Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φώτη από τα λίγα που έχω διαβάσει συμφωνώ σε όσα γράφεις.νομιζω είσαι σωστός.
Απλά ίσως αναφέρονται διαφορετικά σε διάφορες περιοχές της Έλλαδας.δεν θα μαλώσουμε για τα ονόματα εξάλλου.μιας που το ανάφερες και έγραψε και ο Νίκος πριν για αυτές τις μεγάλες τσίχλες,μου έχει μείνει ένα περιστατικό αξέχαστο.βολτα με την οικογένεια στο Καιμακτσαλαν με αρκετά χιόνια,στο γυρισμό στον κάμπο με τις κερασιές ατελείωτα κοπάδια τέτοιες μεγάλες τσίχλες καθόταν πάνω στις κερασιές..λέω να μην έχω όπλο μαζί μου...ο τρελός κατέβηκα από το αμάξι και τις πήρα κυνήγι με τα πόδια...είχα ξετρελαθεί,απίστευτο θέαμα για μένα..μίλησα με ντόπιους δεν τις κυνηγάνε μου είπαν..
http://www.kskyparissias.com/?page_id=260

Last edited:
Fq4NkXj.jpg

πρωινό σήμερα 08:00 με 10:30. Όριο και μετά κοίταγα τα κοτσύφια να περνάνε και τα χαιρέταγα. Αύριο πάλι τους έλεγα .
φυσίγγια 28g sporting B&P mid range. Πάρα πολύ ωραίες βολές , γρήγορα και αποτελεσματικά.
Ώραια φωτό Γιώργο! Όπλαρα και πανέμορφο το 687 να το χαίρεσε! Τι κοτσύφομανι είναι αυτό; σε όλο τον κάμπο τον δικό μας δεν υπάρχουν τόσα κοτσύφια...είναι και τα ψέκασματα της ελιάς στην αναπαραγωγική περίοδο που τα έχουν αποδεκατίσει..και αποδημητικα μπαίνουν ελάχιστα εδώ...

Για τσιχλοκότσυφα σήμερα στο Λιθοχώρι Καβάλας.
Περπατητό απο 07:00 έως 07:50
Θερμοκρασία απο +4 ºC έως +10 ºC και υγρασία απο 70% έως 90% και μετα βροχή!
Ελάχιστα τα πουλιά και μόνο 3 κυνηγοι φάνηκαν σήμερα.
Στις 07:50 αρχισε να βρέχει και έφυγα.
Προλαβα να ρίξω 8 τουφεκιές αλλά δεν πέτυχα τίποτα.
Το επόμενο ΣΚ πάμε για το κλείσιμο .... :(

αλο λιγο.να καθοσουν και θα εισουν μπαφαλο μπιλ της κιχλας.my man..my man..my man..sarcastic..sarcastic..sarcastic..shoot..shoot..very funny..very funny..very funny.
Φιλε τα παραλες. Παντως πολυ καλα περασα στην παρεα σας και ναι οι καρπωσεις ηταν υψηλες.
Ειχα πολλα χρονια να ξαναζησω αυτη τη τσιχλοκατασταση!

Φιλε τα παραλες. Παντως πολυ καλα περασα στην παρεα σας και ναι οι καρπωσεις ηταν υψηλες.
Ειχα πολλα χρονια να ξαναζησω αυτη τη τσιχλοκατασταση!
Δυστυχως θα κανουμε πολλα ...παλι για να την ξαναδουμε ..... αλλα τι αναγκη εχεις εσυ, σε 1,5 μηνα θα βαρας παλιοτρυγονα στα ορια του λειοκαννου :-)

Δυστυχως θα κανουμε πολλα ...παλι για να την ξαναδουμε ..... αλλα τι αναγκη εχεις εσυ, σε 1,5 μηνα θα βαρας παλιοτρυγονα στα ορια του λειοκαννου :)
Μονο κανονισε κανα ελαφρυ φυσιγγακι της προκοπης φιλε, γιατι φοβαμαι οτι ο μαυρος εκει κατω θα μας προμηθευσει με τιποτα κροτου λαμψης που χρησιμοποιει για να διωχνει τους πιθηκους που κανουν ντου στη καλυβα του.sarcastic.

