Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τετράδα βγήκαμε σήμερα για κιχλοκοτσυφα στα βόρεια. Πολλά τα πουλιά αλλά μόνο με περπατητο έκανες τουφεκιές, μας τα χάλασε η βροχή που σε κάποιες στιγμές έπεφτε δυνατή, αλλά δεν μασησαμε μιας και είχαμε εφοδιαστεί όλοι με μικρές πτυσομενες ομπρελιτσες και έτσι τα 5λεπτα δυνατής μπορας τη βγάλαμε ψιλοκαθαρη. Κυνηγοί λιγοστοί λόγω βροχής υποθέτω. Ρίξαμε τις τουφεκιές μας κάναμε και το χαβαλέ μας, η καρπωση πολλή καλή θα έλεγα, Όλοι μας στα 14-15 ( με τα περισσότερα κοτσύφια ) με μόνο 3 πουλιά χαμένα μιας και χωρίς απορτοσκυλο διαλέγαμε τα πουλιά για να μην έχουμε απώλειες. Ευχαριστήθηκα το 725 σε μερικές ψηλωμενες τουφεκιές αλλά και σε μπηχτές ανάμεσα από τις ελιές. Από φυσίγγια τουρλού τουρλού μιας και πήρα από το σωρο μπας και λιγοστεύουν. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια, imperial, bravo, Nike, ζωχιος predator και 28 άρια f due, οκ nsi και Navarro 30αρια, μόνο αυτά.. .....sarcastic.
Το ξημέρωμα δεν βγήκαμε γιατί έριχνε πολλή νερό αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα πουλιά να βγαίνουν συνεχώς και τα βλέπαμε από το αμάξι.

Γιαννη πολυ χαιρομαι που ακουω και για πουλια βορεια του νομου. Εκει κυνηγουσα παντα, αλλα φετος τραβηξα νοτια και αποζημιωθηκα.

10-12 πουλιά λοιπόν πέριξ Πελασγίας.
Σήμερα ξεκίνησα με τη παλιά αγάπη, το ποζέ που μου έδωσε τις πρώτες 2 "μαύρες"....
Αργότερα που άρχισα να περπατώ ανάμεσα στις ελιές, πήρα το Vinci....
Χάρηκα επίσης που γνωρίσαμε και συνκυνηγήσαμε με δύο νέα μέλη της σελίδας, τον Κώστα και τον Θόδωρο....καλά και θανατηφόρα τουφέκια οι συνάδελφοι !

Δεν εχω χτυπησει ποτε μεγαλη τσιχλα! Στην Κρητη δεν εχω δει ποτε.καημο το εχω.ισως καποια στιγμη στη Μακεδονια να καταφερω να παω κανενα κυνηγι μιας και ανεβαινω συχνα.παντως απο νοστιμια εχω ακουσει οτι πιο νοστιμη ειναι η κοινη τσιχλα.ισχυει αυτο; Η ερωτηση γενικα προς ολους.
Γιάννη, η διαφορά στη νοστιμιά μεταξύ της μεγάλης τσίχλας και της κελαηδότσιχλας ή του κότσυφα δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή (όπως επισημαίνει παραπάνω και ο συνονόματος συνάδελφος)! Θα έλεγα, ότι είναι μάλλον αμελητέα...! Και μην ξεχνάμε, πως παίζει σημαντικό ρόλο και το μαγείρεμα που θα τους κάνουμε στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα...!
Πάντως, για να λέμε και την απόλυτη αλήθεια, η κυρίως τροφή των μεγάλων τσιχλών (καρπός ιξού και κέδρου) είναι σίγουρα κατώτερη ποιοτικά και θερμιδικά από την αντίστοιχη τροφή της μικρής τσίχλας και του κότσυφα (καρπός ελιάς, κισσού, διάφορα αγριόφρουτα)! Αυτό έχει ένα μικρό αποτέλεσμα στο άρωμα της σάρκας τους και, επίσης, εξαιτίας αυτής της άπαχης, λιγοστών θερμίδων τροφής των μεγάλων τσιχλών, είναι και αδύνατες αυτές οι τσίχλες! Είναι εξαιρετικά σπάνιο, ακόμη και στην καρδιά της βαρυχειμωνιάς με το δριμύ ψύχος να πετύχουμε ελατότσιχλα ή κεδρότσιχλα παχιά όπως οι κελαηδότσιχλες και κυρίως οι λαίμαργοι κοτσυφάδες! (Σχεδόν) πάντα, οι μεγάλες τσίχλες έχουν την ελάχιστη ποσότητα λίπους στο σώμα τους! Τέλος, να αναφέρω ότι καμιά φορά όταν τις καθαρίζω (τις μεγάλες τσίχλες) βγάζουν αυτήν την χαρακτηριστική "στυφόπικρη" μυρωδιά από τα κεδρόμηλα και το γκι που τρώνε μανιωδώς...!

