Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Περπατήσαμε αρκετά χιλιόμετρα, κοπιάσαμε, ιδρώσαμε, σκάσαμε απο τη ζέστη, φέραμε τα τσοκ στα όρια αλλά τα καταφέραμε και σήμερα με το Χρήστο. Το πρώτο δίωρο του περπατητού είχαμε μόλις 5 πουλιά. Ελάχιστα σήμερα τα τσιχλάκια και πονηρεμένα πάρα πολύ αλλά το περπατητό εύκολα ή δύσκολα δίνει πουλιά. Κάναμε με το Χρήστο απο 15 πουλάκια στην προτελευταία έξοδό μας για φέτος, Μικρές οι προσδοκίες για το τελευταίο μας ολοήμερο αλλά θα την τιμήσουμε τη μέρα όπως της πρέπει..well done.

παντως τα τσιχλονια παιζουνε σαν τρελα ακωμη εδω πανω σε εμαςςςς,και ετσι παμε καρτερακι και κανουμε καμια τουφεκιααα screenshot on pc
Σακη ήθελα να σε ρωτησω καιρό .
Σε τι μερη κανεις καρτερι; πριν την κουρνια; κοντα σε καλλιεργειες;
Εδω πανω τοσα χρόνια καθ καρτερι να παιζουν ετσι τα πουλια δε βρηκα :/

Kαλησπερα! Απογευματινο σημερα στο ιδιο μερος με χθες διπλα στο σπιτι στο χωριο απο τις 17:15-18:30..
Πουλια αρκετα περισσοτερα απο χθες,και επαιξαν καποια και σχετικα νωρις.17 κατω 14 στο χερι..σημερα επαιξα φυσιγγια που μου ειχαν μεινει καθως τα pyrkal τελειωσαν.ολη η σειρα του Δορκα λοιπον.νωρις express 32 πιο μετα το νεο bior σε 32gr και το dorkas dispersante 32gr (gualanti διασπορεας)..πολυ καλα και τα τρια,ειδικα με το dispersante πηρα 7-8 πουλια μαζεμενα νυχτα-νυχτα..πολυ ελαφρια φυσιγγια νομιζα οτι εριχνα με αεροβολο,εχω συνηθισει και τα pyrkal..παντως με την μακρια κανη στη benelli με το porting δεν εχω κανενα θεμα ανακρουσης ακομα και με βαρια φυσιγγια..
xQYOQtY.jpg

Μπράβο Γιάννη, τις έκαψες και φέτος τις τσίχλες!!! Εδώ πάλι στο χωριό μου η απόλυτη ξεφτίλα! Από τις 4.30 μέχρι τις 6.00 στο καρτέρι δεν πέρασε ούτε μία !!! Μόνο μερικοί κοτσυφοί ακούγονταν τριγύρω στους κουμάρους ... Στις 6.00 περίπου πέρασε μία μακριά, και μετά άλλη μία πάνω μου και την πήρα με ένα Euromix. Μετά από λίγο πέρασαν άλλες δύο, στη μια αστόχησα η άλλη φάνηκε ότι έπεσε αλλά δεν είδα ακριβώς το σημείο και δεν τη βρήκα !!! Και μετά, το απόλυτο τίποτα μέχρι τις 6.30 που έφυγα ... Με τι καρδιά να πάω πάλι αύριο ... :(

Μπράβο Γιάννη, τις έκαψες και φέτος τις τσίχλες!!! Εδώ πάλι στο χωριό μου η απόλυτη ξεφτίλα! Από τις 4.30 μέχρι τις 6.00 στο καρτέρι δεν πέρασε ούτε μία !!! Μόνο μερικοί κοτσυφοί ακούγονταν τριγύρω στους κουμάρους ... Στις 6.00 περίπου πέρασε μία μακριά, και μετά άλλη μία πάνω μου και την πήρα με ένα Euromix. Μετά από λίγο πέρασαν άλλες δύο, στη μια αστόχησα η άλλη φάνηκε ότι έπεσε αλλά δεν είδα ακριβώς το σημείο και δεν τη βρήκα !!! Και μετά, το απόλυτο τίποτα μέχρι τις 6.30 που έφυγα ... Με τι καρδιά να πάω πάλι αύριο ... :(
Μια από τα ίδια και στο χωριό μου όπως και στις γύρω περιοχές Στέλιο σε αντίθεση με το βορά και το νότο που ακόμα έχει πολλά πουλιά. Υπάρχουν πόστα που τέτοια εποχή άλλες χρονιές έβγαζαν φωτιές και φέτος είναι έρημα από πουλιά και κυνηγούς.

