Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για την ωρα κ μεχρι να βρεις καννη βολεψου με διασπορας,Εξαλλου για οπλα με σφιχτα τσοκ σχεδιαστηκαν.
Το οτι τα ριχνουν πολυ κ με κυλινδρο ειναι αλλο θεμα..
Δεν μου αρεσει καθολου να χρησιμοποιω δυο και τρια διαφορετικα φυσιγγια στο ιδιο κυνηγι...ειμαι περιεργος!

Αφού προσπεράσαμε τον χιονιά, η τριμελής χύθηκε στα λιόδεντρα προς άγραν τσιχλοκότσυφων.....
Πολύ ωραίο ανοιχτόχρωμο το περιβάλλον, λίγη η λάσπη και τα πουλιά ...πολλά και παντού και σε όλα τα ύψη.....
20, 19, 13 και λιγα ακόμα χαμένα έκαναν την ημέρα μία από τις καλύτερες μέρες μου, στο βουνό !
Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε .pop.
274912B8-C76F-4749-85CE-779595EF0BC7_zps3t2sckxh.jpg

Περπατητό σήμερα το πρωί με τον πατέρα μου (αρχικά) και μετά συνέχισα μόνος μου, γτ έπρεπε να γυρίσει να πάει την αδερφή μου φροντιστήριο. Περπατούσαμε υπό συνεχή χιονόπτωση είτε πυκνή είτε πιο αραιή (όχι χιονόστρωση) χαμηλά στα μέρη που πήγαινα εγώ τις τελευταίες φορές. Όσο περπατήσαμε μαζί είχαμε από τρία πουλιά ο καθένας στο χέρι με κανένα χαμένο εγώ και μία ξεπουπουλιασμένη ο πατέρας μου. Το ένα το δικό μου κοτσύφι. Κάνα δίωρο περπάτημα αυτά. Έριξα σε καμιά δεκαριά πουλιά εγώ και κατέβασα τα 3 και ο πατέρας μου σε άλλα τόσα και αυτός το ίδιο. Τη μία την κατέβασε και πολύ ψηλά με την αριστερή του δίκαννου και Tordo30 #8.
Πουλάκια είχε σχετικά αρκετά, περισσότερα βρήκα μετά εγώ όταν συνέχισα μόνος μου με το δίκαννο για καμιά ώρα (στην αρχή βγήκα με το 20αρι). Έριξα σε καμιά εικοσαριά πουλιά 28 τουφεκιές, έριξα κάτω σίγουρα τα 5 και κρέμασα τα 4. Σύνολο δηλαδή 7 εγώ και μαζί με του πατέρα μου 10. Μπορώ να πω ότι φχαριστήθηκα σήμερα τις τουφεκιές του δίκαννου με τα Tordo30, και τα οποία δεν ήθελαν και πολύ μεγάλη προσκόπευση, σε αντίθεση με τα Safari που είτε με την ίδια προσκόπευση είτε μεγαλύτερη, οι τσίχλες έδειχναν να τρώνε τη ντουφεκιά σάστιζαν στον αέρα νομίζοντας ότι θα πέσουν αλλά συνέχιζαν, παρότι έριχνα και 2η μετά. Τις 4 από τις πέντε τις πήρα με αυτά και μία μόνο με Safari για την οποία έριξα το καθιερωμένο τρέξιμο για να την προφτάσω, αλλά χρειάστηκε και άλλη μια ντουφεκιά, γτ δεν την πρόλαβα και μου χώθηκε σε σκίνο. Την πρώτη την κατέβασα από ψηλά καμιά 40αρια μέτρα σίγουρα, ακούγονται από μακριά πίσω μου 5-6 συνεχόμενες τουφεκιές (δύο με καραμπίνες λογικά) και αρχίζουν να ανεμίζουν τσίχλες προς τα εμένα. Πιάνω μια ελιά και περιμένω, όλες πέρναγαν όμως από 60μ. και πέρα και ψηλά, μία την βλέπω να έρχεται ψηλωμένη (~40μ) αλλά προς τα εμένα, ρίχνω πρώτη με τη δεξιά τίποτα, δεύτερη με την αριστερή συνεχίζω να τραβάω το όπλο μπροστά μπαμ και κάτω. Επόμενη μετά αφού περπάτησα αρκετά, μου φεύγει βάζει ελιά, τουφεκάω μέσα από την ελιά την βλέπω ότι την παίρνει, αλλά πέφτει τραυματισμένη, ρίχνω σε επόμενη τίποτα. Δεν προλαβαίνω να γεμίσω βλέπω να μου έρχεται άλλη κατά πάνω μου, πιάνω στα γρήγορα ένα μόνο φυσίγγι και το βάζω στη δεξιά, λέω από μέσα μου θα σε γαργαλίσω μωρή ρουφιάνα δεν ξεφεύγεις, μπαμ και κάτω και αυτή μονοτούφεκη. Εκεί κάνω το λάθος να πάω πρώτα σε αυτή και όχι στη πρώτη, βρίσκω αυτή (κοκκινούλα) αλλά την άλλη όσο και αν έψαξα δεν τη βρήκα :(:( Λίγο παρακάτω πετάγεται κοντά επόμενη πρώτη άστοχη, δεύτερη τουφεκιά αφού στρώσει κάτω. Μου 'χουν μείνει πλέον μόνο τα Safari. Τουφέκισα κάποιες (3-4) που έφευγαν κοντά από σκίνους, αλλά ήθελε διασποράς σε τέτοιες αποστάσεις. Άλλες 3-4 όμως ενώ πετούσαν ανεμισμένες και στρωτά και σημάδευα καλά, με την πρώτη τουφεκιά όπως έγραψα νόμιζα ότι θα πέσουν, αλλά συνέχιζαν και με τη 2η είχαν είτε την ίδια συμπεριφορά, είτε δεν τις έριχνα καλά. Τελευταία τσίχλα λίγο πριν φύγω έρχεται πολύ ψηλά από αριστερά μου (40-45μ. στο νερό) μπαμ με την δεξιά 3* της κόβει φτερό και πέφτει μακριά, είναι αυτή που κυνήγησα γτ κατά τα άλλα ήταν γερή δεν την είχε πάρει άλλο σκάγι.
Παρόλο το ψοφόκρυο και το νερό που έφαγα (γύρισα μούσκεμα μέχρι μέσα), ήταν ίσως και το καλύτερο κυνήγι που έχω κάνει μέχρι τώρα (άλλο ένα θυμάμαι πριν 5-6 χρόνια τόσο ωραίο και το τελευταίο μου το '15)
Φωτό όχι και ότι καλύτερο, αλλά έτσι για την ιστορία:

:):)Πολλά πουλια σημερα αν και πηγα για προινο για κανα παπακι ηδα να περνανε πολλα κυχλοκοτσιφα πηγα σπιτι πηρα τσιχλοφυσηγγα και ξαναγυρισα καρτερι μεχρει τησ 11.βαρεσα 7 κοτσιφουσ 5 κυχλεσ και 3 κοκκινοτσιχλεσ.(λεβαντινια).και εχασα 4 πουλια.αυριο πάλι εκει θα είμαι:)drive car

Status
Not open for further replies.
Back