Υ.Γ.: Να μην παραβλέπουμε βέβαια και το γεγονός πως σημαντικό κομμάτι στη διατροφή όλων των τσιχλοειδών (αλλά και των πτηνών γενικά), αποτελεί και η πρωτεϊνη, δηλαδή οι διάφοροι γεωσκώληκες που συλλέγουν μετά μανίας όταν το έδαφος είναι αρκετά υγρό ή βρεγμένο...!

Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια, imperial, bravo, Nike, ζωχιος predator και 28 άρια f due, οκ nsi και Navarro 30αρια, μόνο αυτά.. .....sarcastic.
.sarcastic..sarcastic.
Και ειχα σκοπο να σου ελεγα χτες να κοιταξεις την σακουλα,Αλλα λεω ας μην τον βαλω σε κοπο..Μπορει να γραψει αυριο...pray to God..well done.
Αν σε ρωτησω πιο ηταν καλυτερο απο ολα θυμασε?.sarcastic..sarcastic.

.sarcastic..sarcastic.
Και ειχα σκοπο να σου ελεγα χτες να κοιταξεις την σακουλα,Αλλα λεω ας μην τον βαλω σε κοπο..Μπορει να γραψει αυριο...pray to God..well done.
Αν σε ρωτησω πιο ηταν καλυτερο απο ολα θυμασε?.sarcastic..sarcastic.
Το καλύτερο; .xm.
Αν σου πω δεν ξέρω θα με πιστέψεις; .sarcastic.
μιας και πολλές φορές δεν έβλεπα τη έβαζα μέσα. Αυτά όμως που κοίταξα ήταν σε 6 τουφεκιές πολλή ψηλά που τα πουλιά έπεσαν ξερά, 3 bravo, 2 imperial και 1 predator. Γενικά δεν είχα λαβωνενα πουλιά.

Τετράδα βγήκαμε σήμερα για κιχλοκοτσυφα στα βόρεια. Πολλά τα πουλιά αλλά μόνο με περπατητο έκανες τουφεκιές, μας τα χάλασε η βροχή που σε κάποιες στιγμές έπεφτε δυνατή, αλλά δεν μασησαμε μιας και είχαμε εφοδιαστεί όλοι με μικρές πτυσομενες ομπρελιτσες και έτσι τα 5λεπτα δυνατής μπορας τη βγάλαμε ψιλοκαθαρη. Κυνηγοί λιγοστοί λόγω βροχής υποθέτω. Ρίξαμε τις τουφεκιές μας κάναμε και το χαβαλέ μας, η καρπωση πολλή καλή θα έλεγα, Όλοι μας στα 14-15 ( με τα περισσότερα κοτσύφια ) με μόνο 3 πουλιά χαμένα μιας και χωρίς απορτοσκυλο διαλέγαμε τα πουλιά για να μην έχουμε απώλειες. Ευχαριστήθηκα το 725 σε μερικές ψηλωμενες τουφεκιές αλλά και σε μπηχτές ανάμεσα από τις ελιές. Από φυσίγγια τουρλού τουρλού μιας και πήρα από το σωρο μπας και λιγοστεύουν. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια, imperial, bravo, Nike, ζωχιος predator και 28 άρια f due, οκ nsi και Navarro 30αρια, μόνο αυτά.. .....sarcastic.
Το ξημέρωμα δεν βγήκαμε γιατί έριχνε πολλή νερό αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα πουλιά να βγαίνουν συνεχώς και τα βλέπαμε από το αμάξι.
Γιαννη το 725 σαν χαμηλοτερο προφιλ που εχει απο το 525, απαιτει πιο πολυ χαμηλωμα του καφαλιου πανω στο κοντακι?το εχεις προσεξει?

