Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εδώ γύρω όχι. Δεν σέβονται τιποτα. Θεωρούν τον τόπο δικό τους χωρίς να είναι πρώτοι εκεί και απαιτούν να τους σεβαστείς ενώ αυτοί δεν το κάνουν ποτέ. Και συνεχώς ιστορίες απίστευτης τρελας. Έχουν έρθει σε μπασιμοκαρτερο που βαραγαμε 5 όπλα και μας ζητούσαν τον λαγό που είχαν σηκώσει 5 χιλιόμετρα πιο πάνω... 300 φυσιγγια είχαν καεί αλλά ο λαγας άκουσε αυτό που σκότωσε τον λαγό.... και ήθελε να ψάξει και τα αυτοκίνητα. Ήμαρτον δηλαδή.

Είναι και που θα πέσεις εγώ μια φορά καθόμουνα στη Χασιά για μπασιμο και είχανε ξεκινησει λαγοκυνηγι με γουοκι Τόκι καρτερία σκυλιά κάτω κτλ να σου ένας λαγοκυνηγος περνάει απ' το καρτέρι μου και μίλαγε με τους άλλους του λέω φίλε αν περάσει από δω ο λαγός εγώ δε του τη χαρίζω καλοφαγωτος μου λέει

Τι μερακλής αγόρι μου? Δεν υπάρχει πιο βαρετό κυνήγι και πιο δογματικοι κυνηγοί από τους λαγαδες. Μια φορά στα έλατα είχε φύγει από τα σκυλιά ένας λαγός και μου πέρασε στα 15 μέτρα. Ο....μερακλής τον έψαχνε από την άλλη πλευρά. Πάω του λέω μάστορα ο λαγός σου έχει φύγει από πίσω. Και τι μου λέει? Και που το ξέρεις εσύ; Τσίχλες κυνηγάς... Αλλά έπρεπε να του την ανάψω και να βρει τα μαλλιά και τα αίματα και να ξύνεται με απορία.
Επίσης οι πιο κάφροι και ασεβείς στο βουνό που έχω συναντήσει κυνηγάνε λαγο. Τυχαίο? Πιάνεις το μέρος για μπασιμο και ερχεται μια ώρα μετά και αμολάει και απαιτεί να μην τουφεκας....Να μου λείπουν τέτοια μερακληδικα πράγματα...
Οχι μην το βλεπεις έτσι Δημήτρη....

Ξέρεις κ τι μοσχοβολιές τσιχλαδες,μπεκατσαδες,περδικαδεςκλπ υπάρχουν??

Θέμα χαρακτήρα κ οχι του τι κυνηγάει ο καθένας...
Κάποτε δουλευα μαζί με έναν λαγοκυνηγο όταν του είπα οτι ήθελα κ εγω να πηγαινα σε ένα τέτοιο κυνήγι να εβλεπα γίνεται έκανε πως δεν με άκουσε κ δεν απάντησε...

Και αντίθετα εχω συναντήσει αγνωστους λαγαδες στα περασματα τσίχλας κ μου είπαν αν τον δεις ρίξε του..

Άλλοι δυο γνωστοί μου προτειναν αρκετές φορές να πάω μαζί τους..
Μάλιστα ο ένας είχε την χαρά να βγάζει "νέους" λαγοκυνηγους......

Και για να λέμε κ τα πραγματα οπως ειναι ξέρετε κ ποσοι πουλοκυνηγοι τους έχουν τουφεκισει λαγους κ εχουν κανει τα κορόιδα? Η έχουν φυγει αρων-αρων?
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι οι πουλοκυνηγοι θα καναμε το ίδιο......

Κάποτε μόλις κατεβηκα από αμάξι (για περδικες) κ γεμισα μου περασε ενας λαγός σε κοντινή απόσταση το μονοπάτι κ ποιο πισω άκουσα σκυλιά..
ΔΕΝ σκέφτηκα καν να σηκώσω το όπλο.
Όταν ο λαγάς πέρασε δίπλα μου κ ήταν γνωστός του λέω τον είδα κ παει προς τα εκεί κ μου λέει γιατί δεν έριξες???
Του λέω Διονύση δεν ήξερα πως ήσουν εσυ αλλά κ να σε έβλεπα δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία........

Οχι μην το βλεπεις έτσι Δημήτρη....

Ξέρεις κ τι μοσχοβολιές τσιχλαδες,μπεκατσαδες,περδικαδεςκλπ υπάρχουν??

