Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πραγματικά υπάρχουν κάποιοι κυνηγοί που όταν πάνε για κυνήγι βάζουν το κεφάλι κάτω και δεν κοιτάνε τίποτα άλλο παρά μόνο τις τσίχλες και τα κοτσύφια.sarcastic..sarcastic.

uTFv0DH.jpg

KFnxWEc.jpg

Κ εδω νεκρα σημερα, τη νυχτα ακουγονταν μερικες πιασμενες στις ελιες, οσοι ηατν διπλα τουφεκισαν 3-4 το χαραμα κ μετα ησυχια... κατα τις 8 και φανηκαν σπαστα 10-15 πουλια κ 8.30 εφυγα για τη δουλεια... Μια μου βγηκε μονο κ την πηρα...
Οσο δεν κανει βοριαδακι σε Ελλαδα κ Βαλκανια τα περασματα θα συνεχισουν με αυτη την υποτονικη ενταση, τα πουλια ετσι κ αλλιως εδω θα ερθουν, δεν εχουν να πανε καπου αλλου απλα το θεμα ειναι αν θα τις χαρουμε η οχι στα περασματα...

Παιδιά χτες το βράδυ πέρασαν πολλά πουλιά ΑΛΛΆ! ανάποδα, δηλαδή από θάλασσα προς τα μέσα. Και εξηγούμαι, χτες βράδυ είχε πυκνή συννεφιά και από τα φώτα της πόλης ήταν φωτισμενος ελαφρώς ο ουρανός κόκκινος, έτσι σε δύο φάσεις ακούγοντας το τσικ σηκώνω κεφάλι και είδα δύο τσίχλες που μπαινανε στο ύψος των πολυκατοικιών!!! Ακούστηκαν και πολλά κοτσυφια επίσης. Σήμερα το πρωί έχει αρκετές πιασμενες στη σχολή και μάλιστα πάνω στον εξωτερικό χώρο των εργαστηρίων είδα μια νεκρή κοτσυφινα... Είτε κουρασμένη από το ταξίδι είτε θα χτύπησε σε κάνα ντουβαρι το βράδυ...

Βασίλη ίσως να ήρθαν από τα τουρκικά παράλια και έπιασαν για τα υψώματα... Λέω εγώ τώρα... .xm.
Δεν ξέρω πως πάει ο αεροδιαδρομος τους, έχω ένα χάρτη αλλά είναι στο χωριό. Τι λόγος όμως να τα εσπρωξε από εκεί, αν δεν είμαι αυτή η φυσική πορεία;

Παιδιά χτες το βράδυ πέρασαν πολλά πουλιά ΑΛΛΆ! ανάποδα, δηλαδή από θάλασσα προς τα μέσα. Και εξηγούμαι, χτες βράδυ είχε πυκνή συννεφιά και από τα φώτα της πόλης ήταν φωτισμενος ελαφρώς ο ουρανός κόκκινος, έτσι σε δύο φάσεις ακούγοντας το τσικ σηκώνω κεφάλι και είδα δύο τσίχλες που μπαινανε στο ύψος των πολυκατοικιών!!! Ακούστηκαν και πολλά κοτσυφια επίσης. Σήμερα το πρωί έχει αρκετές πιασμενες στη σχολή και μάλιστα πάνω στον εξωτερικό χώρο των εργαστηρίων είδα μια νεκρή κοτσυφινα... Είτε κουρασμένη από το ταξίδι είτε θα χτύπησε σε κάνα ντουβαρι το βράδυ...
Τωρα μας το λες;

Καλησπέρα. Ο καιρός έχει βαλθει να μας τρελάνει φέτος, το βράδυ κατά τις 12:30 είχε ξαστεριά και τις άκουγα να μπαίνουν συνέχεια, το πρωι μαυριλα και κατά διαστήματα έβρεχε. Παρά την ανωμαλία του καιρού πέρασαν πουλιά, μιλησα με κάποιους γνωστούς και μου είπαν ότι έκαναν μικρό μπασιμο παρ'ολο το άστατο καιρό πέρναγαν ενώ είχε και πουλιά στο πρωινό, πιασμένα από το βράδυ. Οι δύο που ήταν μέση Κέρκυρα έκαναν 8 πουλιά και ιό άλλοι που ήταν πιο ψηλά έκαναν 9 πουλιά με τις πρωινές βέβαια. Προφανώς τα πουλιά τα έπιασε εδώ ο καιρός. Μάλιστα οι δύο πέρασαν από το μαγαζί και ήταν μουσκεμα, αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν ότι παρ'ολο το ψιλόβροχο τα πουλιά ήταν ψηλωμενα. Τώρα το έχει κλείσει από γύρω γύρω, ενώ έχει κάνει και δυνατές μπόρες.

