μακριά... Η Δίρφυς όμως που προαναφέρθηκε, είναι πολύ πιο κοντή απ' αυτά τα όρη...

Επίσης, έχουν υπάρξει αρκετές χρονιές κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, που δεν έχουμε δει χιόνια σχεδόν πουθενά, ακόμη και μέχρι τα τέλη Γενάρη - αρχές Φλεβάρη, οπότε και έριξε τελικά...!!! Εκείνες τις χρονιές (ενδεικτικά αναφέρω το 2009 και το 2015), μα την Παναγία, τα Χριστούγεννα θύμιζαν Πάσχα στην καρδιά της άνοιξης...!!! Σας διαβεβαιώ εγώ προσωπικά γι' αυτό, το έχω βιώσει (και σίγουρα θα το ξαναβιώσω), και είμαι γέννημα - θρέμμα ορεινός τύπος +/-1.000 μέτρα και ζω μόνιμα εκεί...

Αντιθέτως, έχω εγώ ο ίδιος πάλι, μαρτυρίες δικών μου ανθρώπων, οι οποίοι ενθυμούνται πολύ καλά τεράστιες ποσότητες χιονιού Οκτώβρη και Νοέμβρη μήνα, σε χωριά με τριψήφιο υψομετρικό αριθμό...!!! Κάτι τέτοιες, φθινοπωρινές χιονοπτώσεις τις έχω προλάβει κι εγώ, όντας μαθητής Δημοτικού ακόμα...
Μην υποτιμάς το βουνό μας!!! Μπορεί να την έχουμε λίγο κοντυτερη αλλά είναι χιονομανα η Διρφη. Βάζει απίστευτες ποσότητες χιονιού που ακόμη και ψηλότερα βουνά στην επικράτεια θα τις ζήλευαν.

Μην υποτιμάς το βουνό μας!!! Μπορεί να την έχουμε λίγο κοντυτερη αλλά είναι χιονομανα η Διρφη. Βάζει απίστευτες ποσότητες χιονιού που ακόμη και ψηλότερα βουνά στην επικράτεια θα τις ζήλευαν.
Και δεν έχουμε και τις "παρδαλες" σκιέρ της Φτερολακας.

Άδειο το βουνό από κυνηγούς άδειο και από πουλια. 3 τουφεκιές έριξα και πήρα μια κυργιαρα και μια κοκκινη. Οι άλλοι δύο άναψαν φωτιά από τις 8 και στις 9 βρωμισε ο ελατιας τσίκνα χοιρινη! Ειχαμε και κατι πιτες και τζατζικι!Τα καταβροχθισαμε όλα τακα τακα και την κάναμε! Το περίεργο και πρωτοφανές ήταν ότι μερικες κυργιαρες δεν εκραζαν αλλά κελαηδουσαν όπως τον Απρίλιο!!!! Ραντεβού το απόγευμα σε πονηρό σημειο για κοινές. Για να δούμε....

Ένα μόνο φυσέκι κι απόψε ... μια έκανε το λάθος να περάσει από πάνω μου και ήρθε μαζί μου, από τις 5 ή 6 που είδα συνολικά !!!
View attachment 20861
.yel.:eek:
Αν θες βοήθεια στο ξεπουπουλιασμα πες μου να φέρω και τις δικές μου χαχαχα

Τελευταια μερα του χρόνου, και φυσικα η βολτα για τον μεζε πραγματοποιήθηκε... Άντε και του χρονου με υγεια (αυριο δλδ! .yelling. )
Καλη χρονιά παληκάρια!
View attachment 20907
Κομπρα Affinity πρωτη φορα βλεπω!Τι εχεις φτιαξει εκει ρε πανουργε?

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Συνήθως το πολύ χιόνι το βάζει η Διρφυ μετά τα μέσα Ιανουαρίου με Α-ΒΑ άνεμο με μεγάλη χιονοκαλυψη.
Είναι ο καιρός που έρχεται από τα τουρκικά παράλια και τουμπανιαζει χιόνι την ΒΑ Αττική και την Πεντέλη. Θυμάμαι δύο πολύ μεγάλες χιονοπτώσεις στον Ωρωπό 10 Μαρτίου του 87, κ.Δευτερα τελευταία μέρα κυνηγιού, σηκώθηκα και ήταν μισό μέτρο στον κάμπο, πήγα με τα πόδια στον Αγ.Πετρο και γύρισα με 2 πουλιαστες τσιχλοκοτσυφα. Και 14 Φεβρουαρίου 2003, τσικνοπεμπτη, που παραλίγο να κοιμηθούμε στην ταβέρνα στο Συκάμινο, οι μπεκάτσες ήταν παγωμένες μετά από 2 μέρες στο γκαζόν...... Με το καλό ο νέος χρόνος.

Άδειο το βουνό από κυνηγούς άδειο και από πουλια. 3 τουφεκιές έριξα και πήρα μια κυργιαρα και μια κοκκινη. Οι άλλοι δύο άναψαν φωτιά από τις 8 και στις 9 βρωμισε ο ελατιας τσίκνα χοιρινη! Ειχαμε και κατι πιτες και τζατζικι!Τα καταβροχθισαμε όλα τακα τακα και την κάναμε! Το περίεργο και πρωτοφανές ήταν ότι μερικες κυργιαρες δεν εκραζαν αλλά κελαηδουσαν όπως τον Απρίλιο!!!! Ραντεβού το απόγευμα σε πονηρό σημειο για κοινές. Για να δούμε....
Με τέτοιο καιρό όλα είναι πιθανά...

