Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι μερακλής αγόρι μου? Δεν υπάρχει πιο βαρετό κυνήγι και πιο δογματικοι κυνηγοί από τους λαγαδες. Μια φορά στα έλατα είχε φύγει από τα σκυλιά ένας λαγός και μου πέρασε στα 15 μέτρα. Ο....μερακλής τον έψαχνε από την άλλη πλευρά. Πάω του λέω μάστορα ο λαγός σου έχει φύγει από πίσω. Και τι μου λέει? Και που το ξέρεις εσύ; Τσίχλες κυνηγάς... Αλλά έπρεπε να του την ανάψω και να βρει τα μαλλιά και τα αίματα και να ξύνεται με απορία.
Επίσης οι πιο κάφροι και ασεβείς στο βουνό που έχω συναντήσει κυνηγάνε λαγο. Τυχαίο? Πιάνεις το μέρος για μπασιμο και ερχεται μια ώρα μετά και αμολάει και απαιτεί να μην τουφεκας....Να μου λείπουν τέτοια μερακληδικα πράγματα...
Πέρυσι στον Ιερεμία μου είχε συμβεί αυτό που περιγράφεις. Ήρθαν μετά από εμένα, κάθισαν με τα αυτοκίνητα μπροστά μου μέχρι να ξημερώσει ενώ με είχαν δει που είμαι, και μετά τους ενοχλούσε να τουφεκάω και άρχισαν να μου λένε να φύγω γιατί εκεί δεν έχει τσίχλες και να πάω πιο κάτω σε μέρος που είχαν πληροφορίες για πολλές τσίχλες.

Τι μερακλής αγόρι μου? Δεν υπάρχει πιο βαρετό κυνήγι και πιο δογματικοι κυνηγοί από τους λαγαδες. Μια φορά στα έλατα είχε φύγει από τα σκυλιά ένας λαγός και μου πέρασε στα 15 μέτρα. Ο....μερακλής τον έψαχνε από την άλλη πλευρά. Πάω του λέω μάστορα ο λαγός σου έχει φύγει από πίσω. Και τι μου λέει? Και που το ξέρεις εσύ; Τσίχλες κυνηγάς... Αλλά έπρεπε να του την ανάψω και να βρει τα μαλλιά και τα αίματα και να ξύνεται με απορία.
Επίσης οι πιο κάφροι και ασεβείς στο βουνό που έχω συναντήσει κυνηγάνε λαγο. Τυχαίο? Πιάνεις το μέρος για μπασιμο και ερχεται μια ώρα μετά και αμολάει και απαιτεί να μην τουφεκας....Να μου λείπουν τέτοια μερακληδικα πράγματα...
Αυτά συμβαίνουν μην βάζεις ταμπέλες....

Πέρυσι στον Ιερεμία μου είχε συμβεί αυτό που περιγράφεις. Ήρθαν μετά από εμένα, κάθισαν με τα αυτοκίνητα μπροστά μου μέχρι να ξημερώσει ενώ με είχαν δει που είμαι, και μετά τους ενοχλούσε να τουφεκάω και άρχισαν να μου λένε να φύγω γιατί εκεί δεν έχει τσίχλες και να πάω πιο κάτω σε μέρος που είχαν πληροφορίες για πολλές τσίχλες.
Κλασικοί λαγαδες της περιοχής μου!!! Έχω ρίξει καντήλια εκεί πάνω. Και εχουν και την ίδια καραμέλα. Δεν ξέρω εγώ που τις κυνηγάω που περνάνε οι τσίχλες και ξέρεις εσύ και στην μεγαλοψυχία σου μου κάνεις χάρη να μου πεις! Κουτοπονηριες που δεν περνάνε....

Τι σου καναν φιλαρακι;
Σε βαζαν στο κατω καρτερι;
:)
Πάνω κάτω δεξιά ζερβα παντού. Στα εκπαιδευτικά πέταγαν 2-3. Στα κανονικά λες και βουλωνε η μύτη τους!!! Και να επιμένει ο φιλος μου ο Χρηστος κι άλλο κι άλλο.... Βρε ουστ....