Σήμερα χωρίς παρέα αποφάσισα να πάω μέχρι την Επίδαυρο για πρωινό. Έφτασα ακριβώς 7 αλλά παντού είχε κυνηγούς ήδη. Πήγα και εγώ λίγο παραδίπλα και το κορυφαίο είναι οτι στις 5 πρώτες τουφεκιές πήρα 4 πουλιά, 3 κοτσύφια και μια τσίχλα. αργότερα τα πουλιά μειώθηκαν αριθμητικά και ψήλωσαν αισθητά , με τα πολλά και αφου άρχισα να περπατάω για να δω και τον τόπο καλύτερα κατάφερα άλλες 3 τσίχλες. Από φυσίγγια ιδιογόμωση με sipe και MB32 , οι γνωστές διαπιστώσεις , τα sipe θερίζουν από το ξημέρωμα ενώ τα MB με τον νοτιά και κυρίως την υγρασία έχουν θέμα με ζωντανά πολύ πρωί και δουλεύουν άψογα μετά τις 9 .
imageupload

Σήμερα χωρίς παρέα αποφάσισα να πάω μέχρι την Επίδαυρο για πρωινό. Έφτασα ακριβώς 7 αλλά παντού είχε κυνηγούς ήδη. Πήγα και εγώ λίγο παραδίπλα και το κορυφαίο είναι οτι στις 5 πρώτες τουφεκιές πήρα 4 πουλιά, 3 κοτσύφια και μια τσίχλα. αργότερα τα πουλιά μειώθηκαν αριθμητικά και ψήλωσαν αισθητά , με τα πολλά και αφου άρχισα να περπατάω για να δω και τον τόπο καλύτερα κατάφερα άλλες 3 τσίχλες. Από φυσίγγια ιδιογόμωση με sipe και MB32 , οι γνωστές διαπιστώσεις , τα sipe θερίζουν από το ξημέρωμα ενώ τα MB με τον νοτιά και κυρίως την υγρασία έχουν θέμα με ζωντανά πολύ πρωί και δουλεύουν άψογα μετά τις 9 .
imageupload
Να υποθεσω με fabarm;

Όχι με το Miroku αποκλειστικά στις τσίχλες.
Πάρα πολύ καλός ο Γιαπωνέζος! Yποδειγματική η ποιότητα κατασκευής! Δεν είναι τυχαίο πως όλα μα όλα τα αλληλεπίθετα της Browning φτειάχνονται στο εργοστάσιο της Miroku στην Ιαπωνία από τη δεκαετία του '70!!! Στο Βέλγιο, στις εγκαταστάσεις της Browning, κατασκευάζονται αποκλειστικά τα κατά παραγγελίαν χειροποίητα ορθόκαννα δίκαννα του τεράστιου αυτού brandname!
Επίσης εξαιρετικός Γιαπωνέζος είναι και ο SaKaBa (SKB), αλλά δυστυχώς έκλεισε το εργοστάσιο πριν από αρκετά χρόνια και τώρα πλέον αποτελούν ένδοξη ιστορία στο κεφάλαιο του κυνηγετικού - αλλά και σκοπευτικού - λειόκαννου!

για άλλη μια φορά χθες το brain tm μου χάρισε απίστευτες τουφεκιές,,,είναι από τα τσοκ που συναρπάζει τα πλήθη νομίζοντας ότι τουφεκάς με άσσο .my man.

κυνήγι ολοήμερο Νότια Έυβοια με αρκετά πουλιά,αλλά έναν συνεχόμενο και ενοχλητικό νοτιά που μετά το μεσημέρι σίγουρα ήταν πάνω από 5 μποφόρ και ένα ψιλόβροχο που ευτυχώς έκοψε στο δεκάλεπτο

δύσκολα πουλιά καμμένα από τις προηγούμενες μέρες άλλα μέσα στο βεληνκές του όπλου και άλλα ούτε καν σήκωνες να ρίξεις,,αρκετός κόσμος δεξιά μου πρέπει να είχα 4-5 άτομα και αριστερά άλλα τόσα

πήρα αρκετές γερακότσιχλες και τσάρες ,,,αρκετά τσιχλάκια αδύνατα και στο απογευματινό είδα πολλές στο έδαφος να προσπαθούν να χωθούν στα πυκνά

ραντεβού με τις κυρίες την τετάρτη ;)

@Μάκης σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά ,,ξέρεις εσύ !

Χθές Κυριακή, πήγα με τον πατέρα μου,έναν φίλο του και τον συνκυνηγό μου στο Ελληνοχώρι Κορινθίας για καμία τσίχλα.Οι τρείς τους,είχαν πάει και το Σάββατο για πρώτη φορά φέτος στο ίδιοα μέρος,για εξερεύνηση και για να μη χαλάσουν το κέφι του πατέρα μου,μιας και του έχει μείνει αποθυμενο το ότι καθε Φλεβάρη βάζει εκεί πουλιά,λόγω επιστρόφιων και πράγματι έπεσε μέσα.
Το Σάββατο μείναν από φυσίγγια,μιας και δεν προνοήσαν ότι θα έιχε τόσα πουλιά.Το ίδιο σχεδόν πάθαμε και εχθές.χρόνια είχα να δω καρτερίσια πουλιά.Η κίνηση ήταν έντονη από νωρίς και έπεφτε το ντουφεκίδι πιο πάνω από το χωριό λες και γινόταν πόλεμος.
Εγω για να ψάξω να βρώ 2 πουλιά,έχασα πολλές ντουφεκιές,αφού περνούσαν τα πουλιά συνεχώς από πάνω μου και τελικά δεν τις βρήκα την ώρα που έψαχνα και τις βρήκαν οι φίλοι μου,την ώρα που ήταν να φύγουμε.
Εκανε ο πατήρ μου 14 και 7 με 8 χαμένα(μέσα στα χαμένα και μια γερακότσιχλα), ο φίλος του 13, ο συνκυνηγός μου 12 και 4 χαμένα,εγώ 10 με μια χαμένη και είχαμε και αστοχίες λόγω αέρα και μερικές φορές λόγω αλλαγής καρτεριού και δεν έκανα και μακρινές ντουφεκιές λόγω ανοιχτού τσοκαρίσματος. Πηγαίναμε πιο πέρα περνούσαν εκει που ήμασταν πριν και ου το καθεξής,αλλά γενικά είδαμε πουλιά και εαν είχε και άλλους κυνηγους κοντά μας,γιατί έιμασταν σε ενα ύψωμα που το περικλύουν δύο ρεματιές και περπατούσαν μέσα στις ρεματιές,θα είχαμε πολλά πουλιά,αν έιχαμε και πολλά φυσίγγια μαζί μας βεβαίως.Το επόμενο Σάββατο θα πάμε πάλι εκεί για ολοήμερο και βλέπουμε.Πάντα τα τελευταία Σ/Κ του Φλεβάρη,τα αφιερώνω στην τσίχλα,για να μαζέψω μερικές που θέλω να τις κάνω παστές.
Όπλο beretta es 100, τσόκ ****, φυσίγγια Lampro Tordo No 8 - 32gr.
Στη φωτό είναι τα δικά μου και του συνκυνηγού μου,τα γερόνια τα είχαν βάλει στοπορτ παγκάζ..

