Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα κι από μένα.Χτες βγήκα για το δεύτερο απογευματινο καρτέρι.Δευτερη φόλα.Μια τουφεκια κι αυτή στον δρόμο προς το καρτέρι.Απο το τελευταίο δεν πέρασε τίποτα.Τουφεκιες λιγότερες από 20 άκουσα κι αυτές απομακρες.Ετσι σήμερα το πρωί,παρόλο που ο καιρός ήταν βαρύς και φυσουσε δυνατός νοτιοδυτικος άνεμος είπα να κάνω ένα μοναχικό περπατητο.Λιγα τα πουλιά και ακόμη πιο λίγες οι ευκαιρίες για να τουφεκισεις.Απο τις 7:50 έως τις 12:30,τέσσερις τουφεκιες κατάφερα,με τις δύο να είναι τραβηγμένες από τα .hair..Τρια κλαμπάνια και με την τελευταία,χουφτωσα μια τσίχλα,έτσι για να λεω ότι την έκανα με γεια.Απο τις δυο τουφεκιες που άκουσα στην ευρύτερη περιοχή,κατάλαβα ότι ήμουν ο μόνος μουρλος εκεί γύρω.Αν δεν βάλει κρύα,τα βλέπω πολύ χλωμα τα πράγματα:(.Αυτα από παράλια Ν.Ηλειας

για να επιστρέψουν θα έπρεπε πρώτα να περάσουν.
εσείς τις είδατε να περνάνε ??
Δεν έχουν σχέση μπασιματα με επιστροφια. Και πέρισυ και πρόπερσι ειδικά Π@π@ρια μπασιματα έκαναν αλλά αν σε πήγαινα μια βόλτα στα μέρη που κυνηγάω μέσα Μαρτίου αρχες Απριλίου θα είχα παρέα στο τράβηγμα των μαλλιών!

Καλημέρα ! Χθες 3ωρο περπατητό στα Μεσόγεια με βοηθό τον 6 χρόνο γιο μου που πήγαινε από την άλλη μεριά των σχοινων και πέταγε πέτρες , απολογισμός 2 τσίχλες και μια κοτσυφίνα. Κάτσαμε και απογευματινό αλλά είχε πολύ αέρα. Μια είδα μακριά αλλά δεν... Αν δε σφίξει ο καιρός δε θα δούμε προκοπή.

Καλημέρα σύντροφοι!

Χθεσινό απογευματινό στην ΝΑ Αττική. Τα πουλιά στο περπατητό λιγότερα από όσα βρήκαμε το ΣΚ....αλλά η βόλτα βγήκε και το κουτάβι δούλεψε!

Μπορώ να πω πως είναι ιδανικά για όποιον έχει κουτάβι να το βγάλει βόλτα. Δεν έχει πολλές τουφεκιές...και τα πουλιά είναι τόσα όσα πρέπει για να μην το τρελάνουν!

Στο απογευματινό καρτέρι δυστηχώς τα πουλιά ήταν ελάχιστα, και πάλι πέρασαν από τις 17:25 μέχρι τις 17:40

Η τελευταία βόλτα της χρονιάς θα γίνει αύριο....και το ΣΚ...ετοιμάζουμε τα πλάνα μας για ολοήμερες εξορμήσεις!

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους εύχομαι....και κάθε καλό σε εσάς και τις οικογένειες σας!

Κι εγώ έλεγα να ξαναπάω αύριο μια βόλτα αλλά με αυτό το καλοκαίρι καλύτερα να κοιμηθώ.
Καλημέρα!

Μην το πάρεις προσωπικά....αλλά με αφορμή το σχόλιο σου θέλω να πώ....πως την περίόδο που μας έκοψαν το κυνήγι.....γκρινιάζαμε ότι δεν μπορούμε να βγούμε βόλτα στην φύση.

Λέγαμε ότι δεν μας νοιάζει το θήραμα....αλλά η βόλτα στην φύση...το πρωινό καφεδάκι στο ξημέρωμα......τα αρώματα της φύσης....η επαφή με τα σκυλιά μας κτλ κτλ.

Άποψή μου είναι να βγείς όσο περισσότερο μπορείς γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει! Μπορεί να μας ξανακλείσουν...μπορεί και όχι! Μπορεί σήμερα να μην βρήκες πουλιά...μπορεί αύριο να βρείς! Μπορεί να πάς για τσίχλα και να σηκώσεις γουρούνι!

