Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρεπό σήμερα και είπα να ρίξω τις 1ες μπαλωθιές (όπως λένε και οι Κρήτες φίλοι μου) της χρονιάς...
Με ''τσίμπαγε'' λίγο και η μέση μου το πρωί και είπα να κάνω κάνα περπατητό για να έρθει στα ίσια της....sarcastic. και να δω ''ιδίοις όμμασις'' πως πάνε οι πληθυσμοί των ''μαυρομούτρηδων'' και αν έχουν πιάσει ξιγκακι...:)
Ηπια τον καφέ μου και μες στις 09:00 ήμουν στον κυνηγότοπο...Η μέρα συννεφιασμένη με μικρά ανοίγματα...
Από πουλιά έχει αρκετά, με 4ωρο περπάτημα κυρίως και 2-3 ''χαζοκαρτεράκια'' στα ανοίγματα κάτι έγινε...
20170103_124049.jpg
20170103_124159.jpg

20170103_141827.jpg

Αν είχα 2ο άτομο θα ''τελειώναμε τη δουλειά'' αρκετά νωρίτερα...:)
Τα πουλιά έχουν αρχίσει να ''κιτρινίζουν'', αλλά θέλουν καμιά 15αριά-20αρια μέρες ακόμα για να γίνουν αυτό που λέμε ''ζυμαράκια'' από το πάχος...
No comments..... .RESPECT..RESPECT..RESPECT..RESPECT..shake hands.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!
Χθες πραγματοποιήσαμε με το Χρήστο την πρώτη μας έξοδο για φέτος. Ξεκινήσαμε το περπατητό μας δυνατά μιας και σε σύντομο διάστημα είχαμε με 8 τουφεκιές 8 πουλάκια. Στα 10 πουλιά κόλλησε το κοντέρ και ενω τα πουλιά στα λιοστάσια μας έβγαιναν βολικά στον ανοιχτό κάμπο έγινε το ανάποδο. Πολλά πουλιά αλλά έφευγαν πριν καν μπουμε στο χωράφι. Πρέπει να τα τουφεκίσανε πολύ αυτές τις μέρες. Νευρικά στο πέταγμα και να φεύγουν κατα 10άδες απο τα χωράφια και απλώς τα κοιτούσαμε απο μακρυά. Μετά απο μια νεκρή περίοδο χωρίς να καρπωθούμε κάποιο τσιχλάκι έφτασε το πρώτο δώρο για το 2017. Προσπαθώντα με τον Χρήστο να εγκλωβίσουμε ένα κοτσύφι ακούω να σηκώνεται πίσω μου μπεκάτσα. Με την πρώτη τουφεκιά παίρνει σκάγια και πριν ρίξω τη δεύτερη πέφτει ζωντανή. Με μια τρίτη εξασφάλισα πως δεν θα μου φύγει στο πυκνό. Η χαρά απερίγραπτη μιας και πρόκειται για την πρώτη μου μακρομύτα. Συνεχίσαμε και πήραμε λίγα ακόμα πουλάκια ενώ μέτρια ήταν τα πράγματα και στο απογευαματινό καρτέρι όπου κάναμε μόλις απο 3 πουλιά. Συνολικά 4 κοτσύφια, 22 τσίχλες και μια μπεκάτσα μπήκαν στα γιλέκα μας ενώ είχα και 2 χαμένα πουλιά (μια τσίχλα κι ένα κοτσύφι). Στη φωτό η αφεντιά μου μέσα στην τρελή χαρά με την πρώτη μπεκάτσα..banana.