20170219_121614_zps7xptgql8.jpg~original

Τρία σύντομα απογευματινά στο χωριό (Πέμπτη - Παρασκευή -Σάββατο). Η ελπίδα μου ότι τελευταίες μέρες του Φλεβάρη θα είχε κάπως περισσότερα πουλιά, όπως συνέβαινε συνήθως τα προηγούμενα χρόνια, διαψεύστηκε ... Τα ίδια χάλια, όπως όλη η χρονιά ... Περνούσε μισή ώρα χωρίς να περάσει πουλί. Πήγαινα σχετικά αργά, λόγω δουλειάς, λίγο μετά τις 5.00, υποψιάζομαι ότι πιο νωρίς θα ήταν λίγο καλύτερα ... Δεν έριξα πάνω από 5-6 φυσίγγια την κάθε φορά, την Πέμπτη (με το μονό Baikal και φυσίγγια Lambro tordo dispersante) χτύπησα 2 τσίχλες αλλά δεν τις βρήκα, την Παρασκευή (με το σ/π SKB και Lambro tordo 30) 2 στο χέρι, ένα κοτσυφό που έπεσε κοντά και μια τσίχλα, που ενώ είδα που έπεσε σε καθαρό, την έψαχνα 10 λεπτά μέχρι να τη βρω ... και το Σάββατο (με τον ίδιο συνδυασμό) έριξα μια τσίχλα με ρουαγιάλ τουφεκιά, από πολύ ψηλά, αλλά εκεί που έπεσε χρειαζόμουν εξοπλισμό ορειβάτη για να ανέβω να την πάρω !!!
Δεν έχει ξαναγίνει η φετινή φόλα ... Αν πάω άλλες 2 φορές το επόμενο Σ/Κ ... και να τελειώνουμε, να ηρεμήσω !!!
.hair. .sarcastic.

Μην στενοχωριέσαι Στέλιο! Και του χρόνου, καλά να 'μαστε!
Εγώ εχτές, μόλις έκοψε η βροχή, πήγα κατά τις 17 και 30 σε ένα κοντινό απογευματινό και πέρασαν πάρα πολύ λίγα πουλιά, κι αυτά πολύ αργά! Κατάφερα με ελάχιστες ντουφεκιές και κράτησα 2 αρσενικούς, παχιούς κοτσυφούς!

Υ.Γ.: Έτσι είναι το κυνήγι... Τη μία, το Σαββάτο δηλ., να ξεμένω από φυσίγγια στα έλατα ντουφεκώντας τις "χοντρές" και την άλλη, εχθές, να ρίχνω 5 - 6 ντουφεκιές δίπλα από το σπίτι μου...!