Δυστυχως θα κανουμε πολλα ...παλι για να την ξαναδουμε ..... αλλα τι αναγκη εχεις εσυ, σε 1,5 μηνα θα βαρας παλιοτρυγονα στα ορια του λειοκαννου :)
Δεν Νομίζω και του χρόνου καλη θα ειναι ο καιροσ εβαλε τα πουλια στην ελλαδα αυτοσ είναι ο σημαντικότεροσ παραγωντασ εχτοσ και μασ αρχηση πάλι τα ιδια με τουσ κ....ο. νοτιαδεσ.παντοσ για αλλοι μια φορα η παλαιοί ειχαν δικιο αν δεισ κοκκινοτσιχλεσ και παπια μεγαλα τον Σεπτέμβριο /Οκτώβριο.θα εχουμε κακο χειμώνα μου ελεγαν.;).

Μονο κανονισε κανα ελαφρυ φυσιγγακι της προκοπης φιλε, γιατι φοβαμαι οτι ο μαυρος εκει κατω θα μας προμηθευσει με τιποτα κροτου λαμψης που χρησιμοποιει για να διωχνει τους πιθηκους που κανουν ντου στη καλυβα του.sarcastic.
...μονο μη μας δωσει για νομιστερακια φιλε!!!

Καλημερα στην παρεα ,γνωριζω εξ αρχης οτι αυτο που θα γραψω δεν θα γινει αποδεκτο απο την πλειοψηφια του Forumαλλα για αποκατασταση και μονο της αληθειας Γερακοτσιχλα η τσατσαρα η διπλοτσιχλα η Ελατοτσιχλα η Τυrdus viscovorus η στα αγγλικα Μistle thrush ειναι το μεγαλυτερο ειδος που συνανταμε στην χωρα μας.Κεδροτσιχλα η turdus pilaris στα λατινικα και Fieldfare στα αγγλικα.Οποις εχει κυνηγησει και τα δυο ειδη γνωριζει οτο ο αγαπιμενη τροφη της Γερακοτσιχλας ειναι ο ιξος παρασιτικο αειθαλες δεντρο κυριως των ελατων.και αγαπημενη τροφη της κεδροτσιχλας ειναι ο καρπος του κεδρου και στην συνεχεια οταν εχουμε χιονοκαλυψη στα βουνα πεφτουν με μανια σε περιβολια με μηλα.
Φώτη, οι κατά τόπους ονομασίες για αυτά τα δύο είδη τσίχλας διαφέρουν! Γι' αυτό κι εγώ έγραψα τις επιστημονικές/διεθνείς τους ονομασίες, για να είμαι ακριβής και σαφής! Και κάθε φορά σε σχετικό μήνυμα αυτό θα κάνω... Για τις επιστημονικές τους ονομασίες είναι ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις και συμφωνώ απολύτως εννοείται!

Φώτη από τα λίγα που έχω διαβάσει συμφωνώ σε όσα γράφεις.νομιζω είσαι σωστός.
Απλά ίσως αναφέρονται διαφορετικά σε διάφορες περιοχές της Έλλαδας.δεν θα μαλώσουμε για τα ονόματα εξάλλου.μιας που το ανάφερες και έγραψε και ο Νίκος πριν για αυτές τις μεγάλες τσίχλες,μου έχει μείνει ένα περιστατικό αξέχαστο.βολτα με την οικογένεια στο Καιμακτσαλαν με αρκετά χιόνια,στο γυρισμό στον κάμπο με τις κερασιές ατελείωτα κοπάδια τέτοιες μεγάλες τσίχλες καθόταν πάνω στις κερασιές..λέω να μην έχω όπλο μαζί μου...ο τρελός κατέβηκα από το αμάξι και τις πήρα κυνήγι με τα πόδια...είχα ξετρελαθεί,απίστευτο θέαμα για μένα..μίλησα με ντόπιους δεν τις κυνηγάνε μου είπαν..
http://www.kskyparissias.com/?page_id=260
Γιάννη, οι μεγάλες τσίχλες (ειδικά οι viscivorus, που είναι και οι μεγαλύτερες) είναι σκέτη απόλαυση! Χρειάζεται, ωστόσο, και αρκετή τύχη αυτό το καρτερίσιο κυνήγι, αφενός δηλ. να υπάρχουν και να ανεμίζουν αρκετά πουλιά στην ευρύτερη περιοχή, αφετέρου να περνούν στρωτά και σε βολικές αποστάσεις βολής...! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τις πετύχεις σε ικανοποιητικούς αριθμούς, τότε ευχαριστιέσαι τον τίρο...! Και όταν ακούς αυτό το "γκντουπ", όταν σκάνε ξερές από ύψος στο καθαρό είναι... σκέτη ηδονή! Επειδή είναι μεγάλες, στο πέταγμα μας ξεγελούν συχνά και μας κάνουν να τις ντουφεκάμε καμιά φορά σε αποστάσεις εκτός ωφέλιμου βεληνεκούς...! Γι' αυτό αναγκαία είναι η εμπειρία από το συγκεκριμένο κυνήγι, η αυτοσυγκράτηση και, βεβαίως, η καλή γνώση του κυνηγότοπου και των σημείων αναφοράς γύρω από το καρτέρι μας για τον σωστό υπολογισμό των αποστάσεων...! Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η φυσική ομορφιά και το υπέροχο τοπίο των ελατιάδων που μένουν και κυνηγιούνται κατά κόρον αυτές οι μεγάλες ή "χοντρές" τσίχλες...!

