Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χθες είχα πάει με τον φίλο μου και έναν άλλο γνωστό στο Μαυρομμάτι,πριν το χωριό.Απο κυνηγετικό ενδιαφέρον τίποτα,κάναμε ενα περπατητό και πήρα 4 εγώ,τέσσερα ο γνωστός και ο φίλος μου στο προτελευταίο κομμάτι του περπατητού,σε κάτι πεύκα,είχε ραντεβού με μια μπεκατσα ή οποία του την είχε κάνει την προηγούμενη Κυριακή αντουφέκιστη.
Πήγαινε στην τύχη νοιασμένος και το πουλί,εαν έχεις τύχη,ήταν εκεί πάλι και το πήρε.Στο τέλος πήρε και 2 τσίχλες και είχε και μια χαμένη.
Ομως το ρεζουμέ της μέρας ηταν το ότι στα 8 χρόνια που πάμε στο συγκεκριμένο μέρος,έχουμε δει τα πάντα απο πουλιά,αλλά χθές είδα και αγριογούρουνα.Ποτέ μα ποτέ δεν περιμενα να δω αγριογούρουνα εκεί,αλλά τα είδα και απορώ πως βρεθήκανε εκεί.
Ειναι ενα μικρό ρεματάκι ''ντυμένο'' με δυο τρια κυπαρίσια στο τελέιωμά του,πολύ μικρό και ρηχό,που σμίγει στο τελείωμα προς το λόφο και το κάνουμε περπατητό πάντα τελευταίο.Λεω στους άλλους δυο,πηγαιντε ενας πιο πάνω και ενας πιο κάτω στα δεξιά,αν πεταχτεί καμιά τσίχλα να την τουφεκίσουνε.
Καθώς ξεκιναω απο το αριστερό μέρος και φθάνω κοντά στο σημειο που αναφέρω,ακούω κρακ κρακ σπάγαν κλαριά και λεω τι ειναι αυτό ρε γαμώτο; αλεπού βγαίνει αθόρυβα και αναρωτιόμουν τι κάνει τόσο θόρυβο.Τραβιέμαι πιο πάνω και βλέπω ενα γουρουνι να την κάνει προς τα πάνω(πιθανόν το αρσενικο) και μετά απο λιγο πάλι κρακ ρακ και βγαινει αλλο ενα με πιο μικρα,με κατεύθηνση προς το δρόμο(20 μετρα πιο κάτω ηταν ο δρόμος που οδηγεί για το χωριό).
Αν είχα πάνω μου μονοβολα ή ψήφους,σίγουρα μπορούσα να ντουφεκίσω και να κράταγα κάποιο γιατί ακούγοντας το θόρυβο,δεν εμφανίστηκαν αμέσως και προλάβαινα να γεμίσω τουλάχιστον την θαλάμη,αλλά με 8άρια.............δεν είχα ελπίδα.
Μετά από αυτό το περιστατικό,πάντα θα υπάρχουν πάνω μου 5 φυσιγγάκια χοντρά,γιατί το κυνήγι είναι και τυχερό και απρόοπτο πολλές φορές.

[QUOTE="Διαμαντής, post: 54206, member: 239"

Μετά από αυτό το περιστατικό,πάντα θα υπάρχουν πάνω μου 5 φυσιγγάκια χοντρά,γιατί το κυνήγι είναι και τυχερό και απρόοπτο πολλές φορές.[/QUOTE]
Καλύτερα μην τα έχεις πάνω σου Διαμαντή γιατί ο πειρασμός είναι μεγάλος, άσε καλύτερα παλικάρι μου γιατί τα γουρούνια και τα δράμια έχουν κλείσει σπίτια. Φιλικά πάντα.

Άκη για λίγο έπεσα έξω. .hit.
Πήρα 14 στο χέρι αλλά δεν είχα υπολογίσει έναν παράγοντα που έμελε να με κρατήσει μακριά από τον στόχο των 20 .sarcastic., μπορεί και παραπάνω. Είχα την φαεινή ιδέα να γεμίσω την ζώνη με ένα κουτί φυσίγγια τα οποία είχα πάρει πριν από κάνα 4άρι χρόνια, τα οποία προορίζονταν να βληθούν με το Baikal, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ και σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγουν. Ενώ λοιπόν η μέρα ξεκίνησε ... "φωτιά" ...με τα γνωστά για την προτίμηση μου Euromix, κάποια στιγμή ήρθε η ώρα για αυτά τα παλιοφύσιγγα τα οποία είχα πληρώσει περίπου 10€ το κουτί, ο λόγος για τα NSI FIBRE 28gr n.8, με τα οποία δεν πήρα ούτε ένα πουλί ....fff. .what. .xm.
Ρε να κάνουμε παγάνα και να έρχονται οι τσίχλες στα 20-30 μέτρα και αυτά λες και δεν είχαν σκάγια, μόνο χαρτοπόλεμο έβγαζαν. .kkk. Ούτε για καρακάξες δεν ήταν ... .kkk. Τα Euromix 8-9 και 9-10 για άλλη μια φορά εκπληκτικά, από τους 2 έως τους 15 βαθμούς. Αφού επηρεασμένος και γω από κάποια λεγόμενα για υγρασία κτλ είπα το πρωί να βάλω το 3* έτσι για αλλαγή, το οποίο και μετά την 3ή τσίχλα έβγαλα γιατί τις έκανε ρετάλι αφήνοντας πίσω τους ένα ντουμάνι πούπουλα. .llk. Καλύτερα τα εν λόγω να τα είχα πετάξει σε κάνα ρέμα. Είχα στο αυτοκίνητο 200 euromix και γω έριχνα τα πασχαλιάτικα .llk.