Πιθανώς θα συνάντησαν κακοκαιρία στο Αιγαίο και γύρισαν πίσω;; ;
Το πιο πιθανό είναι αυτό Βασίλη, γενικώς τα αποδημητικά τρέμουν τη θάλασσα και όσο μπορούν την αποφεύγουν, δεν περνάνε αν δεν είναι σίγουρα για το καιρό, γι'αυτο προτιμούν τα παράλια.

Ανατολική Αττική λοιπόν, είχε μπάσιμο από κουνούπια(!) και μπουγάτσες με κρέμα/τυρί/κιμμά...
Απογοήτευση πάλι, αποζημιώθηκα όμως με μια καταπληκτική , μαγευτική εικόνα του Ευβοϊκού από ψηλά......
Την επαύριον ...τα σπουδαία

Σήμερα κατά τις 7:30 ανέβηκα στο γνωστό κοντινό μου κυνηγοτόπι.
Σιροκιά ο καιρός που μια ξανοιξε μια έκλεινε και ζέστη.
Από τις 8:00 και μετά άρχισε να μπαίνει αραιά και που καμιά κίχλα σε μπουλουκάκια κυρίως των 3,4 πουλιών, αλλά όχι βέβαια τίποτα ιδιαίτερο, μέχρι τiς 9:00 ζήτημα να είχα δει 15-20 πουλιά και αυτά μες τον ουρανό.
Μες στις 9:00 έκλεισε ο καιρός και έπιασε μια ψιχάλα και μιας και δεν έμπαινε τίποτα, κίνησα για τ' αυτοκίνητο που το είχα αφήσει κάνα 5λεπτο από κει που καθόμουνα καρτέρι.
Καθώς όμως πήγαινα, έβλεπα από πάνω μου και μπαίναν μπουλουκάκια κίχλες, σταμάτησα σ' ένα ξέφωτο και από τις 09:15 και για κάνα μισάωρο μπαίναν ψηλά πουλιά, με καλούτσικη συχνότητα, σε μπουλουκάκια των 5,6,7 πουλιών. Έκανα και 4 ντουφεκιές σε ισάριθμα πουλιά που μου πέρασαν οριακά στον ''τίρο'', αλλά δεν πήρα κανένα, τουλάχιστον 1 όμως έπρεπε να το πάρω. Σε κάποια στιγμή το μπάσιμο σταμάτησε απότομα όπως ξεκίνησε και την έκανα για σπίτι, με το ημερολόγιο να δείχνει 19 Οκτώβρη και να μην έχω χουφτώσει ακόμα κίχλα...
Εντύπωση μου έκανε ότι παρά την ψιχάλα τα πουλιά περνούσαν σε μεγάλο ύψος.
Κακή εντύπωση μου έκανε που ούτε και σήμερα είδα φάσες.
Πάντως έτσι όπως βλέπω τον καιρό να πηγαίνει όλη τη βδομάδα, χάνουμε το 50% των καλών ημερομηνιών.
Να δούμε τι θα κάνει η επόμενη γιατί άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια...
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι, κατά τις 8:30 ακούω ένα φρούμισμα δίπλα μου, γυρνάω και βλέπω στα 40-50 μέτρα ένα καπρί 100+ κιλά, να βγαίνει από κάτι φτέρες και να χώνεται σε κάτι πουρνάρια. Βέβαια και επιτρεπόμενη μέρα να' τανε με τα 8άρια που είχα στο όπλο, θα του γαργαλούσα τα ''κλαπατσίμπαλά'' .sarcastic.

Παρεμπιπτόντως έχω ένα μονόβολο και ένα εννιάβολο στη μέσα τσέπη του γιλέκου, που τα πηγαίνω φέρνω στο κυνήγι καμιά 10αριά+ χρόνια, λέτε να ρίξουν ή την ''κρίσιμη'' στιγμή θα ακουστεί κάνα ''κλουυφφ'' και θα ψάχνω δέντρο να γλιτώσω από τον κάπρο και αντί να ''γυρίσουμε'' ταινία περιπέτεια, ''γυρίσουμε'' κωμωδία..yelling.

Ανατολική Αττική λοιπόν, είχε μπάσιμο από κουνούπια(!) και μπουγάτσες με κρέμα/τυρί/κιμμά...
Απογοήτευση πάλι, αποζημιώθηκα όμως με μια καταπληκτική , μαγευτική εικόνα του Ευβοϊκού από ψηλά......
Την επαύριον ...τα σπουδαία
Welcome to marathon mpougatsa-club....supported by θειο μαικ.crying smile.

Άρτα σήμερα πέρασαν αρκετές τσίχλες ψηλωμενες. Με φίλο που μίλησα έκανε 14 πουλάκια. Φασσα ακόμα τίποτα.
Κοίταξα πριν τις φώτο μου και είδα ότι πέρυσι 19 Οκτώβρη βαρεσα την πρώτη φασσα. Φέτος ούτε που τις έχει δει κανείς.

Status
Not open for further replies.
Back