Αφήστε λοιπόν τα κρεβάτια και τους καναπέδες...και βγείτε όσο περισσότερο μπορείτε! Ανακαλύψτε και περπατήστε μέρη στην Αττική που δεν θα έχετε την ευκαιρία να ξαναπάτε όταν το κυνήγι θα ανοίξει κανονικά και θα μπορείτε να πάτε στα μέρη που ξέρετε.

Βγείτε λοιπόν έξω....σαν να μην υπάρχει αύριο! Το κρεβάτι μπορεί να περιμένει από Μάρτιο και μέτα!

Φιλικά

Γρήγορο πρωινό στην ορεινή Κυνουρια. Πολλά πουλιά για τα δεδομένα της εποχής. Φεύγουμε για κλάδεμα καρυδιών τώρα και για να βγάλουμε κεντραδια. Χάρηκα πολύ που έχει το μέρος.
View attachment 20835
View attachment 20836
Μπραβο!!

Καλημέρα!

Μην το πάρεις προσωπικά....αλλά με αφορμή το σχόλιο σου θέλω να πώ....πως την περίόδο που μας έκοψαν το κυνήγι.....γκρινιάζαμε ότι δεν μπορούμε να βγούμε βόλτα στην φύση.

Λέγαμε ότι δεν μας νοιάζει το θήραμα....αλλά η βόλτα στην φύση...το πρωινό καφεδάκι στο ξημέρωμα......τα αρώματα της φύσης....η επαφή με τα σκυλιά μας κτλ κτλ.

Άποψή μου είναι να βγείς όσο περισσότερο μπορείς γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει! Μπορεί να μας ξανακλείσουν...μπορεί και όχι! Μπορεί σήμερα να μην βρήκες πουλιά...μπορεί αύριο να βρείς! Μπορεί να πάς για τσίχλα και να σηκώσεις γουρούνι!

Αφήστε λοιπόν τα κρεβάτια και τους καναπέδες...και βγείτε όσο περισσότερο μπορείτε! Ανακαλύψτε και περπατήστε μέρη στην Αττική που δεν θα έχετε την ευκαιρία να ξαναπάτε όταν το κυνήγι θα ανοίξει κανονικά και θα μπορείτε να πάτε στα μέρη που ξέρετε.

Βγείτε λοιπόν έξω....σαν να μην υπάρχει αύριο! Το κρεβάτι μπορεί να περιμένει από Μάρτιο και μέτα!

Φιλικά
Συμφωνώ απολυτα. Βγειτε! Δεν έχει σημασία αν θα βρούμε θήραμα η οχι. Έτσι και αλλιώς ούτε μακρινά ταξίδια κάνουμε για να πεις έκανα 300 χιλιόμετρα για 2 τσιχλες! Ετοιμάζομαι για περπατητο και απογευματινό. Ενημέρωση το βραδυ!

Επιστροφη απο μεσογεια. Το πρωι ξεκινοντας, εβρεχε. Εκει που πηγαμε, φουλ νοτιας.
Τι λιγο καρτερι, τι πολυ περπατητο, δεν ειδαμε τιποτα. Ατουφεκιστοι γυρισαμε. Αυριο αλλου..
Όπου και να πας Αττική τα ίδια είναι και γω Μεσόγεια σήμερα είδα 2 τσίχλες άκουσα 10 ντουφεκιες όλες όλες και γύρισα αντουφεκιστος

Αυλωνα και περιξ περπατητο σημερα...Μονος δουλεια δεν γινεται κλασσικα γτ δεν ειναι τοσα τα πουλια... Ιδανικα το μερος θελει τριαδα να οργωνει καταδρομικα! Και παλι ομως μην φανταστείτε θα ηταν σε φαση 5-6 πουλια έκαστος...

Παραδόξως στο περπατητο είχε αρκετά πουλιά σήμερα αλλά το πεταλωμα πηγε σύννεφο. Έπρεπε να έχω πάνω από δέκα αλλά κράτησα 6. Στο καρτερι ότι πέρασε ηταν κλασσικά στο τελευταίο τέταρτο και πολύ ψηλωμενες! Σουρτη ούτε μια! Βιδωσα το ΤΜ και κατεριψα άλλες 3. Ωραία ηταν!!!

Status
Not open for further replies.
Back