Θέμα χαρακτήρα κ οχι του τι κυνηγάει ο καθένας...
Κάποτε δουλευα μαζί με έναν λαγοκυνηγο όταν του είπα οτι ήθελα κ εγω να πηγαινα σε ένα τέτοιο κυνήγι να εβλεπα γίνεται έκανε πως δεν με άκουσε κ δεν απάντησε...

Και αντίθετα εχω συναντήσει αγνωστους λαγαδες στα περασματα τσίχλας κ μου είπαν αν τον δεις ρίξε του..

Άλλοι δυο γνωστοί μου προτειναν αρκετές φορές να πάω μαζί τους..
Μάλιστα ο ένας είχε την χαρά να βγάζει "νέους" λαγοκυνηγους......

Και για να λέμε κ τα πραγματα οπως ειναι ξέρετε κ ποσοι πουλοκυνηγοι τους έχουν τουφεκισει λαγους κ εχουν κανει τα κορόιδα? Η έχουν φυγει αρων-αρων?
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι οι πουλοκυνηγοι θα καναμε το ίδιο......

Κάποτε μόλις κατεβηκα από αμάξι (για περδικες) κ γεμισα μου περασε ενας λαγός σε κοντινή απόσταση το μονοπάτι κ ποιο πισω άκουσα σκυλιά..
ΔΕΝ σκέφτηκα καν να σηκώσω το όπλο.
Όταν ο λαγάς πέρασε δίπλα μου κ ήταν γνωστός του λέω τον είδα κ παει προς τα εκεί κ μου λέει γιατί δεν έριξες???
Του λέω Διονύση δεν ήξερα πως ήσουν εσυ αλλά κ να σε έβλεπα δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία........
Ποτέ. Αν θέλει τον λαγό να τον τουφεκισει μόνος του η τα καρτερια του. Βρε το ξέρω ότι χαλασμενοι υπάρχουν παντού. Αλλά εγώ μόνο με λαγαδες έχω αντιμετωπίσει προβλήματα χοντρά όπως να θέλουν να με διώξουν από τον τόπο ακόμα και στελνοντας το θηροφυλακα να βρει τον...κράχτη γιατί το να περνάνε τόσες τσίχλες σε ένα σημείο μόνο με κράχτη γίνεται στο μυαλό ενός λαγα. Μεχρι και οτι ειχα πεντασφαιρο το.... δικανο του ειχαν πει στο τηλέφωνο. Τέλος πάντων τον τρόπο να τους κάνω άλογα τον έχω βρει πλέον και δεν θα τον αναλύσω εδώ μέσα. Είναι κάτι απλό και σε καμία περίπτωση παράνομο.

Ποτέ. Αν θέλει τον λαγό να τον τουφεκισει μόνος του η τα καρτερια του. Βρε το ξέρω ότι χαλασμενοι υπάρχουν παντού. Αλλά εγώ μόνο με λαγαδες έχω αντιμετωπίσει προβλήματα χοντρά όπως να θέλουν να με διώξουν από τον τόπο ακόμα και στελνοντας το θηροφυλακα να βρει τον...κράχτη γιατί το να περνάνε τόσες τσίχλες σε ένα σημείο μόνο με κράχτη γίνεται στο μυαλό ενός λαγα. Μεχρι και οτι ειχα πεντασφαιρο το.... δικανο του ειχαν πει στο τηλέφωνο. Τέλος πάντων τον τρόπο να τους κάνω άλογα τον έχω βρει πλέον και δεν θα τον αναλύσω εδώ μέσα. Είναι κάτι απλό και σε καμία περίπτωση παράνομο.
Επεσες στην περιπτωση..

Εμένα το χειροτερο μου ειναι να θεωρεί ο άλλος έναν τόπο που τον κυνηγάει συχνά δικό του κ να του κακοφαίνονται που βλεπει άλλους να του παίρνουν τα υποτίθεται θηράματα του....
Καλυτερα να πας να κάτσεις μπροστά από το καρτέρι μου στα εικοσι μέτρα παρά να καταλαβω πως κάποιος είναι τέτοιος...
Τόσο πολυ τους εχω μανία......
Και φροντιζω με τον τρόπο μου να τους κανω να σκάνε αλλά να μην μπορουν να κάνουν τίποτα.....