Δεν μπορούσε να περάσει η μέρα χωρίς τσιχλοκαλαντα. Όμορφο περπατητο μόλις 1 ώρας γύρω από τα κτήματα μας για τσίχλες που τα ξέρουμε πολύ καλά. Μαζί ήρθε για να μου κάνει το χατίρι και ο πατέρας μου που δεν κυνηγά και μάλιστα δεν του αρεσει (γιατί τρώει χρόνο από τις δουλειές, εργασιομανής βλέπετε!)

Αυτός προγκαγε τα πουλια και εγώ έπαιρνα θέση και τα ντουφεκαγα, σε μορφή driven κυνηγιου. 20 βολές 10 πουλιά. WInchester sx3 field, Carlson ic, ρουμελιωτης sporting το παλιό νο 8 και lambro skeet 5 ετιας. Καλη χρόνια να έχουμε, με υγεία και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Χρόνια πολλά σε όλους!

IMG_20201231_162727.jpg
IMG_20201231_162830.jpg

Δεν μπορούσε να περάσει η μέρα χωρίς τσιχλοκαλαντα. Όμορφο περπατητο μόλις 1 ώρας γύρω από τα κτήματα μας για τσίχλες που τα ξέρουμε πολύ καλά. Μαζί ήρθε για να μου κάνει το χατίρι και ο πατέρας μου που δεν κυνηγά και μάλιστα δεν του αρεσει (γιατί τρώει χρόνο από τις δουλειές, εργασιομανής βλέπετε!)

Αυτός προγκαγε τα πουλια και εγώ έπαιρνα θέση και τα ντουφεκαγα, σε μορφή driven κυνηγιου. 20 βολές 10 πουλιά. WInchester sx3 field, Carlson ic, ρουμελιωτης sporting το παλιό νο 8 και lambro skeet 5 ετιας. Καλη χρόνια να έχουμε, με υγεία και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Χρόνια πολλά σε όλους!

View attachment 20919
View attachment 20921
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε κυνηγους που ξέρουν να χειρίζονται το όπλο. Μιλαω για το κλειστρο ανοιχτό.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Συνήθως το πολύ χιόνι το βάζει η Διρφυ μετά τα μέσα Ιανουαρίου με Α-ΒΑ άνεμο με μεγάλη χιονοκαλυψη.
Είναι ο καιρός που έρχεται από τα τουρκικά παράλια και τουμπανιαζει χιόνι την ΒΑ Αττική και την Πεντέλη. Θυμάμαι δύο πολύ μεγάλες χιονοπτώσεις στον Ωρωπό 10 Μαρτίου του 87, κ.Δευτερα τελευταία μέρα κυνηγιού, σηκώθηκα και ήταν μισό μέτρο στον κάμπο, πήγα με τα πόδια στον Αγ.Πετρο και γύρισα με 2 πουλιαστες τσιχλοκοτσυφα. Και 14 Φεβρουαρίου 2003, τσικνοπεμπτη, που παραλίγο να κοιμηθούμε στην ταβέρνα στο Συκάμινο, οι μπεκάτσες ήταν παγωμένες μετά από 2 μέρες στο γκαζόν...... Με το καλό ο νέος χρόνος.
Το 87 ήμουν 7 χρονών και μέναμε ακόμη στο χωριο πισω από την Διρφη. 3 μέτρα χιόνι μέσα στο χωριο ειχε άρα στο βουνο μιλάμε για τρομερά ύψη χιονιου. Τον πατέρα μου τον έφερε Σινουκ αφού έφυγε με λιακάδα και ως το απόγευμα είχε αποκλειστεί στη Χαλκιδα. Για έναμιση μηνα προμήθειες και ζωοτροφές μας έφερναν τα Σινουκ. Το θυμάμαι πολύ καθαρά!
Στο πονηρό απογευματινό αποψε πέρασαν 15 μετρημένες και πήρα τις 6. Καλά έκλεισε η χρονια. Αύριο παλι!

Το 87 ήμουν 7 χρονών και μέναμε ακόμη στο χωριο πισω από την Διρφη. 3 μέτρα χιόνι μέσα στο χωριο ειχε άρα στο βουνο μιλάμε για τρομερά ύψη χιονιου. Τον πατέρα μου τον έφερε Σινουκ αφού έφυγε με λιακάδα και ως το απόγευμα είχε αποκλειστεί στη Χαλκιδα. Για έναμιση μηνα προμήθειες και ζωοτροφές μας έφερναν τα Σινουκ. Το θυμάμαι πολύ καθαρά!
Στο πονηρό απογευματινό αποψε πέρασαν 15 μετρημένες και πήρα τις 6. Καλά έκλεισε η χρονια. Αύριο παλι!
Πονηρό απογευματινό όντως.

Status
Not open for further replies.
Back