Χθές Κυριακή, πήγα με τον πατέρα μου,έναν φίλο του και τον συνκυνηγό μου στο Ελληνοχώρι Κορινθίας για καμία τσίχλα.Οι τρείς τους,είχαν πάει και το Σάββατο για πρώτη φορά φέτος στο ίδιοα μέρος,για εξερεύνηση και για να μη χαλάσουν το κέφι του πατέρα μου,μιας και του έχει μείνει αποθυμενο το ότι καθε Φλεβάρη βάζει εκεί πουλιά,λόγω επιστρόφιων και πράγματι έπεσε μέσα.
Το Σάββατο μείναν από φυσίγγια,μιας και δεν προνοήσαν ότι θα έιχε τόσα πουλιά.Το ίδιο σχεδόν πάθαμε και εχθές.χρόνια είχα να δω καρτερίσια πουλιά.Η κίνηση ήταν έντονη από νωρίς και έπεφτε το ντουφεκίδι πιο πάνω από το χωριό λες και γινόταν πόλεμος.
Εγω για να ψάξω να βρώ 2 πουλιά,έχασα πολλές ντουφεκιές,αφού περνούσαν τα πουλιά συνεχώς από πάνω μου και τελικά δεν τις βρήκα την ώρα που έψαχνα και τις βρήκαν οι φίλοι μου,την ώρα που ήταν να φύγουμε.
Εκανε ο πατήρ μου 14 και 7 με 8 χαμένα(μέσα στα χαμένα και μια γερακότσιχλα), ο φίλος του 13, ο συνκυνηγός μου 12 και 4 χαμένα,εγώ 10 με μια χαμένη και είχαμε και αστοχίες λόγω αέρα και μερικές φορές λόγω αλλαγής καρτεριού και δεν έκανα και μακρινές ντουφεκιές λόγω ανοιχτού τσοκαρίσματος. Πηγαίναμε πιο πέρα περνούσαν εκει που ήμασταν πριν και ου το καθεξής,αλλά γενικά είδαμε πουλιά και εαν είχε και άλλους κυνηγους κοντά μας,γιατί έιμασταν σε ενα ύψωμα που το περικλύουν δύο ρεματιές και περπατούσαν μέσα στις ρεματιές,θα είχαμε πολλά πουλιά,αν έιχαμε και πολλά φυσίγγια μαζί μας βεβαίως.Το επόμενο Σάββατο θα πάμε πάλι εκεί για ολοήμερο και βλέπουμε.Πάντα τα τελευταία Σ/Κ του Φλεβάρη,τα αφιερώνω στην τσίχλα,για να μαζέψω μερικές που θέλω να τις κάνω παστές.
Στη φωτό είναι τα δικά μου και του συνκυνηγού μου,τα γερόνια τα είχαν βάλει στοπορτ παγκάζ..

Παστές ε...; Για πες μας, αγαπητέ συνάδελφε Διαμαντή, τη συνταγή για ένα καλό πάστωμα... Θα είναι σκέτη λιχουδιά...!ffff

Νατο το εργαλείο!
Μεχρι ποια αποσταση σε καλυπτει το 4αρι με 8αρια σκαγια; (εμπειρικα)

Βγηκα για ενα απογευματινο σημερα, λιγα πουλια αλλα καλα πηγα. 15 στο χερι και 2 χαμενα με 25 φυσιγγια συνολο, κελαηδαγε ο ρωσος και ηταν σαν να μου ελεγε καθε φορα που κατεβαζε μακρινα πουλια ανω των 35 μετρων, εμενα σκεφτηκες να πουλησεις εισαι καλα.hair....Ευχαριστω ολους για τις παρατηρησεις σας και πραγματι αυτα τα οπλα δεν δινονται εκανα πολυ λαθος σκεψη...Φυσιγγια οπως παντα σχεδον tsihla 8-9 hunting perfection, απλα κεντανε.

10-12 πουλιά λοιπόν πέριξ Πελασγίας.
Σήμερα ξεκίνησα με τη παλιά αγάπη, το ποζέ που μου έδωσε τις πρώτες 2 "μαύρες"....
Αργότερα που άρχισα να περπατώ ανάμεσα στις ελιές, πήρα το Vinci....
Χάρηκα επίσης που γνωρίσαμε και συνκυνηγήσαμε με δύο νέα μέλη της σελίδας, τον Κώστα και τον Θόδωρο....καλά και θανατηφόρα τουφέκια οι συνάδελφοι !
Ήταν και δική μας χαρά φίλε Βασίλη που σας γνωρίσαμε και κυνηγήσαμε παρέα !!!

Status
Not open for further replies.
Back