Τι μερακλής αγόρι μου? Δεν υπάρχει πιο βαρετό κυνήγι και πιο δογματικοι κυνηγοί από τους λαγαδες. Μια φορά στα έλατα είχε φύγει από τα σκυλιά ένας λαγός και μου πέρασε στα 15 μέτρα. Ο....μερακλής τον έψαχνε από την άλλη πλευρά. Πάω του λέω μάστορα ο λαγός σου έχει φύγει από πίσω. Και τι μου λέει? Και που το ξέρεις εσύ; Τσίχλες κυνηγάς... Αλλά έπρεπε να του την ανάψω και να βρει τα μαλλιά και τα αίματα και να ξύνεται με απορία.
Επίσης οι πιο κάφροι και ασεβείς στο βουνό που έχω συναντήσει κυνηγάνε λαγο. Τυχαίο? Πιάνεις το μέρος για μπασιμο και ερχεται μια ώρα μετά και αμολάει και απαιτεί να μην τουφεκας....Να μου λείπουν τέτοια μερακληδικα πράγματα...
Οχι μην το βλεπεις έτσι Δημήτρη....
Ξέρεις κ τι μοσχοβολιές τσιχλαδες,μπεκατσαδες,περδικαδεςκλπ υπάρχουν??
Θέμα χαρακτήρα κ οχι του τι κυνηγάει ο καθένας...
Κάποτε δουλευα μαζί με έναν λαγοκυνηγο όταν του είπα οτι ήθελα κ εγω να πηγαινα σε ένα τέτοιο κυνήγι να εβλεπα γίνεται έκανε πως δεν με άκουσε κ δεν απάντησε...
Και αντίθετα εχω συναντήσει αγνωστους λαγαδες στα περασματα τσίχλας κ μου είπαν αν τον δεις ρίξε του..
Άλλοι δυο γνωστοί μου προτειναν αρκετές φορές να πάω μαζί τους..
Μάλιστα ο ένας είχε την χαρά να βγάζει "νέους" λαγοκυνηγους......
Και για να λέμε κ τα πραγματα οπως ειναι ξέρετε κ ποσοι πουλοκυνηγοι τους έχουν τουφεκισει λαγους κ εχουν κανει τα κορόιδα? Η έχουν φυγει αρων-αρων?
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι οι πουλοκυνηγοι θα καναμε το ίδιο......
Κάποτε μόλις κατεβηκα από αμάξι (για περδικες) κ γεμισα μου περασε ενας λαγός σε κοντινή απόσταση το μονοπάτι κ ποιο πισω άκουσα σκυλιά..
ΔΕΝ σκέφτηκα καν να σηκώσω το όπλο.
Όταν ο λαγάς πέρασε δίπλα μου κ ήταν γνωστός του λέω τον είδα κ παει προς τα εκεί κ μου λέει γιατί δεν έριξες???
Του λέω Διονύση δεν ήξερα πως ήσουν εσυ αλλά κ να σε έβλεπα δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία........