Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφή απο Αταλαντη μερια σε μια πολυ ωραια κυνηγετική μέρα.Φτάσαμε πριν ξημερώσει στο σημείο που πιάνω πάντα οι μαυρες περνούσαν βροχή μεν, ατουφέκιστες οι περισσοτερες δε, αφου δεν προλάβαινα να επωμίσω καν προλαβα πήρα 3 το πρωι, μετα απο κανα μισαωρο που είχε καλοξημερώσει πουλια πετούσαν παντου αλλά ψηλωμένες με τουφεκιές χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα .Αφού είδα το πράγμα σχετικά γρήγορα με ψυχραιμία έκανα επιλογή στις τουφεκιές και το αποτέλεσμα 20 στο χερι εγώ ,11 ο πατέρας και μερικες χαμενες, που γκρίνιαζε για τη λασπη που είχε φτασει μεχρι τον αστραγαλο απο τα αρβυλα. Παρεμπιπτόντως όταν ξεκίνησα να φύγω με την αυτόματη τετρακίνηση δεν ξεκινούσε το αυτοκίνητο και αν δεν είχε το κλείδωμα θα διανυκτερέυαμε εκεί. Στο κατέβασμα δε του λασπωμένου δρόμου κατέβαινα με τις πορτες κυριολεκτικά.

Πως τα ειδες,παρατήρησες να υστερούν σε μακρινες βολες?
Το 3άρι ναι.
Το δύο όχι τόσο.
Αυτό που βλέπω με τα μαμά είναι ότι είναι πιο ανοιχτά από την αναγραφόμενη σύσφιξη.
Σε καθαρό καρτέρι το Full-IM είναι μονόδρομος.
Αλλιώς πας σε After market που η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι σοβαρά...

μια και μας εδιωξαν 1 ωρα νωριτερα απ τη δουλεια πηρα το ρωσσο κι εφυγα για ενα γρηγορο καρτερι.αποτελεσμα 8 κατω 6 στο χερι.οι 2 εμειναν σ ενα κυπαρισσι πισω μου.παλι καλα μ αυτα που μου συμβαινουν τωρα τελευταια.περισσοτερα σε λιγο στο baikal team

Kαλησπερα κυριοι καλη χρονια με υγεια ευχομαι σε ολους σας.Πρωτη ξοδο για το 2017 απογευματινο τιωρο καρτερι σε τοπο που εχει πουλια αλλα ειναι δυσκολο να χτυπησεις αρκετα λογω του πυκνου που βρισκεται μπροστα και του περιφραγμενου πισω.Με το που πιανω το καρτερι μου περνα μια τσιχλα στα 25 m περιπου τουφεκαω και πεφτει στο δρομο την περνω και μετα απο λιγο ερχονται 3 συναδελφοι κυνηγοι ανταλλασουμε ευχες,και ο ενας με ρωταει γιατι δεν μπαινω στο περιφραγμενο να κυνηγησω μιας και παιζουν πιο πολλα πουλια .Απαντω ευγενικα λεγοντας οτι δεν γνωριζω τον ιδιοκτητη και μιας και ειναι περιφραγμενο χωραφι δεν μπαινω μεσα .Ενταξει μου λεει εμεις θα μπουμε δεν κανουμε ζημια και θα τραβηχτουμε ψηλοτερα και αριστερα απο εσενα για να μου σου χαλασουμε το κυνηγι.Οπως νομιζετε απαντω και στη συνεχεια πατωντας και τραβωντας το πλεγμα μπαινουν στο χωραφι και καθονται 50 μετρα πιο πανω κοβοντας τα περισσοτερα πουλια που ειχαν πορεια σε μενα.Αρχισα απο μεσα μου να ριχνω καντηλια για την απαραδεκτη προς το προσωπο μου συμπεριφορα , καθως οτι δεν σεβαστηκαν την ξενη ιδιοκτησια και ενω πηγα κυνηγι για να ξεσκασω, εσκασα.Για την ιστορια χτυπησα 9 τσιχλες και βρηκα μονο 3 γιατι απο τα νευρα μου εχασα τον ελεγχο και τουφεκουσα πουλια ιδιαιτερα ψηλομενα και πουλια που πετουσαν πανω απο πυκνα.Φυσιγγια CHEDDITE Tordo n9 ωραια σκοτωματα τα πουλια πατσαβουρια.