Μόλις τελείωσα το δρομολόγιο κατά τις 16:00 όπως ήμουν στα βόρεια σταμάτησα και έκανα περπατητο καμιά ωρίτσα ίσα ίσα να μου φύγει η κάψα. Πολλά τα πουλιά αλλά απλησιαστα, μόνος δεν μπορούσα να κλείσω το μέρος με αποτέλεσμα να κάνω 5-6 τουφεκιές τραβηγμένες από τα μαλλιά χωρίς αποτέλεσμα. Τα κοτσύφια έκαναν πάρτι γύρω μου και κάποια βγήκαν με αυτκοτονικές τάσεις αλλά κρατήθηκα
........pray to God.
* Σήμερα έβγαλα τη "γριά " που λένε και κάποιοι φίλοι εδώ μέσα, έτσι για να θυμηθώ τα ........νιάτα μου .big smile.
6soHkSc.jpg

Μόλις τελείωσα το δρομολόγιο κατά τις 16:00 όπως ήμουν στα βόρεια σταμάτησα και έκανα περπατητο καμιά ωρίτσα ίσα ίσα να μου φύγει η κάψα. Πολλά τα πουλιά αλλά απλησιαστα, μόνος δεν μπορούσα να κλείσω το μέρος με αποτέλεσμα να κάνω 5-6 τουφεκιές τραβηγμένες από τα μαλλιά χωρίς αποτέλεσμα. Τα κοτσύφια έκαναν πάρτι γύρω μου και κάποια βγήκαν με αυτκοτονικές τάσεις αλλά κρατήθηκα
........pray to God.
* Σήμερα έβγαλα τη "γριά " που λένε και κάποιοι φίλοι εδώ μέσα, έτσι για να θυμηθώ τα ........νιάτα μου .big smile.
6soHkSc.jpg
Γιασου γιαννη με την γρια σου ωρεα είναι .my man.

........pray to God.
6soHkSc.jpg
αν κι εκανες κοπι παστε συγχωρεμενος γιατι η γρια η κοτα εχει το ζουμι. κι εγω μ αυτη θα κλεισω τη σεζον ξεκινωντας απο αυριο και μ αυτην θα ξεκινησω και του χρονου να ειμαστε καλα. να συμπληρωσω οτι τα τορντο με τη νεα gm3 κανουν μεγαλες κηδειες αν και αφηνουν πολυ αιμα στο πουλι. ειδωμεν

Σε ευχαριστώ Στέλιο! Καρτέρι δεν κυνηγούσα ποτέ γιατί δεν περνούσαν πουλιά,αλλά φέτος περνάνε αρκετά πουλιά, άρα δεν υπάρχει λόγος να σπάω τα πόδια μου,εξάλλου φετος δεν έχω και τον χρόνο για πολύωρα περπατητα..χθες μου είπε ένας μπαρμας (παλιός τσιχλάς) ,τότε που γέμιζαν 10-20 φυσεκακια 20αρια και καθόταν απόγευμα σε καμία ξεροαχλαδια,στα 15 μέτρα στα καθιστά και μετά τις παστωναν..του λέω ρε μπάρμπα στα ψηλά χωριά δεν έχει τσίχλες..μου λέει με το χιονιά που έγινε εξαφανίστηκαν..είναι μου λέει σαν να θέλεις να μπεις σπίτι και να βρεις την πόρτα κλειδωμένη,ενώ έξω έχει -10 βαθμους..τα πουλιά με τέτοιες θερμοκρασίες που έκανε βρήκαν κλειστές πόρτες (όλα χιονισμένα ) και άλλαξαν σπίτι ..έκαναν ένα φτερό και πήγαν Αφρική σε ένα βράδυ και όσες δεν έφυγαν ήρθαν στα χαμηλά δηλαδή εδώ που είμαστε εμείς..ακόμα έχει χιόνια εδώ σε χαμηλά σχετικά υψόμετρα 700-800 μέτρα...πάντως και εδώ τις τσίχλες που είχε (γινόταν της τρελής) από 25 Οκτώβρη και όλο τον Νοέμβρη μέχρι και 15-20 Δεκέμβρη δεν τις έχει τώρα..έφυγαν και από εδώ αρκετά πουλιά...παρόλα αυτά έχει πουλιά ..και από εδώ και πέρα θα αυξάνονται συνεχώς πιστεύω γιατί ξεκινάνε τα καλά επιστροφια..

