Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παντως χρονια σαν αυτη στη πρεβεζα και γενικοτερα μαλλον ειχαμε πολυ καιρο να δουμε. Εδω απο τα μπασιματα μεσα οκτωβρη δεν εχουν σταματησει καθε μερα να ερχονται και νεα πουλια. Εγω φωτο δεν εχω ανεβασει με πουλια δεν το εχω κανει ποτε, μπορει και να αλλαξω γνωμη παντως σε οχτω εξοδους μεχρι σημερα τα λιγοτερα που πηρα στο χερι ηταν 8, και τα περισσοτερα 19 εκτος μιας ημερας που φαγαμε φολα και δεν ειδαμε τιποτα σχεδον.Μακαρι καθε χρονο να ειναι ετσι για ολους.

Απογευματινό καρτέρι χθες στην Αττική. Παρέα ο Σπύρος, που πριν λίγες μέρες γνωριστήκαμε στο forum, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και γνωριστήκαμε πραγματικά χθες στο τόπο συνάντησης που είιχαμε ορίσει. Μαζί και ο ξάδελφος ο Νίκος, που μετά από χρόνια βρεθήκαμε φέτος ξανά κυνηγετικά, αφού σταμάτησε πλέον το καπετανιλίκι.
Πρώτο ευχάριστο ο Σπύρος, που δικαίωσε την ενστικτώδη παρόρμηση μου να πάμε κυνήγι παρέα. Πρώτα ο Θεός θα κυνηγήσουμε παρέα και στη συνέχεια.
Δεύτερο ευχάριστο ότι βρήκαμε το καρτέρι, αφού είχα πάει μόνο μια φορά πέρσι.

Στο κυνήγι τώρα. Τα πουλιά όχι πολλά και σχεδόν όλα όσα είδα κοτσίφια ...τούρμπο, από 16 30 - 17 20.
Ο Σπύρος ψυχρός ...Killer. Ο Νίκος ...πολεμοχαρής. Εγώ ... οικολόγος αυτή τη φορά.

Περάσαμε καλά. Θα ξαναπάμε.

Υ.Γ. Ευρυπίδη, αξίζει να έχεις και να κυνηγάς και με ένα πλαγιόκανο. Από ομορφιά είναι πρώτο και από αποτελεσματικότητα ... εσύ με οποιοδήποτε όπλο.

Καλό βράδυ.

Παντως παιδια ενω εμαθα να κυνηγαω με δικαννο superpose θεωρω πως οταν παιρνω το skb στο καρτερι χανω πιυλια λογω καθυστερησης στο να γεμισω ξανα
περυσι σε περασμα βαρβατο απογευματινο 3 με καραμπινες κι εγω το baikal. κανανε απο 15-18 πουλια ο καθενας κι εγω 11.πιο πολυ καθυστερησα με το σκυλο που εψαχνε τις τσιχλες παρα στο ανοιξε κλεισε

Και εγω στο περπατητο οταν παω με το πλαγιο μου φευγουν πουλια ατουφεκιστα,Αλλα δεν ειναι κ λογος αυτος να με κανει να πηγενω με την καραμπινα.Την περνω για να "αλλαξω"
Και οχι για το ενα παραπανω φυσιγγι.
Στην τελικη σημασια εχει να ρίχνουμε σωστα και οχι γρηγορα..
Τι να το κανω αν καποιος γεμιζει την καραμπινα γρηγορα κ ριχνει στο βροντο οταν υπαρχει διπλα του ενας μαστορας με μονοκαννο..;)

Τρια χαμένα σημερα, τα οποία αν ήταν δυο θα είχα φτάσει το όριο. 8 κοτσύφια τα υπόλοιπα τσιχλες. Εχω φτάσει τα 24 πουλιά και κατεβάζω αλλα δυο που δεν καταφερα να βρω.
Στο περπατητό πολλα πουλιά. Δεκάδες φεύγανε απο ρέματα μπροστά μου. Η μπενελι με τσοκ 4 αστρα έριξε 4+ κουτιά kill 32 τα οποία με εξέπληξαν θετικά. Οτι ηταν να πέσει έπεφτε. Καποια τραυματισμένα αλλα ανήμπορα και καθολου ξεπουπουλιάσματα. Μου φαίνονται λιγο δυνατά στο μπαμ. Μια πολυ ωραια μερα με κρύο και λιγο ψιλόβροχο που και που στη Βοιωτια.

Για το θέμα κυνήγι τσιχλοκότσυφων με καραμπινα ή δίκαννο δεν εχω δει διαφορά στο χρόνο γεμίσματος τουλάχιστον οταν τα πουλιά ερχονται με ρέγουλα και οχι σε πέρασμα που γινεται πανικός. Οι αυτόματοι εξολκείς κάνουν την δουλειά τους και με λίγη εξοικειωση γεμίζεις γρήγορα. Χώρια που όταν ρίξεις τριάρα με την καραμπίνα θελει πιο πολύ χρονο να γεμισει. Απο κει και πέρα μόνο μια φορά φέτος μου έτυχε να μου ρθει πουλί που πήρα με τη δευτερη και καπακι πέρασε αλλο και δεν είχα την τρίτη βολή. Περαν τούτου το δίκαννο μου αρεσει καλύτερα σε ολα τα υπόλοιπα. Ακόμα και την αυξημένη συγκριτικά ανάκρουση την αντιστάθμισα με ελαφρυτερα φυσίγγια.

Στο δικαννο πρέπει να φορτώσεις δύο φυσίγγια............στη καραμπίνα πρέπει να βάλεις τρία...
Στο δίκαννο γεμίζεις κι ας φοράς γάντια, στη καραμπίνα αυτο είναι δύσκολο και χρονοβόρο...
Σε κανονικές συνθήκες τα όπλα γεμίζουν σε νορμάλ ρυθμούς, στη περίπτωση που ξεσηκώνονται πολλά μαζί (πχ από ένα πυκνό) η καραμπίνα είναι "αργή".
Τη προηγούμενη εβδομάδα, πλησιάζοντας ένα "γνωστό" πυκνό, φόρτωσα και δύο φυσίγγια στο...στόμα και τα πήγα ελαφρώς καλύτερα στην επαναγέμιση της καραμπίνας......μικρή όμως η διαφορά ... .hunter.1

Status
Not open for further replies.
Back