Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε Χρήστο τώρα λες και εσύ για πουλια από πίσω και βολές Ρινγκο. Να σε ρωτήσω απλά και είσαι ένα νέο παιδί που δεν κυνηγάει 20+ χρόνια. Στο μπασιμο αν σου έρχονται 10 πουλιά κοπαδακι και είναι 5 τσίχλες 3 κοτσύφια και 2 κυργιαρες μέσα δεν θα ξεχωρίσεις ποια είναι ποια?
Πίστεψέ με λέγε ό,τι θες, αλλά δεν πιάνομαι φίλε στο μάτι και στην παρατηρητικότητα.Έχω δει 30άρηδες να τουφεκάνε χελιδόνια στα μπασίματα και να λένε πάνω σου για τσίχλες....

Πίστεψέ με λέγε ό,τι θες, αλλά δεν πιάνομαι φίλε στο μάτι και στην παρατηρητικότητα.Έχω δει 30άρηδες να τουφεκάνε χελιδόνια στα μπασίματα και να λένε πάνω σου για τσίχλες....
Το ερώτημα μου είναι ότι εσύ με τα λίγα χρόνια στην πλάτη σου θα ξεχωριζες τα είδη των πουλιών που σου εγραψα; Απαντάς ναι. Την ώρα που άλλοι πιο έμπειροι δηλώνουν όχι.
Τα άλλα περί ειρωνείας προς εσένα και το ποσό σούπερ ουάου είσαι.....απαξιώ πάλι!

Το ερώτημα μου είναι ότι εσύ με τα λίγα χρόνια στην πλάτη σου θα ξεχωριζες τα είδη των πουλιών που σου εγραψα; Απαντάς ναι. Την ώρα που άλλοι πιο έμπειροι δηλώνουν όχι.
Τα άλλα περί ειρωνείας προς εσένα και το ποσό σούπερ ουάου είσαι.....απαξιώ πάλι!
Τσιμπάς...20240904_130547.jpg

Ολα τα ειδη αυτα ξεχωριζουν απο υο πεταγμα και τις συνηθειες τους απο κυνηγους που εχουν εμπερια
Ανεμιστο κοπαδιαστο συνηθως οι μεγαλες
Κοπαδιαστο συνηθως οι κοκκινες
Και το κλαμα τους ειναι διαφορετικο αλλα εδω και πολλα χρονια εγω δεν μπορω να μιλαω για αυτο αφου δεν το ακουω

Τωρα σε ενα πουλι σε μια γρηγορη βολη ναι καποιος μπορει να βαρεσει κοκκινουλα και να νομιζει ειναι κοινη

Για τις μεγαλες τσιχλες (τις λεω ετσι για να μην γραφω και τα ειδη-τις ξερετε ολοι) πολυ σπανιο να μην τις καταλαβει καποιος

Υπαρχουν περιπτωσεις που ερχονται αναμεσα του και κοινες

Συνεβηκε στο πρωτο και μοναδικο τριπλε που εκανα στην ζωη μου

Στην παρατηρηση τις ξεχωριζεις ανετα

Εαν ομως βγουν ξαφνικα γιατι εισαι σε δεντρα και σκοπευσεις το ενα πουλι που βολευει τοτε φυσικα οχι γιατι το μυαλο σου ειναι στον στοχο οχι στα υπολοιπα

Εκεινη την μερα ειχα βαρεσει ντουπλε δυο μεγαλες ξαναγεμισα με ενα φυσιγγι και πηρα και μια κοινη
Ειχα την εντυπωση οτι ηταν τρεις μεγαλες μεχρι να παρω τα πουλια

Σε τετοιες περιπτωσεις γινεται τοσο γρηγορα που δεν προλαβαινεις να σκεφτεις αλλιως η θα αστοχησεις η θα ξεχασεις το σημειο που πεφτουν οι πρωτες το οποιο βλεπεις με την περιφερειακη σου οραση

Μονο κυνηγοι χωρις προηγουμενη εμπειρια στις μεγαλες τσιχλες μπορει να ξεγελαστουν και να τις περασουν για μικρες οταν βλεπεις τον στοχο εγκαιρως και απο μακρυα να προσεγγιζει

Last edited:
Ακομα 4 Σεπτεμβρίου έχουμε ,τι πλησιάζει ρε παλαβέ;;
Σήμερα δε πήγες απογευματινό;
Δεν πήγα. Πονάω παντού σήμερα. Έκατσα και 10ωρο στην δουλειά! Έρχεται σου λέω.... σε λιγότερο από μήνα θα βλέπεις: ειδα μια...άκουσα μια...μου είπαν μπήκαν Σέρρες ισχύει???

Δεν πήγα. Πονάω παντού σήμερα. Έκατσα και 10ωρο στην δουλειά! Έρχεται σου λέω.... σε λιγότερο από μήνα θα βλέπεις: ειδα μια...άκουσα μια...μου είπαν μπήκαν Σέρρες ισχύει???
Την πρώτη σε εμάς πρέπει να την βλέπω εγώ..κυνηγάω τόσο βόρεια πέρδικα ,που πραγματικά ότι μπει το βλέπω πρώτος

Ε
Τακα τακα περνανε οι μερες φιλε Μανο...
Εσυ μαστορα ετοιμασε το σινακλικκι του παππου και του πατερα!
Αν θυμαμαι σωστα πατε 1-2 εξορμησεις παρεα!
Κανε ενα καθαρισμα το οπλακι τους!
Βαλε τους στην στην μπριζα στο μερακκι τους
Και βαλε τους να σου πουν καμια ιστορια απο τα παλια
Μετα πεστους τι λεει ο καιρος και να σου πουν που να πατε στην εναρξη που μια βδομαδουλα σας εμεινε
Μετα οι τσιχλες
Ενδιαμεσα
Οχι γιατι τις υποτιμω! Καθε αλλο!!!τις λατρευω!
Απλα καθε θηραμα εχει την χαρη του!

Οσοι εμαθαν σε λαγο περδικα σκυλια κτυπαει η καρδια τους γιαυτα οταν ειναι η μερα κυνηγιου τους και η έποχη τους(ακομη και παιδια που λογο αποστασης η δουλειας η χωρου για σκυλια πλεον δεν μπορουν να πανε ενδημικο και πανε μονο για τσιχλα.την λατρευουν αλλα τους λυπει το ενδημικο!)

Και μια φορα να παει ο παππους του δινεις δυναμη και νιατα για ολη την χρονια!!!

Ενα κλαφουνισμα ενα πατ ενα φρρρ και βλεπεις στα ματια τους σπινθηρες!!!

Αυτό σκέφτηκα στην αρχή. Αλλά να περπατάνε και να τραβάνε συνέχεια τουφεκιές δεν μπορει να ήταν γουρούνια. Τα γουρούνια πέρασαν και τέλος, δεν περνάνε συνέχεια επί 10 λεπτά.
Φιλε ασχετο αλλα
Γεμισε καποια φουσεκια με στοκ που εχεις και βγαλε αδεια
Να πας κυνηγι να το χαρεις
Και οταν ερθουν μπαρουτες γεμιζεις παλι
Θα παθεις νευρα αμα δεν βγαλεις αδεια να πας να κυνηγησεις
Ετσι παθαινουμε ολοι!

Status
Not open for further replies.
Back