Έχω χάσει επεισόδια, ήρθες Αθήνα; :)

ναι ανεβηκα αστραπη κ εφυγα μετα απο ενα απογευματινο απογοητευση χανοντας αρκετα πουλια κ ενω γινοταν χαμος , εγω δε μπορουσα να σταυρωσω πουλι κ εκει στα προθυρα να σπασω το οπλο κ εχοντας χαλασει 2 κουτια φυσιγγια πηρα την αποφαση για νεο κοντακι και λεω αφου παω που παω να παρω κ το παλιομπενελι να του φτιαξω ιδιους κωνους με το δικαννο να μην εχω παρεκλισεις απο οπλο σε οπλο....my man.

Last edited:
Απογευματινό σήμερα λίγα πουλάκια, 3 τουφεκιές 3 πουλιά και τα βρήκε όλα η σκυλίτσα αν και τα 2 τελευταία έπεσαν πίσω από ελιές, θάμνους κλπ και δεν είδα που προσγειώθηκαν.
Συνολικά είδα 7 πουλιά.

Είπα να πάρω την καραμπίνα αυτό το σ/κ, μήπως και κάνω κάτι καλύτερο, αλλά ... άμα "δεν σε θέλει" η πουτάνα η τύχη! ... Πάω Παρασκευή απόγευμα στο μέρος που κάνω συνήθως καρτέρι, και είναι εκεί 4-5 άτομα και μαζεύουν τις ελιές. Κάνω μεταβολή και γυρίζω 100 μέτρα πιο πίσω και στέκομαι στο δρόμο, με την ελπίδα ότι μπορεί να σχολάσουν νωρίς και να γυρίσω στην "καλή" μου θέση. Τζίφος ... δουλεύανε μέχρι που σκοτείνιασε τελείως! Από εκεί που ήμουνα δεν πέρασε τίποτα! Μόνο ένας κοτσυφός, σαν βέλος 1 μέτρο από τη μούρη μου την ώρα που έφευγα ... δεν σήκωσα καν το τουφέκι.
Σάββατο απόγευμα ξαναπάω, αλλά οι μαζωχτάδες ήταν πάλι εκεί. Γυρίζω και φεύγω και πάω σε ένα άλλο μέρος. Κάθομαι στην άκρη ενός χωραφιού, κάπου μισή ώρα δεν πέρασε τίποτα. Κατά τις 5.10' εμφανίζεται μια, της ρίχνω ένα Lambro Tordo 30 και πέφτει καμιά 30αριά μέτρα μπροστά μου. Το χωράφι είναι καθαρό, με χαμηλό χορτάρι και βλέπω ότι δεν μετακινήθηκε από το σημείο που έπεσε. Μετά από 10 λεπτά, και αφού δεν φάνηκε άλλη, πάω να την πάρω. Μόλις πλησιάζω στα 8-10 μέτρα, κάνει 2-3 κουτσοπηδήματα και πάει 2 μέτρα παραπέρα. Σκέφτομαι να την ξανατουφεκίσω, αλλά για να μην τη χαλάσω κάνω πίσω άλλα 10 μέτρα περίπου και της ρίχνω άλλο ένα tordo 30, πετάγεται 1 μέτρο παραπέρα και μένει ακίνητη. Τρέχω να την πάρω, αλλά ... ήταν ακόμη ζωντανή κι άρχισε να (κουτσο)τρέχει. Την έπιασα τελικά, αλλά αναγκάστηκα να το παίξω ... Νικοπολίδης!
Υ.Γ. Για την ιστορία, τα σκάγια που είχε πάρει ήταν: 2 που της είχαν σπάσει το μπούτι και τη φτερούγα, 2 στην κοιλιά κι ένα στη βάση του λαιμού, που όμως μόνο το δέρμα είχε σκίσει και δεν της είχε κάμει σοβαρή ζημιά. Πολύ αμφιβάλλω αν έφαγε κανένα σκάγι από τη δεύτερη τουφεκιά ... ίσως αυτό στο λαιμό μόνο!

