Ο Παρνασσός έχει χιονισμένες κορφές (όχι μόνο μία, τη ψηλότερή του) εδώ και 40 ολόκληρες ημέρες παίδες!!! Το ίδιο ισχύει και για άλλα παρόμοιου ύψους βουνά, των οποίων κορφές φαίνονται κάτασπρες απ' το χιόνι από μίλια μακριά... Η Δίρφυς όμως που προαναφέρθηκε, είναι πολύ πιο κοντή απ' αυτά τα όρη...
Επίσης, έχουν υπάρξει αρκετές χρονιές κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, που δεν έχουμε δει χιόνια σχεδόν πουθενά, ακόμη και μέχρι τα τέλη Γενάρη - αρχές Φλεβάρη, οπότε και έριξε τελικά...!!! Εκείνες τις χρονιές (ενδεικτικά αναφέρω το 2009 και το 2015), μα την Παναγία, τα Χριστούγεννα θύμιζαν Πάσχα στην καρδιά της άνοιξης...!!! Σας διαβεβαιώ εγώ προσωπικά γι' αυτό, το έχω βιώσει (και σίγουρα θα το ξαναβιώσω), και είμαι γέννημα - θρέμμα ορεινός τύπος +/-1.000 μέτρα και ζω μόνιμα εκεί...
Αντιθέτως, έχω εγώ ο ίδιος πάλι, μαρτυρίες δικών μου ανθρώπων, οι οποίοι ενθυμούνται πολύ καλά τεράστιες ποσότητες χιονιού Οκτώβρη και Νοέμβρη μήνα, σε χωριά με τριψήφιο υψομετρικό αριθμό...!!! Κάτι τέτοιες, φθινοπωρινές χιονοπτώσεις τις έχω προλάβει κι εγώ, όντας μαθητής Δημοτικού ακόμα...