Σήμερα 08:30 Μεγάλη Βελανιδιά όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Ωραία ημέρα με συννεφιές και από καμιά σταγόνα να πέφτει, θερμοκρασία 10C. Τα πουλιά αρκετά, αλλά με μια τουφεκιά εξαφανίζονταν. Τελικά 9 τσίχλες στο χέρι, 4 τσίχλες χαμένες και έριξα 37 φυσίγγια. Πολύ καλές τουφεκιές με φυσίγγια Lambro Tordo 30γρ (πύραυλος) Νο 9, B&P Nike (με ζωντανά όμως πουλιά), όχι καλά αποτελέσματα με Lambro Mezzo 8/9 σε μεσαίες αποστάσεις. Αν τα καταφέρω να πάω το άλλο ΣΚ θα έχω μαζί μου μόνο Lambro Tordo 30 και 32 γρ - εκεί κατέληξα με όλα αυτά που δοκίμασα φέτος.

Δεν Νομίζω και του χρόνου καλη θα ειναι ο καιροσ εβαλε τα πουλια στην ελλαδα αυτοσ είναι ο σημαντικότεροσ παραγωντασ εχτοσ και μασ αρχηση πάλι τα ιδια με τουσ κ....ο. νοτιαδεσ.παντοσ για αλλοι μια φορα η παλαιοί ειχαν δικιο αν δεισ κοκκινοτσιχλεσ και παπια μεγαλα τον Σεπτέμβριο /Οκτώβριο.θα εχουμε κακο χειμώνα μου ελεγαν.;).
Τελικα αποδηχτηκε για αλλη μια φορα οτι για εμας εδω καθοριστικος παραγοντας ειναι ο καιρος.Θηραματα υπαρχουν απλα δεν κατεβ. Πλεων εδω κατο.Οσο για τα παπια εμεις εδω δεν βαραμε σχεδον ποτε παπια με βοριαδες και κριο.Αντιθετα θελουμε νοτιαδες δυνατους να ανακατευει την θαλασσα στα στενα να μην τα αφηνη να κατσουν και να ψαχνουν απαγκιο στα γκιολακια

Ώραια φωτό Γιώργο! Όπλαρα και πανέμορφο το 687 να το χαίρεσε! Τι κοτσύφομανι είναι αυτό; σε όλο τον κάμπο τον δικό μας δεν υπάρχουν τόσα κοτσύφια...είναι και τα ψέκασματα της ελιάς στην αναπαραγωγική περίοδο που τα έχουν αποδεκατίσει..και αποδημητικα μπαίνουν ελάχιστα εδώ...
Ευχαριστώ , να είσαι καλά.
Το γεγονός είναι ότι μόνο στο συγκεκριμένο μέρος υπήρχαν τόσα πολλά κοτσύφια. ( λέω υπήρχαν γιατί σήμερα που πήγα πάλι είχε ελάχιστα !!!!!!! )
Οπουδήποτε αλλού λίγα κοτσύφια και πιο πολλές τσίχλες.
Τι είχε το μέρος αυτό τις προηγούμενες μέρες , μάλλον κάποιος με πιο πολλές γνώσεις μπορεί να βοηθήσει.

Σημερινή έξοδος στην περιοχη της Πελασγιας, απο 10-12 πουλακια ο καθένας! Πολλα πουλιά δεν ειχε να ανεμίζουν αν και στο περπατητο κατι εκανες, δυστυχώς δεν ξέραμε το μερος εμεις και δεν κυκλοφορουσαμε σωστα!