Κλασικοί λαγαδες της περιοχής μου!!! Έχω ρίξει καντήλια εκεί πάνω. Και εχουν και την ίδια καραμέλα. Δεν ξέρω εγώ που τις κυνηγάω που περνάνε οι τσίχλες και ξέρεις εσύ και στην μεγαλοψυχία σου μου κάνεις χάρη να μου πεις! Κουτοπονηριες που δεν περνάνε....
Δεν τους ενοχλουν οι ντουφεκιες σου φιλε μου καλε

Θελουν να σε διωξουν μπας και τους βαρεσεις τον λαγο που θα βγαλουν-εαν τον βγαλουν

Το καθε κυνηγι ειναι μοναδικο οτι και αν ειναι
Εαν καποιοι ανθρωποι το χαλανε δεν πρεπει να χαλα αυτο το ιδιο το κυνηγι

Μα ναι!!! Εγώ πήγα 10 φορές για λαγό και ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ....
1 φορά έχω πάει ,14 χρόνων ήμουν και πάω με τον πατέρα μου στο χωριό για τσίχλες και να δούμε τη γιαγια
Μου λέει ο φαδερ ,με πήρε ο Τάκης απ το Βόλο θες να πάμε για λαγός; Του λέω όχι φυσικά, αφού δεν έχει κλαμπανι εκεί.
Εμπειρία μου απαντά και με τα πολλά με πείθει.
Πάμε, μας εξηγεί τα καθέκαστα και με βάζουν σε ένα μικρό άνοιγμα με κοντα πουρνάρια γυρο μου και πίσω από ένα λοφακι αριστερά μου ο φαδερ, καμια οπτική επαφή με κανέναν(χύμα εκείνα τα χρόνια όλα)😆
Με πιάνει ο πατέρας μου πριβέ και μου λέει….κακομοίρη μου μην βαρέσεις καμια τσίχλα κανα κότσυφα μας εκαψες οκ ; Οκ!
Ξεκινάνε τα σκυλιά έχει περάσει καμια ώρα, στου διαόλου τη μάνα αυτά και κάθομαι να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή.
Οι γάμπες μου ακουμπάνε σε ένα πουρναρακι και ξαφνικα ακούω πίσω κάτω απ τα πόδια μου το θρόισμα του πουρναριου σαν κάτι να το κούνησε, κοιτάω αμέσως δεξιά μου και βλέπω έναν λαγαρο να φεύγει σπιναροντας, σηκώνω όπλο ρίχνω την πρώτη και σκάει μπροστά του ,καπάκι στρίβει απ την άλλη και έρχεται η δεύτερη και φαρμακερή ,την έφαγε πίσω στα πόδια και βλέποντας να σαλεύει ακόμα ρίχνω και την τριτη αλλα ευτυχώς ξοσφαλτσα. Τρέχω τον πιάνω απ τα αυτιά τον σηκώνω και ακόμα ζωντανός να χτυπιέται με κάνει μέσα στα αίματα, απο πάνω μέχρι κάτω, αλλα δεν καταλάβαινα τίποτα
Ξαφνικα ακούω πίσω απ το λοφακι μια φωνή να έρχεται προς το μέρος μου με φουλ χριστοπαναγια…
Του τον δείχνω από μακριά και του φωνάζω τον πήρα τον πήρα με την χαρά μου να μην περιγράφετε , αξέχαστες στιγμές που δεν περιγράφονται

Πάνω κάτω δεξιά ζερβα παντού. Στα εκπαιδευτικά πέταγαν 2-3. Στα κανονικά λες και βουλωνε η μύτη τους!!! Και να επιμένει ο φιλος μου ο Χρηστος κι άλλο κι άλλο.... Βρε ουστ....
Συμηθες αυτο
Ειδικα σε ανθρωπους που δεν εχουν μαθει να παρατηρουν
Οτι βγαλει το σκυλι και μεχρι εκει
Στα εκπαιδευτικα ολη η ουσια ειναι απο εκει και μετα…

Απο την ωρα που βγαινει μεχρι να τον χασεις απο τα ματια σου οι πληροφοριες που περνεις ειναι τεραστιες
Για πολλους σταματα με το βγαλσιμο η γνωση

Σε όλα τα συνάφια κυνηγών, υπάρχουν συμπεριφορές που δεν τιμούν τα ανδρικά παντελόνια...