Εδώ γύρω όχι. Δεν σέβονται τιποτα. Θεωρούν τον τόπο δικό τους χωρίς να είναι πρώτοι εκεί και απαιτούν να τους σεβαστείς ενώ αυτοί δεν το κάνουν ποτέ. Και συνεχώς ιστορίες απίστευτης τρελας. Έχουν έρθει σε μπασιμοκαρτερο που βαραγαμε 5 όπλα και μας ζητούσαν τον λαγό που είχαν σηκώσει 5 χιλιόμετρα πιο πάνω... 300 φυσιγγια είχαν καεί αλλά ο λαγας άκουσε αυτό που σκότωσε τον λαγό.... και ήθελε να ψάξει και τα αυτοκίνητα. Ήμαρτον δηλαδή.
Όπως είπα που θα πέσεις εκεί στα μέρη σου Δημήτρη μια φορά ανεβήκαμε για πέρδικες στη Δίρφη και το συναφι εκεί πάνω είχανε γεμίσει το δρόμο με κοτρωνες να μη μπορεί να ανέβει άλλο αμαξι έχεις και τα δίκια σου

Μήπως ο τύπος παλιά υπηρέτησε στην ΕΣΑ; ;)

Αφήστε τους γροθους και μιλήστε για καμία τσίχλα να ανεβεί λίγο το ηθικό!

Πολύ κοτσύφι φέτος μάγκες. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι μένουν νομίζω. Φέτος έχει ρίξει και λιγο νεράκι σίγουρα περισσότερο από πέρυσι και αν συνεχίσει έτσι ο μήνας όλα καλά θα πάνε!

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά οι εξαιρέσεις είναι για τους σωστούς. Όλοι έχουμε να πούμε αρκετές εμπειρίες απο κάφρους όλων των ειδών κυνηγιού και ελάχιστες καλής διαγωγής.
IMG_8763.jpeg

Μπείτε αν έχετε f/b στο KynoClub και καμαρώστε σχόλια από κάτω, υπέρ του «κυνηγού», με τον αλήτη τον Θηροφυλακα που έμπλεξε…
Δηλαδή ο τυπος δεν είχε άδεια κυνηγιού ,θηρευσε απαγορευμένο είδος ,παράνομο όπλο και έχει υποστηρικτές κυνηγούς
Και μετά μιλάμε για εξαιρέσεις

Πολύ κοτσύφι φέτος μάγκες. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι μένουν νομίζω. Φέτος έχει ρίξει και λιγο νεράκι σίγουρα περισσότερο από πέρυσι και αν συνεχίσει έτσι ο μήνας όλα καλά θα πάνε!
Περισσότερο νερό από πέρσι Βασίλη απλά αποκλείεται. Πέρσι βούλιαζε ο τοπος απο τον Ντάνιελ τέτοιες μέρες. Θέλουμε 2 καλά νερά και κρύο από πάνω.

View attachment 90727

Μπείτε αν έχετε f/b στο KynoClub και καμαρώστε σχόλια από κάτω, υπέρ του «κυνηγού», με τον αλήτη τον Θηροφυλακα που έμπλεξε…
Δηλαδή ο τυπος δεν είχε άδεια κυνηγιού ,θηρευσε απαγορευμένο είδος ,παράνομο όπλο και έχει υποστηρικτές κυνηγούς
το θεμα φιλε μου ειναι τι θα γινει στο δικαστηριο οταν γινει καποτε στο μελλον πρεπει οι ποινες να γινουν αυστηροτερες και πιο αμεσες να δεις πως θα το βουλωσουν στο fb οι υπολοιποι αν ειναι κυνηγοι βεβαια η τιποτα κατσαπλιαδες της κακιας ωρας ασχετο χαλαει ο καιρος

View attachment 90727

Έχουμε δυστυχώς και εμείς τους παρανόμους μας..

Πολυ σωστα!Τα ντοπια κατσυφια φαινεται να ειναι πολλα φετος,μπορω να πω στην περιοχη μου,πολυ περισοτερα απο αλλες χρονιες!

Περισσότερο νερό από πέρσι Βασίλη απλά αποκλείεται. Πέρσι βούλιαζε ο τοπος απο τον Ντάνιελ τέτοιες μέρες. Θέλουμε 2 καλά νερά και κρύο από πάνω.
Δίκιο έχεις Δημήτρη. Κάπου 7-8 Σεπτέμβρη ήταν αλλά αυτό δεν λέγεται βροχή αλλά θεομηνία. Πιο πολύ κακό έκανε παρα βοηθησε την φύση.

Δίκιο έχεις Δημήτρη. Κάπου 7-8 Σεπτέμβρη ήταν αλλά αυτό δεν λέγεται βροχή αλλά θεομηνία. Πιο πολύ κακό έκανε παρα βοηθησε την φύση.
4 ξεκίνησε η ιστορικοτερη κακοκαιρία όλων των εποχών. Εντυπωσιακό μεν καταστροφικό δε. Που είναι τα πρωτοβροχια των παιδικών μας χρόνων που μουχλιαζε ο τοπος απο την πολυήμερη ποτιστικη βροχουλα;;;

Status
Not open for further replies.
Back