Καλησπέρα, αν και έχω φάει κάτι δυνατές φόλες τελευταία (ατουφέκιστος δις και 1 τουφεκιά/0 θηράματα άλλες δύο), με έτρωγε σήμερα να βγω βόλτα, αφού είχα χρόνο το μεσημέρι. Τελικά πήγα σε ένα μέρος για πρώτη φορά, πιο πολύ για ανίχνευση και να το περπατήσω. Στα πρώτα 100 μέτρα πέφτω σε μια αλεπού που κάτι έτρωγε: για να μην φύγει δεν αλλάζω φυσίγγι και τις ρίχνω ένα Lambro Sporting No8, 28gr που είχα γεμίσει και τις δυο θαλάμες. Την έφαγε αλλά δεν έπεσε, απόσταση 25 βήματα. (Μάλλον έπρεπε να ρισκάρω να αλλάξω σε 5αρια). Περπάτησα γύρω γύρω, αλλά δεν είχε σχεδόν καθόλου πουλιά, κάποια κοτσύφια τα χαιρέτισα και δώσαμε ραντεβού για του χρόνου, πρώτα ο Θεός. Τελικά πήρα μια τσίχλα προγκηχτή γυρίζοντας προς το αμάξι. Ενώ ετοιμαζόμουν να φύγω κατά τις 5, πέρασαν από πάνω κανα δύο τσίχλες. Σκέφτηκα "λες;" και στάθηκα σε ένα ψιλοκαθαρό χωράφι και σε ένα τέταρτο παίρνω 4 πουλιά, κανένα χαμένο, καθαρές βολές όλες με τα σπόρτιν. 17:30 η ώρα κόψανε εντελώς να περνάνε, έσκασε κι ένα κοπάδι πρόβατα που γύριζε στο μαντρί για νάνι, οπότε μάζεψα τα μπογαλάκια μου και δρόμο. Στάση σε ένα σημείο που πάντα έχει απογευματινά καρτέρια, 3 σμπάρα σε κάτι τσίχλες μιράζ, τους έκανα αέρα, αλλά δε με πείραξε καθόλου! Ήταν ένα όμορφο απόγευμα, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, που μου έδωσε όμως αρκετή ευχαρίστηση .well done.

Η μερα σημερα ηταν εξαιρετικη φολα, απο αποψη καρπωσης θηραματων. Εως τις 5και κατι, ειχα δει 4-5 ολες και ολες, πηγαινοντας ομως στο καρτερι ειχα σηκωσει δεκαδες (κυριολεκτικα) πουλια, και ειχα την αισθηση οτι θα γινοταν καλο παιχνιδι. Οπως εκατσα περασαν 3-4 νωρις, και με ξαφνιασαν, και επειτα αλλαξα ποστο. Eκει που καθομουν συνηθως ηταν το απολυτο τιποτα, και αποφασισα να παω στο καρτερι που καθοταν ο Ευριπιδης. Αυτο στις 6 παρα εικοσι. Εως τις 6 και 20 ειχα ριξει σε 8-9 τσιχλες που περνουσαν καλα, και σε αλλες τοσες που περνουσαν σε μερος δυσβατο ή μακρια. Αποτελεσμα 6 πουλια κατω πανι, συν αλλες 3 κοψοφτερες που ομως επεσαν αμεσως σε πυκνο. Παρολη τη βοηθεια του σκυλου, ολες ειχαν πεσει σε μερη δυσπροσιτα, και δυστυχως δεν βρηκαμε ουτε μια. Το U3 θεριζει, παρεπιπτοντως

........pray to God.
6soHkSc.jpg

Θρυλικό και συλλεκτικό ντουφέκι...! Ακόμα και σήμερα σε άριστη κατάσταση κοστίζει τουλάχιστον 800 - 900 ευρώ! Είναι σαν τις παλιές Browning A5...