Last edited:
Χθες δεν κατάφερω να γράψω λόγο εορτών για τα χθεσινά που έχουν ως εξής:
Ξανά στο ίδιο μέρος με την προηγούμενη Κυριακή, ξανά μεγάλο προβλημα με τα φυσιγγία και όχι μονο με τα euromix αλλά κ με τα b&p light
αλλά με τα πουλία να ανεμίζουν περισσότερο απο την πίεση δυο παρέων που δεν τα άφησαν να πάρουν ανάσα.
Τελικός απολογισμος 6 στο χέρι και πολλά τραυματισμένα:(
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας κότσυφας που έφαγε όλη την τουφεκια στον κώλο,γέμισε ο τόπος πούπουλα και αυτός συνέχισε να πετάει ακάθεκτος αφήνοντας με μ@λ@κ@!!!
Εγώ όμως θα επιμείνω,πιστέυοντας οτι ήταν τυχαίο, μιας κ το σ/κ δείχνει και αλλαγή στον καιρό

ναι ανεβηκα αστραπη κ εφυγα μετα απο ενα απογευματινο απογοητευση χανοντας αρκετα πουλια κ ενω γινοταν χαμος , εγω δε μπορουσα να σταυρωσω πουλι κ εκει στα προθυρα να σπασω το οπλο κ εχοντας χαλασει 2 κουτια φυσιγγια πηρα την αποφαση για νεο κοντακι και λεω αφου παω που παω να παρω κ το παλιομπενελι να του φτιαξω ιδιους κωνους με το δικαννο να μην εχω παρεκλισεις απο οπλο σε οπλο....my man.
Πότε θα με καλέσεις να κάνουμε ένα τέτοιο απογευματινό παρέα; .sarcastic.
Θα έχω την καραμπίνα, θα ρίχνω με 4* και Euromixakia 8-9 και στα δύο κουτιά φυσίγγια θα σου χτυπήσω 40 τσίχλες ... .very funny.
Πλάκα πλάκα έχω χρόνια να κάνω ένα καλό απογευματινό :)
Είσαι τρελιάρης πάντως με τα όπλα, τους κώνους και τα κοντάκια για'αυτό σε πάω με 1000 :)

εγω δε μπορουσα να σταυρωσω πουλι κ εκει στα προθυρα να σπασω το οπλο κ εχοντας χαλασει 2 κουτια φυσιγγια πηρα την αποφαση για νεο κοντακι και λεω αφου παω που παω να παρω κ το παλιομπενελι να του φτιαξω ιδιους κωνους με το δικαννο να μην εχω παρεκλισεις απο οπλο σε οπλο....my man.

Εγω χθες μετά απο τρια άστοχα σε έναν κότσυφα ,το πέταξα απο τα χέρια μου στα χόρτα και στα χώματα και ακολούθησε κατεβατό απο μπινελίκια .....

Γι αυτο κανουμε παρεα εμεις οι δυο....ha ha ha. εισαι κ εσυ μετριοφρων φιλε μου Μαριε... .buy buy..buy buy.

Απογευματινό ρε φιλαράκι, να είσαι σε ύψωμα και να βλέπεις κάμπο ή προτιμότερο θάλασσα, να κάνει παγωνιά, βοριαδάκι 4 μποφοράκια με λιακάδα και να τις βλέπεις από τα 500 μέτρα να έρχονται ... τσιν...τσιν...τσιν ... να τις βαράει ο ήλιος και να φαίνονται σαν κότες. Να σου βγαίνουν από τα 10 μέχρι τα 30 μέτρα το πολύ και συ από κάτω να τις πηγαίνεις μονοτούφεκα ... αχχχχχ ... .llk.. Έτσι τις δουλεύαμε κάποτε στον Ωρωπό, ερχόντουσαν από Εύβοια τα απογεύματα.

Απογευματινό ρε φιλαράκι, να είσαι σε ύψωμα και να βλέπεις κάμπο ή προτιμότερο θάλασσα, να κάνει παγωνιά, βοριαδάκι 4 μποφοράκια με λιακάδα και να τις βλέπεις από τα 500 μέτρα να έρχονται ... τσιν...τσιν...τσιν ... να τις βαράει ο ήλιος και να φαίνονται σαν κότες. Να σου βγαίνουν από τα 10 μέχρι τα 30 μέτρα το πολύ και συ από κάτω να τις πηγαίνεις μονοτούφεκα ... αχχχχχ ... .llk.. Έτσι τις δουλεύαμε κάποτε στον Ωρωπό, ερχόντουσαν από Εύβοια τα απογεύματα.