7 τσίχλες στο χέρι,2 κοτσυφοί,2 φάσσες,4 χαμένες τσίχλες και άλλη μια που έμεινε μόνο η ουρά! σε πρωινή έξοδο για ..φάσσες! (Περισσότερα κ φωτο στο ανάλογο θέμα).Οι 2 χαμένες στολισμένες πάνω σε κισσούς απο πλατάνια,η άλλη σε βάτους κ 4η για ..κολύμπι σε ρυάκι.Και το σκύλο να είχα σήμερα πάλι θα χανόταν.Το κορυφαίο με τις τσίχλες ήρθε πάλι στο τέλος.Σε λόφο πάνω εγώ με λιόφυτα απο κάτω περνάνε οι τσίχλες απο πάνω,επιλέγω,μπαμ! Πλανάρει σαν τη πέρδικα κ τη βλέπω κ προσγειώνεται σε μια ελιά στα 100 μέτρα.Βάζω σημάδι που έπεσε περίπου ξεκινώ κ τρέχω σα τον Μπόλτ! Οχι άλλη χαμένη! Φτάνω,τίποτα..ακούω φτερούγισμα πάνω στην ελιά κ τη βλέπω ζωηρή ζωηρή να με κοιτάζει.Απο κάτω άλλη μια ελιά,δρόμος 3 μέτρα κ μετά ρυάκι με πυκνό Αμαζονίου! Να την πιάσω δ φτάνω,να τουφεκίσω είναι κοντά..αλλά φαίνεται μονόδρομος.Πάω να πατήσω σκανδάλη κ την ώρα που τραβάω παίζει φτερο κ κάθεται στην απέναντι μεριά του δρόμου στο βάτο,δίπλα στο χάος κ με κοιτά όλο νάζι.Εκείνη την ώρα πρέπει να αναβόσβηνα σα Χριστουγεννιάτικο δέντρο κ να είχα όση πίεση έχουν κ τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου..σηκώνω κ μπαμ.Εξαφανίστηκε,έμεινε μόνο η ουρά κ κιμάς παντού.Τουλάχιστον την άγγιξα,δε πιάνεται χαμένη!! Οχι άλλες χαμένες!!

Χθες πραγματοποιήσαμε με το Χρήστο την πρώτη μας έξοδο για φέτος. Ξεκινήσαμε το περπατητό μας δυνατά μιας και σε σύντομο διάστημα είχαμε με 8 τουφεκιές 8 πουλάκια. Στα 10 πουλιά κόλλησε το κοντέρ και ενω τα πουλιά στα λιοστάσια μας έβγαιναν βολικά στον ανοιχτό κάμπο έγινε το ανάποδο. Πολλά πουλιά αλλά έφευγαν πριν καν μπουμε στο χωράφι. Πρέπει να τα τουφεκίσανε πολύ αυτές τις μέρες. Νευρικά στο πέταγμα και να φεύγουν κατα 10άδες απο τα χωράφια και απλώς τα κοιτούσαμε απο μακρυά. Μετά απο μια νεκρή περίοδο χωρίς να καρπωθούμε κάποιο τσιχλάκι έφτασε το πρώτο δώρο για το 2017. Προσπαθώντα με τον Χρήστο να εγκλωβίσουμε ένα κοτσύφι ακούω να σηκώνεται πίσω μου μπεκάτσα. Με την πρώτη τουφεκιά παίρνει σκάγια και πριν ρίξω τη δεύτερη πέφτει ζωντανή. Με μια τρίτη εξασφάλισα πως δεν θα μου φύγει στο πυκνό. Η χαρά απερίγραπτη μιας και πρόκειται για την πρώτη μου μακρομύτα. Συνεχίσαμε και πήραμε λίγα ακόμα πουλάκια ενώ μέτρια ήταν τα πράγματα και στο απογευαματινό καρτέρι όπου κάναμε μόλις απο 3 πουλιά. Συνολικά 4 κοτσύφια, 22 τσίχλες και μια μπεκάτσα μπήκαν στα γιλέκα μας ενώ είχα και 2 χαμένα πουλιά (μια τσίχλα κι ένα κοτσύφι). Στη φωτό η αφεντιά μου μέσα στην τρελή χαρά με την πρώτη μπεκάτσα..banana.

Πολύ ωραίοι Λάμπρο!!!
Καλή αρχή με τις ξυλόκοτες και ακόμα καλύτερη συνεχεια!!!!
Και στα ταίρια της!!!

