Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
O αεροδιαδρομος Αλεξανδρουπολης για μια ακομα χρονια δειχνει για μια χρονια ποσο πιανει παραθαλασσια ανατολικα παραλια.Σημερα ειδα 100 με 150 πουλια μετρια η καρπωση ευχομαι η κακοκαιρια που ερχετε και το τειχος βροχης και νεφωσης να μην κοψουν τα μεγαλυτερα μπασηματα βαση ημερομηνιων και πανε απο αλλη χωρα , μακαρι να τα καθηλωσει κατω και να συνεχισουν να ερχονται στη ροτα της Ελλαδος.Απογευματινο μεταξι 18.00- 19.00 Παιανια ειδα 11 τσιχλες.

Μια που αναφέρεται από τον Λεωνίδα και από τον Βασίλη η Αλεξανδρούπολη, να πω και γω την γνώμη μου μετά από αρκετά χρόνια που βρίσκομαι την εποχή των περασμάτων σε εκείνα τα μέρη, για άλλο κυνήγι. Θεωρώ πως τα πουλιά που ακούγονται τα βράδια να περνάνε από τον νομό Εβρου, ουδεμία σχέση έχουν με τα πουλιά που θα δούμε σε Αττική, Βοιωτία και Φδιώτιδα, την επόμενη μερα. Έχω καρατσεκαρισμένο πως βραδιές που περνάνε οι τσίχλες ασταμάτητα, δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ την επόμενη μέρα στα μέρη που προανέφερα. Αντιθέτως, βραδιές που δεν άκουσα τσίχλα, να ενημερώνομαι πως τις έκαψαν σε αυτά τα μέρη.

Παιδιά καλησπέρα και απο μένα , σημερα πηρα τις πρώτες δυο τσιχλίτσες και γω ! Περπατητό απόγευμα είχαν πιάσει αρκετά πουλιά μεσα σε ενα πυκνό ρέμα αλλα βάραγα όσες θα μπορουσα να πιάσω !

Παιδιά καλησπέρα και απο μένα , σημερα πηρα τις πρώτες δυο τσιχλίτσες και γω ! Περπατητό απόγευμα είχαν πιάσει αρκετά πουλιά μεσα σε ενα πυκνό ρέμα αλλα βάραγα όσες θα μπορουσα να πιάσω !
Μπράβο Νίκο, σεβασμός και σωστη διαχειρισει του θηράματος.

Μπράβο Νίκο, σεβασμός και σωστη διαχειρισει του θηράματος.

Να σαι καλα σε ευχαριστω! Εγω Γιάννη μαζεύω και τους καλυκές μου ! Αμα εχω την benelli μαζι και οχι το δικανάκι πιο πολυ ωρα ψάχνω ενα κάλυκα παρα μια τσίχλα.sarcastic.

Να σαι καλα σε ευχαριστω! Εγω Γιάννη μαζεύω και τους καλυκές μου ! Αμα εχω την benelli μαζι και οχι το δικανάκι πιο πολυ ωρα ψάχνω ενα κάλυκα παρα μια τσίχλα.sarcastic.
Έτσι πρέπει Νίκο, σεβασμός στην περιουσία του συμπολίτη μας, ή εικόνα με τους κάλυκες και τα κάθε λογής σκουπίδια που αφήνει ο κάθε βρομιαρης στο ξένο κτήμα είναι τουλάχιστον αποκρουστική.

Κάπου είχα δει μια πατέντα στο ίντερνετ με ένα ισχυρό μαγνήτη(λαμακι) στην βάση της καραμπίνας κάτω από το κλείστρο.Ο τύπος έριχνε 5 βολές με διάφορα βάρη γόμωσης κ όλοι οι κάλυκες κολλούσαν πάνω!!!Φοβερή πατέντα!!
Ιδιαίτερα χρήσιμο(και) στους ιδιογωμοτες

Last edited:
Κάπου είχα δει μια πατέντα στο ίντερνετ με ένα ισχυρό μαγνήτη(λαμακι) στην βάση της καραμπίνας κάτω από το κλείστρο.Ο τύπος έριχνε 5 βολές με διάφορα βάρη γόμωσης κ όλοι οι κάλυκες κολλούσαν πάνω!!!Φοβερή πατέντα!!
Ιδιαίτερα χρήσιμο στους ιδιογωμοτες
Όντως φοβερή θα ειναι, αλλά Τάσο μου δεν χρειάζεται πατέντα, παρά 5 λεπτά να μαζέυουμε τους κάλυκες και τα σκουπίδια.
skoupidia_fisigia-cns_1.jpg

Είναι αυτή εικόνα;

Όντως φοβερή θα ειναι, αλλά Τάσο μου δεν χρειάζεται πατέντα, παρά 5 λεπτά να μαζέυουμε τους κάλυκες και τα σκουπίδια.
skoupidia_fisigia-cns_1.jpg

Είναι αυτή εικόνα;
Φυσικά κ δεν είναι Γιάννη.Το κακο είναι ότι για να μαζεψει τους κάλυκες ο καθένας πρέπει να υπάρξουν κ κίνητρα.Ο ΚΣ Σπάρτης έδωσε 10 κουτιά φυσίγγια πέρσι σε όποιον θα μάζευε τους περισσότερους..Περιττό να πω πόσοι μαζεύτηκαν..Όχι μόνο ο καθένας μάζευε κ τους δικούς του αλλά έψαχνε παντού για να βρει και ξενους.

Kαμμια 20αρια πουλια ειδα και γω, στην πλειονοτητα τους μακρια και πανυψηλα. Δοκιμασα την τυχη μου σε μια ομολογουμενως σχετικη μακρινη τραβερσα, και -ω του θαυματος- το πουλι εμεινε στον αερα. Ετσι γυρισα με μια τσιχλα, την πρωτη της χρονιας.

Φυσιγγι 28γρ Νο 8½.

Status
Not open for further replies.
Back