Kαλησπερα κυριοι καλη χρονια με υγεια ευχομαι σε ολους σας.Πρωτη ξοδο για το 2017 απογευματινο τιωρο καρτερι σε τοπο που εχει πουλια αλλα ειναι δυσκολο να χτυπησεις αρκετα λογω του πυκνου που βρισκεται μπροστα και του περιφραγμενου πισω.Με το που πιανω το καρτερι μου περνα μια τσιχλα στα 25 m περιπου τουφεκαω και πεφτει στο δρομο την περνω και μετα απο λιγο ερχονται 3 συναδελφοι κυνηγοι ανταλλασουμε ευχες,και ο ενας με ρωταει γιατι δεν μπαινω στο περιφραγμενο να κυνηγησω μιας και παιζουν πιο πολλα πουλια .Απαντω ευγενικα λεγοντας οτι δεν γνωριζω τον ιδιοκτητη και μιας και ειναι περιφραγμενο χωραφι δεν μπαινω μεσα .Ενταξει μου λεει εμεις θα μπουμε δεν κανουμε ζημια και θα τραβηχτουμε ψηλοτερα και αριστερα απο εσενα για να μου σου χαλασουμε το κυνηγι.Οπως νομιζετε απαντω και στη συνεχεια πατωντας και τραβωντας το πλεγμα μπαινουν στο χωραφι και καθονται 50 μετρα πιο πανω κοβοντας τα περισσοτερα πουλια που ειχαν πορεια σε μενα.Αρχισα απο μεσα μου να ριχνω καντηλια για την απαραδεκτη προς το προσωπο μου συμπεριφορα , καθως οτι δεν σεβαστηκαν την ξενη ιδιοκτησια και ενω πηγα κυνηγι για να ξεσκασω, εσκασα.Για την ιστορια χτυπησα 9 τσιχλες και βρηκα μονο 3 γιατι απο τα νευρα μου εχασα τον ελεγχο και τουφεκουσα πουλια ιδιαιτερα ψηλομενα και πουλια που πετουσαν πανω απο πυκνα.Φυσιγγια CHEDDITE Tordo n9 ωραια σκοτωματα τα πουλια πατσαβουρια.
τελικα οι πονηροι ειναι παντου αντε τωρα να ερθει ο ιδιοκτητης να γινει φασαρια και να μην ξαναπατησει κανεις εκει. αθανατε ελληνα

Σήμερα το πρόγραμμα ειχε απογευματινό στην Ριτσώνα ειχα κανα 2 χρόνια να παω. Φτάσαμε στις 1530 προλάβαμε και πιάσαμε 2 ετοιμες φυλάχτρες , ηρθαν και αλλοι συνάδερφοι και επιασαν διακριτικα τα ποστα τους χωρις να μας ενοχλήσουν.Απο νωρίς αρχισαν να σκάνε καποιες τσίχλες αλά ψηλωμένες και πανω απο το ρέμα που καθονταν οι φίλοι μας και δεν εκανε καμια προς τα δικά μας καρτερια , οι φιλοι καταφεραν να παρουν στην αρχή καποιες τσιχλες που ησαν λιγο βολικές μετα ενω περνουσε η ωρα αντι να χαμηλώνουν περνούσαν ακομα πιο ψηλά. Η πρώτη που περασε πανω μου βολικά αν και εφαγε 3 ντουφεκιες δεν επεσε. Μετα ομως καταφερα σχεδον μονοντουφεκιες να πάρω ολα τα πουλιά που ντουφεκουσαν οι φίλοι απο το ρέμα και λοξοδρομουσαν προς τον λόφο που ημουν εγώ και σαν πιο ψηλά ειχα το πλεονέκτημα της πιο κοντινής ντουφεκιάς .το αποτέλεσμα 8 τσίχλες με 9 ντουφεκιές .Γι αυτο μου αρεσει το κυνηγι γιατι εκει που απογοητευεσαι μπορεις να γυρισεις με λιγο τυχη την παρτίδα αρκει να μην χανεις την ψυχραιμία σου.Ατυχος ο φιλος μου Δήμητρης που εριξε μονο 3 φυσίγγια και πηρε μονο 1 τσίχλα αν και ηταν σε πολυ καλό ποστο.Φυσίγγια εξπρες 32 νουμ. 8 και τσοκ 4* μαξγουελ.

Σήμερα το πρόγραμμα ειχε απογευματινό στην Ριτσώνα ειχα κανα 2 χρόνια να παω. Φτάσαμε στις 1530 προλάβαμε και πιάσαμε 2 ετοιμες φυλάχτρες , ηρθαν και αλλοι συνάδερφοι και επιασαν διακριτικα τα ποστα τους χωρις να μας ενοχλήσουν.Απο νωρίς αρχισαν να σκάνε καποιες τσίχλες αλά ψηλωμένες και πανω απο το ρέμα που καθονταν οι φίλοι μας και δεν εκανε καμια προς τα δικά μας καρτερια , οι φιλοι καταφεραν να παρουν στην αρχή καποιες τσιχλες που ησαν λιγο βολικές μετα ενω περνουσε η ωρα αντι να χαμηλώνουν περνούσαν ακομα πιο ψηλά. Η πρώτη που περασε πανω μου βολικά αν και εφαγε 3 ντουφεκιες δεν επεσε. Μετα ομως καταφερα σχεδον μονοντουφεκιες να πάρω ολα τα πουλιά που ντουφεκουσαν οι φίλοι απο το ρέμα και λοξοδρομουσαν προς τον λόφο που ημουν εγώ και σαν πιο ψηλά ειχα το πλεονέκτημα της πιο κοντινής ντουφεκιάς .το αποτέλεσμα 8 τσίχλες με 9 ντουφεκιές .Γι αυτο μου αρεσει το κυνηγι γιατι εκει που απογοητευεσαι μπορεις να γυρισεις με λιγο τυχη την παρτίδα αρκει να μην χανεις την ψυχραιμία σου.Ατυχος ο φιλος μου Δήμητρης που εριξε μονο 3 φυσίγγια και πηρε μονο 1 τσίχλα αν και ηταν σε πολυ καλό ποστο.Φυσίγγια εξπρες 32 νουμ. 8 και τσοκ 4* μαξγουελ.
Το κυνήγι γι αυτό είναι ωραίο γιατί είναι απρόβλεπτο...