Για τσιχλοκότσυφα σήμερα στην Καβάλα.
Μόνος στο καρτέρι απο 7:30 έως 09:30.
Πάλι σήμερα τα πουλιά ερχόταν ψηλωμένα.
Πέρασαν 10 πουλιά, πρόλαβα και τουφέκισα τα 6, δεν πέτυχα κανενα!
Φευγοντας για το αμάξι, ειδα ενα κοπάδι με 10-12 φασσες στα 100μ.
Σκέφτηκα να πάω προς τα κει, αλλα μόλις πήγαν να κατεβούν σε ενα χωράφι , κάποιοι απο τα διπλανα καρτέρια, αρχισαν να τις πελεκάνε!
Δεν πειράζει αυριο πάλι.... (με τα χιόνια και τις παγωνιές!);)

Καλησπέρα σε όλους.Ρεπό σήμερα και κίνησα για τη Θήβα , είχε χιονακι πουλιά πολλά δεν είχε, είχε όμως καλή μέρα σκοπευτικά και 690 :).Αποτέλεσμα 10 τσίχλες κι εναν κότσυφα και 2 ο πατέρας.
Στη φωτό ο πατέρας έπειτα απο το επιτόπου καθάρισμα http://i.imgur.com/AtAX1xb.jpg
Ευτύχως αυτή τη φορά δεν είχε πολλη ταλαιπωρία με λάσπες κι ετσι τραβηξα και καμια φωτο...http://imgur.com/MhxiOqM

μπράβο σας .. εύχομαι και λαε μπεκατσουλες στο σακούλι σας

μπράβο και σε σένα Πατριώτη !
εχει αρκετά πουλάκια πάνω μαθαίνω απο τον αδερφό ... ριχτο στο περπάτημα και θα συναντήσει κ άλλες ..
όπως λέει και ο Λιακόπουλος "ζουν αανάμεσα μας" χαχαχα.sarcastic..sarcastic.

Μπράβο Λάμπρο σε σένα και τον Χρήστο!!

Καλησπέρα σε όλους.Ρεπό σήμερα και κίνησα για τη Θήβα , είχε χιονακι πουλιά πολλά δεν είχε, είχε όμως καλή μέρα σκοπευτικά και 690 :).Αποτέλεσμα 10 τσίχλες κι εναν κότσυφα και 2 ο πατέρας.
Στη φωτό ο πατέρας έπειτα απο το επιτόπου καθάρισμα http://i.imgur.com/AtAX1xb.jpg
Ευτύχως αυτή τη φορά δεν είχε πολλη ταλαιπωρία με λάσπες κι ετσι τραβηξα και καμια φωτο...http://imgur.com/MhxiOqM
ωραίος ο κυρ Βασίλης ο φίλος μου .well done.
μου χρωστάει 2 σάντουιτς να του πείς,δεν τα έχω ξεχάσει .sarcastic.

εκαιρετικα ωρααιο στιγμιοτυπο απ αυτα που μενουν. να τον χαιρεσαι τον πατερα

Να χαιρεσε τον πατερα σου και να ρουφας καθε στιγμη μαζι του. Ακουσε με.;) πιο σιγουρο πραγμα δεν εχω να σου πω.

Απογευματινό καρτέρι ,15 κοτσύφια στο χέρι και 4 χαμένα.
Το πρωί που ήμουνα για διαολόφασσες ερχοταν συνέχεια κεδρότσιχλες και τσαρτσάρες απο ανατολικά.Στο τέλος αφού απελπίστηκα με τις φάσσες περπάτησα λίγο μεσα στα απαλόκεδρα και τις βελανιδιές και πήρα 2 τσαρτσαρες, 3 κεδρότσιχλες και 3 κοτσύφια.
Ηθελα να ανέβω πιο ψηλά σήμερα για τσαρτσάρες , αλλά οι ομίχλες με απέτρεψαν.

Status
Not open for further replies.
Back