Είναι λάθος να κολλάμε ταμπέλες κρίνοντας από την συμπεριφορά κάποιων.
Καθένας είναι διαφορετικός.
Οι λαγαδες,κατά κανόνα,ασχολούνται αποκλειστικά με το θήραμα που αγαπούν και δεν έχουν μάτια για άλλο.
"Δεν πάω για σπουργίτια!",είναι μια έκφραση που έχω ακούσει πολλές φορές.
Η συμπεριφορά είναι θέμα παιδείας και χαρακτήρα.
Υπάρχουν λόγοι που αυτή η ομάδα κυνηγών δεν θέλει στα "χωράφια"της άλλες ομάδες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άρχοντες του τόπου και ότι οι άγραφοι και γραπτοί νόμοι της άσκησης θήρας δεν πρέπει να σέβονται κι από αυτούς.
Σίγουρα έχουμε δει,από άλλους,η ακόμη έχουμε κάνει πράγματα,κατά την άσκηση του κυνηγίου,που δεν είναι ιδιαίτερα... σωστά.
Με οποιοδήποτε θήραμα ασχολούμαστε...
Δεν είμαστε "εμείς"απέναντι στους "άλλους"!
Καλή πρόθεση και καλή καρδιά!

Το κυνήγι του λαγού είναι πρώτα και πάνω απ' όλα ΚΑΛΑ ΣΚΥΛΙΑ!
Όποιος είχε η έχει την τύχη να κυνηγήσει σε συνεργασία με τέτοια ζωντανά,καταλαβαίνει!
Είναι κυνήγι που χρειάζεται 1-2 κουτιά φυσίγγια/χρόνο,κι αν...
Ο λαγας θα ρίξει,αν ρίξει,όλον τον χρόνο,τα φυσίγγια που μπορεί να ρίξει αυτός που κυνηγάει τσίχλα πχ,σε κάποια λεπτά της ώρας.
Αν μας αρέσει το τουφεκιδι,πρώτα και πάνω απ' όλα,δεν κάνουμε για το λαγοκυνήγι!:)

Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ πάει στο λαγό κάποιος.Τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια χρόνια...Είναι φανταστικό θήραμα ο λαγός, σαν νέος κυνηγός και νέος γενικά θέλουμε τσίχλα γιατί είναι ευκολία για μπάμπαμπουμπα, αλλά είναι άλλη φάση ο αυτιάς με υγιές περιβάλλον,σκυλιά 1-3 άντε 4 ίσως όπως και τα άτομα (αλλά πολλά είπα πάντα με 1-2 πάμε) και άτομα το πολύ μέχρι 4.(που πάλι 1-2 πάμε)
Αν με δείτε σε καρτέρι για λαγό πάρτε το 100!!! Με κρατάνε όμηρο 🤣

Αυτές είναι εξαιρέσεις Δημήτρη.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά οι εξαιρέσεις είναι για τους σωστούς. Όλοι έχουμε να πούμε αρκετές εμπειρίες απο κάφρους όλων των ειδών κυνηγιού και ελάχιστες καλής διαγωγής.

Εδώ γύρω όχι. Δεν σέβονται τιποτα. Θεωρούν τον τόπο δικό τους χωρίς να είναι πρώτοι εκεί και απαιτούν να τους σεβαστείς ενώ αυτοί δεν το κάνουν ποτέ. Και συνεχώς ιστορίες απίστευτης τρελας. Έχουν έρθει σε μπασιμοκαρτερο που βαραγαμε 5 όπλα και μας ζητούσαν τον λαγό που είχαν σηκώσει 5 χιλιόμετρα πιο πάνω... 300 φυσιγγια είχαν καεί αλλά ο λαγας άκουσε αυτό που σκότωσε τον λαγό.... και ήθελε να ψάξει και τα αυτοκίνητα. Ήμαρτον δηλαδή.

Status
Not open for further replies.
Back