Καλησπέρα, αν και έχω φάει κάτι δυνατές φόλες τελευταία (ατουφέκιστος δις και 1 τουφεκιά/0 θηράματα άλλες δύο), με έτρωγε σήμερα να βγω βόλτα, αφού είχα χρόνο το μεσημέρι. Τελικά πήγα σε ένα μέρος για πρώτη φορά, πιο πολύ για ανίχνευση και να το περπατήσω. Στα πρώτα 100 μέτρα πέφτω σε μια αλεπού που κάτι έτρωγε: για να μην φύγει δεν αλλάζω φυσίγγι και τις ρίχνω ένα Lambro Sporting No8, 28gr που είχα γεμίσει και τις δυο θαλάμες. Την έφαγε αλλά δεν έπεσε, απόσταση 25 βήματα. (Μάλλον έπρεπε να ρισκάρω να αλλάξω σε 5αρια). Περπάτησα γύρω γύρω, αλλά δεν είχε σχεδόν καθόλου πουλιά, κάποια κοτσύφια τα χαιρέτισα και δώσαμε ραντεβού για του χρόνου, πρώτα ο Θεός. Τελικά πήρα μια τσίχλα προγκηχτή γυρίζοντας προς το αμάξι. Ενώ ετοιμαζόμουν να φύγω κατά τις 5, πέρασαν από πάνω κανα δύο τσίχλες. Σκέφτηκα "λες;" και στάθηκα σε ένα ψιλοκαθαρό χωράφι και σε ένα τέταρτο παίρνω 4 πουλιά, κανένα χαμένο, καθαρές βολές όλες με τα σπόρτιν. 17:30 η ώρα κόψανε εντελώς να περνάνε, έσκασε κι ένα κοπάδι πρόβατα που γύριζε στο μαντρί για νάνι, οπότε μάζεψα τα μπογαλάκια μου και δρόμο. Στάση σε ένα σημείο που πάντα έχει απογευματινά καρτέρια, 3 σμπάρα σε κάτι τσίχλες μιράζ, τους έκανα αέρα, αλλά δε με πείραξε καθόλου! Ήταν ένα όμορφο απόγευμα, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, που μου έδωσε όμως αρκετή ευχαρίστηση .well done.

Γεια σου βρε Γιάννη με τις ωραίες σου, γλαφυρές αφηγήσεις/διηγήσεις...!

........pray to God.
6soHkSc.jpg
Να την χαιρεσει την γριουλα σου γιαννη!

Εγώ πάλι, ανέβηκα στα 1200μέτρα, στα έλατα, αυστηρά και αποκλειστικά για τις turdus pilaris (για τις viscivorus ούτε λόγος, αφού πλέον απαγορεύονται, αλλά έτσι κι αλλιώς εφέτος είμαι "χορτασμένος" από δαύτες...). Το αποτέλεσμα ήταν να φύγω αντουφέκιστος, αλλά ικανοποιημένος από το ωραίο τοπίο, την όμορφη μέρα και τον καθαρό αέρα...! Turdus pilaris ούτε είδα, ούτε άκουσα...! Το προηγούμενο Σαββάτο όμως είχε πολλές τέτοιες και πήρα κάμποσες και γι' αυτό και ξαναπήγα σήμερα... Αντιθέτως, οι απαγορευμένες πλέον turdus viscivorus έκαναν στην κυριολεξία "πάρτυ" και με κορόιδευαν...! Το μόνο φυσικά που αρκέστηκα να κάνω, ήταν να τις κάνω "χάζι" και να τους λέω "ραντεβού το φθινόπωρο καλές μου κυρίες"...! Εν συνεχεία, απεχώρησα...!

16 χερι franchi alcione 6 χαμενα, 9 χερι 2 χαμενα famarm beta, 4χερι 3 χαμενα franchi 612. ΑΤΤΙΚΑ.Περπατημα αιματακια και ωραιες τουφεκιες σε ανοικτο πεδιο πι 5 με 6 με πεσιματα σε χορταρι υψους γκαζον. Τωρα τσιπουρο με καλουδια σπιτι.

Status
Not open for further replies.
Back