Γιάννη, οι μεγάλες τσίχλες (ειδικά οι viscivorus, που είναι και οι μεγαλύτερες) είναι σκέτη απόλαυση! Χρειάζεται, ωστόσο, και αρκετή τύχη αυτό το καρτερίσιο κυνήγι, αφενός δηλ. να υπάρχουν και να ανεμίζουν αρκετά πουλιά στην ευρύτερη περιοχή, αφετέρου να περνούν στρωτά και σε βολικές αποστάσεις βολής...! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τις πετύχεις σε ικανοποιητικούς αριθμούς, τότε ευχαριστιέσαι τον τίρο...! Και όταν ακούς αυτό το "γκντουπ", όταν σκάνε ξερές από ύψος στο καθαρό είναι... σκέτη ηδονή! Επειδή είναι μεγάλες, στο πέταγμα μας ξεγελούν συχνά και μας κάνουν να τις ντουφεκάμε καμιά φορά σε αποστάσεις εκτός ωφέλιμου βεληνεκούς...! Γι' αυτό αναγκαία είναι η εμπειρία από το συγκεκριμένο κυνήγι, η αυτοσυγκράτηση και, βεβαίως, η καλή γνώση του κυνηγότοπου και των σημείων αναφοράς γύρω από το καρτέρι μας για τον σωστό υπολογισμό των αποστάσεων...! Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η φυσική ομορφιά και το υπέροχο τοπίο των ελατιάδων που μένουν και κυνηγιούνται κατά κόρον αυτές οι μεγάλες ή "χοντρές" τσίχλες...!
Δεν εχω χτυπησει ποτε μεγαλη τσιχλα! Στην Κρητη δεν εχω δει ποτε.καημο το εχω.ισως καποια στιγμη στη Μακεδονια να καταφερω να παω κανενα κυνηγι μιας και ανεβαινω συχνα.παντως απο νοστιμια εχω ακουσει οτι πιο νοστιμη ειναι η κοινη τσιχλα.ισχυει αυτο; Η ερωτηση γενικα προς ολους.

Γιαννη και εδω δεν κραταει δεντροτσιχλες κ γερακοτσιχλες..Μια βαρεσα φετος τον οκτωμβρη κ αλλη μια πριν κατι χρονια(δεντροτσιχλες)..Την γεύση της ομως την θυμαμε πολυ καλα κ δεν εχει την νοστιμια της κοινης τσιχλας η του κοτσυφα χωρις να σημενει οτι ηταν για πεταμα..
Εχει πολυ ομορφη τουφεκια ομως..Μακαρι να ειχε τετοια πουλια εδω..

Δεν εχω χτυπησει ποτε μεγαλη τσιχλα! Στην Κρητη δεν εχω δει ποτε.καημο το εχω.ισως καποια στιγμη στη Μακεδονια να καταφερω να παω κανενα κυνηγι μιας και ανεβαινω συχνα.παντως απο νοστιμια εχω ακουσει οτι πιο νοστιμη ειναι η κοινη τσιχλα.ισχυει αυτο; Η ερωτηση γενικα προς ολους.
Εγω δεν εχω βρει αισθητη διαφορα.

Τετράδα βγήκαμε σήμερα για κιχλοκοτσυφα στα βόρεια. Πολλά τα πουλιά αλλά μόνο με περπατητο έκανες τουφεκιές, μας τα χάλασε η βροχή που σε κάποιες στιγμές έπεφτε δυνατή, αλλά δεν μασησαμε μιας και είχαμε εφοδιαστεί όλοι με μικρές πτυσομενες ομπρελιτσες και έτσι τα 5λεπτα δυνατής μπορας τη βγάλαμε ψιλοκαθαρη. Κυνηγοί λιγοστοί λόγω βροχής υποθέτω. Ρίξαμε τις τουφεκιές μας κάναμε και το χαβαλέ μας, η καρπωση πολλή καλή θα έλεγα, Όλοι μας στα 14-15 ( με τα περισσότερα κοτσύφια ) με μόνο 3 πουλιά χαμένα μιας και χωρίς απορτοσκυλο διαλέγαμε τα πουλιά για να μην έχουμε απώλειες. Ευχαριστήθηκα το 725 σε μερικές ψηλωμενες τουφεκιές αλλά και σε μπηχτές ανάμεσα από τις ελιές. Από φυσίγγια τουρλού τουρλού μιας και πήρα από το σωρο μπας και λιγοστεύουν. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια, imperial, bravo, Nike, ζωχιος predator και 28 άρια f due, οκ nsi και Navarro 30αρια, μόνο αυτά.. .....sarcastic.
Το ξημέρωμα δεν βγήκαμε γιατί έριχνε πολλή νερό αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα πουλιά να βγαίνουν συνεχώς και τα βλέπαμε από το αμάξι.

Status
Not open for further replies.
Back