Καλησπέρα στην παρέα! Καλή χρονιά κ χρόνια πολλά! Πρώτη έξοδος για το 2017,με αναποδιές κ δυσκολίες.Φτάνω στον κυνηγότοπο με -1,5°.Παντού χιόνι,όπου πατούσες κράαατς κρούτς κ οι τσίχλες αν κ πολλές,να φεύγουν απ τα 50-60 μέτρα.1 με το ζόρι.Πάω παραδίπλα,κλειστοί απο χιόνι όλοι οι χωματόδρομοι,ούτε για αστείο να περάσει απο κει τ αμάξι (αν κ είχαν περάσει απο κεί αρκετοί ...λαγάδες)! Απο άσφαλτο λοιπόν μέχρι που έμεινα σε μια ανηφόρα για πάνω απο μιάμιση ώρα περιμένοντας να λιώσει ο πάγος καθώς πιο πρίν τ αμάξι έκανε καλλιτεχνικό πατινάζ για καμιά 20αρια μέτρα.Με τα πολλά πάω σε 2 ακόμη μέρη.Στο πρώτο πρόσθεσα άλλες 8 τσίχλες κ 2 κοτσυφούς καθώς κ άλλες 2 χαμένες στα πυκνά.Στο επόμενο κατεβαίνω,βλεπω το χιόνι στο χωματόδρομο χωρίς φρέσκα ίχνη απο αμάξι,λέω ωραία..κάνω 15 μέτρα κ έρχεται αγροτικό ένας μπάρμπας με την κόρη;εγγονή; του.Καθώς πατούσε το χιόνι ό,τι τσίχλα υπήρχε,με χαιρέτισε! Λέω απο μέσα μου αυτά δε γίνονται! Πάω προς το αμάξι κ καθώς βάζω τη καραμπίνα στη θήκη βλέπω 2 φάσσες κ περνάνε απο τα 20 μέτρα.Δε πειράζει,θα πάω κ αλλού,έχω χρόνο.Τουλάχιστον εκεί δεν είχε χιόνι.Είχε όμως ξινίδα η οποία σφιχταγκάλιασε άλλες 4 χαμένες.Πρόσθεσα άλλες 2 στο χέρι,σύνολο 11 τσίχλες,2 κοτσυφοί κ 6 χαμένες με 2 κουτιά φυσίγγια.Όλα στο πρόγραμμα είναι!

Το ξέρω κ πλέον όποτε πάω μόνος τον σέρνω... έπρεπε να φτάσω τριψήφιο αριθμό χαμένων αλλά το εμπέδωσα! Σήμερα δε τον πήρα γιατί ..τον λυπήθηκα!! Σε κάποια σημεία το χιόνι έχωνε όλη τη γαλότσα..θα ψαχνα τον επανιέλο μου με λίγα λόγια!!

Καλησπέρα Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και δουλειά,
για να αποχαιρετήσω το 2016 και για το καλωσόρισμα του 2017 πήγα μια κοντινή και γρήγορη βολτούλα την τελευταία μέρα του χρόνου και μια σήμερα. Το μέρος με ελιές και θάμνους σχετικά κλειστό, οπότε οι τουφεκιές γρήγορες και μπηχτές. Όμως μάλλον τις έριχνα στο βρόντο γιατί από αστοχία έσπασα τα ρεκόρ! Ειχα κάποια
ξεπουπουλιάσματα αλλά σε μερικά που πίστευα ότι είμαι πάνω τους τελικά συνέχιζαν την πορεία τους σαν να τους έριχνα αλεύρι! Και τις δύο μέρες έκανα ντουμπλέ με κοτσύφια και βρήκα αυτά που έπεσαν στο δύσκολο μέρος (το ένα ζωντανό) και δεν βρήκα τα δύο που έπεσαν σε πιο καθαρό μέρος... Μερικές φορές λες και ανοίγει η γη και τα καταπίνει. Πολλές φορές ψάχνοντας για την τσίχλα, βρίσκω τον συγκεντρωτήρα αλλά το πουλί άφαντο. Τυχεροί και συνετοί όσοι έχουν σκύλο για απόρτ.

Status
Not open for further replies.
Back