Μα και πως να αστοχησεις ετσι? Μιλαμε για εκτελεσεις πεναλτυ οπως τα περιγραφεις. Που τετοια απογευματινα αυτες τις εποχες.

Πότε θα με καλέσεις να κάνουμε ένα τέτοιο απογευματινό παρέα; .sarcastic.
Θα έχω την καραμπίνα, θα ρίχνω με 4* και Euromixakia 8-9 και στα δύο κουτιά φυσίγγια θα σου χτυπήσω 40 τσίχλες ... .very funny.
Πλάκα πλάκα έχω χρόνια να κάνω ένα καλό απογευματινό :)
Είσαι τρελιάρης πάντως με τα όπλα, τους κώνους και τα κοντάκια για'αυτό σε πάω με 1000 :)

κοιτα εδω το απογευματινο η θα μεινεις απο φυσιγγια η δε θα βγει τιποτα..παιζει 80% να εχει κ 20% να μη βγαλει...
μερικες μερες πετανε πολυ ψηλα αλλα με ενα 1* - 2* τσοκ τις δουλευεις ....αλλα συνηθως ερχονται καλα..οποτε θα κανονισουμε για κανα ολοημερο μιας κ προσφερεται κ για περπατητο διπλα ενας καμπος ...αλλα κ απογευματινο κανουμε αρκει να ειναι εργασιμη μερα για να μαστε στα κασρτερια κανα 10αρι ατομα με τους ξενους..
να δεις κ τι κανει το μπενελι .buy..buy.

Ασε το χουνταλα αγορι μου, κ ελα να τους δειξουμε πως δουλευουν τα Browning....my man.
Ο Γιωρικας τωρα τελευταια εχω μαθει οτι εχει επικυρυχθει απο τις εταιριες κατασκευης φυσιγγιων γιατι με την Beretta και τα 4 αστρα εχει γινει killing machine κ δεν βοηθα στην προωθηση της καταναλωσης τσιχλοφυσιγγιων... .buy buy..ha ha ha.
Ουουουουουουουουου κλαιει η μανα του Digweed....sarcastic.

Μια κακή μέρα χθες στο απογευματινό και από άποψη πουλιών αλλά και από μεριάς μου.
Μου πέρασαν 3 πουλάκια, τουφέκισα τα 2 και δεν κράτησα κανένα. Και τα δυο ήρθαν μπροστά μου σαν πεταλούδες, δεν ξέρω τι έπαθα… .smashfrak.

κοιτα εδω το απογευματινο η θα μεινεις απο φυσιγγια η δε θα βγει τιποτα..παιζει 80% να εχει κ 20% να μη βγαλει...

Το παίζω στανταράκι άσσο και ας έρθει διπλό :p

μερικες μερες πετανε πολυ ψηλα

.xm. ... φοβήθηκα τώρα ... :confused: μπρρρρρ .sarcastic. There are no limits .... .banana.

οποτε θα κανονισουμε για κανα ολοημερο μιας κ προσφερεται κ για περπατητο διπλα ενας καμπος

Το γοργόν και χάρη έχει ;). Τι λες για Παρασκευή;

αλλα κ απογευματινο κανουμε αρκει να ειναι εργασιμη μερα για να μαστε στα κασρτερια κανα 10αρι ατομα με τους ξενους..

.well done.

να δεις κ τι κανει το μπενελι .buy..buy.

:D ... δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μετά από αυτά που θα δεις, πολύ φοβάμαι ότι θα ψάχνεις πωλητήρια βραδιάτικα ... .very funny.

Ασε το χουνταλα αγορι μου, κ ελα να τους δειξουμε πως δουλευουν τα Browning....my man.

Είσαι μια σουπιά εσύ ... .kkk. Άσε τον Χουντάλα ε; Τον γλυκοσκανδαλιάζω τόσο καιρό, κάνε μας την χάρη ... .goodboy. .sarcastic.

Ο Γιωρικας τωρα τελευταια εχω μαθει οτι εχει επικυρυχθει απο τις εταιριες κατασκευης φυσιγγιων γιατι με την Beretta και τα 4 αστρα εχει γινει killing machine κ δεν βοηθα στην προωθηση της καταναλωσης τσιχλοφυσιγγιων... .buy buy..ha ha ha.

Εγώ φταίω που με μια κούτα βγάζω την χρονιά ...; :cool:

Μια κακή μέρα χθες στο απογευματινό και από άποψη πουλιών αλλά και από μεριάς μου.
Μου πέρασαν 3 πουλάκια, τουφέκισα τα 2 και δεν κράτησα κανένα. Και τα δυο ήρθαν μπροστά μου σαν πεταλούδες, δεν ξέρω τι έπαθα… .smashfrak.
Αυτο που παθαίνουμε οι περισσοτεροι στις ευκολες...hunter.1

Status
Not open for further replies.
Back